Live Radio Live TV

IJsgekte voor Postcode Loterij-deelnemers 16-5-2017 13:48

De vier smaken waaruit men kan kiezen Heythuysen De IJsprijs van de Postcode Loterij is in de apriltrekking op postcodegebied 6093 in Heythuysen gevallen. Vanaf volgende week kunnen de 1231 winnaars hun ijsprijs ophalen. Inwoners van Heythuysen die in de apriltrekking meespeelden, kunnen per lot kiezen voor Cookie Dough ‘Wich, Cookie Dough S'Wich Up, Bob Marley's One Love en One Sweet World. De winnaars krijgen een coupon thuisgestuurd waarmee zij hun prijs kunnen ophalen. Dit kan van zaterdag 20 mei t/m zondag 4 juni bij Jumbo Heerschap in Heythuysen.Oproep van CDA inzake Wielerbaan Haelen Geplaatst op: 28-5-2017 16:58

Situatieschets van wielerbaan en sportvelden Leudal Raadslid Tiny Reijnders van CDA Leudal reageert namens haar fractie op het besluit van de initiatiefgroep Wielerbaan haar initiatief terug te trekken. Tiny Reijnders: "Als CDA Leudal hebben we het burgerinitiatief steeds gesteund. Het plan voor een veilige wieleromgeving heeft vanaf het begin onze volle medewerking gehad. De voetbalclub Haelen en de initiatiefnemers wielerbaan hebben vanaf 2013 veel energie gestoken in dit plan. Een meerwaarde voor Leudal en omgeving." Zij vervolgt: "Voor het CDA is het dan ook onbegrijpelijk dat partijen nu in de slotfase van voorbereidingen op de rem gaan staan. Juist nu nog een laatste onderzoek nodig is om in het najaar een definitief besluit te nemen." Het CDA doet een oproep aan Samen Verder om te kiezen voor samenwerking om de weg vrij te maken voor een veilige wieleromgeving in Haelen. Reijnders: "Zoek de verbinding met de initiatiefnemers, toon daadkracht en zorg dat de inwoners trots kunnen zijn op een mooie wielerbaan!"


Reflectorpaaltjes uit de grond getrokken Geplaatst op: 28-5-2017 16:33

Enkele van de uit de grond getrokken paaltjes Foto: Politie LeudalLeudal In de nacht van zaterdag op zondag is een aantal reflectorpaaltjes langs Professor Duboisweg tussen Heythuysen en Horn (N279) uit de grond gehaald. Deze zijn daarna op de N279 gelegd. Gelukkig zijn er door deze paaltjes op de weg geen ongelukken gebeurd. De Politie Leudal vraagt getuigen of personen die meer hierover weten met haar contact op te nemen via 0900-8844.


'Sneller duidelijkheid en minder stress' Geplaatst op: 27-5-2017 15:44

Laurentiusziekenhuis Regionieuws Vanaf 1 juni hoeven vrouwen die naar aanleiding van het bevolkingsonderzoek borstkanker naar het Laurentius Ziekenhuis in Roermond worden doorverwezen, minder lang in spanning te wachten op de uitslag. Het gaat dan specifiek om de categorie vrouwen waarbij het bevolkingsonderzoek zelf in eerste instantie niet voldoende informatie opleverde. Door het invoeren van een snellere ‘route’ ontvangen zij eerder duidelijkheid over of er wel of niet een afwijking in de borst aanwezig is. Deze categorie patiënten wordt in de nieuwe route via de huisarts direct doorgestuurd naar de radioloog. Hier kunnen zij binnen 48 uur terecht. De radioloog deelt vervolgens meteen aan de patiënte mee of alles in orde is of dat aanvullend onderzoek zoals een punctie noodzakelijk is. Mocht een punctie nodig zijn, dan wordt de patiënte hiervoor nog dezelfde dag doorverwezen naar de mammapoli voor een afspraak bij de borstchirurg en mammacare-verpleegkundige.


Reactie van Samen Verder inzake wielerbaan Geplaatst op: 26-5-2017 22:00

De wielerbaan die niet meer doorgaat Leudal Namens de fractie Samen Verder reageert Michel Graef over het feit dat de initiatiefgroep onder leiding van oud-wielrenner Frans Maassen, die al jaren gewerkt heeft aan de komst van een veilige wieleromgeving, het bijltje erbij neer heeft gegooid. Michel Graef: "Het niet doorgaan van de wielerbaan wordt kennelijk eenzijdig op het bordje gelegd van Samen Verder. De feiten zijn anders. Zeker is het zo dat onze partij van meet af aan (2013) kritisch was over de locatie, echter niet over het initiatief." Graef vervolgt: "Vanaf het begin heeft Samen Verder gevraagd om alternatieve locaties te onderzoeken. Dat is nooit serieus gebeurd. De fractie betreurt de gang van zaken en vindt het ook oncollegiaal dat sommige fracties die een baan eveneens niet zagen zitten nu 'meeliften' en Samen Verder de kastanjes uit het vuur laten halen. Als grootste partij accepteren we dat. " "Reeds bij de begrotingsbehandeling in oktober 2016 vroeg Samen Verder om wielerbaan en aanpassingen aan de voetbalaccommodatie los te koppelen."


Herpertz Heythuysen verhuist naar Nederweert Geplaatst op: 26-5-2017 21:29

Een van de auto's Foto: website HerpertzHeythuysen Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging uit Heythuysen is donderdag 25 mei verhuisd naar het bedrijventerrein in Nederweert. In kolonne reden de voertuigen naar deze locatie die een uitstekende ligging heeft aan diverse uitvalswegen zoals de A2. Wegens uitbreiding van het machinepark en de toename van groot transportmateriaal werd de huidige locatie aan het Geusert verlaten waar men sinds 1980 gevestigd is geweest. Deze locatie blijft nog in gebruik voor de opslag van grote kranen. Tony Herpertz en zijn vrouw Dora zijn in 1961 in het pand van Garage Rijks op de hoek Dorpstraat- Stationsstraat in Heythuysen een garage- en taxibedrijf met tankstation en een rijwielwinkel gestart. Zoon Jan-Paul werd in 1985 opgenomen in de zaak en nam geleidelijk de taken van zijn vader over. Op zaterdag 27 mei is van 10.00 tot 17.00 uur Open dag op de nieuwe locatie, Magnesiumstraat 28 in Nederweert. Een groot deel van het machinepark zal dan opgesteld staan.


Man overleden na noodlottig ongeval Geplaatst op: 26-5-2017 21:06

 Roggel Vrijdagmiddag 26 mei is rond tien over twee een man in Roggel vermoedelijk overleden als gevolg van noodlottig ongeval. De man werd op de Mortel aangetroffen met ernstige verwondingen. Medische hulp mocht helaas niet meer baten. De politie ging in eerste instantie uit van een steekincident gezien de verwondingen, naar nu blijkt was waarschijnlijk sprake van een ongeval. De man was vermoedelijk op een nabijgelegen weiland aan het hooien met de tractor, waarbij een ongeval heeft plaatsgevonden. Daarbij raakte de man zeer ernstig gewond. Hierop is de man hulp gaan zoeken en uiteindelijk op straat in elkaar gezakt en overleden. De identiteit van de man is nog niet bekend gemaakt. De politie is onderzoek het noodlottig ongeval.


Slim maaibeheer bij eenmalig extra beekonderhoud Geplaatst op: 25-5-2017 17:02

Voor de extra maaibeurt is hier genoeg ruimte  tussen beek en aanligggend perceelRegionieuws Waterschap Limburg gaat dit jaar in kwetsbare beken slim maaibeheer toepassen als extra maaionderhoud. Limburg breed gaat het om zo’n 500 km. Het onderhoud maakt deel uit van het programma Water in Balans. Bij slim maaibeheer ontstaat er evenwicht tussen de aanwezigheid van voldoende afvoercapaciteit, de zorg voor ecologie, het vasthouden van water en droogtebestrijding. Begroeiing en aanzanding zorgen voor een achteruitgang van de waterafvoer in beken. Tegelijkertijd spelen ze ook een belangrijke rol in het vasthouden van water voor drogere tijden. Met het extra maaiprogramma heeft het waterschap een zorgvuldige afweging gemaakt tussen waterbeheer, ecologie en kosten. Veiligheid voor de medewerkers en ingehuurd personeel staat bij de werkzaamheden voorop. Daarom is het belangrijk dat er genoeg vlakke ruimte overblijft tussen de watergang en het aanliggende perceel. Ook sleuven om water van het land te laten weglopen zijn gevaarlijk en moeten daarom dicht zijn.


Sportieve KERNgezonde afsluiting bij De Leistert Geplaatst op: 25-5-2017 16:51

Aqua-latin in het zwembad Roggel Op woensdagmorgen 24 mei stond voor de groepen 5-6 van basisschool De Zjwiek in Roggel de slotactiviteit van KERNgezond powered by Aevitae op het programma. De kinderen waren te gast bij Recreatiepark De Leistert voor een sportieve ochtend. Voordat werd gestart met de activiteit werden Saar en Maud in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een mooie trofee voor de foto van de maand beschikbaar gesteld door DAS Roggel. Hierna werden de kinderen in twee groepen gedeeld en gingen de kinderen van start. In het zwembad was het tijd voor aqua-latin. Onder leiding van een ervaren instructeur van De Leistert bewogen de kinderen op de muziek in het water. Aan het einde was er nog even tijd om vrij te zwemmen. De kinderen genoten zichtbaar in het water. Het tweede onderdeel was een heuse bootcamp. Na een warming-up streden twee groepjes tegen elkaar op het estafetteparcours. De bootcamp werd afgesloten met een partijtje kwalleballen, een soort rugby op het strand.


Kappersstudenten Gilde Opleidingen succevol Geplaatst op: 25-5-2017 12:19

De publieksprijs was voor Tom Geerlings Regionieuws Aan Funk Up Your Head, de kapperswedstrijd van Pivot Point, hebben negentig studenten uit Nederland en België deelgenomen. Het haarkunstwerk van de 19-jarige Liz Smedts uit Horst, kappersstudent van Gilde Opleidingen, viel op tussen al dit creatieve geweld. De vakjury was unaniem: de eerste prijs was voor haar. De tweede plaats was ook voor een student van het opleidingscentrum uit Noord- en Midden- Limburg. Het zilver viel de Beringse Melanie Schroen ten deel. De People’s Choice-prijs kwam in handen van eerstejaars student Tom Geerlings, die werkzaam is bij Avanti Hair Professionals in Haelen. “Van deze nog maar zestienjarige jongen uit Haelen gaan we nog heel wat horen. Zijn kapsel viel zó in de smaak bij het publiek dat hij de meeste stemmen kreeg”, aldus Teilhard Herraets, docent Wellness en beauty bij Gilde Opleidingen.


Controles in het kader van Mobiel Banditisme Geplaatst op: 23-5-2017 13:36

 Regionieuws Op maandag 15 mei hebben binnen de gemeentes Weert, Nederweert en Leudal verschillende controles plaatsgevonden in het kader van Mobiel Banditisme. Mobiel Banditisme is gericht op criminelen die in groepen door het gehele land trekken. De criminelen maken zich schuldig aan verschillende soorten misdrijven waaronder winkel- en ladingdiefstal, zakkenrollerij, woninginbraken en oplichting. Tijdens deze controles werd er samengewerkt met de Douane, de Vreemdelingenpolitie en de Koninklijke Marechaussee. Gedurende de controles werden er onder andere twee personen gecontroleerd, die gesignaleerd stonden voor een openstaande gevangenisstraf. Ze zijn overgebracht naar het cellencomplex. Daarnaast werden er twee personen gecontroleerd die een boete open hadden staan. Beide personen hebben de boete ter plaatse betaald.  Op deze dag zijn er in totaal 27 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere het niet dragen van een autogordel, niet handsfree bellen, rechts inhalen, valse kentekenplaten, kale banden en rijden zonder verzekering.


Nicky Verstappen: DNA-onderzoek 15000 mannen Geplaatst op: 23-5-2017 13:22

Het monument op de Brunssummerheide Heibloem Op de persconferentie die dinsdagmiddag 23 mei om 12.30 uur is gehouden heeft hoofdofficier van Justitie Roger Bos bekendgemaakt dat er een groot DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak rond de moord op Nicky Verstappen wordt gehouden. Aan vijftienduizend mannen uit Heibloem en de omgeving van de Brunssummerheide wordt gevraagd DNA af te staan. De toen elfjarige Nicky Verstappen uit Heibloem werd in 1998 op de Brunssummerheide vermoord tijdens een zomerkamp. De dader is echter nooit gevonden.


Nieuwe ontwikkelingen in zaak Nicky Verstappen Geplaatst op: 23-5-2017 09:55

Het monument ter nagedachtenis aan de vermoorde Nicky Verstappen Heibloem Er zijn nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de onopgeloste moordzaak van Nicky Verstappen uit Heibloem. Het Openbaar Ministerie en de politie geven vanmiddag om half 1 een persconferentie met nieuwe informatie. In augustus 1998 verdwijnt de dan 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomer- kamp met leeftijdsgenoten op de Brunssummerheide. Een dag na de verdwijning wordt hij tijdens een zoek- actie dood teruggevonden, niet ver van het kamp- terrein vandaan. In de afgelopen vier jaar is er door een rechercheteam opnieuw onderzoek gedaan in deze zaak. En dat leverde nieuwe ontwikkelingen op.


Servex Heibloem en Koeltex Haelen samen Geplaatst op: 22-5-2017 21:46

Liggende ventilatoren Regionieuws Sinds 16 mei maakt Koeltex koudetechniek en airconditioning deel uit van Servex Holding BV. Bij Servex in Heibloem werken twintig mensen. Koeltex werkt vanuit Haelen en heeft twaalf medewerkers in dienst. Alle medewerkers behouden bij de overname hun baan. De wens om sneller te kunnen vernieuwen is de reden waarom beide bedrijven besloten hun krachten te bundelen. Samen hebben ze de robuustheid die nodig is om tot verdere innovaties op het gebied van duurzame koudetechnieken te komen. Algemeen adviseur en oprichter van Servex Hen van den Kerkhof: "Servex werkt al sinds 2014 uitsluitend met de natuurlijke koudemiddelen CO2 en Propaan in nieuwe installaties." Jacqueline Gommans, directeur Koeltex: "De ontwikkeling van duurzame koudetechnieken gaat in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen in onze branche. Alleen zijn wij te klein om ingrijpende innovaties te ontwikkelen. Samen hebben wij wel de juiste omvang én de benodigde slagkracht om grote stappen te zetten."


'Limburgs lekker naar Amsterdam' Geplaatst op: 22-5-2017 21:11

Limburg LEF Regionieuws Een tiental foodproducenten uit de regio Peel en Maas heeft de handen ineengeslagen. Samen willen ze de regio Peel en Maas als dé foodregio positioneren en hiermee ook hun eigen producten onder de aandacht brengen. Onder de noemer Limburg LEF (Liefde, Emotie en Food) presenteren de ondernemers op woensdag 21 juni bourgondisch Limburg in Amsterdam. De bedrijven zijn: Lindeboom Bierbrouwerij, Herefords Slagerij, Görtz Fruit, Wijnerij de Belaeving, Teboza, Ruyghveen, 't Slakkenhuys, Minitree, Ria Joosten Catering & Evenementen en de Waog Biologische Tuinderij.


'Bespreking bestuurscultuur in Leudal' Geplaatst op: 22-5-2017 20:44

Ingang van het gemeentehuis van Leudal Leudal In een brief aan burgemeester Arno Verhoeven van Leudal stelt raadslid Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open dat hij verrast kennis heeft genomen van zijn voornemen om de bestuurscultuur in Leudal nader aan de orde te stellen. Wagemans: "Ik meen dat langzamerhand toch helder zou moeten zijn dat de managementstijl waartoe is besloten een kernprobleem vormt en dat tal van problemen waar we mee te kampen hebben daar een logisch uitvloeisel van zijn." "Er is gekozen voor een managementstijl van 'vertrouwen en loslaten'. Dat betekent dat van sturing door het management nauwelijks sprake is. " Het raadslid roept de burgemeester met klem op in zijn verantwoordelijkheid als portefeuillehouder: "om thans het probleem in het gezicht te kijken en aan te pakken. U kunt daarbij op mijn volledige steun rekenen."


Bijzondere uitkomsten uniek recreatieonderzoek Geplaatst op: 22-5-2017 15:02

Ook intrek bij de jeugd Foto:  NatuurmonumentenRegionieuws In 2016 zijn in totaal 24 miljoen bezoeken gebracht aan Limburgs 35 populairste natuurgebieden. Zo blijkt uit een grootschalig onderzoek van NBTC- NIPO Research in opdracht van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap. Per gebied zijn het motief, de herkomst, de waardering en de bestedingen van de bezoekers in kaart gebracht. Ruim tweederde van de bezoekers komt uit de eigen provincie en de waardering voor alle gebieden is hoog, variërend tussen 7,4 en 8,3. Zuid-Limburg is zoals verwacht het meest populair bij de wandelaars en fietsers. Het onderzoek bevestigt echter ook dat de rest van de provincie zeer in trek is. Gebieden als Mookerheide en Maasduinen in Noord-Limburg, en Leudal en Maasplassen in Midden-Limburg trekken ook een miljoenenpubliek. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap beschouwen de uitkomsten als bevestiging van de populariteit van de Limburgse natuur.


Geveltoneel wint Wilhelmina Sangers Cultuurprijs Geplaatst op: 21-5-2017 21:26

Gezicht op Wessem met St. Medarduskerk Wessem Het Geveltoneel Wessem is een van de winnaars van de een Wilhelmina Sangers Cultuurprijs 2017. Op zondag 21 mei ontving een afvaardiging van het Geveltoneel uit Wessem een bedrag van € 5.000 tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Odapark in Venray. Het Geveltoneel Wessem is 1 van de 6 winnaars dit jaar. Ze kregen de prijs voor hun aandeel in de restauratie van de St. Medarduskerk in Wessem.  Via een jaarlijks terugkerend kerstevenement zamelen ze geld in voor de restauratie van deze kerk.


Goud voor handboogschutter Steve Wijler Geplaatst op: 21-5-2017 21:18

 Horn Handboogschutter Steve Wijler uit Horn heeft bij zijn debuut in de wereldbeker gestunt met de gouden medaille. De twintigjarige Limburger won zondag 21 mei de finale van de World Cup in het Chinese Shanghai met 6-2 van de Zuid-Koreaanse wereldtopper Kim Woo-jin. Dit meldt nieuws.nl.


Politie waarschuwt voor babbeltruc Geplaatst op: 21-5-2017 19:31

Kierstandhouder op de voordeur Leudal De laatste tijd heeft de Politie Leudal diverse meldingen over de zogenaamde babbeltruc ontvangen. Hiermee wordt het praatje bedoeld van mensen die onaangekondigd aan de voordeur staan en die met een smoes toegang willen krijgen tot de woning. Voorbeelden zijn verkopers van pannensets, accu's of tapijten, medewerkers van isolatiebedrijven of beveilingsbedrijven die de isolatie of beveiliging van het huis komen controleren of mensen die zich voordoen als medewerkers van de Vereniging Eigen Huis. Laat niet zomaar iemand binnen in de woning, maar vraag naar een legitimatiebewijs. U kunt bij de voordeur eventueel ook gebruik maken van een zogenaamde kierstandhouder, een middel waardoor iemand niet zomaar naar binnen kan komen. U kunt altijd de politie informeren via 0900-8844.


LLTB Weerbericht voor boeren en tuinders Geplaatst op: 20-5-2017 21:06

Elke maandag een nieuw weerbericht Regionieuws De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) lanceerde onlangs haar eerste professionele weerbericht. Het LLTB Weerbericht wordt inhoudelijk voorbereid en gepresenteerd door weerman Thijs Zeelen van Meteo Limburg. In het weerbericht kijkt Zeelen één week vooruit en geeft hij tips waar boeren en tuinders qua weer rekening mee moeten houden voor hun land- en tuinbouw- gewassen. Elke maandagmiddag lanceert de belangenbehartiger voor agrarisch Limburg een nieuw weerbericht. Het LLTB Weerbericht is een pilotproject van acht weken. In elk weerbericht komt ook één foto in beeld waarin land- en tuinbouwgewassen en het weer centraal staan. Boeren, tuinders én burgers kunnen foto’s insturen naar weerbericht@lltb.nl. Het eerste LLTB Weerbericht is te bekijken op de Facebook-pagina van de LLTB: https://www.youtube.com/watch?v=Yf-UQ9Wx2Vg. Vanaf maandag 22 mei zendt omroep 3ML het LTTB Weerbericht wekelijks, gedurende 8 weken als pilot, uit.


LLTB opent jacht op hennep Geplaatst op: 20-5-2017 20:52

Een 'gemerkt 'maisveld Regionieuws De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) opent de jacht op hennep. De LLTB doet dit met behulp van drones met ultra HD-camera’s. Deze voor Nederland unieke aanpak komt voort uit het zeer succesvolle anti-hennepproject dat al jarenlang in Limburg actief is. Hierin werken de LLTB, politie, Openbaar Ministerie en andere partijen samen om de overlast van hennepteelt in het buitengebied terug te dringen. De overlast van hennepteelt in het buitengebied is dermate teruggedrongen, dat de politie heeft besloten geen hennepvluchten meer uit te voeren in Limburg.


Clavis: Nieuw webmagazine bisdom Roermond Geplaatst op: 19-5-2017 22:23

Het nieuwe webmagazine Foto: Bisdom RoermondRegionieuws De eerste uitgave van Clavis is uit. Dat is het nieuwe maandelijkse webmagazine van het bisdom Roermond. Met het webmagazine wil het bisdom belangstellenden op een eigentijdse manier informeren over wat er in de Kerk in Limburg leeft. In het eerste nummer onder meer de aankondiging van een grote inventarisatie van alle kerkinterieurs in Limburg en een interview met pastoor Marcus Vankan die kunstwerken inzet om het evangelie te verkondigen. Verder een keur aan nieuwtjes uit het bisdom en een terugblik met foto’s en video’s op de landelijke Fátimaviering van 13 mei. Clavis is Latijns woord en betekent ‘De Sleutel’. De titel van het nieuwe webmagazine is daarmee een verwijzing naar het gelijknamige bisdomblad, dat maandelijks als gedrukt magazine verschijnt. Het webmagazine Clavis vervangt het Infobulletin dat leden van pastorale teams, kerkbesturen, vrijwilligers, religieuzen en andere belangstellenden tot nu toe maandelijks toegestuurd kregen.


Aan ongeval ging winkeldiefstal vooraf Geplaatst op: 18-5-2017 21:42

 Regionieuws Het verkeersongeval waarbij een voetganger woensdagmiddag ernstig gewond raakte in Roermond is voorafgegaan door een winkeldiefstal. Uit politie onderzoek is gebleken dat twee jongens na een winkeldiefstal op de vlucht sloegen. De diefstal werd opgemerkt en doorgegeven aan beveiligingsmedewerkers die in de buurt van de plek van het ongeval stonden. Op het moment dat ze werden geïnformeerd over de diefstal zagen zij beide jongens bij de Wilhelminasingel het rode verkeerslicht negeren. Een van de twee, een 15-jarige jongen uit Amsterdam, kwam onder een auto. De twee beveiligingsmedewerkers verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. De aangereden jongen is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. De tweede verdachte is op dit moment nog niet door de politie opgespoord. De gestolen goederen zijn bij het slachtoffer aangetroffen en inmiddels terugbezorgd bij de winkel.


Palladio in Helden failliet Geplaatst op: 18-5-2017 16:04

Uitgaanscentrum Club Palladio Regionieuws Op 16 mei heeft de rechtbank Roermond de firma Palladio Horeca B.V in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. C.W.M. Slegers tot curator. Dit afgelopen woensdag is dit bekend gemaakt. Dit betekent dat voor Club Palladio aan de Molenstraat in Helden, het doek definitief gevallen is. Palladio, in de volksmond bekend als Kubke, werd twee jaar geleden nog flink verbouwd tot een luxe uitgaansgelegenheid.


Voor 'spek en bonen' trouwen in Leudal Geplaatst op: 18-5-2017 11:51

Zondag 24 september Leudal Op zondag 24 september tijdens het Kleurrijk Leudal Festijn in het gemeentehuis wil de gemeente alle inwoners van gemeente Leudal de mogelijkheid geven om met zijn of haar grote liefde voor 'spek en bonen' te trouwen in de raadzaal in Heythuysen. Tijdens deze huwelijksvoltrekking mogen ze elkaar, middels een persoonlijke invulling vertellen waarom ze met elkaar willen trouwen of nogmaals willen trouwen. Natuurlijk in het bijzijn van familie, vrienden, klasgenoten, medebewoners etc. Tenslotte zullen ze elkaar ook het 'ja-woord' geven. Het getrouwde 'spek en bonenstel' krijgt een speciaal aandenken aan deze dag mee naar huis. Inschrijven kan door te mailen naar: 10jaarleudal@leudal.nl. U dient dan de naam, geboortedatum, telefoonnummer en de reden door te geven van beide personen die met elkaar voor 'spek en bonen' willen trouwen of elkaar de liefde willen verklaren.


Ludieke verkeersactie door schoolkinderen Geplaatst op: 18-5-2017 11:32

Lasergun  Buggenum Vrijdag 12 mei vond in Buggenum op de Berikstraat en Dorpstraat een ludieke actie plaats. De actie bestond uit lessen over verkeer aan de schoolkinderen, waarbij de leerlingen werden betrokken bij de controles tegen hardrijden. Verkeersdeelnemers werden aangehouden om hen te wijzen op gevaren als gevolg van hardrijden binnen de bebouwde kom. Ook werden er flyers uitgereikt. Zelfs de lasergun mocht worden gebruikt om snelheden te meten.


Jeugdorkest Maasbracht winnaar van Jury Award Geplaatst op: 16-5-2017 22:06

Het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia  Maasbracht Op zaterdag 13 mei nam het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia uit Maasbracht deel aan het Eurofestival in Heel. Het staat vanaf oktober 2012 onder leiding van Ruud van Cruchten en viert in 2017 het 30-jarig bestaan. Op dit 2-daagse Eurofestival dat 20 jaar bestaat, gaven jeugdorkesten uit binnen- en buitenland acte de présence. Bij dit festival worden twee keuzewerken van de deelnemende orkesten beoordeeld door een tweekoppige jury, die ieder orkest voorziet van deskundig en opbouwend commentaar. Aan het einde van de eerste dag werd aan het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia de Sjra Hermans Jury Award uitgereikt als het meest veelbelovende orkest van de dag. Na het succesvolle optreden werden de jeugdige muzikanten ontvangen in de Spil, waar ze door de dames van de activiteitencommissie werden getrakteerd op frietjes. Daarna werd er gezamenlijk gekeken naar een opname van het optreden van die middag verzorgd door Julius Kuyper en was nog er een gezellig samenzijn.


€7.500 subsidie voor de Haammaeker Geplaatst op: 16-5-2017 21:21

Culi-Naer in de Haammaeker Foto: Wiel aan den BoomNeer Gemeenschapshuis de Haammaeker is volop bezig met een renovatieplan. Het stichtingsbestuur doet dit in uitvoerig overleg samen met de gebruikers van de Haammaeker. De eerste stappen zijn reeds in werking gezet en met succes! De Haammaeker heeft een subsidieverzoek ingediend bij het VSB fonds. Dit fonds heeft het gemeenschapshuis inmiddels €7.500 toegezegd. Dit bedrag heeft de Haammaeker gebruikt voor de aanschaf van nieuw meubilair. Voor de realisering van de plannen gaat het bestuur nog een beroep doen op andere subsidieverstrekkers zoals de gemeente Leudal, provincie Limburg, het Oranjefonds en de Rabobank. Tevens doet zij een beroep op het Neerse verenigingsleven. Het bestuur van de Haammaeker is ervan overtuigd dat de Neerse inwoners zich daadwerkelijk willen inzetten voor het behoud van de Haammaeker. Dit leidt het af uit verklaringen van verenigingen tijdens het gebruikersoverleg en door de inzet bij het aanvragen van de subsidies door Muziekplein.


Myouthic behaalt kwaliteitskeurmerk CultuurKeur Geplaatst op: 16-5-2017 21:12

Het felbegeerde certificaat     Thorn De stichting Myouthic, het Centrum voor Kunst en Cultuur in Thorn, beschikt sinds 1 mei over het felbegeerde kwaliteitskeurmerk CultuurKeur. Het bijbehorende certificaat, dat een geldigheids- duur heeft van vier jaar, is met gepaste trots ontvangen. Het aantal organisaties in de provincie Limburg met een dergelijk kenmerk is immers op één hand te tellen. Het keurmerk is in het leven geroepen door Cultuurconnectie, de landelijke brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk. Hobéon Certificering BV uit Den Haag heeft afgelopen voorjaar een uitgebreide audit uitgevoerd bij Myouthic. In totaal kwamen daarbij zeventien normeisen aan bod. Deze normeisen zijn afgeleid uit de vier hoofdthema’s te weten: Visie & Beleid - Primaire Processen - Producten, Diensten & Innovatie – Processen, Organisatie & Resultaten. Men constateerde ook dat Myouthic met haar producten en diensten aantoonbaar en op een verantwoorde wijze invulling geeft aan de vraag van de klantgroepen.  


Landelijke Gilde Wandeldag in Roermond Geplaatst op: 16-5-2017 19:59

Pierre Cuypers in zijn werkplaats Regionieuws Ruim 75 deelnemers van Gilden uit het hele land komen donderdag 18 mei naar Roermond voor de jaarlijkse Gilde Wandeldag. De wandeldag in Roermond, die ieder jaar in een andere stad plaatsvindt, staat geheel in het teken van Pierre Cuypers en is georganiseerd door vrijwilligers van Service Gilde Roermond. Na de ontvangst door ‘Pierre Cuypers’ op het stadhuis, welkomstwoord door de burgemeester van Roermond mevrouw Rianne Donders-de Leest. Daarna is de uitreiking van de Gouden Gildespeld door de voorzitter van Gilde Nederland en gaat het gezelschap naar de refter van de Caroluskapel voor de lezing: ‘Pierre Cuypers; geen bouwkunde, maar bouwkunst’. Vervolgens krijgt men een lunch aangeboden in RFC ’t Paradies, waarna vijf gidsen de deelnemers voor een stadswandeling onder hun hoede nemen. De Wandeldag wordt afgesloten met een nazit in Hotel Het Arresthuis.
Zwanger? Informatieavond over 'de bevalling'

Dinsdag 30 mei Dinsdag 30 mei is een informatieavond over de bevalling van 19.00 tot 21.00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Aanmelden via: http:/www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495–572 205. Een verloskundige uit de regio en een verloskundige en gynaecoloog uit het ziekenhuis geven uitleg over de bevalling, eventuele pijnstilling en over ‘wat er anders kan gaan’. Indien mogelijk volgt een rondleiding over de verpleegafdeling en de verloskamers. Er is ruimte voor het stellen van vragen.


1e Pinksterdag: een ‘beeldig’ dagje uit in Thorn

Groep levende standbeelden Foto: Jean Luyten/MetronoomHet Witte Stadje Thorn staat op Eerste Pinksterdag, 4 juni, even letterlijk stil. Die dag staat het pittoreske dorpje in het teken van van het levende standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn. Dit jaar kunnen bezoekers voor het eerst ook meedoen aan een workshop. Na een korte ‘verkleedsessie’ mogen ze even zelf voelen hoe het is om een levend standbeeld te zijn. Voor deze bijzondere workshop is ToonBeeld een samenwerking aangegaan met het wereldkampioenschap Living Statues in Arnhem. Bezoekers genieten overigens niet alleen van de mooiste living statues, maar maken meteen een korte wandeling door de oude kern van het dorpje dat ooit werd geregeerd door adellijke stiftdames. Terrasjes, restaurants en winkels zijn gewoon open op deze Eerste Pinksterdag en ook de oude abdijkerk is te bezoeken. Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een ‘beeldig’ dagje uit. ToonBeeld Thorn is van12.30 tot 16.30 uur. Toegang kost € 2,50 voor volwassenen. Kinderen mogen gratis binnen. Meer informatie vindt men op: http://www.thornmetronoom.nl .


Tuinexpositie Kunst & Muziek in Nederweert

Erik Kierkels uit Panningen met 'brons' Op zondag 4 en maandag 5 juni vindt in Nederweert de Tuinexpositie Kunst & Muziek plaats. De grote tuin aan de Nieuwstraat 8 is voor de twaalfde maal het decor voor diverse kunstuitingen en heerlijke live muziek. Met dit jaar weer een bijzondere combinatie van ten minste elf professionele exposanten en creatieven. Voor deze speciale editie is gekozen voor live muziek. Twee bands die hun sporen hebben verdiend in de blues scene in binnen- en buitenland, zullen flink aan de weg timmeren. Op zondag 4 juni treedt op The Ragtime Rumours; verfrissende old-skool swing, doordrenkt met roots/blues en (gypsy)jazz met een rock ’n roll intensiteit gespeeld. Op maandag 5 juni is de beurt aan Willie B & The Blue Sparrow. Een van de weinige akoestische duo’s die country blues op een authentieke wijze brengen; zichzelf begeleidend op gitaar en mondharmonica. Live muziek is op beide dagen vanaf 13.00 uur.


Jubileumconcert '50 Golden Years' Novi Cantus

Op zaterdag 10 juni om 20.00 uur in het Lakerhoes, Kerkstraat 5 Ohé en Laak het Jubileumconcert Zanggroep Novi Cantus. Het themaconcert 50 Golden Years bestaat uit zang, cabaret en instrumentale muziek. Entree € 10,- inclusief een glaasje prosecco bij binnenkomst. Zanggroep Novi Cantus uit Ohé en Laak bestaat vijftig jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een regiokoor. Het staat onder leiding van dirigent Peggy Smeets en wordt op de piano begeleid door Jeanny Vergoossen. Novi Cantus is heel blij dat Jack Vinders, de bekende Kerkraadse cabaretier, columnist, liedjesschrijver, presentator en zanger aan het concert zal deelnemen. Ook zal hij enkele nummers samen met Novi Cantus zingen. Verder treedt op de formatie De Therapists. Een band bestaande uit een aantal vrouwen afkomstig uit Duitsland, Nederland en België. Zij spelen akoestische popmuziek, zowel covers als zelfgeschreven songs. Kaarten kunnen gekocht worden bij de leden van Novi Cantus, bakkerij Puts in Ohé en Laak of via de Facebookpagina van Novi Cantus.


Info-avond: 18 jaar en een beperking! En nu?

Word je 18, dan verandert er heel wat. En als je een beperking hebt, moet er wellicht nog meer geregeld worden. Je kunt je daar samen met je ouders/verzorgers goed op voorbereiden. Een informatieavond voor 17- en 18-jarigen en hun ouders op dinsdag 6 juni helpt je daarbij. Deze is in De Bombardon in Heythuysen van 19.00 tot 20.30 uur. Naast het krijgen van informatie, is er ook veel ruimte voor het stellen van vragen. Meld je aan voor deze gratis informatieavond via info@synthese.nl of 0475 745138.


Asperge- en wijnproeverij

Wijn en asperge Op zaterdag 3 juni organiseren Aspergeboerderij Oppe Haes en La Bouteille Besloten Wijnhuis een asperge- en wijnproeverij op de locatie Eind 4 in Roggel. Van 12.00 tot 15.00 uur krijgt men uitleg door Marlie van Houtum-Seerden over wijn- en spijs- combinaties en kan men enkele wijnen proeven met aspergehapjes. Verder beantwoordt Elle Snijders van de Aspergeboerderij vragen over bijvoorbeeld de teelt van asperges of bereiding tips. Om 13.00 en om 14.30 uur kan men onder begeleiding zelf asperge steken.


Kasteel de Haar in internationaal perspectief

Kasteel de Haar bij avond Van zaterdag 13 mei tot en met 29 oktober is het Cuypershuis in Roermond in de ban van droomkastelen. De tentoonstelling ‘Kastelen om van te dromen’ neemt bezoekers mee naar de neogotische residenties waarin de rijke bewoners tijdens hun dagelijkse leven vertoefden. Deze geromantiseerde kastelen leven tegenwoordig voort in de fantasie van filmmakers, striptekenaars, illustratoren en gamedesigners. Tijdens de expositieperiode worden er diverse activiteiten georganiseerd. Uitgebreide informatie is te vinden op Http://www.cuypershuisroermond.nl .


De overgang: een nieuwe periode in je leven

Woensdag 31 mei Op woensdag 31 mei organiseert SJG Weert een informatiebijeenkomst rond het thema 'de overgang' (menopauze). Deze vindt plaats tussen 19.00 en 21.00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom. Ook voor de partners is de informatie interessant. Aanmelden via: http://www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495–572 205. In 'de overgang' wordt de basis gelegd voor de volgende fase in je leven. Elke vrouw ervaart de overgang op haar eigen manier. Voor de een gaat het geruisloos voorbij, voor de ander is het een enorme verandering in haar leven. In de overgang veranderen je hormonen; hierbij kun je lichamelijke en psychische klachten krijgen. Gynaecologe Waltje Jager geeft uitleg, bespreekt de mogelijke klachten en de diverse mogelijkheden om hier iets aan te doen.


Knutselmiddag bij Wesjo

Op woensdag 31 mei kun je samen met de schutterij een mooie trom in elkaar knutselen. Deze trom mag je dan meenemen in de optocht op zondag 11 juni. Je kunt van 14.00 tot 16.00 uur knutselen in Jeugdhuis De Sprong. Deze middag is voor alle leeftijden. Kinderen tot en met groep 2 graag onder begeleiding. Zie ook: http://www.wesjo.nl .


Wandelvierdaagse in Beesel

Van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni organiseert de Stichting Wandelvierdaagse Beesel voor de 24e keer de wandelvierdaagse. De deelnemers kunnen dan een keuze maken uit drie routes met een lengte van 5, 10 en 15 kilometer. De wandelingen beginnen en eindigen op Sport- en Spelcentrum de Solberg, Sint Antoniusstraat 17 te Beesel. Het inschrijflokaal is in de kantine van het complex gevestigd. Het is dagelijks van 17.30 tot 19.00 uur geopend. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de vierdaagse en € 2,50 voor een dagtocht. Kinderen jonger dan 12 jaar lopen mee voor € 5,- (vierdaagse) en € 1,50 (dagtocht). De wandelvierdaagse wordt op vrijdag 2 juni met een feestavond en een gratis loterij afgesloten. Joekskapel de Dorsvlaegels uit Reuver zorgt dan voor de muzikale omlijsting. Meer informatie vindt u op: http://www.wandel4daagse.com


Eerste Lustrum van LEU-k Leudal

Ondernemersnetwerkclub LEU-K uit Leudal bestaat binnenkort vijf jaar en viert haar eerste lustrum op dinsdag 30 mei in Kasteel Aldenghoor in Haelen.   Wat in 2012 begon als een enthousiaste groep van acht Leudalse ondernemers, is inmiddels, vijf jaar later, uitgegroeid tot een volwassen ondernemers- vereniging. LEU-K is een initiatief om Leudalse ondernemers op een LEU-Ke, speelse manier met elkaar in contact te brengen. Meer informatie: http://www.leu-k.nl


Eerste Lustrum Trialrun Leudal

Op zondag 4 juni organiseert Atletiek Leudal voor de 5e keer de Trailrun Leudal. Deze loop kent drie afstanden. Om 9.30 uur start de korte over 13,8 km; om 10.00 uur start de midden trail over 21,4 km en om 10.10 uur start de lange trail over 30 km. Het parcours volgt beken en dalen, en zoekt waar mogelijk de aanwezige hoogteverschillen in het gebied op. De vele single-tracks en elkaar opvolgende klimmetjes maken het tot een uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde trailrunner. Start en finish zijn gelegen bij Restaurant De Busjop aan de Busschopsweg 9 te Heythuysen. Onderweg is er uitgebreide verzorging (eten en drinken) na ongeveer 6 km, 14 km en 23 km. Na de finish is er tenslotte nog een uitgebreide verzorgingspost waar men kan herstellen en nagenieten. Voorinschrijven kan nog via www.inschrijven.nl t/m woensdag 31 mei. Meer info: http://www.trailrunleudal.nl .


29ste Recreatieve ZON-tocht in Roggel

Ger Frenken in 2014 vermomd als Johan Derksen  Op zaterdag 10 juni vindt de 29ste ZON-tocht plaats die georganiseerd wordt door S.V. Roggel. Deze recreatieve fietsactiviteit door Roggel en omstreken start vanaf 18.00 uur op sportpark De Mössehook in Roggel. De deelnemers worden weer vermaakt met opdrachten en natuurlijk prominente Roggelnaren die men op de route aantreft, die haast onherkenbaar vermomd zijn. Benieuwd of jij ze herkent? Geef je op bij Judith Bessems 06-27504458 of juud1124@hotmail.com.