Live Radio Live TV

Aan ongeval ging winkeldiefstal vooraf 18-5-2017 21:42

 Regionieuws Het verkeersongeval waarbij een voetganger woensdagmiddag ernstig gewond raakte in Roermond is voorafgegaan door een winkeldiefstal. Uit politie onderzoek is gebleken dat twee jongens na een winkeldiefstal op de vlucht sloegen. De diefstal werd opgemerkt en doorgegeven aan beveiligingsmedewerkers die in de buurt van de plek van het ongeval stonden. Op het moment dat ze werden geïnformeerd over de diefstal zagen zij beide jongens bij de Wilhelminasingel het rode verkeerslicht negeren. Een van de twee, een 15-jarige jongen uit Amsterdam, kwam onder een auto. De twee beveiligingsmedewerkers verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. De aangereden jongen is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. De tweede verdachte is op dit moment nog niet door de politie opgespoord. De gestolen goederen zijn bij het slachtoffer aangetroffen en inmiddels terugbezorgd bij de winkel.
Echte Bakker Dieteren de Beste Echte Bakker Geplaatst op: 18-1-2018 17:04

De oorkonde Maasbracht Cyriel Dieteren heeft op 16 januari in Apeldoorn goud behaald als beste Echte bakker van Nederland. Vorig jaar was hij derde en dus dit jaar nummer 1. Het Echte Bakkersgilde stuurt jaarlijks keurmeesters als mystery shopper op pad om alle aangesloten bakkerijen te bezoeken en daarover een rapport uit te brengen. Hierbij wordt gekeken naar het hele concept zoals de winkel, de presentatie, het personeel, de klantvriendelijkheid. Uiteraard moet de kwaliteit van de producten daarbij boven de landelijke norm zijn. Het Echte Bakkersgilde is vijftig jaar geleden opgericht. Inmiddels zijn er 169 Echte Bakkers die het keurmerk mogen dragen. Samen hebben zij 365 winkels. Onze verslaggever bezocht de beste Echte bakker van Nederland. De reportage wordt vanaf vrijdag 19 januari uitgezonden op 3ML-TV en op www.3ml.nl.


Hofleverancierschap Verschueren Orgelbouw Geplaatst op: 16-1-2018 13:53

Burgemeester Verhoeven, Johan Zoutendijk (dir)  Gerrit van der Bijl (vrz)  Foto: Ruud van de LaarLeudal Bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de orgelmakerij Verschueren Orgelbouw in mei 1991 werd het predicaat hofleverancier toegekend. Deze eretitel is gedurende een periode van 25 jaar geldig. Op 12 januari heeft burgemeester Arno Verhoeven van Leudal bekend gemaakt dat het kabinet van de koning aan Verschueren Orgelbouw voor de komende 25 jaar het recht verleend heeft om het koninklijk wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' te voeren. Tot oktober 2015 was 'Verschueren' gevestigd in Heythuysen en daarna in Ittervoort.


Nieuwe voorzitter en secretaris Veldeke Geplaatst op: 15-1-2018 21:27

Christine van Basten-Boddin Regionieuws Het Provinciaal Bestuur van Veldeke Limburg heeft Christine van Basten-Boddin (1971) voorgedragen als opvolger van Lei Pennings, die onlangs afscheid nam als voorzitter van Veldeke. Van Basten-Boddin is de huidige burgemeester van de gemeente Beek. De voordracht zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van Veldeke Limburg op 20 februari. Op die vergadering zal ook een nieuwe bestuurssecretaris worden benoemd. Voor die functie is Ron de Louw, gemeentesecretaris van de gemeente Beek, voorgedragen.


Antonius en De Kwir ontvangen Wecycle-certificaat Geplaatst op: 15-1-2018 21:17

Wecycle Jarige Job 2018 Foto: WecycleLeudal Basisscholen Antonius uit Buggenum en De Kwir uit Neer hebben een Wecycle-certificaat met 1 ster ontvangen voor de opbrengst van een inzamelactie. Kinderen en hun ouders konden oude kleine elektrische apparaten op school inleveren voor recycling. Naast een mooie beloning kregen de scholen 1, 2 of 3 sterren op hun certificaat. Hoe meer apparaten ingeleverd, hoe meer sterren. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waaraan 209 basisscholen hebben deelgenomen verspreid over heel Nederland. De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, die in ons land de inzameling en recycling organiseert van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De landelijke opbrengst is ook nog eens goed voor een cheque van €10.000,- voor Stichting Jarige Job. Met het bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven.


Dementievriendelijk Roermond wint ‘Vorsorgepreis’ Geplaatst op: 15-1-2018 20:57

Het Roermondse gezelschap met de cheque Regionieuws Dementievriendelijk Roermond heeft zondag 14 januari de 'Vorsorgepreis 2018' gekregen. Dementievriendelijk Roermond is een initiatief van de Gemeente Roermond en wordt in de uitvoering ondersteund door Alzheimer Centrum Limburg, Hulp bij dementie en Alzheimer Nederland. De reden voor het winnen van de prijs zit volgens de jury in de brede aanpak van Dementievriendelijk Roermond en de vertaling van de theorie vanuit Alzheimer Centrum Limburg naar de praktijk in de Roermonds samenleving. Een andere reden is dat er met heel veel verschillende partijen wordt samengewerkt om het doel te realiseren. De prijs werd zondag 14 januari uitgereikt in Grafenegg (Oostenrijk). Het betreft een bedrag van € 5000,- Meer info: http://www.roermond.nl/?id=137746


Succes op NK voor leden V.V. Meijels Pracht Geplaatst op: 15-1-2018 17:53

Mark Camps, Coen Steegs, Anton van Spronsen  en Karel Wijnhoven. Theo Minten ontbreekt.Regionieuws Vijf leden van vogelvereniging Meijels Pracht uit Meijel waren zeer succesvol tijdens het Nederlands kampioenschap afgelopen weekeinde in de IJsselhallen in Zwolle. Het werd georganiseerd door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers met ruim 10.600 vogels van ruim 1100 vogelliefhebbers uit heel Nederland. Karel Wijnhoven werd kampioen met een Yorkshire, een houdingras onder de postuurkanaries. Marc Camps behaalde met zijn diamantduiven in de verschillende groepen het predicaat kampioen, zilver en brons. Theo Minten behaalde in vier postuurrassen met zijn Fiorino’s, Rheinländers, Llarget Espanol en Müncheners negen prijzen waarvan zesmaal kampioen. Anton van Spronsen behaalde zeven prijzen met zijn zebravinken en rijstvogels waaronder twee maal kampioen. Coen Steegs behaalde met zijn Scotch fancy’s, een houding-ras onder de postuurkanaries, zeven prijzen waaronder viermaal kampioen.


Tim Coenen 39ste Prins CV De Buizers Geplaatst op: 14-1-2018 21:37

Prins Tim en zijn adjudanten Heibloem In ‘t Buizersnest, gemeenschapshuis De Klokkestoel in Heibloem is zaterdag 13 januari Tim (I) Coenen uitgeroepen als 39ste Buizersprins. Prins Tim (I) wordt bijgestaan door zijn adjudanten Peter van de Eijnden en Bert Korsten. In het dagelijkse leven is prins Tim (I) werkzaam bij Claessen Tankcleaning Venlo BV. Hij zal het komende vasteloavendjseizoen regeren onder de spreuk: "Buizers groeët en klein, vastelaovendj is väör ederein!" De receptie van de Buizersprins is op zondag 28 januari vanaf 15.11 uur in het Buizersnest.


Nieuw boerengezelschap in Heibloem Geplaatst op: 14-1-2018 21:26

Wendy en Rob Heibloem Afgelopen zaterdag, 13 januari, is in een vol Buizersnest in Heibloem het nieuwe boeren- gezelschap bekend gemaakt. Het boerenbruidspaar wordt gevormd door Wendy Timmermans en Rob Vanlier. Het paar wordt dit jaar bijgestaan door hun onechte ouders Marjo Teeuwen & Dirk Overgaauw en Angelique Boerjan & Lei van Lier en als de getuigen Vivian Coenen en Twan Verstappen. Op zaterdag 10 februari zullen zij in het onecht met elkaar verbonden worden. Aansluitend is er in het Buizersnest een receptie en het boerenbruiloftsbal.


Onthulling van de trein: Het Witte Stadje Geplaatst op: 14-1-2018 21:09

Station Roermond spoor 3 Regionieuws Bij de start van de vervoerder Arriva in Limburg eind 2016, werd een ‘namenwedstrijd’ georganiseerd om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg te verzamelen. De achterliggende gedachte: Arriva neemt je mee naar al die mooie plekken in Limburg. Uiteindelijk hebben 14 treinen een naam gekregen van een Limburgse bestemming. Het witte stadje Thorn is een van de bestemmingen. Dinsdag 16 januari wordt de thematrein: Het Witte Stadje officieel onthuld op perron 3a van het station in Roermond.


Raadsvragen CDA over scholenfusie Leudal-West Geplaatst op: 14-1-2018 20:49

Raadszaal van Leudal Leudal Raadslid Nadine Alofs heeft namens de fractie van het CDA vragen gesteld aan het College van B&W van Leudal over de besluitvorming inzake de locatiekeuze bij de scholenfusie Leudal-West. De eerdere geplande datum voor een locatiekeuze werd niet gehaald en door het College van B&W van Leudal doorgeschoven naar februari. Via de pers heeft het CDA moeten vernemen dat ook besluitvorming in februari niet wordt gehaald en pas in april zal plaatsvinden. De vragen aan het College zijn: 1. Waarom heeft het College verzuimd de raad hieromtrent te informeren? 2. Wat is de reden dat het College het nodig vindt om vier nieuwe locaties aan het locatieonderzoek voor de scholenfusie Leudal-West toe te voegen? 3. Indien het proces vertraging oploopt, wat betekent dit voor het onderhoud dat uitgesteld is? Nadine Alofs: "Het is weer een project dat door dit college wordt uitgesteld tot na de datum van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat de raad hier niet over is geïnformeerd, maakt dit extra kwalijk."


Tuinschuurtje afgebrand aan de Dorpstraat Geplaatst op: 14-1-2018 11:28

De brandweer in actie Foto: 3MLHeythuysen Zondagmorgen 14 januari is omstreeks 05.20 uur brand uitgebroken in een tuinschuurtje achter een woning in de Dorpstraat in Heythuysen. De gewaarschuwde brandweer heeft het vuur vanaf de Zadelmakerslaan bestreden en kon een uur later het sein brand meester geven. Het aangrenzende bedrijfspand liep geen schade op, alleen wat roet- en rookaanslag aan de buitenzijde. De oorzaak is nog onbekend.


Buuttekampioen Bjorn Smits uit Nederweert-Eind Geplaatst op: 13-1-2018 22:27

Bjorn als Baerke de werme bekker Foto: L11 ALAAFRegionieuws Bjorn Smits uit Nederweert-Eind is vrijdagavond 12 januari in de Roermondse Oranjerie Limburgs Buuttekampioen 2018 geworden. Hij was een van de zeven finalisten die om de titel streden. Met zijn creatie ‘Baerke de werme bekker’ behaalde hij één punt meer dan Peter Vaassen uit Beegden die tweede werd.


Gewonde zwaan weer terug in de jachthaven Geplaatst op: 12-1-2018 21:10

De zwaan in haar vertrouwde omgeving Foto: Dierenambulance Midden-LimburgPanheel Onlangs kreeg de Dierenambulance Midden-Limburg een melding van een zwaan die verstrikt was geraakt in een touw van een boot in de jachthaven in Panheel. Nadat de zwaan uit het water gehaald was, werd het touw waarin hij verwikkeld was los geknipt. Tijdens het losknippen bleek de zwaan een open wond te hebben aan zijn linkerpoot. De zwaan is daarom zo snel mogelijk naar Dierenartsenpraktijk Ell gebracht. De dierenarts heeft het resterende touw verwijderd en de verwondingen van de zwaan onderzocht. Deze bleken vooral oppervlakkig te zijn. Alleen de verwonding aan zijn linkerpoot was zo ernstig dat een gedeeltelijke amputatie van de zwemvliezen noodzakelijk was. Nadat de zwaan hersteld was van zijn operatie, werd hij weer terug gezet in zijn eigen leefomgeving.


Uitreiking certificaat 'SchuldHulpMaatje' Geplaatst op: 14-1-2018 08:00

 Maasgouw De stichting Schuldhulp Maasgouw is vorig jaar opgericht en is een afdeling van de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje. Vrijwilligers bieden hulp aan mensen die te maken hebben met schulden of dreigende schulden. De eerste tien vrijwilligers hebben de opleiding tot Schuldhulp- maatje inmiddels met succes afgerond en de hulpverlening kan nu echt van start gaan. Op maandag 15 januari ontvangen zij uit handen van wethouder Jessie Smeets-Palmen van Maasgouw hun certificaat. Vanaf dinsdag 16 januari zendt omroep 3ML-tv een verslag uit.


Vragen over vervuiling bij wijkmilieuparkjes Geplaatst op: 11-1-2018 21:36

Regelmatig komt deze vervuiling voor Leudal De gemeente Leudal gaat naar aanleiding van raadsvragen van Ria Teluij, raadslid van de fractie Samen Verder over gesignaleerde uitpuilende afvalcontainers en afval naast de containers op wijkmilieuparkjes in de diverse kernen, met de Reinigingsdienst Maasland in overleg. Raadslid Ria Teluij stelt o.a. meer ledingen door Maasland voor. Door het cameratoezicht in pilot Haelen en Horn is het deponeren van allerlei afval naast de containers bij deze twee parkjes afgenomen. Cameratoezicht en waarschuwingsborden werken dus preventief. De gemeente Leudal heeft toegezegd om op nog twee plaatsen waaronder in Baexem te gaan werken met cameratoezicht en het plaatsen van waarschuwingsborden. De camera’s zullen tussen enkele wijkmilieuparkjes rouleren. Zijn afvalcontainers vol, ziet u afval liggen rond containers? Graag dit bij de gemeente melden via het formulier: https://mijnmelding.nl/leudal/melding.php


Duo 'Om in te Lieste' stopt er mee Geplaatst op: 14-1-2018 08:00

 Duo Om in te Lieste Regionieuws Het Neerse duo Om in te Lieste heeft het Midde Limburgs Leedjes Festival gewonnen met het liedje 't Lempke in de keulkas. Ook staat het muzikale duo in de halve finale van het LVK. Maar na dit carnavalsseizoen stoppen Chantal van der Leeden en Roger Theelen er na 11 jaar mee. Onze verslaggeefster zocht hen op en sprak met hen over hun muzikale 11 jaar als Om in te Lieste. De reportage is te zien vanaf maandag 15 januari op 3ML-tv.
Ga naar het TV-item


'Zorgen als het waterpeil weer gaat stijgen?' Geplaatst op: 10-1-2018 19:07

Rein Dupont van Waterschap Limburg Foto: 3MLMaasgouw Op dit moment wordt in Ohé en Laak aan de dijk gewerkt. De afgelopen periode is op veel plaatsen in Limburg sprake geweest van hoogwaterstanden. Inmiddels is het water weer aan het zakken, maar de winter is nog niet voorbij. In Ohé en Laak is er tot op heden nog geen reden voor zorg, maar hoe is de situatie hier en in de rest van Midden-Limburg als het waterpeil weer gaat stijgen? Bas Busschops, CDA fractie Maasgouw heeft zijn zorgen hierover geuit in een brief aan het College. We vroegen het Rein Dupont, bestuurslid Waterschap Limburg. Een reportage is te zien op 3ML-TV vanaf 10 januari.


Óm in te Lieste wint Leedjes Festival 2018 Geplaatst op: 9-1-2018 22:18

Het duo Óm in te Lieste uit Neer Regionieuws Op vrijdag 6 januari heeft in Nederweert de finale plaatsgevonden van het Midde Limburgs Leedjes Festival 2018. Deze goed bezochte avond, georganiseerd door de jubilerende vastelaovesvereniging de Pinmaekers uit Nederweert, bevatte 18 liedjes die streden om de titel: Het bèste leedje van midde Limburg. Een vakjury heeft de liedjes beoordeeld op tekst, muziek en uitvoering. Het duo Óm in te Lieste uit Neer heeft gewonnen met het liedje: ’t lempke van de keulkast. De tekst is van de hand van Bas Keltjens en de muziek van Mark van Mullekom. Met maar één punt verschil, is de HAP (Haelder Aod Prinse) tweede geworden met hun liedje Mörge weer. Derde werd een inzending uit Neer van De Diva’s met de titel: ’t is Wintjer. Het comité Midde Limburgs Leedjes Festival zal in de komende maanden gaan kijken welke locatie in aanmerking komt voor de organisatie van het Midde Limburgs Leedjes Festival 2019, waarvan de finale zal zijn op vrijdagavond 4 januari 2019.


Hoogwater in Midden-Limburg Geplaatst op: 9-1-2018 21:54

Drijvende  woningen bij Marina Oolderhuuske Foto: Sjra VermeulenRegionieuws Op diverse plaatsen in Midden-Limburg kan men merken dat het hoogwater is. De zwanen hebben onbelemmerde toegang tot de tuinen van de drijvende woningen bij Marina Olderhuuske in Roermond.


Koninklijke onderscheiding voor Theo Janssen Geplaatst op: 9-1-2018 21:42

Theo Janssen en burgemeester Verhoeven Verhoeven. Foto: Arthur VerjansHeythuysen Op zondag 7 januari werd aan Theo Janssen (61) uit Heythuysen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen worden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in de Brandweerkazerne Heythuysen bij gelegenheid van zijn officiële afscheid van de vrijwillige brandweer post Heythuysen. Theo Janssen was vanaf 1985 lid van de vrijwillige brandweer post Heythuysen. Binnen de brandweerwereld fungeert hij thans als manschap B in de rang van hoofdbrandwacht.


Koninklijke onderscheiding voor Coen Slots Geplaatst op: 9-1-2018 21:38

Coen Slots & echtgenote en burgemeester Verhoeven. Foto: Arthur VerjansBaexem Op zondag 7 januari werd aan Coen Slots (61) uit Baexem een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal. De uitreiking vond plaats bij gelegenheid van zijn officiële afscheid van de vrijwillige brandweer, post Heythuysen. Coen Slots was vanaf 1990 lid van de vrijwillige brandweer, post Heythuysen. Binnen de brandweer- wereld fungeert hij thans als manschap B in de rang van hoofdbrandwacht.


LLTB: ‘Ecoduct bij Weert is slecht idee’ Geplaatst op: 7-1-2018 22:10

Wild zwijn en biggen Regionieuws Het voornemen van provincie Limburg om over de Zuid-Willemsvaart bij Weert een ecoduct aan te leggen, kan niet rekenen op steun van de LLTB. Het ecoduct moet volgens de provincie het risico verkleinen dat dieren verdrinken. Het gaat dan met name over wilde zwijnen. De LLTB ziet meer in het handhaven van het nulstandbeleid. Als het aan de provincie ligt, komt het ecoduct over de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van de Tungelroyse Beek. De provincie verwacht dat daardoor het aantal incidenten met te water geraakte dieren zal verminderen.


LVM Maasgouw stelt kandidatenlijst vast Geplaatst op: 7-1-2018 08:00

Leon Janssen en Mark Eurlings Maasgouw De Liberale Volkspartij Maasgouw (LVM) heeft de kandidatenlijst vastgesteld. Eerder werd Clemens Meerts uit Beegden al gekozen tot lijsttrekker. Nummers 2, 3 en 4 op de lijst zijn Rob Buschman uit Linne, Leon Jansen uit Maasbracht en Mark Eurlings uit Wessem. Samen met de kandidaten 5 tot en met 11 gaat de LVM de verkiezingscampagne in. Het verkiezingsprogramma van de LVM staat in het teken van kritisch besturen, maar wel met een positieve insteek. De LVM kondigt aan te komen met drie verrassende speerpunten waar de burger echt wat aan heeft.


Huldiging kampioenen en bijzondere prestaties Geplaatst op: 4-1-2018 21:47

Op de groepsfoto ontbreekt Roy Manders Foto: Ben DoensenLeudal Op woensdag 3 januari werden de kampioenen en degenen die in 2017 een bijzondere prestatie hebben geleverd door burgemeester Arno Verhoeven van Leudal gehuldigd. Dit gebeurde in De Bombardon in Heythuysen aansluitend aan de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leudal. De gehuldigde kampioenen: Zwemmen: Timo Tabak – Guus van de Goor Arnoud Brugge - Sabine Brugge - Fenne Mennen - Lieke Geraets. Biljarten: Roy Manders; Kickboksen: Jolana Coenen. Slagwerk: Jelle Cauven; Ponyrijden: Eva Peeters; Handboog: Vriendschap en Strijd Hunsel; Dans: Kujelvlökskes: groep Minioren, Luna Sentjens solo; Lola Daemen en Fenne Wullems Duo dans; Fresh Label Studios: team The Convict en team The Fuse Junior. Bijzondere prestaties werden geleverd door: Expeditie Noordkaap: Jan Walraven; Wiskunde olympiade: Esther Steenkamer; Limburgs Buuttekampioen: Irene van de Kruijs en Schutter: Eric Caris.


Voorkomen wateroverlast Maas Geplaatst op: 4-1-2018 20:42

 Regionieuws Waterschap Limburg rijdt meer pompen, coupures en demontabele keringen uit. Dat is nodig omdat de afvoer van de Maas volgens prognoses van Rijkswaterstaat stijgt naar ongeveer 1550 m3 per seconde vannacht (donderdag) bij St. Pieter. De afvoeren van de beken leveren op dit moment nergens problemen op. Het Waterschap blijft wel alert op de afvoeren omdat de hoeveelheid water snel kan toenemen bij lokale intensieve regenval. Er worden pompen geplaatst in Geulle aan de Maas, Stevensweert, Roermond, Wessem, Beesel. In Afferden, Bergen, Aijen (2 stuks), Well (2 stuks), Blitterswijck (3 stuks) en Heijen. De demontabele keringen worden opgebouwd in Well, Wanssum en in Belfeld. Aanleiding voor de acties zijn de afvoerverwachtingen voor de Maas van Rijkswaterstaat. Volgens de prognose zal er donderdag en vrijdag veel neerslag vallen in het zuidelijk deel van het Maasstroomgebied. Op dit moment is de verwachting dat de afvoer vrijdag 5 januari een piek bereikt van ongeveer 1550 m3 waarna de afvoer naar verwachting langzaam zal gaan dalen. Meer informatie over waterstanden en afvoeren van de Maas is te vinden op: http://www.rws.nl https://waterinfo.rws.nl/#!/kaart/waterafvoer https://www.waterstandlimburg.nl/ of op de app: WaterstandLimburg (AppStore of Google Play).


Huisvesting van verenigingen in Wessem Geplaatst op: 31-12-2017 18:42

Gezicht op Wessem Maasgouw Op donderdag 14 december heeft de gemeenteraad van Maasgouw tijdens de raadsvergadering een belangrijk besluit genomen over de toekomstige huisvesting van verenigingen in Wessem. De raad heeft hierbij gekozen voor het samenbrengen van de huisvesting van verenigingen op één locatie aan de Thornerweg. Het volgende gaat gebeuren: Jeugdhuis De Sprong en sporthal De Tump worden verbouwd. Er komt een nieuw dorpshuis waar verschillende verenigingen gebruik van gaan maken, waaronder de huidige gebruikers van de Harmoniezaal. Voor TTV Westa wordt een nieuw tafeltennis- centrum gerealiseerd. De verbouwingen en nieuwbouwactiviteiten aan de Thornerweg vinden in onderlinge samenhang plaats. We zoeken een nieuwe bestemming voor de Harmoniezaal aan de Wallenstraat. Eventueel wordt dit pand verkocht. Het gebouw Wisheim aan de Kloosterlaan wordt gesloopt. Met dit besluit is een belangrijke (tussen)stap gezet naar betere gebouwen voor de verenigingen in Wessem.


CDA-Leudal stelt eerste elf plaatsen lijst vast Geplaatst op: 30-12-2017 16:26

CDA-Leudal Leudal CDA Leudal heeft de eerste elf plaatsen van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Achter lijsttrekker en nieuwkomer Huub van Helden staan drie leden vanuit de huidige fractie: Nadine Alofs, Peter van Melick en Maurice Schreurs. De daaropvolgende plaatsen 5 tot en met 11 zijn bezet door nieuwkomers binnen het CDA waarmee de partij de ingezette koers voor vernieuwing verder bevestigt. De elf kandidaten komen uit tien verschillende kernen binnen Leudal en hebben diversiteit in professionele achtergrond zoals sociale sector, dienstverlening en landbouw. Ook in leeftijd varieert de lijst met een jongste kandidaat van 23 jaar en een oudste van 60 jaar. Hiermee verwacht de partij ook het doel om te verbinden waar te kunnen maken.


Radio 3ML via 87.5MH en 105.7MH in de lucht Geplaatst op: 30-12-2017 16:00

De radiostudio van omroep 3ML Regionieuws Het probleem met de distributie van het radio- signaal van Omroep 3ML is opgelost. Sinds zaterdagmiddag 30 december 15.15 uur is Radio 3ML weer te ontvangen via 87.5MH en 105.7MH. Radio 3ML is overigens ook te beluisteren via internet: www.3ml.nl.


Mooi resultaat Actie voor de Vrienden van Laurentius Geplaatst op: 28-12-2017 19:35

Lei Feijen (r) van de Amstelclub overhandigt de cheque aan Math de Ponti van de 'Vrienden'Regionieuws Onlangs werd in een afgeladen Amstelclub in Roermond de Serious Request Actie voor de stichting Vrienden van Laurentius gehouden. Op het eind van de avond werd bekend gemaakt dat er maar liefst € 4935,95 is opgehaald voor één van de projecten van de stichting: Virtual Reality brillen voor kinderen in het ziekenhuis. De hele avond mochten de bezoekers voor een kleine vergoeding plaatjes aanvragen. Ook de tombola bracht aardig wat geld in het laatje. De prijzen van de tombola waren allemaal geschonken door lokale ondernemers. Voorafgaand aan de avond zijn er tevens door het personeel van het Laurentius Ziekenhuis verschillende succesvolle inzamelacties georganiseerd. Het opgehaalde bedrag komt geheel ten goede aan het project VR-brillen. Deze VR-brillen gaat het Laurentius Ziekenhuis gebruiken om kinderen voor te bereiden op een onderzoek of operatie. Maar ook om ze af te leiden van vervelende of pijnlijke situaties, bijvoorbeeld op de Spoedeisende Hulp.


'Brief longarts over gezondheidsklachten burgers' Geplaatst op: 22-12-2017 22:01

 Leudal Onlangs heeft een longarts een brief gericht aan het College van B & W van Leudal, waarin deze wijst op gezondheidsklachten van burgers die wonen nabij de bedrijven van de Vossengroup aan het Karreveld in Heibloem. Raadslid Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open heeft vernomen dat enkele dagen na ontvangst van deze brief de betreffende longarts een brief heeft ontvangen van c.q. namens de Vossengroup waarvan de inhoud als intimiderend kan worden ervaren. Wagemans: "Die gang van zaken roept de vraag op of de gemeente een rol heeft gespeeld in deze zaak en of de Vossengroup door de gemeente is geïnformeerd over de brief van de longarts." Hij vraagt het college of er enige actie is geweest vanuit de gemeente richting Vossengroup naar aanleiding van ontvangst van deze brief. Indien dat het geval is, vraagt hij waarom de gemeenteraad, die een beslissing ter zake moest nemen, onwetend is gehouden omtrent deze brief terwijl de Vossengroup mogelijk/waarschijnlijk wel is geïnformeerd.
Decib-ELL 2.0 Joekskapellenfestival in Ell

De Koalderbend Vrijdag 19 januari organiseert De Koalderbend in samenwerking met CV de Moerebuuk een ‘zaat hermeniekes’ treffen in de Ellenhof in Ell. De entree is gratis. Samen met 10 andere kapellen speelt men de hele avond live ‘vasteloaves’muziek. In de pauze is een spetterend optreden van Toeter Thijs. Aanvang: 11 minuten voor 08.00 uur ’s avonds en vanaf 11 over 12.00 uur ‘s avonds is er een afterparty. Voor mee informatie: http://www.koalderbend.nl en www.facebook.com/koalderbendEll .


50-Plus Beweegmarkt in Heythuysen

BEWEGEN...?  GEWOON DOEN! Donderdag 25 januari er in De Bombardon in Heythuysen een 50-Plus Beweegmarkt van 13.00 tot 17.00 uur. Deze markt wordt georganiseerd door de Seniorenvereniging Heythuysen en het bureau Samen in beweging van Dien van Dinter uit Horst. Het evenement wordt om 13.00 uur officieel geopend door wethouder Richard Verheul van de Gemeente Leudal. Entree is gratis. Iedereen is van harte welkom om op deze middag inspiratie op te doen om meer te gaan bewegen. Beide organisaties willen benadrukken hoe groot het belang is voor ouderen om te bewegen zowel voor de spieren, voor het evenwicht en voor de totale conditie en de gezondheid van ouderen. Er zullen verschillende stands aanwezig zijn met informatie over het bewegen en er worden enkele demonstraties gegeven. Op deze middag draagt de Seniorenvereniging Heythuysen de organisatie van een aantal van haar MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) activiteiten over aan het bureau Samen in beweging.


Sinaasappelactie Harmonie L’Union

Zaterdag 20 januari Op zaterdag 20 januari van 10.00 tot 14.00 uur houdt Harmonie L’Union uit Heythuysen traditiegetrouw haar jaarlijkse sinaasappelactie ter versterking van de clubkas. De prijs is nog steeds € 3,00 per zak. De actie is opgezet door het L’Unioncomité en heeft al een geschiedenis van enkele decennia achter de rug. Voor het voortbestaan van een vereniging zoals L’Union is het beschikken over voldoende financiële middelen essentieel. De sinaasappelactie is een welkome bron van inkomsten.


Wandeling stichting Omgaan Met Angst

De Clauscentrale Op zaterdag 20 januari kan men weer deelnemen aan een wandeling van de stichting Omgaan met Angst. De wandeling is bedoeld voor angstpatiënten, hun partners en vrienden. De wandeling is uitgezet rond Maasbracht. Tijdens deze wandeling loopt men langs de Vlootbeek, komt dan langs de Maas met de waterkrachtcentrale en gaat dan richting de Clauscentrale. De start is om 13.30 uur vanaf Buitenverblijf Mispadenhof, Hofstraat 25, Brachterbeek. Gratis entree. Na afloop is er gelegenheid om samen nog wat te drinken en/of te eten.


Themawandeling Ommetje Leudal

Woensdag 24 januari Woensdag 24 januari van 09.30 tot 11.30 uur kun je op pad door een prachtig stukje Leudal. Start- en eindpunt is Café-Restaurant St. Servaas, Servaasweg 46 in Nunhem. De kosten bedragen € 3,50; kinderen tot 12 jaar € 1,00. Een gebied doorsneden door een drietal beken: de Leubeek, de Zelsterbeek en de Haelense beek. Het zijn met name de Leubeek en de Zelsterbeek die voor dit gebied heel vormend zijn geweest en het een eigen karakteristiek hebben gegeven. Tijdens de wandeling kun je genieten van de meanderende Leubeek en Zelsterbeek. Het hoogste punt van het Leudal en een stukje geschiedenis in de vorm van het drukkerijhuisje en de Baileybrug komen op je pad evenals nog andere historische bezienswaardigheden en natuurschoon.


Bevolkingsonderzoek borstkanker in Maasbracht

 Donderdag 25 januari start Bevolkingsonderzoek Zuid met het bevolkingsonderzoek borstkanker in Maasbracht. Voor dit onderzoek worden alle vrouwen tussen 50 en 75 jaar elke 2 jaar uitgenodigd. Door het onderzoek kan borstkanker in een vroeg stadium ontdekt worden. Dit verhoogt de kans op genezing. Bovendien is vaker een borstsparende operatie mogelijk. Het onderzoekscentrum staat tot medio maart op de parkeerplaats bij het zwembad, Europlein in Maasbracht. Voor meer informatie: www.bevolkingsonderzoekzuid.nl .


Postcode Loterij ontbijt voor 817 inwoners Haelen

De Ontbijt-box Goed nieuws voor 817 deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met wijkcode 6081 in Haelen. Zij hebben in de decembertrekking een Fairtrade Ontbijtbox van Max Havelaar gewonnen met daarin een selectie van eerlijke en duurzame ontbijt- producten. Net als Max Havelaar wil de Postcode Loterij bijdragen aan een groene en rechtvaardige wereld. De winnaars krijgen een cadeaubon thuisgestuurd waarmee zij hun prijs kunnen afhalen. Dit kan van zaterdag 27 januari t/m zondag 11 februari bij Jan Linders, Linsenhof 5 in Haelen. De Postcode Loterij ondersteunt de missie van Stichting Max Havelaar, de organisatie achter het Fairtrade keurmerk. De ontbijtbox bevat een selectie van producten met het Fairtrade keurmerk. Dit betekent dat deze producten onder goede omstandigheden zijn gemaakt en voor een eerlijke prijs zijn gekocht bij boerenorganisaties en plantages. Op die manier kunnen boeren en arbeiders zelf werken aan een betere toekomst.


Postcode Loterij ontbijt 222 inwoners Kelpen-Oler

De Ontbijt-box Ook goed nieuws voor 222 deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met wijkcode 6037 in Kelpen-Oler. Zij hebben in de decembertrekking een Fairtrade Ontbijtbox gewonnen met daarin een selectie van eerlijke en duurzame ontbijtproducten. Ze bevat hagelslag, pindakaas, hazelnootpasta, rijstwafels, aardbeienjam, sinaasappelsap, thee, een katoenen shopper en speciale koffie. De winnaars krijgen een cadeaubon thuisgestuurd waarmee zij hun prijs kunnen afhalen. Dit kan van zaterdag 27 januari t/m zondag 11 februari bij SPAR Derksen, Sebastiaanstraat 12 in Ell.


Concert Möller-Fraticelli Guitar Duo

Möller-Fraticelli Guitar  Duo  Foto: Glenn CornelisseStichting Cultureel Aerwinkel in Posterholt is erin geslaagd om het beroemde Möller-Fraticelli Guitar Duo vast te leggen voor een uniek optreden op zondag 4 februari; aanvang 14.00 uur. Het duo bestaat uit Johannes Möller en Laura Fraticelli, twee grootmeesters op de gitaar. Samen vormen ze een unieke combinatie van Zweedse perfectie en Argentijnse passie. Locatie: Kasteel Aerwinkel. Kaarten kosten € 16,- voor volwassenen en € 8,- voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur.


Grenslaup Vosseven 35 Stramproy

Zondag 21 januari Foto: Jos SmeetsZondag 21 januari is er weer een Grenslaup Vosseven in Stramproy. Start om 10.00 uur (jeugd 1,1 km) en 10.15 uur de overige afstanden (1 tot en met 5 ronden van 3,175 km). Voor ieder niveau geschikt. Inschrijven vanaf 09.00 uur bij Pannenkoeken en meer Nieuw Vosseven aan de Lochtstraat 28 in Stramproy. Inschrijfgeld € 2,00 en jeugd tot en met 12 jaar gratis. Elke aflevering worden 3 waardebonnen van Nieuw Vosseven verloot onder de deelnemers. Het parcours is grotendeels onverhard en voert door de bossen en over de fietspaden achter en door het Vosseven. Wandelen is ook mogelijk. Vanaf het Vosseven voeren diverse wandelroutes door de grensstreek. Parkeergelegenheid is er voldoende. Meer informatie: http://www.degrenslaupers.nl of wilmavanmuijen@concepts.nl .


5e editie Vastelaovespromsconcert

Martin Hurkens Op zondag 4 februari om 14.11 uur is voor de vijfde keer De Bombardon in Heythuysen het decor van het vastelaovespromsconcert 'Symfonie in roeëd, gael en greun'. Het concert wordt verzorgd door Mannenkoor De Leudalzangers en het voor deze speciale gelegenheid gevormde Symfonie Orchestra Rosgialverde. Algemene leiding Jan Mertens. Kaartverkoop via concert@leudalzangers.nl of bij Verheggen Mode, Dorpstraat 33 te Heythuysen. Entreeprijs € 17,00. Deze vijfde editie is er weer een nieuwe mix van klassieke flair, bekende internationale melodieën, Limburgse schwung en carnavalsschlagers. Speciale gasten zijn Martin Hurkens, winnaar van Holland’s Got Talent 2010 en Pier & Stuf uit Baexem die in 2016 en 2017 wisten door te dringen tot de grote finale van het LVK. Zij zullen samen met het Symfonieorkest de zaal extra in schwung brengen. Het belooft weer een overtuigende knipoog naar de Night of the Proms te worden.