Live Radio Live TV

De heer Arno Verhoeven, catechist cluster Tabor 13-11-2017 21:56

Mgr. De Jong felicteert de nieuwe catechist; links pastoor Vankan.    Foto: Frans van GalenHeythuysen De heer Arno Verhoeven uit Heythuysen is met ingang van 12 november benoemd tot catechist van de parochies H. Nicolaas te Heythuysen, H. Johannes de Doper te Baexem, H. Severinus te Grathem, H. Liduina te Kelpen-Oler en H. Barbara te Leveroy (cluster Tabor). Samen met nog vijf dames en heren ontving hij afgelopen zondag 12 november in de kathedraal van Roermond de kerkelijke zending (missio canonica) namens bisschop mgr. Wiertz uit handen van hulpbisschop mgr. Everard de Jong. Alle kandidaten die zondag tijdens een speciale Versperdienst de zending hebben ontvangen, zijn opgeleid aan de catechistenopleiding Kairos. Ze krijgen allemaal een benoeming als catechist, een functie die bestaat naast de gewijde ambtsdragers (priesters en diakens) in een parochie of instelling. De heer Arno Verhoeven zal het pastorale team van het cluster Tabor gaan ontlasten vanaf januari 2018 op het gebied van ziekenpastoraat.
De Molshoof Kelpen-Oler bestaat 175 jaar Geplaatst op: 17-6-2018 11:00

 Kelpen Oler Café-Restaurant De Molshoof in Kelpen-Oler is al sinds 1843 een familie-horecabedrijf. De vijfde generatie vierde op vrijdag 15 juni op feestelijke wijze het 175-jarig bestaan. Vanaf maandag 18 juni is een impressie te zien op 3ML-TV.


KERNgezonde afsluiting op De Leistert Geplaatst op: 14-6-2018 21:23

Het gezamenlijk verplaatsen van banden Roggel In het kader van het project KERNgezond waren de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Zjwiek uit Roggel op 13 juni te gast op recreatiepark De Leistert. Hier beleefden ze in twee groepen een hele leuke en actieve afsluiting van een schooljaar KERNgezond. Voordat er begonnen werd met de activiteiten werd eerst Ilyna in het zonnetje gezet. Zij won namelijk een trofee voor haar foto van de maand. De kinderen werden in twee groepen verdeeld. De ene groep begon in het zwembad en de andere groep in de speeltuin en bij het meertje. In het zwembad kregen de kinderen een les AquaLatin, dit zijn oefeningen in het water op muziek. Buiten werd een bootcamp afgewerkt. Hierbij moesten de kinderen als groep zware banden verplaatsen, samen een parcours moesten rennen, klimmen en samen een toren van jerrycans moesten bouwen. Daarrnaast werd nog een waterspel gespeeld waarbij de kinderen als groep zo snel mogelijke lekkende jerrycans naar een afgesproken punt moesten brengen. Samenwerken stond hoog in het vaandel.


Gevolgen van een val kunnen enorm groot zijn Geplaatst op: 14-6-2018 21:10

Verlichting boven de plint Regionieuws Bijna de helft van de ouderen geeft aan de route naar het toilet niet goed te hebben verlicht. Hiermee lopen zij onnodig risico om ’s nachts ten val te komen. In 2016 overleden 3.883 ouderen aan de gevolgen van een val. 38% van de 65-plussers is de afgelopen twee jaar een of meerdere keren gevallen. Meer dan een kwart van hen moest medische hulp inroepen en ondervindt nog dagelijks klachten als gevolg van hun val. In enkele gevallen zijn de gevolgen zelfs zo groot dat er niet meer zelfstandig thuis gewoond kan worden. Of dat er voortaan een rollator of rolstoel aan te pas moet komen. Om nachtelijke valpartijen te voorkomen, is goede verlichting van essentieel belang. Door lampen met een bewegingssensor te plaatsen, ziet men ’s nachts goed waar men loopt. Bijna 12% van de ouderen heeft geen toilet op dezelfde verdieping als de slaapkamer. Om het risico van vallen op de trap in het donker te verkleinen, is het goed te overwegen een toilet te bouwen op dezelfde verdieping als de slaapkamer.


Politie Leudal verhuist naar gemeentehuis Leudal Geplaatst op: 14-6-2018 16:46

Het huidige bureau aan de Biesstraat 21 Leudal Het politiebureau van Leudal aan de Biesstraat 21 in Heythuysen sluit per 1 juli aanstaande haar deuren voor publiek. Vanaf dan kunnen inwoners van de gemeente Leudal terecht bij het Politieservicepunt in het gemeentehuis aan het Leudalplein 1. Het gemeentehuis heeft voldoende gratis parkeer- gelegenheid. Na een afspraak via 0900-8844 kan men daar terecht voor de aangifte. Verder kunnen andere politiebureaus in de regio ook door het publiek bezocht worden, zoals het politiebureau in Weert of Roermond. Ook hier geldt dat een afspraak voor een aangifte moet worden gemaakt.


Devy Hendrikx gescout door VVV Geplaatst op: 14-6-2018 12:16

Sjuul Jenniskens interviewt Devy Hendrikx Heel Devy Hendrikx is 11 jaar en zit in groep 8 van Basisschool De Sleye in Heel. Hij voetbalt bij HEBES in Beegden en kan dat zo goed dat hij is uitgekozen om bij VVV te mogen voetballen. Komend schooljaar gaat hij naar de Topsport Talentschool Den Hulster in Venlo. Op deze middelbare school houden ze goed rekening met jonge topsporters zodat ze school en sport goed kunnen combineren. Vanaf donderdag 14 juni is op 3ML-TV een reportage te zien van deze jeugdige VVV-speler.


Afname DNA in onderzoek Nicky Verstappen Geplaatst op: 13-6-2018 19:45

Monumentje in Brunssum en Nicky Verstappen Regionieuws Het grootschalige deel van het DNA-verwantschaps- onderzoek in de zaak Nicky Verstappen is grotendeels afgerond. Toch worden er nog mannen benaderd met de vraag of ze vrijwillig hun DNA willen afstaan. Uit de analyse van de opkomst in het grootschalige verwantschapsonderzoek is gebleken dat nog niet alle familielijnen, van families die in 1998 in het doelgebied woonden, afgedekt zijn door de mannen die tot nu toe hun DNA hebben afgestaan. Uit de analyse die onlangs is afgerond, is gebleken dat een groep van 3000 mannen nog moet worden benaderd. Op dit moment wordt gekeken door wie en op welk moment welke mannen worden benaderd. Een groep rechercheurs van het onderzoeksteam benadert deze mannen telefonisch, waarna een afspraak voor afname gemaakt wordt. De afname vindt dan plaats bijvoorbeeld in een politiebureau of bij de mannen thuis. De afnames vinden in heel Nederland plaats.


Dodelijk ongeval op Napoleonsweg Geplaatst op: 13-6-2018 19:27

 Haelen Een 42-jarige man uit Grathem is woensdag 13 juni om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Haelen. Het slachtoffer is leerkracht aan Basisschool De Kwir in Neer. Het ongeval vond omstreeks 08.00 uur plaats tussen vier personenauto’s en twee vrachtwagens op de randweg N273 ter hoogte van Haelen. De bestuurder van een personenauto kwam bij de aanrijding met zijn voertuig klem te zitten tussen twee vrachtauto’s. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten is het slachtoffer ter plaatse overleden. De andere weggebruikers raakten niet gewond bij de aanrijding. De politie heeft voor een technisch onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding de N273 voor langere tijd afgesloten. Ook werd een politiehelikopter ingezet om vanuit de lucht overzichtsbeelden te maken. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. Vermoedelijk heeft een bestuurder van een van de betrokken voertuigen het stilstaande verkeer te laat opgemerkt, waardoor een aanrijding is ontstaan.


Retail Duits op het vmbo in Heythuysen Geplaatst op: 11-6-2018 19:47

 Heythuysen Voormalig Tweede Kamerlid Karin Straus, sinds vorig jaar Ambassadeur Euregionaal Onderwijs namens de Provincie Limburg, was onlangs op werkbezoek bij VMBO St. Ursula in Heythuysen. De provincie Limburg heeft de laatste jaren hard gewerkt aan een agenda voor Euregio Onderwijs. Met deze agenda wil zij in het onderwijs en in de samenleving bewustwording voor het belang van grensoverschrijdend leren in Limburg creëren en vergroten. St. Ursula Heythuysen geeft op hun manier invulling aan Euregio Onderwijs. Alle leerlingen in de Sector Economie & Ondernemen krijgen 1 uur per week 'Retail Duits', niet omdat ze er per se examen in moeten doen, maar omdat ze het nodig hebben voor hun latere beroep. De lessen zijn vooral gericht op mondelinge communicatie en zoveel mogelijk op praktische situaties zoals in winkels en in de detailhandel. Vanaf volgend school jaar krijgen de leerlingen van de sector Zorg & Welzijn ook op deze manier Duits.


Ron Coenen, deelnemer 'eigen Brainwalk' Geplaatst op: 11-6-2018 19:33

Ron voor de aanvang van zijn 10 kilometer Heythuysen De officiële Brainwalk 2018 op de atletiekbaan in Heythuysen op 9 juni werd afgelast vanwege te weinig aanmeldingen. Echter de in Heythuysen woonachtige Ron Coenen liet zich niet uit het veld slaan. Hij regelde dat de atletiekbaan alsnog open was die dag en ging de uitdaging met zichzelf aan: 10 kilometer. De Heythuysenaar was voor zijn beroerte in 2010 een fanatieke sporter. Een reportage is te zien vanaf 10 juni bij omroep 3ML-TV.


Barry Berben winnaar Nationale Jeugd Meerkampen Geplaatst op: 11-6-2018 19:24

Barry Berben (tweede van rechts) Wessem Barry Berben is voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar geworden van de Nationale Jeugd Meerkampen 2017/2018 bij de jongens kadetten. Tweede en derde werden resp. Floris ZurMuhlen en Gabrielius Camara. Jelle Moris werd vijfde en Jim Hendrix zevende in deze categorie. Bij de meisjes junioren werden Westa speelsters Karlijn van Lierop derde en Emma van der Zanden vierde. Winnares werd Shuoi Han Men voor Emine Ernst. Bij de meisjes welpen werd Tara Iravani zesde. De finales van de NJM werden zaterdag 9 en zondag 10 juni gespeeld in Panningen. In alle categorieën werd de finale gespeeld in een meerkamp met in elke categorie de twaalf beste tafeltennissers van Nederland bij de meisjes en de jongens. Op zaterdag werden zes ronden gespeeld en op zondag de volgende vijf ronde


Glasvezel in buitengebied van Noordwest Limburg Geplaatst op: 11-6-2018 19:09

De wethouders van de 5 gemeentes en   Hans Teunissen, gedeputeerdeRegionieuws Het buitengebied van Noordwest Limburg krijgt glasvezel. Maandagmiddag 11 juni werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de wethouders van de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert en gedeputeerde Hans Teunissen van de provincie Limburg. Maar liefst 55,5% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is ruimschoots voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Noordwest Limburg. Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal € 995, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Najaar 2018 starten de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Verwachting is dat najaar 2019 iedereen die een abonnement heeft afgesloten, dan ook een glasvezelaansluiting heeft. Meer informatie: glasvezelbuitenaf.nl. Vanaf dinsdag 12 juni zendt omroep 3ML-TV een reportage uit van de bijeenkomst in Nederweert.


Symposium Limburg: de gezondste tuinbouwregio Geplaatst op: 11-6-2018 17:12

Impressie van het symposium in Venlo Regionieuws Brightlands Campus Greenport Venlo en de LLTB organiseerden samen het symposium ‘Limburg: de gezondste tuinbouwregio’. Het symposium vond plaats op donderdag 7 juni op de Brightlands Campus Greenport Venlo. “Als de tuinbouw de ruimte krijgt verder door te ontwikkelen, profiteren alle inwoners van Limburg”, zei Léon Faassen, voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) tijdens het symposium. Brightlands Campus Greenport Venlo en de LLTB willen gezondste tuinbouwregio. Een gezonde tuinbouw biedt namelijk kansen voor heel Limburg.


Neeritter onderscheidt twee inwoners Geplaatst op: 11-6-2018 16:50

Lei Corstjens en Huub Schroijen met  onderscheiding en oorkondeNeeritter Zondag 10 juni is in aansluiting op de belevingstocht Kal euver de Wal, ‘t Itterke uitgereikt aan Lei Corstjens en Huub Schroijen. De uitreiking vond plaats in het schoolgebouw. Het is een onderscheiding, die vanaf 2014 wordt uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk maken voor de Itterse samenleving. Beiden kregen de onderscheiding wegens hun grote inzet bij de vele jaarlijkse dorpsactiviteiten in Neeritter zoals de Historische dag, Belevingstocht, Monumentendagen en Cultuurweken.


Nieuwe naam voor sportpark in Neer onthuld Geplaatst op: 10-6-2018 21:38

De nieuwe naam en logo onthuld door wethouder Martens van LeudalNeer Op zondag 10 juni werd tijdens Gaer door Naer op de parkeerplaats van het huidige sportpark in Neer een bord met de nieuwe naam en het nieuwe logo voor Park Leudal-Oost onthuld. De nieuwe naam is 't Maasveld. Tot voorkort was Park Leudal-Oost de werknaam. Om 14.00 uur werd letterlijk het doek van het bord getrokken en werd iedereen uitgenodigd om het glas te heffen op deze nieuwe start. Er is ook een nieuwe website gelanceerd: https://www.hetmaasveld.nl . Een impressie is te zien vanaf maandag 11 juni bij Omroep 3ML-TV.


Vragen van Ronduit Open over Mariabosch Geplaatst op: 10-6-2018 21:31

Voormalige kapel van Mariabosch Leudal Namens de fractie Ronduit Open heeft raadslid Thieu Wagemans bij het college van B&W van Leudal geïnformeerd naar de stand van zaken en voortgang rondom het voormalig klooster Mariabosch in Baexem waarin het Samen Zorgen Huis wordt gevestigd. De fractie realiseert dat het een complex traject is waarbij meerdere partijen, ieder vanuit eigen verantwoordelijkheden en belangen is betrokken. Daarom beperkt de fractie zich tot vragen over de rol en positie van de gemeente Leudal en wat de risico’s zijn van de gemeente bij het totale project. Wagemans vervolgt: "Bestaat er intussen, na eerdere berichtgeving die vragen opriep, voldoende vertrouwen dat er een sluitende exploitatie zal kunnen worden gerealiseerd van het Samen Zorgen Huis?" De fractie wil verder weten hoe staat het met de realisering van de woningbouwplannen in en rond Mariabosch. En tenslotte wil zij weten of er intussen zicht is op een aanvaardbare oplossing rond de ontsluiting en of er nog feiten of ontwikkelingen zijn, waarvan de raad op de hoogte zou moeten zijn.


Bevolkingsonderzoek borstkanker in Maasbracht Geplaatst op: 10-6-2018 19:37

 Maasbracht Van 25 januari tot 6 maart 2018 heeft Bevolkingsonderzoek Zuid in Maasbracht het bevolkingsonderzoek borstkanker uitgevoerd. Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar uitgenodigd. Er zijn 2.453 vrouwen uit Maasbracht uitgenodigd en er hebben 1.995 vrouwen deelgenomen aan het onderzoek. Dit betekent een opkomstpercentage van 81.3%. Er zijn 32 vrouwen doorverwezen voor nader onderzoek omdat er een verdachte afwijking is gevonden. Pas na verder onderzoek in het ziekenhuis zal blijken of het gaat om een goedaardige of kwaadaardige afwijking. Door het bevolkingsonderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.bevolkingsonderzoekzuid.nl


Zonta Ruremonde steunt ‘Look Good Feel Better’ Geplaatst op: 8-6-2018 21:20

Uitreinking van de cheque Regionieuws De Roermondse serviceclub Zonta Ruremonde ondersteunt ieder jaar een project in de regio gericht op het welzijn van vrouwen. De ambitie van Zonta sluit mooi aan bij ‘Look Good Feel Better’, één van de projecten van de stichting Vrienden van Laurentius. Look Good Feel Better is een initiatief waarbij vrouwen met kanker een workshop uiterlijke verzorging krijgen aangeboden. Onlangs mocht de stichting een cheque van maar liefst € 2.000,- in ontvangst nemen uit handen van mevrouw Wies van der Varst namens Zonta Ruremonde.


Eric Rikkert stopt als algemeen directeur van SJG Geplaatst op: 7-6-2018 19:35

De vertrekkende algemeen directeur van SJG Regionieuws In verband met het aanvaarden van een andere functie, zal algemeen directeur Eric Rikkert zijn functie bij SJG Weert per 31 augustus neerleggen. Hij zal met ingang van 1 september a.s. toetreden tot de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente (MST) en verantwoordelijk zijn voor onder meer de portefeuilles Financiën, ICT, Inkoop en Logistiek. Eric Rikkert trad per 1 januari 2015 aan als bestuurder van SJG Weert en was daarvoor, sinds 2012, al werkzaam in het ziekenhuis als manager Informatie & Automatisering. Karel van Esch, voorzitter van de Raad van Toezicht: "Eric Rikkert heeft tijdens zijn bestuursperiode met veel inzet het ziekenhuis verder vormgegeven. De nieuwe Spoedeisende Hulp, een nieuwe Intensive Care en de nieuwe energiecentrale zijn enkele in het oog springende resultaten. Daarbij heeft hij steeds een gezonde financiële basis voor SJG Weert weten te borgen, zijn er in de organisatie belangrijke stappen gezet en is met de vestiging van de huisartsenpost in het ziekenhuis de samenwerking met de eerste lijn geïntensiveerd."


Orkest wint €1000,- met Gouden Caleidoscoop Geplaatst op: 7-6-2018 19:27

Aanbieding van de cheque Regionieuws Het project Roermonds Volwassenen en Senioren Orkest is de winnaar van de Gouden Caleidoscoop in Limburg. Omdat het Fonds voor Cultuurparticipatie 10 jaar bestaat, reikt het dit jaar eenmalig twaalf provinciale Gouden Caleidoscopen uit aan bijzondere cultuurprojecten. In Limburg is dat het Volwassenen en Seniorenorkest van de Koninklijke Harmonie Roermond. Dit orkest wil ouderen activeren door samen muziek te maken. Onder leiding van ervaren muziekdocenten komen de muzikanten elke week samen om muziek te leren en een sociale dynamiek te creëren. Ambitieuze en talentvolle ouderen kunnen vervolgens doorstromen naar het jongerenorkest. De prijs werd uitgereikt door wethouder Ferdinand Pleyte en Nicolle van Lith-Hermans van de provincie Limburg.


Netwerkdag en nieuwe naam Huis voor de Zorg Geplaatst op: 7-6-2018 19:17

De nieuwe naam Foto: Fred SimonsRegionieuws Op donderdag 7 juni vond in de ECI Cultuurfabriek in Roermond een grote netwerkdag plaats georganiseerd door het Huis voor de Zorg. Dit is een onafhankelijke organisatie die zich inzet met en voor alle kwetsbare Limburgers op het gebied van gezondheid, participatie en vitaliteit. Het Huis van de Zorg is enorm in ontwikkeling en gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen presenteerde donderdagmiddag de naam en de website van de nieuwe organisatie. Vanaf vrijdag 8 juni zal een tv-verslag van deze dag te zien zijn op 3ML-TV en RTV Roermond.


Zeven nieuwe molengidsen Geplaatst op: 6-6-2018 17:24

De geslaagden bij de Auroramolen in Baexem Regionieuws Zaterdag 2 juni hebben zeven kandidaten van de opleiding tot molengids van het Gilde voor Vrijwillige Molenaars afdeling Limburg en de Molenstichting Limburg examen gedaan. Ze slaagden alle zeven en daarmee mogen ze officieel aan de slag als molengids. De nieuwe gidsen hebben negen lessen van twee en een half uur gehad: vijf theorielessen en vier praktijklessen op onder andere de Auroramolen in Baexem, de Hompesche Molen in Stevensweert, de Molen van Verbeek in Sint Odiliënberg en de Leumolen in Nunhem.


Brainwalk 2018 gaat op 9 juni niet door Geplaatst op: 6-6-2018 16:19

Impressie van 2017 Heythuysen Op zaterdag 9 juni zou op de atletiekbaan van Atletiek Leudal in Heythuysen de 2e editie van de Brainwalk plaatsvinden: een bijzonder evenement voor en door mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). De dag zou in het teken staan van uitdaging, herkenning, erkenning, begrip en verbinding. Tijdens een sponsorloop (de Brainwalk) zouden mensen met een NAH, aangemoedigd door familie en vrienden, indrukwekkende prestaties neerzetten. Zie ook http://www.brainwalk.nl


Gedeputeerde zet de eindsprint naar glasvezel in Geplaatst op: 6-6-2018 16:04

De eindsprint Regionieuws Gedeputeerde Hans Teunissen van de provincie Limburg en projectleider Hans ter beek van 'Glasvezel buitenaf' hebben de hardloop- schoenen aangetrokken om samen de eindsprint in te zetten naar de finish van de glasvezel-campagne in Noordwest Limburg. Met nog een paar dagen te gaan, is het spannend. Wordt de 50% gehaald of niet? Hans Teunissen hoopt in ieder geval van harte dat het glasvezel er komt: “Het levert een zeer belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van het buitengebied. Snel internet is één van de basisbehoeften geworden. Met nog een paar dagen te gaan, staat de teller op 35%. Theunissen: "De deadline van 11 juni is hard. Zijn er te weinig aanmeldingen? Dan komt het er niet.” Om glasvezel aan te leggen in het buitengebied is het nodig dat 50% van de inwoners meedoet. Bewoners die hulp nodig hebben bij het maken van een keuze óf bij het afsluiten van een abonnement, kunnen terecht bij lokale verkopers, ambassadeurs en/of de lokale aanmeldavonden. Meer informatie hierover vindt men op de website http://www.glasvezelbuitenaf.nl.


Balkonconcerten in Roermond Geplaatst op: 5-6-2018 21:55

Ruud Versteeden en een VVV-gids Foto: Daphne ClerxRegionieuws Op zondag 3 juni werden in het historische centrum van Roermond voor de zevende keer de succesvolle Balkonconcerten georganiseerd door de VVV Stadsgidsen Roermond. Onder leiding van VVV-gidsen wandelden de deelnemers langs de prachtig versierde balkons waar solisten en ensembles uit Roermond en omgeving optredens verzorgden. Een sfeerimpressie hiervan is vanaf maandag 4 juni te zien op RTV Roermond en 3ML.


Historische optocht Graafschapfsfeesten Horn Geplaatst op: 5-6-2018 21:49

De Graaf van Horne Foto: Daphne ClerxHorn Van 1 tot en met 5 juni stond Horn in het teken van de Graafschapsfeesten. Een belangrijk onderdeel hiervan is de historische stoet die op zondag 3 juni door Horn trok. De optocht is afgeleid van de grote trouwstoet die door Horn trok in 1907 toen de toenmalige kasteelheer, Robert Magnée, in het huwelijk trad met Pauline van Aefferden. Uitzending van een sfeerimpressie van deze stoet vindt plaats op 3ML en RTV Roermond vanaf maandag 4 juni.


Wensbus Maasgouw Geplaatst op: 5-6-2018 11:43

Wensbussen Maasgouw Maasgouw Zaterdag 2 juni jl. is tijdens een goed bezochte bijeenkomst de wensbus van de gemeente Maasgouw onthuld. Wethouder Math Wilms sprak het bestuur van de Stichting Wensbus Maasgouw toe en werd daarna verzocht een van de bussen te onthullen. Vanaf maandag 2 juli zijn de bussen dan daadwerkelijk inzetbaar voor de inwoners van Maasgouw.


Cadeau afscheid mgr. Wiertz naar 3 goede doelen Geplaatst op: 4-6-2018 17:32

Emeritus-bisschop Frans Wiertz Regionieuws Emeritus-bisschop Frans Wiertz heeft bij zijn afscheid als bisschop van Roermond eind vorig jaar van veel mensen een financiële bijdrage cadeau gekregen. In totaal ging het om het zeer mooie bedrag van ruim € 25.000,-. De helft van het bedrag gaat naar missieprojecten in het bisdom Lahore in Pakistan, waar de katholieke kerk onder zeer moeilijke omstandigheden moet functioneren. De rest van het geld gaat naar twee diaconale projecten in Limburg: Het Huiskamerproject OOR in Roermond en het inloophuis Bie Zefke in Sittard mogen beide € 6.250 tegemoet zien.


Hartpatiënten Nederland luidt de noodklok Geplaatst op: 4-6-2018 17:03

 Regionieuws Hartpatiënten Nederland vindt het onacceptabel dat de wachttijden in hartcentra steeds maar oplopen en opent daarom haar Meldpunt Hartpatiënten. Mensen wachten inmiddels anderhalve maand tot 3,5 maanden op een openhartoperatie. Wie een dotterbehandeling nodig heeft, wordt tussen de anderhalve maand en drie maanden in de pauzestand gezet. Hartpatiënten Nederland wil dat hieraan een eind komt. Bij AMC Amsterdam, Amphia Breda en Radboud Nijmegen wacht je ruim zes weken op een openhartoperatie. Bij UMCU Utrecht en LUMC Leiden: 10 weken. Koploper is Maastricht UMC+: 3,5 maand. Als je een dotterbehandeling nodig hebt, is het niet anders: bij het Antonius Nieuwegein, Haga Den Haag, Isala Zwolle, LUMC Leiden, MCA Alkmaar, UMCG Groningen en VU Amsterdam kun je pas na zes weken terecht. Catharina in Eindhoven spant de kroon met maar liefst een wachtlijst van drie maanden.


Geslaagde Taptoe in Roermond Geplaatst op: 3-6-2018 21:14

St. Sebastianus uit Herkenbosch Foto: Daphne ClerxRegionieuws Tijdens het 75-jarig bestaan van de fanfare St. Cornelius/het Katoenen Dorp, in 1992, werd het plan opgevat om een taptoe te organiseren. Dit idee bleek de kraamkamer voor een evenement dat niet meer weg te denken is op de Roermondse evenementenkalender. Afgelopen zaterdag 2 juni werd de Taptoe op de Middeleeuwse Markt gehouden; nu met een optreden van vijf showbands en harmonieën. Een sfeerimpressie is vanaf maandag 4 juni te zien op 3ML-TV en RTV Roermond.


Jeroen Daniëls en de Alpentour Trophy Geplaatst op: 3-6-2018 21:02

Jeroen Daniëls Foto: Leon van LierHeibloem De in Heibloem woonachtige Jeroen Daniëls neemt deel aan een van de grootste en zwaarste meerdaagse MTB wedstrijden in Europa: de Alpentour Trophy. Tijdens deze wedstrijd vormt hij een duo met Geerte Hoeke uit Maarn. Onze verslaggever zocht Jeroen een dag voor vertrek thuis op. Hoe heeft hij zich voorbereid op deze zware wedstrijd? De reportage is te zien op Omroep 3ML-TV vanaf dinsdag 5 juni.
Kienen voor Duchenne in Thorn

 Kienen voor Duchenne vindt plaats op maandag 18 juni in Café Restaurant Aod Thoear Steegputstraat 4 Thorn. Zaal is open vanaf 19.00 uur. De aanvang is om 20.00 uur met in de pauze een Tombola. De prijzen zijn gesponsord door ondernemers van Thorn en omstreken. Thema is: Kom alle kienen voor het Goede Doel, dan trappen we samen Duchenne de wereld uit!


Eetcafé Lekker & Gezellig

Iedere 4e maandag van de maand is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij het Eetcafé Lekker & Gezellig. Het eetcafé vindt plaats op maandag 25 juni in het restaurant Karibu van Woonzorgcentrum St. Charles in Heythuysen. Het begint om 18.00 uur en de kosten bedragen € 8,50 (exclusief consumpties). Opgeven en betalen kan tot en met 18 juni bij Joos Jenniskens, Stationsstraat 17b Heythuysen of Gasterij Karibu, St. Charles, Op de Bos 2, Heythuysen.


De Vrienden van Magdalena bakken wafels

Verse wafels Op vrijdagmiddag 22 en zaterdagmorgen 23 juni bakken de 'Vrienden van Magdalena' in Haelen bij Jan Linders weer wafels. Ze draaien non-stop muziek bij de hoofdingang van de supermarkt. Binnen kan men zichzelf verwennen met een lekkere warme wafel en een kop koffie of men neemt een zak wafels mee voor thuis. Alles wordt vers gebakken en direct afgeleverd. Van de opbrengst bieden zij de bewoners van Zorgcentrum St. Magdalena elke maand leuke artiesten, muziekgroepen, muziek bands en andere leuke dingen om te ondernemen.


Themabijeenkomst ‘Regie en Notariële zaken’

Het Steunpunt Mantelzorg Leudal organiseert een themabijeenkomst ‘ Regie en Notariële zaken’ voor mantelzorgers en hun naaste op maandag 25 juni van 19.00 tot 21.00 uur. Spreker: notaris Mols. Locatie: Panoramazaal bezoekerscentrum St. Elisabeth, Roggelseweg 56 in Haelen. Toegang: gratis. Men kan zich tot maandag 18 juni aanmelden. Per mail: info@synthese.nl of 0475- 745138. Onderwerpen: Hoe bespreek ik dat ik me zorgen maak over iemand? Wanneer grijp ik in als ik zie dat iemand de regie verliest? Wat zijn mogelijkheden om in te grijpen?


Expositie in de Missiekapel

 'Minstens tachtig rondjes' Vanaf vrijdag 8 juni is een expositie van Maarten van den Berg en Natascha Waeyen te zien in de Missiekapel in Heythuysen met de titel: 'Minstens tachtig rondjes'. Beide kunstenaars ontwikkelden in het afgelopen jaar een gezamenlijk werk met liefde voor kleur, taal en verhaal. Dit verrassende samenspel is door hen speciaal geïntegreerd in de Missiekapel gelegen naast de kerk in Heythuysen. De expositie is tot en met 30 augustus permanent te zien door de glazen deur van de kapel. De organisatie van deze expositie is in handen van de Stichting Kunst en Cultuur Leudal.


IVN-Jeugdtocht: Zomer

Jeugdtocht Het IVN neemt kinderen op zondag 24 juni graag mee op ontdekkingstocht door de natuur van 10.00 tot 12.00 uur. Locatie: De Hompesche molen, Molendijk 6 in Stevensweert. Deeelnamen: gratis. Er valt veel te zien en te beleven. Keilen met steentjes over de plas, lopen door het water en over de stapstenen. Ontdekken van vlinders, vogels kikkers en beversporen. Daarna lekker genieten in de natuurspeeltuin en spelen met zand, grind, modder en water. Gidsen: Eef Schoffelen en Rikie Verhagen.


Bijzondere Uitzwaaivoorstelling van 'Groep Acht'

Schoolmusical op vrijdag 22 juni Op het eind van het schooljaar presenteren door het hele land kinderen uit groep acht zich in slot- musicals. Zo niet in Beegden… Groep Acht van de Martinusschool bestaat slechts uit 6 kinderen en daar was geen productie voor te vinden. Vandaar dat kinderen, leerkrachten en ouders zelf aan de slag gingen. Het resultaat wordt gepresenteerd op vrijdag 22 juni om 20.00 uur in Gemeenschapshuis ’t Leuke te Beegden met de Uitzwaaivoorstelling 'De saaiste slotmusical ooit!' Benieuwd hoe Anne, Evi, Femke, Indra, Max en Wout hun schoolcarrière in Beegden afronden? Koop dan nu je kaartje en ben verzekerd van een verrassend avontuur. Kaartjes kosten slechts € 2,00 en zijn verkrijgbaar bij de ATEP, Dorpstraat 18 te Beegden; 0475-571303 / info@atep-beegden.nl.


Ellenthaler Musikantenfest 2018

Die Ellenthaler Musikanten Zondag 24 juni vindt het 2de Ellenthaler Musikantenfest plaats in de Ellenhof in Ell. De 4 deelnemende blaaskapellen de dag zijn: Die Ellenthaler Musikanten, Ell; Blaaskapel De Rozenbottels, Haps; De Boemelkapel, Banholt; Blaaskapel Stesti, Boxmeer. Meer informatie volgt via de facebookpagina: Die Ellenthaler Musikanten.


De overgang, een nieuwe periode in je leven!

In 'de overgang' wordt de basis gelegd voor de volgende fase in je leven. Elke vrouw ervaart de overgang op haar eigen manier. Voor de een gaat het geruisloos voorbij, voor de ander is het een enorme verandering in haar leven. In de overgang veranderen je hormonen, hierbij kun je lichamelijke en psychische klachten krijgen. Klachten zoals opvliegers, slecht slapen, prikkelbaarheid, minder zin in vrijen tot depressiviteit en hartkloppingen. Op woensdag 20 juni organiseert SJG Weert een informatiebijeenkomst rond het thema 'de overgang' (menopauze). De informatieavond vindt plaats van 19.00 en 21.00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom. Ook voor de partners is de informatie interessant. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of telefonisch bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495 – 57 22 05.


1e Ommelandfietstocht naar en langs de Swalm

Het kerkje van Asselt Foto: René FrenckenVoor het derde jaar op rij organiseert de Stichting Tussen Roer en IJzeren Rijn in de zomermaanden drie zgn. Ommelandfietstochten door Roermond en de aangrenzende dorpen. De eerste tocht die wordt verreden op woensdag 20 juni voert de deelnemers naar Boukoul, Swalmen en Asselt. Men fietst een groot gedeelte door het stroomgebied van de Swalm. Lengte is 25 km. Halverwege de route wordt een korte pauze ingelast. Vertrek is om 19.00 uur bij Sportpark Kitskensberg, Oude Keulsebaan in Roermond. Deelname kost € 2,-. Info: www.stichtingtussenroerenijzerenrijn.nl


Kofferbakmarkt in Heythuysen

Zondag 24 juni zijn verkopers en bezoekers van harte welkom op de maandelijkse kofferbakmarkt van Mannenkoor De Leudalzangers in Heythuysen. De locatie is naast Machinehandel Frank Coolen, Biesstraat 57 te Heythuysen (aan de provinciale weg Heythuysen/Horn). De markt is voor het publiek open van 09.00 tot 15.30 uur. Entree € 2,00 per persoon. Meer info en inschrijven (verplicht) via: http://www.kofferbakmarkt-heythuysen.nl .


413de Leudalbosloop Atletiek Leudal

Zondag 24 juni Zondag 24 juni vindt in de bossen bij Restaurant De Busjop, Busschopsweg 9 in Heythuysen de 413de door Atletiek Leudal georganiseerde trimloop plaats. Om 09.45 uur is de start van de Bishop Shorttrack (1 km jeugdloop); om 10.00 uur start de Leudalbosloop (3, 6, 9, 12 of 15 km). Inschrijfgeld: Bishop Shorttrack € 1,00; Leudalbosloop € 2,00; leden van Atletiek Leudal gratis. Meer info: Annemiek Gielen: 0475-493 857 of http://www.atletiekleudal.nl . Het parcours door de bossen van het Leudalgebied is geheel onverhard.


Zwanger? Informatieavond over de bevalling

Als je gaat bevallen, wil je daarover goed geïnformeerd zijn. Daarom geven een verloskundige uit de regio en een verloskundige en gynaecoloog uit het ziekenhuis uitleg over de bevalling, eventuele pijnstilling en over wat er anders kan gaan. Als het mogelijk is volgt een rondleiding over de verpleegafdeling en de verloskamers. Natuurlijk is er ruimte voor het stellen van vragen. Deze avond is bestemd voor zwangere vrouwen - en hun partner- als voorbereiding op de bevalling. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 26 juni van 19.00 tot 21.00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Aanmelden via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495 – 57 22 05.


Ciro Artwalk van start in Hornerheide

Een van de kunstwerken Op 3 juni is de 11e editie van de Ciro Artwalk, een unieke kunstwandeling in het groen, officieel geopend bij Ciro in Hornerheide. Bezoekers kunnen dagelijks tot en met 3 september een bijzondere route wandelen op het terrein van Ciro. De komende drie maanden zijn kunstwerken van prominente Nederlandse en Belgische beeldhouwers te bewonderen. Ciro wil niet alleen haar patiënten, maar iedereen met interesse voor kunst en natuur laten genieten van de opgestelde kunstwerken. De Ciro Artwalk is van 3 juni tot 3 september dagelijks gratis toegankelijk van 9.00 uur tot 17.00 uur. De wandelroute gaat over verharde paden en is daarom geschikt voor mensen met een beperking. De start is bij de hoofdingang van Ciro, waar ook een wandelbrochure verkrijgbaar is. Kijk voor meer informatie op: www.ciro- horn.nl/artwalk.


Schapen scheren op de Beatrixhoeve in Roermond

Schapen scheren Op zaterdag 23 en zondag 24 juni zullen de schapen van Landschapsbeheer De Wassum geschoren worden op de Beatrixhoeve in Roermond. 850 schapen zullen hun winterjas kwijt raken. Stijn Massart uit Vlaanderen en Garry Rutter uit Engeland zijn de schaapscheerders die het klusje gaan klaren. Dit jaar gaan ze het innovatief aanpakken. Moesten de schapen vroeger onder enige dwang aan de scheerder toevertrouwd worden, vanaf dit jaar wordt geschoren met een innovatieve schaapscheerwagen. Nieuw is dat de schapen niet door hebben dat ze naar de scheerplek op de scheerwagen gaan. Voor dat ze het weten zijn ze al aan de beurt. Minder stress voor de dieren, en veel lichter werk voor de herders en scheerders. Het scheren kan bezocht worden op de pas verbouwde Beatrixhoeve op beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. Adres: Witteweg 107 Roermond.


Nationale Ouderen Songfestival 2018 in Swalmen

Zondag 10 september 2017 kende Swalmen de primeur. Zestien kandidaten traden voor het voetlicht tijdens het Nationale Ouderen Songfestival. In de puike ambiance van Sint Jan Baptist werd voor de allereerste keer een voorronde afgewerkt in het zuiden des lands. Zondag 12 oktober is van 14.00 tot 16.00 uur Zorgcentrum Sint Jan Baptist in Swalmen andermaal gastheer voor talenten uit Limburg. Inschrijven kan via www.ouderensongfestival.nl en informatie via: chrisvangoch@ziggo.nl