Live Radio Live TV

TV dagelijks om 17:00 19:00 21:00 23:00 1:00u.


3ML Radio of TV kijken: Kijk op ontvangst.3ml.nl


Rondje Regio

16-12 t/m 17-12

Kijkt U naar het volgende regio journaal!


Praot van de Straot

15-12 t/m 17-12

Bekijk onlineVerslaggeefster Truus van Kruchten en cameraman Frits Peeters gaan wekelijks op pad in de gemeente Leudal of Maasgouw om mensen op straat te vragen wat ze van een actueel onderwerp vinden.


Rabobank bezoekt kozijn- en gevelmontagebedrijf Driessens in Panheel

15-12 t/m 19-12

Bekijk onlineDonderdag 14 december bracht de ledenraad van Rabobank Peel, Maas en Leudal samen met de directie een bezoek kozijn- en gevelmontagebedrijf Driessens in Panheel. In Midden-Limburg Onderneemt wordt uitgelegd wat de ledenraad doet.


TV dagelijks om 17:00 19:00 21:00 23:00 1:00u.


3ML Radio of TV kijken: Kijk op ontvangst.3ml.nl


Woord op zondag

17-12

Woord op zondagWoord op zondag is te midden van het leven van iedere dag, met al zijn drukte en misschien ook zorgen, op zondag samen in een moment van bezinning, door het uitspreken van een gedachte, vanuit een christelijk perspectief, stil te staan bij de bijzondere waarden van het leven.


Kersttijd bij bakkerij ’t Mikpuntj

18-12 t/m 22-12

Kersttijd bij bakkerij ’t MikpuntjWie rond de feestdagen een bakkerij binnenkomt, komt de reuk van de kerststol, oliebol of appelbeignet tegemoet. Deze versnaperingen worden dan ook massaal verkocht. Voor de bakkers van bijvoorbeeld bakkerij 't Mikpuntj in Baexem betekent dat alle hens aan dek om alles op tijd klaar te krijgen voor de feestdagen.


Geveltoneel Wessem

18-12 t/m 22-12

In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 december vond in Wessem de vierde editie van Geveltoneel Wessem plaats. Dit kerstverhaal werd op verschillende tijden in oude straten van het dorp verteld met muzikale scènes.


Kaarsenfeest Stevensweert

18-12 t/m 22-12

Tijdens het Kaarsenfeest op vrijdag 15 december brandden vele kaarsen achter de ramen van de panden aan het historische Jan van Steffeswertplein. Ook was er muziek en zang in de Rooms Katholieke kerk en het Protestants kerkje. In en rond het plein waren optredens van koren, ensembles en muziekgezelschappen. Verder was er in het zalencentrum een levende kerststal.


Kerstconcert Heel Vocaal

18-12 t/m 22-12

Op zondagmiddag 17 december presenteerde zangvereniging Heel Vocaal een Kerstverhaal in CC Don Bosco in Heel. Het thema was ‘Toch weer thoes mit Kersmis’ dat over een Limburgs gezin gaat dat op weg naar ‘opa en oma Groningen’ is. Het verhaal wordt deels in dialect en deels in het Nederlands verteld. Het bevat enkele geacteerde scenes en speelt zich af in een door het koor samengesteld decor.


KERNgezond TV deel 12

21-12

KERNgezond is een maatschappelijk project gericht op gezond bewegen, gezonde voeding en gezond gedrag. In KERNgezondTV ziet u het laatste KERNgezond nieuws, leraren die een leuke strijd met elkaar aangaan tijdens de SumoChallenge, twee kindervloggers die u meenemen in hun wereld en beantwoorden topsporters vragen van kinderen! Elke week is er ook een prijsvraag waarmee je kans maakt op een leuke prijs!


Kerstinkopen bij Jumbo Heel

23-12 t/m 26-12

De omzet van vorig jaar rond Kerstmis liet zien dat Nederlanders massaal naar de supermarkt gaan om inkopen te doen. Jumbo Heel Roel Heerschap draait rond die tijd ook op volle toeren. Zaterdag 23 december kwamen ook weer veel mensen naar de winkel om boodschappen te doen voor de feestdagen.


Kerstwens burgemeester Strous

23-12 t/m 26-12

December is de maand om terug te blikken op het afgelopen jaar. Maar het is ook de tijd dat Kerstmis samen gevierd wordt en we wensen hebben voor het nieuwe jaar. Burgemeester Strous van de gemeente Maasgouw deelt vanuit het Kaarsenfeest in Stevensweert zijn kerstboodschap en wens voor 2018.


Kerstwens pastoor

23-12 t/m 26-12

December is de maand om terug te blikken op het afgelopen jaar. Maar het is ook de tijd dat Kerstmis samen gevierd wordt en we wensen hebben voor het nieuwe jaar.Praot van de Straot17:01
Rabobank bezoekt kozijn- en gevelmontagebedrijf Driessens in Panheel17:07
Praot van de Straot19:01
Rabobank bezoekt kozijn- en gevelmontagebedrijf Driessens in Panheel19:07


Televisie

Kijk op ontvangst.3ml.nl om te zien op welke manieren u Omroep 3ML kunt onvangen.

De uitzendingen van Omroep 3ML TV beginnen iedere dag om 17.00, 19.00, 21.00, 23.00 en om 1.00 uur. De programma's bieden informatie of verstrooiing of een combinatie (infotainment), maar zijn altijd gericht op de regio. De programmering wordt iedere week vermeld op de website van de omroep en in de lokale huis-aan-huis-bladen.De tv-producties worden in eigen huis gemaakt of aangeleverd door partners in het uitzendgebied. Reportages, interviews, live-verslagen van belangrijke activiteiten in de regio, films, sportitems, nieuwsverslagen, documentaires enz. enz.; het is allemaal te bekijken op de tv van Omroep 3ML. Bovendien worden de raadsvergaderingen van de gemeenten Maasgouw en Leudal rechtsreeks uitgezonden, zodat de burgers in deze gemeenten op een objectieve wijze de gemeentepolitiek in hun gemeente kunnen volgen.

Tussen de tv-uitzendingen door kunt u kijken naar een KABELKRANT of TEKST-TV. Deze kabelkrant staat boordevol lokaal en regionaal nieuws en activiteiten van verenigingen. Voor het lokale en regionale nieuws geldt het streven: het laatste nieuws als eerste gebracht.

Welke berichten worden geplaatst?

Actuele berichten uit de kernen van Maasgouw en Leudal en openbare activiteiten van Leudalse en Maasgouwse verenigingen worden altijd op de kabelkrant en de website van Omroep 3ML geplaatst.

Komen berichten en openbare verenigingsactiviteiten van buiten het uitzendgebied, dan plaatsen wij alleen als er sprake is van een duidelijke uitstraling naar ons uitzendgebied. Een omvergereden lantaarnpaal in Echt wordt niet geplaatst. Als dit door een inwoner van ons uitzendgebied is gedaan, dan natuurlijk weer wel. De kaartavond van de harmonie van Meijel wordt niet geplaatst. Een grote rommelmarkt in diezelfde plaats, georganiseerd door diezelfde vereniging mag zich wel in een plaatsing verheugen. De redactie is van oordeel dat deze laatste activiteit een grotere aanzuigingskracht heeft op het uitzendgebied van de omroep. Over de beslissingen van de redactie kan niet worden gecorrespondeerd.

Natuurlijk kun je ook meehelpen dat een bericht vlug geplaatst wordt. Als je vijf blaadjes opstuurt naar ons redactieteam, dan vergt dat veel tijd om 'te verwerken' naar onze kabelkrant.Veel redacteuren zien er tegenop om zich eerst door deze brij aan informatie te worstelen. Op de kabelkrant kunnen maximaal 12 regels worddocument Times New Roman lettertype 12 worden geplaatst. Beter is het dan om het bericht via de volgende methode aan te leveren. Probeer in de eerste alinea in het kort de 5 W's te beantwoorden: Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom. Je zult merken dat je dan al veel van de schrijfruimte hebt opgebruikt. Gebruik de resterende ruimte om toelichting te geven op onderdelen van de eerste alinea. Als je in de eerste alinea de W van Wie hebt beantwoord, kun je bijvoorbeeld nu meer vertellen over de organisatie. In de PR wordt dit 'uitrollen' genoemd. Doe er nog een leuke foto bij (JPG-bestand, minimaal 800 x 600) en een vlotte plaatsing is gegarandeerd.