Live Radio Live TV

Groeibriljant 2017 voor Bakkerij 't Mikpuntj 16-3-2017 21:27

Uitreiking van de Groeibriljant 2017, met links het jonge ondernemerspaarLeudal Op 15 maart zijn Jeroen Kessels en Jacqueline Kusters van Bakkerij 't Mikpuntj winnaar geworden van de Groeibriljant 2017. Dit is een prijs voor startende veelbelovende ondernemers. Lef en tegen de stroom in ondernemen, waren doorslaggevende factoren voor de vakjury. De prijs werd toegekend door een ervaren jury die bestond uit oud-winnaars van de ondernemersprijs Leudal en de Rabobank.  De prijs is voor de ondernemers van Bakkerij 't Mikpuntj uit Baexem en Heythuysen een blijk van waardering voor alle liefde en energie die ze elke dag weer in hun zaak en hun producten steken. De beide ondernemers zijn heel trots dat ze deze prijs in ontvangst hebben mogen nemen.  Door het winnen van de Groeilbriljant 2017 zijn ze ook genomineerd voor de Rabo publieksprijs. Deze zal worden uitgereikt op woensdag 29 maart tijdens de Ondernemersprijs Leudal in De Bombardon in Heythuysen.
Verkiezing Groeibriljant Award Leudal Geplaatst op: 23-6-2018 15:03

Winnaar 2017: Salonshop Neer Leudal Ilse Janssen en Pien Derikx van de Salonshop Neer wonnen vorig jaar de Groeibriljant Award. De Groeibriljant Award uitreiking wordt dit jaar op woensdag 19 september in het Business Centrum in Roggel. De uitreking wordt georganiseerd om jonge ondernemers in de regio een groot podium te bieden zodat ze gestimuleerd worden om te groeien in hun ambities. Het maakt niet uit of de groeiambities te maken hebben met omzet, nieuwe ontwikkelingen, uitbreiding van het team of locatie. De enige regels die er aan een deelname verbonden zitten zijn de leeftijd van het bedrijf (jonger dan 5 jaar) en de locatie (gevestigd in Leudal). Jonge ondernemers met ambitie die op zoek zijn naar inspiratie en zichtbaarheid kunnen zich inschrijven op http://www.businesscentrumleudal.nl


Limburgse veteranendag Geplaatst op: 23-6-2018 14:37

Veteranendag in park Hattem in Roermond Regionieuws Op zaterdag 23 juni werd de Limburgse Veteranen Dag 2018 gehouden. Gedurende de hele dag waren er op diverse plekken activiteiten rondom de Veteranen, inclusief plechtige herdenking bij het Monument voor Vredesoperaties, een parade door de binnenstad en diverse muzikale optredens op het Munsterplein. De Limburgse Veteranendag vindt traditiegetrouw plaats op de zaterdag voorafgaand aan de Nederlandse Veteranendag. Een sfeerimpressie is te zien op 3ML vanaf zondag 24 juni en op RTV Roermond vanaf maandag 25 juni.


Gemeente Roermond daagt uit... Geplaatst op: 21-6-2018 19:39

Zicht op Roermond Regionieuws Inwoners van Roermond mogen voortaan aangeven als zij vinden dat ze gemeentelijke taken anders en beter kunnen uitvoeren. Voor dit Roermondse ‘Right to Challenge’ (R²C) heeft het college van B&W de uitgangspunten vastgesteld. De gemeente Roermond is de laatste jaren volop bezig om bewonersinitiatieven te stimuleren en te ondersteunen. R²C – het recht om uit te dagen – is daarin een nieuwe stap. Daarbij gaat het om lokale voorzieningen en taken die de gemeente zelf uitvoert of uitbesteedt. Meer informatie: http://www.roermond.nl/?id=141364


Horeca-vrijwilligers EST krijgen tap-les Geplaatst op: 21-6-2018 11:11

Tap-les Neer Achter de schermen wordt al heel hard gewerkt aan de voorbereidingen van het Europees SchuttersTreffen dat op 17, 18 en 19 augustus wordt gehouden in Neer. Een groep vrijwilligers staat tijdens het EST achter de tap en dan is het natuurlijk wel belangrijk dat er een lekker pilsje wordt getapt. Om dat onder de knie te krijgen kreeg een aantal vrijwilligers les bij de Lindeboom Bierbrouwerij in Neer. Vanaf vrijdag 22 juni is een reportage te zien op 3ML-TV en RTV.


De Weerderhof Linne zoekt vrijwilligers Geplaatst op: 21-6-2018 11:00

 Linne Openluchtzwembad en speeltuin De Weerderhof in Linne is een begrip in de regio en populair bij jong en oud. Het bijzondere aan De Weerderhof is, dat het volledig wordt gerund door een groep enthousiaste en bevlogen vrijwilligers. Hoe krijgt men dat voor elkaar en hoe ziet de toekomst eruit? Omroep 3ML ging een kijkje nemen op een heerlijk warme en zonnige woensdagmiddag. Vanaf donderdag 21 juni is een impressie te zien op 3ML-TV.


Natuurbeleving voor 650 jonge kinderen uit Leudal Geplaatst op: 20-6-2018 20:56

 Haelen Vorig jaar organiseerde Buddy van de Griendt voor leerlingen van Basisschool De Leerlingst in Haelen een kleinschalig natuurbelevingsproject bij het volkstuinencomplex De Wei in Haelen. Dat was zo succesvol dat het een jaarlijks evenement is geworden met een hele week natuurbeleving voor 650 jonge kinderen uit Leudal. Omroep 3ML was erbij toen leerlingen uit Hunsel, Neeritter en Ittervoort te gast waren in De Wei. Vanaf woensdag 20 juni ziet u op 3ML-TV waarom natuurbeleving voor kinderen zo belangrijk is.


Pupillen oefenden met teams van 8 tegen 8 Geplaatst op: 20-6-2018 16:47

Floor Derikx, Ralph Slots, Jordi van Gemert,  Milan  Lindelauf,Kim vd Leeden,Dani Raemakers,Tim RuttenRegionieuws De KNVB Juniorenraad van district Zuid II heeft woensdag 13 juni op het terrein van RKSVO in Ospel een toernooi georganiseerd voor aankomende JO-11 pupillen. Om deze pupillen alvast voor te bereiden op het nieuwe seizoen werd er gespeeld in de nieuwe 8 tegen 8 wedstrijdvorm waar vanaf komend seizoen alle Onder 11 en Onder 12 pupillen in gaan voetballen. "We wilden iets voor de jeugd doen", zegt Jordi van Gemert (18), zelf jeugdtrainer en een van de organisatoren. "Op deze manier konden de kinderen alvast oefenen met de nieuwe regels en wennen aan de wedstrijdvorm." Het toernooi bleek een schot in de roos want in de regio leefde bij de clubs sterk de behoefte om een keer te oefenen met de nieuwe wedstrijdvorm. En een wedstrijdje tegen een echte tegenstander is toch anders dan een training. Juniorenraad had het toernooi strak georganiseerd en de taken waren goed verdeeld onder de zeven leden: Floor Derikx (RKSVN), Ralph Slots (Veritas), Jordi van Gemert (RKSVO), Milan Lindelauf (Veritas), Kim van der Leeden (RKSVN), Dani Raemakers, Tim Rutten (beiden SV Heythuysen).


Stephan Bodde nieuwe bestuurder PSW Geplaatst op: 20-6-2018 16:27

Stephan Bode Regionieuws Stephan Bodde is per 1 september benoemd als bestuurder van PSW. Hij volgt Marc van Ooijen op, die per 1 augustus is benoemd als voorzitter raad van bestuur van De PSW biedt zorg en ondersteuning aan kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking of een aanverwante problematiek in Noord- en Midden-Limburg. PSW werkt voor ongeveer 2000 cliënten en heeft ruim 1000 medewerkers en 450 vrijwilligers. Zij bieden ondersteuning bij wonen, dagbesteding, werk, onderwijs en vrije tijd.


Drie wethouders-kandidaten in Nederweert Geplaatst op: 20-6-2018 16:23

V.l.n.r. Frank Voss, Henk Cuijpers en Peter Koolen Regionieuws Op dinsdagavond 19 juni ondertekenden de partijen JAN, Nederweert Anders en D66 het coalitieakkoord ‘Samen, Duurzaam, Verbinden. Aan de slag voor een gezonder Nederweert’. Tijdens deze bijeenkomst zijn ook de namen van de drie wethouders-kandidaten bekend gemaakt. Henk Cuijpers (JAN), Frank Voss (Nederweert Anders) en Peter Koolen (D66 Nederweert) worden door de drie partijen voorgedragen voor een wethouderspost in het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders. De benoeming van de drie kandidaten vindt plaats in een extra vergadering van de gemeenteraad op 5 juli om 19.00 uur in de Haazehoof in Ospel. Er is gekozen voor een coalitieakkoord op hoofdlijnen. De nieuwe coalitie wil namelijk niet al aan de voorkant vastleggen hoe zij in de periode 2018-2022 invulling geeft aan thema’s zoals het buitengebied, sport en bewegen en het sociaal domein. De drie partijen willen ruimte geven aan de inbreng vanuit de samenleving. Jaarlijks stellen de partijen een jaaragenda op.


Aanbod verruimde examenmogelijkheden succes Geplaatst op: 20-6-2018 16:13

De vlag uit... Foto: Neers NieuwsHorn Sinds enkele jaren hebben leerlingen die uitblinken in één of meer vakken de mogelijkheid om daarin op een hoger niveau examen te doen. Ook kunnen middelbare scholieren ervoor kiezen om in het voor- examenjaar alvast een of meer vakken af te sluiten. De overheid wil scholen aanmoedigen om maatwerk te leveren en stimuleert dan ook deze manieren om individuele trajecten aan te bieden. Toch stellen nog maar weinig scholen hun leerlingen in de gelegenheid om op verschillende niveaus en verschillende tijdstippen examen te doen. Als een van die weinige scholen in Nederland en als enige school binnen Stichting Onderwijs Midden- Limburg (SOML) heeft Sint Ursula locatie Horn dit jaar aan een aantal havo-leerlingen de kans geboden om een vak op vwo-niveau af te sluiten. Vier leerlingen hebben deze kans gegrepen. Zij schoven in mei aan bij de vwo’ers en slaagden er allen in om het afgelegde examen – in de vakken Nederlands, Engels, Duits en Frans - met een voldoende af te sluiten. Ook legden twee 5 vwo’ers een jaar eerder dan normaal gesproken het geval zou zijn geweest met succes het examen Duits af.


€ 100.000 voor mobiele kogelvangers Geplaatst op: 20-6-2018 16:03

Plaatsing mobile kogelvangers bij schuttersfeest in Heythuysen in juni 2017Regionieuws De Provincie Limburg draagt € 100.000,- bij aan de Oud Limburgse Schutterfederatie voor de aanschaf van 20 nieuwe mobiele kogelvangers. Hiermee wordt de schutterstraditie gehandhaafd en blijft het folklore in het Limburgs landschap voortbestaan. Schietwedstrijden zijn een onlosmakelijk onderdeel van de traditionele schuttersfeesten. Bij het traditioneel schieten dient een ‘kogelvanger’ of ‘ricochetvanger’ te worden toegepast. Een kogelvanger is een voorziening, waarmee alle afgeschoten kogels dienen te worden opgevangen. Mobiele kogelvangers zijn een structurele oplossing voor de schutterijen die hun bondsfeesten organiseren en voor deze evenementen moeten woekeren met hun schootsveld en de raapverplichting voor het verwijderen van de kogels uit de bodem. Gedeputeerde Eric Geurts (Schutterijwezen): “Het gaat hier om een innovatie die het organiseren van succesvolle evenementen kansrijker maakt. Schutterijen dragen bij aan de Limburgse folklore en dat koestert de Provincie Limburg.”


'Leudal sluit 2017 af met positief resultaat' Geplaatst op: 20-6-2018 15:52

 Leudal De gemeente Leudal sluit 2017 af met een positief resultaat van ruim 1,5 miljoen euro. Dit blijkt uit de (voorlopige) jaarrekening 2017 die het college aan de gemeenteraad heeft aangeboden. Daarmee toont de gemeente dat ze haar stevige financiële positie behoudt. De bespreking van de jaarrekening is in de raadsvergadering van dinsdag 3 juli. De wethouder Financiën, Piet Verlinden, is tevreden over de jaarcijfers 2017 van Leudal. “Leudal krijgt weer wat vet op de botten. De nieuwe coalitie kan door de financiële ruimte met vertrouwen verder bouwen aan een mooie toekomst.” De belangrijkste meevallers in 2017 waren hogere opbrengsten toeristenbelasting (€145.000) en pacht landbouwgronden (€37.000). Minder kosten aan '10 jaar Leudal' (€31.000) als gevolg van hogere sponsorbijdragen en minder schadeclaims (€55.000). Er waren ook tegenvallers: Lagere opbrengsten uit Onroerende Zaak Belasting (OZB), € 35.000,-. Extra inhuur van jobcoaching voor het Mensontwikkelbedrijf (€ 55.000,-) en hogere onderhoudskosten software (€ 60.000,-) onder meer door investeringen in informatieveiligheid.


Succesvolle judoka Lizan Kivits Geplaatst op: 19-6-2018 19:51

Lizan met oorkonde derde dan Judo Grathem Afgelopen zondag 17 juni behaalde Lizan Kivits uit Grathem met judopartner Frank Coumans de derde dan Judo. In een volle Jo Gerrishal te Roermond wist Lizan als enige kandidaat deze graad te behalen. Vijf jaar geleden behaalde zij de tweede dan. Intensief oefenen bij judo en jiu jitsu school Dantai te Ittervoort werd bekroond met deze waardering.


Geslaagde actiedag buitengebied Nederweert Geplaatst op: 19-6-2018 19:43

Materialen voor hennepteelt Regionieuws Op maandag 18 juni zijn in negen panden in het buitengebied van de gemeente Nederweert bestuurlijke controles uitgevoerd. Diverse overheidsdiensten, waaronder de gemeente Nederweert, het Team Ondermijning Limburg, lokale politie, het RIEC, het Openbaar Ministerie, de belastingdienst en de Voedsel en Warenautoriteit, werkten samen. Er zijn onder meer materialen aangetroffen voor de hennepteelt. De Voedsel en warenautoriteit constateerde bij een bedrijf dat er sinds 2015 dieren worden gehouden zonder de vereiste dierenrechten.


Brandweer Roggel naar landelijke finale Geplaatst op: 18-6-2018 21:30

Een slachtoffer wordt verzorgd Roggel Brandweer Roggel heeft tijdens de 2e ronde in de gewestelijke 112 klasse wedstrijd te Belfeld op zaterdag 16 juni de derde plaats behaald. Door dit resultaat heeft de Roggelse brandweer een plek weten te bemachtigen voor de landelijke finale die op zaterdag 15 september zal gaan plaatsvinden in Friesland.


Vier Limburgse talenten naar EJK 2018 in Cluj Geplaatst op: 18-6-2018 21:14

Karlijn van Lierop Wessem Van 15 tot en met 24 juli wordt in het Roemeense Cluij het Europees Jeugd Kampioenschap 2018 gehouden. Het Limburgse tafeltennis is met vier geselecteerde deelnemers goed vertegenwoordigd in Team NL. Deelnemers uit onze provincie zijn Rachel Gerarts (Heerlen) en de voor Westa spelende talenten Karlijn van Lierop (Weert), Barry Berben (Wessem) en Emma van der Zanden (Venray).


De Molshoof Kelpen-Oler bestaat 175 jaar Geplaatst op: 17-6-2018 11:00

 Kelpen Oler Café-Restaurant De Molshoof in Kelpen-Oler is al sinds 1843 een familie-horecabedrijf. De vijfde generatie vierde op vrijdag 15 juni op feestelijke wijze het 175-jarig bestaan. Vanaf maandag 18 juni is een impressie te zien op 3ML-TV.


KERNgezonde afsluiting op De Leistert Geplaatst op: 14-6-2018 21:23

Het gezamenlijk verplaatsen van banden Roggel In het kader van het project KERNgezond waren de kinderen van de groepen 5 en 6 van basisschool De Zjwiek uit Roggel op 13 juni te gast op recreatiepark De Leistert. Hier beleefden ze in twee groepen een hele leuke en actieve afsluiting van een schooljaar KERNgezond. Voordat er begonnen werd met de activiteiten werd eerst Ilyna in het zonnetje gezet. Zij won namelijk een trofee voor haar foto van de maand. De kinderen werden in twee groepen verdeeld. De ene groep begon in het zwembad en de andere groep in de speeltuin en bij het meertje. In het zwembad kregen de kinderen een les AquaLatin, dit zijn oefeningen in het water op muziek. Buiten werd een bootcamp afgewerkt. Hierbij moesten de kinderen als groep zware banden verplaatsen, samen een parcours moesten rennen, klimmen en samen een toren van jerrycans moesten bouwen. Daarrnaast werd nog een waterspel gespeeld waarbij de kinderen als groep zo snel mogelijke lekkende jerrycans naar een afgesproken punt moesten brengen. Samenwerken stond hoog in het vaandel.


Gevolgen van een val kunnen enorm groot zijn Geplaatst op: 14-6-2018 21:10

Verlichting boven de plint Regionieuws Bijna de helft van de ouderen geeft aan de route naar het toilet niet goed te hebben verlicht. Hiermee lopen zij onnodig risico om ’s nachts ten val te komen. In 2016 overleden 3.883 ouderen aan de gevolgen van een val. 38% van de 65-plussers is de afgelopen twee jaar een of meerdere keren gevallen. Meer dan een kwart van hen moest medische hulp inroepen en ondervindt nog dagelijks klachten als gevolg van hun val. In enkele gevallen zijn de gevolgen zelfs zo groot dat er niet meer zelfstandig thuis gewoond kan worden. Of dat er voortaan een rollator of rolstoel aan te pas moet komen. Om nachtelijke valpartijen te voorkomen, is goede verlichting van essentieel belang. Door lampen met een bewegingssensor te plaatsen, ziet men ’s nachts goed waar men loopt. Bijna 12% van de ouderen heeft geen toilet op dezelfde verdieping als de slaapkamer. Om het risico van vallen op de trap in het donker te verkleinen, is het goed te overwegen een toilet te bouwen op dezelfde verdieping als de slaapkamer.


Politie Leudal verhuist naar gemeentehuis Leudal Geplaatst op: 14-6-2018 16:46

Het huidige bureau aan de Biesstraat 21 Leudal Het politiebureau van Leudal aan de Biesstraat 21 in Heythuysen sluit per 1 juli aanstaande haar deuren voor publiek. Vanaf dan kunnen inwoners van de gemeente Leudal terecht bij het Politieservicepunt in het gemeentehuis aan het Leudalplein 1. Het gemeentehuis heeft voldoende gratis parkeer- gelegenheid. Na een afspraak via 0900-8844 kan men daar terecht voor de aangifte. Verder kunnen andere politiebureaus in de regio ook door het publiek bezocht worden, zoals het politiebureau in Weert of Roermond. Ook hier geldt dat een afspraak voor een aangifte moet worden gemaakt.


Devy Hendrikx gescout door VVV Geplaatst op: 14-6-2018 12:16

Sjuul Jenniskens interviewt Devy Hendrikx Heel Devy Hendrikx is 11 jaar en zit in groep 8 van Basisschool De Sleye in Heel. Hij voetbalt bij HEBES in Beegden en kan dat zo goed dat hij is uitgekozen om bij VVV te mogen voetballen. Komend schooljaar gaat hij naar de Topsport Talentschool Den Hulster in Venlo. Op deze middelbare school houden ze goed rekening met jonge topsporters zodat ze school en sport goed kunnen combineren. Vanaf donderdag 14 juni is op 3ML-TV een reportage te zien van deze jeugdige VVV-speler.


Afname DNA in onderzoek Nicky Verstappen Geplaatst op: 13-6-2018 19:45

Monumentje in Brunssum en Nicky Verstappen Regionieuws Het grootschalige deel van het DNA-verwantschaps- onderzoek in de zaak Nicky Verstappen is grotendeels afgerond. Toch worden er nog mannen benaderd met de vraag of ze vrijwillig hun DNA willen afstaan. Uit de analyse van de opkomst in het grootschalige verwantschapsonderzoek is gebleken dat nog niet alle familielijnen, van families die in 1998 in het doelgebied woonden, afgedekt zijn door de mannen die tot nu toe hun DNA hebben afgestaan. Uit de analyse die onlangs is afgerond, is gebleken dat een groep van 3000 mannen nog moet worden benaderd. Op dit moment wordt gekeken door wie en op welk moment welke mannen worden benaderd. Een groep rechercheurs van het onderzoeksteam benadert deze mannen telefonisch, waarna een afspraak voor afname gemaakt wordt. De afname vindt dan plaats bijvoorbeeld in een politiebureau of bij de mannen thuis. De afnames vinden in heel Nederland plaats.


Dodelijk ongeval op Napoleonsweg Geplaatst op: 13-6-2018 19:27

 Haelen Een 42-jarige man uit Grathem is woensdag 13 juni om het leven gekomen bij een verkeersongeval in Haelen. Het slachtoffer is leerkracht aan Basisschool De Kwir in Neer. Het ongeval vond omstreeks 08.00 uur plaats tussen vier personenauto’s en twee vrachtwagens op de randweg N273 ter hoogte van Haelen. De bestuurder van een personenauto kwam bij de aanrijding met zijn voertuig klem te zitten tussen twee vrachtauto’s. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten is het slachtoffer ter plaatse overleden. De andere weggebruikers raakten niet gewond bij de aanrijding. De politie heeft voor een technisch onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding de N273 voor langere tijd afgesloten. Ook werd een politiehelikopter ingezet om vanuit de lucht overzichtsbeelden te maken. De toedracht van het ongeval is nog niet bekend. Vermoedelijk heeft een bestuurder van een van de betrokken voertuigen het stilstaande verkeer te laat opgemerkt, waardoor een aanrijding is ontstaan.


Retail Duits op het vmbo in Heythuysen Geplaatst op: 11-6-2018 19:47

 Heythuysen Voormalig Tweede Kamerlid Karin Straus, sinds vorig jaar Ambassadeur Euregionaal Onderwijs namens de Provincie Limburg, was onlangs op werkbezoek bij VMBO St. Ursula in Heythuysen. De provincie Limburg heeft de laatste jaren hard gewerkt aan een agenda voor Euregio Onderwijs. Met deze agenda wil zij in het onderwijs en in de samenleving bewustwording voor het belang van grensoverschrijdend leren in Limburg creëren en vergroten. St. Ursula Heythuysen geeft op hun manier invulling aan Euregio Onderwijs. Alle leerlingen in de Sector Economie & Ondernemen krijgen 1 uur per week 'Retail Duits', niet omdat ze er per se examen in moeten doen, maar omdat ze het nodig hebben voor hun latere beroep. De lessen zijn vooral gericht op mondelinge communicatie en zoveel mogelijk op praktische situaties zoals in winkels en in de detailhandel. Vanaf volgend school jaar krijgen de leerlingen van de sector Zorg & Welzijn ook op deze manier Duits.


Ron Coenen, deelnemer 'eigen Brainwalk' Geplaatst op: 11-6-2018 19:33

Ron voor de aanvang van zijn 10 kilometer Heythuysen De officiële Brainwalk 2018 op de atletiekbaan in Heythuysen op 9 juni werd afgelast vanwege te weinig aanmeldingen. Echter de in Heythuysen woonachtige Ron Coenen liet zich niet uit het veld slaan. Hij regelde dat de atletiekbaan alsnog open was die dag en ging de uitdaging met zichzelf aan: 10 kilometer. De Heythuysenaar was voor zijn beroerte in 2010 een fanatieke sporter. Een reportage is te zien vanaf 10 juni bij omroep 3ML-TV.


Barry Berben winnaar Nationale Jeugd Meerkampen Geplaatst op: 11-6-2018 19:24

Barry Berben (tweede van rechts) Wessem Barry Berben is voor het tweede achtereenvolgende jaar winnaar geworden van de Nationale Jeugd Meerkampen 2017/2018 bij de jongens kadetten. Tweede en derde werden resp. Floris ZurMuhlen en Gabrielius Camara. Jelle Moris werd vijfde en Jim Hendrix zevende in deze categorie. Bij de meisjes junioren werden Westa speelsters Karlijn van Lierop derde en Emma van der Zanden vierde. Winnares werd Shuoi Han Men voor Emine Ernst. Bij de meisjes welpen werd Tara Iravani zesde. De finales van de NJM werden zaterdag 9 en zondag 10 juni gespeeld in Panningen. In alle categorieën werd de finale gespeeld in een meerkamp met in elke categorie de twaalf beste tafeltennissers van Nederland bij de meisjes en de jongens. Op zaterdag werden zes ronden gespeeld en op zondag de volgende vijf ronde


Glasvezel in buitengebied van Noordwest Limburg Geplaatst op: 11-6-2018 19:09

De wethouders van de 5 gemeentes en   Hans Teunissen, gedeputeerdeRegionieuws Het buitengebied van Noordwest Limburg krijgt glasvezel. Maandagmiddag 11 juni werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de wethouders van de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert en gedeputeerde Hans Teunissen van de provincie Limburg. Maar liefst 55,5% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is ruimschoots voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Noordwest Limburg. Inwoners die nu alsnog kiezen voor glasvezel betalen minimaal € 995, afhankelijk van de werkelijke aansluitkosten. Najaar 2018 starten de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Verwachting is dat najaar 2019 iedereen die een abonnement heeft afgesloten, dan ook een glasvezelaansluiting heeft. Meer informatie: glasvezelbuitenaf.nl. Vanaf dinsdag 12 juni zendt omroep 3ML-TV een reportage uit van de bijeenkomst in Nederweert.


Symposium Limburg: de gezondste tuinbouwregio Geplaatst op: 11-6-2018 17:12

Impressie van het symposium in Venlo Regionieuws Brightlands Campus Greenport Venlo en de LLTB organiseerden samen het symposium ‘Limburg: de gezondste tuinbouwregio’. Het symposium vond plaats op donderdag 7 juni op de Brightlands Campus Greenport Venlo. “Als de tuinbouw de ruimte krijgt verder door te ontwikkelen, profiteren alle inwoners van Limburg”, zei Léon Faassen, voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) tijdens het symposium. Brightlands Campus Greenport Venlo en de LLTB willen gezondste tuinbouwregio. Een gezonde tuinbouw biedt namelijk kansen voor heel Limburg.


Neeritter onderscheidt twee inwoners Geplaatst op: 11-6-2018 16:50

Lei Corstjens en Huub Schroijen met  onderscheiding en oorkondeNeeritter Zondag 10 juni is in aansluiting op de belevingstocht Kal euver de Wal, ‘t Itterke uitgereikt aan Lei Corstjens en Huub Schroijen. De uitreiking vond plaats in het schoolgebouw. Het is een onderscheiding, die vanaf 2014 wordt uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk maken voor de Itterse samenleving. Beiden kregen de onderscheiding wegens hun grote inzet bij de vele jaarlijkse dorpsactiviteiten in Neeritter zoals de Historische dag, Belevingstocht, Monumentendagen en Cultuurweken.


Nieuwe naam voor sportpark in Neer onthuld Geplaatst op: 10-6-2018 21:38

De nieuwe naam en logo onthuld door wethouder Martens van LeudalNeer Op zondag 10 juni werd tijdens Gaer door Naer op de parkeerplaats van het huidige sportpark in Neer een bord met de nieuwe naam en het nieuwe logo voor Park Leudal-Oost onthuld. De nieuwe naam is 't Maasveld. Tot voorkort was Park Leudal-Oost de werknaam. Om 14.00 uur werd letterlijk het doek van het bord getrokken en werd iedereen uitgenodigd om het glas te heffen op deze nieuwe start. Er is ook een nieuwe website gelanceerd: https://www.hetmaasveld.nl . Een impressie is te zien vanaf maandag 11 juni bij Omroep 3ML-TV.
Zonneauto Stella op Duurzaamheidsfestival Leudal

Stella en de Stella Lux en de Stella Vie Foto: Bart van OverbeekeZondag 24 juni organiseert de gemeente Leudal van 11.00 uur tot 16.00 uur een duurzaamheids-festival in en rondom het gemeentehuis in Heythuysen. Duurzaamheid wordt door veel mensen als een belangrijk onderwerp gezien, voor henzelf en voor hun kinderen. De snelheid waarmee we onze grondstoffen opmaken en de veranderingen in het milieu en klimaat, gaan veel mensen aan het hart. Wil jij het ook anders doen, maar weet je niet hoe? Dan is dit festival een bron van inspiratie. Maak bijvoorbeeld kennis met Stella, de familieauto op zonne-energie. Studenten van de Technische universiteit Eindhoven hebben met hun familieauto Stella in Australië al tweemaal de World Solar Challenge weten te winnen. De auto rijdt 100% op zonne-energie en biedt plaats aan vier personen. Verder laten op deze markt bedrijven en organisaties zien hoe het anders kan. De dag is dan ook gevuld met lezingen, workshops en activiteiten die allemaal in het teken staan van duurzaamheid. Ook voor kinderen worden er activiteiten georganiseerd. Een foodtruck, muziek en een originele ijscokar zorgen voor de gezellige aankleding van het festival.


Optreden Heisa Heibloem en Veentocht

Heisa uit Heibloem Bij Buitencentrum De Pelen is er op zondag 24 juni een optreden van Heisa, een gemengd koor uit Heibloem. Ze zingen op het Peelpodium, het overdekte Amfitheater van De Pelen. Er zijn twee voorstellingen: om 13.30 en 15.00 uur. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de organisatie van het Peelpodium. Voor de wandelliefhebber is er die zondag de maandelijkse Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium


Finale Jonge Solisten

Solist in 2017 Foto: Rein BollenMet maar liefst 55 solisten en ensembles uit verschillende divisies is de Finale Jonge Solisten van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) op zondag 24 juni een dag boordevol muzikale optredens van jonge, talentvolle muzikanten. Deelnemers, die via geauspicieerde voorrondes zijn geselecteerd, strijden vanaf 9.30 uur om de wisseltrofee. Ook maken ze kans op vijf lessen van een hoofdvakdocent aan het Conservatorium Maastricht én de mogelijkheid om te mogen soleren tijdens de LBM Concertconcoursen en met het LBM Jeugdorkest. Een vakkundige jury, die dit jaar bestaat uit Frans Hendrikx en Fried Dobbelstein, beoordeelt de deelnemers op muzikaliteit, techniek, ritmiek, dynamiek, klank en zuiverheid. De Finale Jonge Solisten duurt tot ongeveer 21.30 uur en vindt plaats in De Borenburg in Voerendaal (Furenthela 16) en is voor iedereen toegankelijk. De toegangsprijs bedraagt € 5,00 (incl. programmaboekje), jongeren t/m 16 jaar betalen € 2,50. Kijk voor het programma op www.lbmblaasmuziek.nl/finale-jonge-solisten .


Zwanger? Informatieavond over de bevalling

Als je gaat bevallen, wil je daarover goed geïnformeerd zijn. Daarom geven een verloskundige uit de regio en een verloskundige en gynaecoloog uit het ziekenhuis uitleg over de bevalling, eventuele pijnstilling en over wat er anders kan gaan. Als het mogelijk is volgt een rondleiding over de verpleegafdeling en de verloskamers. Natuurlijk is er ruimte voor het stellen van vragen. Deze avond is bestemd voor zwangere vrouwen - en hun partner- als voorbereiding op de bevalling. De informatieavond vindt plaats op dinsdag 26 juni van 19.00 tot 21.00 uur in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Aanmelden via het inschrijfformulier op de website: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495 – 57 22 05.


Munsterkerk bij Grootste Museum van Nederland

De Munsterkerk Foto: Arjan BronkhorstDe Munsterkerk in Roermond sluit zich, samen met de Walburgiskerk in Zutphen en de Kathedraal van Haarlem, aan bij het Grootste Museum van Nederland, een samenwerking tussen Museum Catharijneconvent en zestien kerken en synagogen door heel het land. Vanaf vrijdag 13 juli worden ook in de Romaanse Munsterkerk in Roermond vele verborgen schatten belicht. Bezoekers horen al dwalend door de kerk bijzondere verhalen via een audiotour. Deze tour is beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels. De Munsterkerk is geopend van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie op: http://www.vvvmiddenlimburg.nl . Tot en met 2 september is in de Munsterkerk tevens de expositie 'Vier kerken, één verhaal' te zien.


Midzomer avondconcert in de Bethelkerk Weert

Ensemble La Primavera  Foto: Jos UitdenboogaartOp zaterdag 30 juni om 19.30 uur geeft La Primavera een Midzomer avondconcert in de Bethelkerk, Maaspoort 30 in Weert, La Primavera bestaat uit Anabela Marcos - sopraan, Regina Albanez - theorbe en barokgitaar en Maaike Boekholt - viola da gamba. De gezamenlijke passie en liefde voor de muziek maken de concerten van dit ensemble tot een speciale beleving. Op 30 juni zal een selectie van de mooiste laat- renaissance en vroegbarok-muziek door de drie dames op een toegankelijke en aantrekkelijke manier worden gebracht. De muziek wordt omlijst met een passende schilderijenpresentatie. Geniet mee van een ontspannen Midzomer avondconcert met heerlijke muziek en een lekker hapje en drankje. De toegangsprijs voor dit concert bedraagt € 15,-. Voor donateurs en kinderen t/m 18 jaar is de toegang vrij. In verband met het klaarmaken van de hapjes en drankjes is reserveren gewenst via info@la-primavera.nl of 06 - 52593842.


Gezinstocht vol natuurbeleving in De Groote Peel

Waterdieren scheppen en determineren Foto: ©Marijke Vaes-Schroën/StaatsbosbeheerIn Nationaal Park De Groote Peel kun je in juli en augustus elke woensdagmiddag genieten van Zin in Zomertochten. De eerste excursie is op woensdag 4 juli en start om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De route is 2,5 km lang en duurt 1,5 tot 2 uur. Deelname kost € 5,00 voor volwassenen en € 3,50 per kind. Aanmelden via: depelen@staatsbosbeheer.nl of: 0495-641 497. Een speelse gezinstocht vol leuke opdrachten in de natuur; actief, gevarieerd, uitdagend en boordevol natuurbeleving. Peelgidsen van Staatsbosbeheer zorgen voor de begeleiding.


Bigband Festival Leudal 2018

Van 11.30 tot 17.30 uur Voor het vierde jaar op rij organiseert Bigband Xpero op zondag 1 juli het Bigband Festival Leudal bij Restaurant De Busjop in Heythuysen. Van 11.30 tot 17.30 uur staan drie bigbands op het programma. Om 11.30 bijt uur Bigband Myouthic het spits af. it orkest is de bigband van MYOUTHIC, het centrum voor kunst en cultuur voor Midden-Limburg. Deze bigband staat onder leiding van Jo Brouwers. Vervolgens is het podium voor Big Band Noord Limburg. Vanaf 13.15 uur staat dit gezelschap op het podium. Deze big band bestaat al 30 jaar en staat onder leiding van Jos Wetzels. De afsluiter wordt gevormd door de organiserende vereniging. Bigband Xpero begint om 15.45 uur aan het programma. Deze bigband is ondertussen een gevestigde naam in de regio en staat onder leiding van Wim Suilen.


Harpconcert op Kasteel Aerwinkel

Moeder en dochter Frimout Foto:  Emmanuel FrimoutHarpiste Inge Frimout-Hei verzorgt samen met haar dochter Kyra op zondag 1 juli op Kasteel Aerwinkel in Posterholt een concert, getiteld: Op reis door ruimte en tijd. Kaarten voor het concert van Inge Frimout-Hei & Kyra Frimout kosten € 16,- voor volwassenen en € 8,- voor jongeren tot en met 16 jaar. Kaartverkoop en informatie via www.cultureelaerwinkel.nl en aan de deur.


Mooie luisterliedjes op het Peelpodium De Pelen

Het Peelpodium Foto: Marijke Vaes-Schroën; StaatsbosbeheerOp zondag 1 juli zijn er weer 2 akoestische sessies van ‘Singersong’ op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen. Aanvang 13.30 en 15.00 uur. De Nederweerter muzikanten Tom, Anouk, Loes, Cyrill en Paul, spelen en zingen die middag, solo én samen, in het Amfitheater van De Groote Peel. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van het Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Reserveren is niet mogelijk en vol = vol, dus wees op tijd. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gift komt ten goede aan de muzikanten en aan het Peelpodium.


Gemengd Koor Bel Canto zingt in kathedraal

Orgel van de kathedraal Op zondag 1 juli verleent het Heldens Gemengd Koor Bel Canto muzikale medewerking aan de eucharistieviering in de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond. De H. Mis begint om 11.30 uur. Sinds 2015 staat het koor onder leiding van dirigent Marcel Kuepers. Tijdens de mis wordt het koor op orgel begeleid door de vaste organist van de kathedraal, Jean Pierre Steijvers. Het koor zingt onder meer de Messe Brève nr. 7 van Charles Gounod en werken van Mozart, Halmos, Caccini, Wesley en Sibelius.