Live Radio Live TV

Vragen over: Nieuwbouwproject Steenenbampt Ell 15-2-2017 20:53

Projectlogo Leudal Op 30 juni 2006 werd de exploitatieovereenkomst gesloten tussen Nieuwe Borg Ontwikkeling BV en de gemeente Hunsel voor het nieuwbouwproject Steenenbampt in Ell. De nieuwbouwwijk is op dit moment voor het grootste deel niet meer dan een groot stuk grasland met slechts enkele ‘steenen’ en slecht onderhouden wegen. De wijk doet zijn naam na meer dan tien jaar dan ook nog geen eer aan. Slechts de titel bampt of beemd, zou de status van het grootste deel van dit project beter omschrijven.  Jordi Custers van de fractie Ronduit Open heeft het college van B&W van Leudal dan ook gevraagd om tekst en uitleg te geven over de stand van zaken van het nieuwbouwproject, de kavels die in beheer zijn van de curator en het toekomstperspectief van Steenenbampt in Ell. Volgens de laatste informatie, inmiddels meer dan 1,5 jaar geleden, is er reeds tonnen verlies geleden en zorgt het plan voor een grote overcapaciteit aan woningbouwplannen in Ell en is het probleem met het aangrenzende garagebedrijf nog niet opgelost. Ook is het zo dat het totale gemeentebudget voor het plan op is.
Reddingsbrigade Roermond sluit druk jaar af Geplaatst op: 18-1-2018 21:00

Hulpverleningscijfers 2017 Regionieuws Het jaar 2017 kan in de boeken als een druk jaar voor de vrijwilligers van de Reddingsbrigade Roermond. Dag in dag uit staan zij klaar om de watersporters en recreanten op en om de Midden- Limburgse Maasplassen een helpende hand te bieden. Gedurende het watersportseizoen, dat traditioneel van april tot en met oktober loopt, houden zij actief toezicht op de Maasplassen. Waar nodig schieten zij watersporters, recreanten, maar ook organisatoren van evenementen te hulp. Maar liefst 4.043 manuren werden er door de kleine vijftig vrijwilligers ingezet waarin exact 100 hulpverleningen, 36 evenementen en 363 uur aan patrouillevaarten werden uitgevoerd. Watersport wordt steeds toegankelijker en dit is duidelijk zichtbaar in de activiteiten die zich op en rondom de Maasplassen ontplooien. Nog niet eerder werden er zo veel evenementen op of aan het water georganiseerd, waarbij de Reddingsbrigade een toezicht houdende en hulpverlenende taak had.


Echte Bakker Dieteren de Beste Echte Bakker Geplaatst op: 18-1-2018 17:04

De oorkonde Maasbracht Cyriel Dieteren heeft op 16 januari in Apeldoorn goud behaald als beste Echte bakker van Nederland. Vorig jaar was hij derde en dus dit jaar nummer 1. Het Echte Bakkersgilde stuurt jaarlijks keurmeesters als mystery shopper op pad om alle aangesloten bakkerijen te bezoeken en daarover een rapport uit te brengen. Hierbij wordt gekeken naar het hele concept zoals de winkel, de presentatie, het personeel, de klantvriendelijkheid. Uiteraard moet de kwaliteit van de producten daarbij boven de landelijke norm zijn. Het Echte Bakkersgilde is vijftig jaar geleden opgericht. Inmiddels zijn er 169 Echte Bakkers die het keurmerk mogen dragen. Samen hebben zij 365 winkels. Onze verslaggever bezocht de beste Echte bakker van Nederland. De reportage wordt vanaf vrijdag 19 januari uitgezonden op 3ML-TV en op www.3ml.nl.


Hofleverancierschap Verschueren Orgelbouw Geplaatst op: 16-1-2018 13:53

Burgemeester Verhoeven, Johan Zoutendijk (dir)  Gerrit van der Bijl (vrz)  Foto: Ruud van de LaarLeudal Bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de orgelmakerij Verschueren Orgelbouw in mei 1991 werd het predicaat hofleverancier toegekend. Deze eretitel is gedurende een periode van 25 jaar geldig. Op 12 januari heeft burgemeester Arno Verhoeven van Leudal bekend gemaakt dat het kabinet van de koning aan Verschueren Orgelbouw voor de komende 25 jaar het recht verleend heeft om het koninklijk wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' te voeren. Tot oktober 2015 was 'Verschueren' gevestigd in Heythuysen en daarna in Ittervoort.


Nieuwe voorzitter en secretaris Veldeke Geplaatst op: 15-1-2018 21:27

Christine van Basten-Boddin Regionieuws Het Provinciaal Bestuur van Veldeke Limburg heeft Christine van Basten-Boddin (1971) voorgedragen als opvolger van Lei Pennings, die onlangs afscheid nam als voorzitter van Veldeke. Van Basten-Boddin is de huidige burgemeester van de gemeente Beek. De voordracht zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Algemene Ledenvergadering van Veldeke Limburg op 20 februari. Op die vergadering zal ook een nieuwe bestuurssecretaris worden benoemd. Voor die functie is Ron de Louw, gemeentesecretaris van de gemeente Beek, voorgedragen.


Antonius en De Kwir ontvangen Wecycle-certificaat Geplaatst op: 15-1-2018 21:17

Wecycle Jarige Job 2018 Foto: WecycleLeudal Basisscholen Antonius uit Buggenum en De Kwir uit Neer hebben een Wecycle-certificaat met 1 ster ontvangen voor de opbrengst van een inzamelactie. Kinderen en hun ouders konden oude kleine elektrische apparaten op school inleveren voor recycling. Naast een mooie beloning kregen de scholen 1, 2 of 3 sterren op hun certificaat. Hoe meer apparaten ingeleverd, hoe meer sterren. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waaraan 209 basisscholen hebben deelgenomen verspreid over heel Nederland. De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, die in ons land de inzameling en recycling organiseert van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. De landelijke opbrengst is ook nog eens goed voor een cheque van €10.000,- voor Stichting Jarige Job. Met het bedrag kan Stichting Jarige Job kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven.


Dementievriendelijk Roermond wint ‘Vorsorgepreis’ Geplaatst op: 15-1-2018 20:57

Het Roermondse gezelschap met de cheque Regionieuws Dementievriendelijk Roermond heeft zondag 14 januari de 'Vorsorgepreis 2018' gekregen. Dementievriendelijk Roermond is een initiatief van de Gemeente Roermond en wordt in de uitvoering ondersteund door Alzheimer Centrum Limburg, Hulp bij dementie en Alzheimer Nederland. De reden voor het winnen van de prijs zit volgens de jury in de brede aanpak van Dementievriendelijk Roermond en de vertaling van de theorie vanuit Alzheimer Centrum Limburg naar de praktijk in de Roermonds samenleving. Een andere reden is dat er met heel veel verschillende partijen wordt samengewerkt om het doel te realiseren. De prijs werd zondag 14 januari uitgereikt in Grafenegg (Oostenrijk). Het betreft een bedrag van € 5000,- Meer info: http://www.roermond.nl/?id=137746


Succes op NK voor leden V.V. Meijels Pracht Geplaatst op: 15-1-2018 17:53

Mark Camps, Coen Steegs, Anton van Spronsen  en Karel Wijnhoven. Theo Minten ontbreekt.Regionieuws Vijf leden van vogelvereniging Meijels Pracht uit Meijel waren zeer succesvol tijdens het Nederlands kampioenschap afgelopen weekeinde in de IJsselhallen in Zwolle. Het werd georganiseerd door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers met ruim 10.600 vogels van ruim 1100 vogelliefhebbers uit heel Nederland. Karel Wijnhoven werd kampioen met een Yorkshire, een houdingras onder de postuurkanaries. Marc Camps behaalde met zijn diamantduiven in de verschillende groepen het predicaat kampioen, zilver en brons. Theo Minten behaalde in vier postuurrassen met zijn Fiorino’s, Rheinländers, Llarget Espanol en Müncheners negen prijzen waarvan zesmaal kampioen. Anton van Spronsen behaalde zeven prijzen met zijn zebravinken en rijstvogels waaronder twee maal kampioen. Coen Steegs behaalde met zijn Scotch fancy’s, een houding-ras onder de postuurkanaries, zeven prijzen waaronder viermaal kampioen.


Tim Coenen 39ste Prins CV De Buizers Geplaatst op: 14-1-2018 21:37

Prins Tim en zijn adjudanten Heibloem In ‘t Buizersnest, gemeenschapshuis De Klokkestoel in Heibloem is zaterdag 13 januari Tim (I) Coenen uitgeroepen als 39ste Buizersprins. Prins Tim (I) wordt bijgestaan door zijn adjudanten Peter van de Eijnden en Bert Korsten. In het dagelijkse leven is prins Tim (I) werkzaam bij Claessen Tankcleaning Venlo BV. Hij zal het komende vasteloavendjseizoen regeren onder de spreuk: "Buizers groeët en klein, vastelaovendj is väör ederein!" De receptie van de Buizersprins is op zondag 28 januari vanaf 15.11 uur in het Buizersnest.


Nieuw boerengezelschap in Heibloem Geplaatst op: 14-1-2018 21:26

Wendy en Rob Heibloem Afgelopen zaterdag, 13 januari, is in een vol Buizersnest in Heibloem het nieuwe boeren- gezelschap bekend gemaakt. Het boerenbruidspaar wordt gevormd door Wendy Timmermans en Rob Vanlier. Het paar wordt dit jaar bijgestaan door hun onechte ouders Marjo Teeuwen & Dirk Overgaauw en Angelique Boerjan & Lei van Lier en als de getuigen Vivian Coenen en Twan Verstappen. Op zaterdag 10 februari zullen zij in het onecht met elkaar verbonden worden. Aansluitend is er in het Buizersnest een receptie en het boerenbruiloftsbal.


Onthulling van de trein: Het Witte Stadje Geplaatst op: 14-1-2018 21:09

Station Roermond spoor 3 Regionieuws Bij de start van de vervoerder Arriva in Limburg eind 2016, werd een ‘namenwedstrijd’ georganiseerd om de mooiste en belangrijkste bestemmingen van Limburg te verzamelen. De achterliggende gedachte: Arriva neemt je mee naar al die mooie plekken in Limburg. Uiteindelijk hebben 14 treinen een naam gekregen van een Limburgse bestemming. Het witte stadje Thorn is een van de bestemmingen. Dinsdag 16 januari wordt de thematrein: Het Witte Stadje officieel onthuld op perron 3a van het station in Roermond.


Raadsvragen CDA over scholenfusie Leudal-West Geplaatst op: 14-1-2018 20:49

Raadszaal van Leudal Leudal Raadslid Nadine Alofs heeft namens de fractie van het CDA vragen gesteld aan het College van B&W van Leudal over de besluitvorming inzake de locatiekeuze bij de scholenfusie Leudal-West. De eerdere geplande datum voor een locatiekeuze werd niet gehaald en door het College van B&W van Leudal doorgeschoven naar februari. Via de pers heeft het CDA moeten vernemen dat ook besluitvorming in februari niet wordt gehaald en pas in april zal plaatsvinden. De vragen aan het College zijn: 1. Waarom heeft het College verzuimd de raad hieromtrent te informeren? 2. Wat is de reden dat het College het nodig vindt om vier nieuwe locaties aan het locatieonderzoek voor de scholenfusie Leudal-West toe te voegen? 3. Indien het proces vertraging oploopt, wat betekent dit voor het onderhoud dat uitgesteld is? Nadine Alofs: "Het is weer een project dat door dit college wordt uitgesteld tot na de datum van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat de raad hier niet over is geïnformeerd, maakt dit extra kwalijk."


Tuinschuurtje afgebrand aan de Dorpstraat Geplaatst op: 14-1-2018 11:28

De brandweer in actie Foto: 3MLHeythuysen Zondagmorgen 14 januari is omstreeks 05.20 uur brand uitgebroken in een tuinschuurtje achter een woning in de Dorpstraat in Heythuysen. De gewaarschuwde brandweer heeft het vuur vanaf de Zadelmakerslaan bestreden en kon een uur later het sein brand meester geven. Het aangrenzende bedrijfspand liep geen schade op, alleen wat roet- en rookaanslag aan de buitenzijde. De oorzaak is nog onbekend.


Buuttekampioen Bjorn Smits uit Nederweert-Eind Geplaatst op: 13-1-2018 22:27

Bjorn als Baerke de werme bekker Foto: L11 ALAAFRegionieuws Bjorn Smits uit Nederweert-Eind is vrijdagavond 12 januari in de Roermondse Oranjerie Limburgs Buuttekampioen 2018 geworden. Hij was een van de zeven finalisten die om de titel streden. Met zijn creatie ‘Baerke de werme bekker’ behaalde hij één punt meer dan Peter Vaassen uit Beegden die tweede werd.


Gewonde zwaan weer terug in de jachthaven Geplaatst op: 12-1-2018 21:10

De zwaan in haar vertrouwde omgeving Foto: Dierenambulance Midden-LimburgPanheel Onlangs kreeg de Dierenambulance Midden-Limburg een melding van een zwaan die verstrikt was geraakt in een touw van een boot in de jachthaven in Panheel. Nadat de zwaan uit het water gehaald was, werd het touw waarin hij verwikkeld was los geknipt. Tijdens het losknippen bleek de zwaan een open wond te hebben aan zijn linkerpoot. De zwaan is daarom zo snel mogelijk naar Dierenartsenpraktijk Ell gebracht. De dierenarts heeft het resterende touw verwijderd en de verwondingen van de zwaan onderzocht. Deze bleken vooral oppervlakkig te zijn. Alleen de verwonding aan zijn linkerpoot was zo ernstig dat een gedeeltelijke amputatie van de zwemvliezen noodzakelijk was. Nadat de zwaan hersteld was van zijn operatie, werd hij weer terug gezet in zijn eigen leefomgeving.


Uitreiking certificaat 'SchuldHulpMaatje' Geplaatst op: 14-1-2018 08:00

 Maasgouw De stichting Schuldhulp Maasgouw is vorig jaar opgericht en is een afdeling van de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje. Vrijwilligers bieden hulp aan mensen die te maken hebben met schulden of dreigende schulden. De eerste tien vrijwilligers hebben de opleiding tot Schuldhulp- maatje inmiddels met succes afgerond en de hulpverlening kan nu echt van start gaan. Op maandag 15 januari ontvangen zij uit handen van wethouder Jessie Smeets-Palmen van Maasgouw hun certificaat. Vanaf dinsdag 16 januari zendt omroep 3ML-tv een verslag uit.


Vragen over vervuiling bij wijkmilieuparkjes Geplaatst op: 11-1-2018 21:36

Regelmatig komt deze vervuiling voor Leudal De gemeente Leudal gaat naar aanleiding van raadsvragen van Ria Teluij, raadslid van de fractie Samen Verder over gesignaleerde uitpuilende afvalcontainers en afval naast de containers op wijkmilieuparkjes in de diverse kernen, met de Reinigingsdienst Maasland in overleg. Raadslid Ria Teluij stelt o.a. meer ledingen door Maasland voor. Door het cameratoezicht in pilot Haelen en Horn is het deponeren van allerlei afval naast de containers bij deze twee parkjes afgenomen. Cameratoezicht en waarschuwingsborden werken dus preventief. De gemeente Leudal heeft toegezegd om op nog twee plaatsen waaronder in Baexem te gaan werken met cameratoezicht en het plaatsen van waarschuwingsborden. De camera’s zullen tussen enkele wijkmilieuparkjes rouleren. Zijn afvalcontainers vol, ziet u afval liggen rond containers? Graag dit bij de gemeente melden via het formulier: https://mijnmelding.nl/leudal/melding.php


Duo 'Om in te Lieste' stopt er mee Geplaatst op: 14-1-2018 08:00

 Duo Om in te Lieste Regionieuws Het Neerse duo Om in te Lieste heeft het Midde Limburgs Leedjes Festival gewonnen met het liedje 't Lempke in de keulkas. Ook staat het muzikale duo in de halve finale van het LVK. Maar na dit carnavalsseizoen stoppen Chantal van der Leeden en Roger Theelen er na 11 jaar mee. Onze verslaggeefster zocht hen op en sprak met hen over hun muzikale 11 jaar als Om in te Lieste. De reportage is te zien vanaf maandag 15 januari op 3ML-tv.
Ga naar het TV-item


'Zorgen als het waterpeil weer gaat stijgen?' Geplaatst op: 10-1-2018 19:07

Rein Dupont van Waterschap Limburg Foto: 3MLMaasgouw Op dit moment wordt in Ohé en Laak aan de dijk gewerkt. De afgelopen periode is op veel plaatsen in Limburg sprake geweest van hoogwaterstanden. Inmiddels is het water weer aan het zakken, maar de winter is nog niet voorbij. In Ohé en Laak is er tot op heden nog geen reden voor zorg, maar hoe is de situatie hier en in de rest van Midden-Limburg als het waterpeil weer gaat stijgen? Bas Busschops, CDA fractie Maasgouw heeft zijn zorgen hierover geuit in een brief aan het College. We vroegen het Rein Dupont, bestuurslid Waterschap Limburg. Een reportage is te zien op 3ML-TV vanaf 10 januari.


Óm in te Lieste wint Leedjes Festival 2018 Geplaatst op: 9-1-2018 22:18

Het duo Óm in te Lieste uit Neer Regionieuws Op vrijdag 6 januari heeft in Nederweert de finale plaatsgevonden van het Midde Limburgs Leedjes Festival 2018. Deze goed bezochte avond, georganiseerd door de jubilerende vastelaovesvereniging de Pinmaekers uit Nederweert, bevatte 18 liedjes die streden om de titel: Het bèste leedje van midde Limburg. Een vakjury heeft de liedjes beoordeeld op tekst, muziek en uitvoering. Het duo Óm in te Lieste uit Neer heeft gewonnen met het liedje: ’t lempke van de keulkast. De tekst is van de hand van Bas Keltjens en de muziek van Mark van Mullekom. Met maar één punt verschil, is de HAP (Haelder Aod Prinse) tweede geworden met hun liedje Mörge weer. Derde werd een inzending uit Neer van De Diva’s met de titel: ’t is Wintjer. Het comité Midde Limburgs Leedjes Festival zal in de komende maanden gaan kijken welke locatie in aanmerking komt voor de organisatie van het Midde Limburgs Leedjes Festival 2019, waarvan de finale zal zijn op vrijdagavond 4 januari 2019.


Hoogwater in Midden-Limburg Geplaatst op: 9-1-2018 21:54

Drijvende  woningen bij Marina Oolderhuuske Foto: Sjra VermeulenRegionieuws Op diverse plaatsen in Midden-Limburg kan men merken dat het hoogwater is. De zwanen hebben onbelemmerde toegang tot de tuinen van de drijvende woningen bij Marina Olderhuuske in Roermond.


Koninklijke onderscheiding voor Theo Janssen Geplaatst op: 9-1-2018 21:42

Theo Janssen en burgemeester Verhoeven Verhoeven. Foto: Arthur VerjansHeythuysen Op zondag 7 januari werd aan Theo Janssen (61) uit Heythuysen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen worden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaats in de Brandweerkazerne Heythuysen bij gelegenheid van zijn officiële afscheid van de vrijwillige brandweer post Heythuysen. Theo Janssen was vanaf 1985 lid van de vrijwillige brandweer post Heythuysen. Binnen de brandweerwereld fungeert hij thans als manschap B in de rang van hoofdbrandwacht.


Koninklijke onderscheiding voor Coen Slots Geplaatst op: 9-1-2018 21:38

Coen Slots & echtgenote en burgemeester Verhoeven. Foto: Arthur VerjansBaexem Op zondag 7 januari werd aan Coen Slots (61) uit Baexem een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal. De uitreiking vond plaats bij gelegenheid van zijn officiële afscheid van de vrijwillige brandweer, post Heythuysen. Coen Slots was vanaf 1990 lid van de vrijwillige brandweer, post Heythuysen. Binnen de brandweer- wereld fungeert hij thans als manschap B in de rang van hoofdbrandwacht.


LLTB: ‘Ecoduct bij Weert is slecht idee’ Geplaatst op: 7-1-2018 22:10

Wild zwijn en biggen Regionieuws Het voornemen van provincie Limburg om over de Zuid-Willemsvaart bij Weert een ecoduct aan te leggen, kan niet rekenen op steun van de LLTB. Het ecoduct moet volgens de provincie het risico verkleinen dat dieren verdrinken. Het gaat dan met name over wilde zwijnen. De LLTB ziet meer in het handhaven van het nulstandbeleid. Als het aan de provincie ligt, komt het ecoduct over de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van de Tungelroyse Beek. De provincie verwacht dat daardoor het aantal incidenten met te water geraakte dieren zal verminderen.


LVM Maasgouw stelt kandidatenlijst vast Geplaatst op: 7-1-2018 08:00

Leon Janssen en Mark Eurlings Maasgouw De Liberale Volkspartij Maasgouw (LVM) heeft de kandidatenlijst vastgesteld. Eerder werd Clemens Meerts uit Beegden al gekozen tot lijsttrekker. Nummers 2, 3 en 4 op de lijst zijn Rob Buschman uit Linne, Leon Jansen uit Maasbracht en Mark Eurlings uit Wessem. Samen met de kandidaten 5 tot en met 11 gaat de LVM de verkiezingscampagne in. Het verkiezingsprogramma van de LVM staat in het teken van kritisch besturen, maar wel met een positieve insteek. De LVM kondigt aan te komen met drie verrassende speerpunten waar de burger echt wat aan heeft.


Huldiging kampioenen en bijzondere prestaties Geplaatst op: 4-1-2018 21:47

Op de groepsfoto ontbreekt Roy Manders Foto: Ben DoensenLeudal Op woensdag 3 januari werden de kampioenen en degenen die in 2017 een bijzondere prestatie hebben geleverd door burgemeester Arno Verhoeven van Leudal gehuldigd. Dit gebeurde in De Bombardon in Heythuysen aansluitend aan de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Leudal. De gehuldigde kampioenen: Zwemmen: Timo Tabak – Guus van de Goor Arnoud Brugge - Sabine Brugge - Fenne Mennen - Lieke Geraets. Biljarten: Roy Manders; Kickboksen: Jolana Coenen. Slagwerk: Jelle Cauven; Ponyrijden: Eva Peeters; Handboog: Vriendschap en Strijd Hunsel; Dans: Kujelvlökskes: groep Minioren, Luna Sentjens solo; Lola Daemen en Fenne Wullems Duo dans; Fresh Label Studios: team The Convict en team The Fuse Junior. Bijzondere prestaties werden geleverd door: Expeditie Noordkaap: Jan Walraven; Wiskunde olympiade: Esther Steenkamer; Limburgs Buuttekampioen: Irene van de Kruijs en Schutter: Eric Caris.


Voorkomen wateroverlast Maas Geplaatst op: 4-1-2018 20:42

 Regionieuws Waterschap Limburg rijdt meer pompen, coupures en demontabele keringen uit. Dat is nodig omdat de afvoer van de Maas volgens prognoses van Rijkswaterstaat stijgt naar ongeveer 1550 m3 per seconde vannacht (donderdag) bij St. Pieter. De afvoeren van de beken leveren op dit moment nergens problemen op. Het Waterschap blijft wel alert op de afvoeren omdat de hoeveelheid water snel kan toenemen bij lokale intensieve regenval. Er worden pompen geplaatst in Geulle aan de Maas, Stevensweert, Roermond, Wessem, Beesel. In Afferden, Bergen, Aijen (2 stuks), Well (2 stuks), Blitterswijck (3 stuks) en Heijen. De demontabele keringen worden opgebouwd in Well, Wanssum en in Belfeld. Aanleiding voor de acties zijn de afvoerverwachtingen voor de Maas van Rijkswaterstaat. Volgens de prognose zal er donderdag en vrijdag veel neerslag vallen in het zuidelijk deel van het Maasstroomgebied. Op dit moment is de verwachting dat de afvoer vrijdag 5 januari een piek bereikt van ongeveer 1550 m3 waarna de afvoer naar verwachting langzaam zal gaan dalen. Meer informatie over waterstanden en afvoeren van de Maas is te vinden op: http://www.rws.nl https://waterinfo.rws.nl/#!/kaart/waterafvoer https://www.waterstandlimburg.nl/ of op de app: WaterstandLimburg (AppStore of Google Play).


Huisvesting van verenigingen in Wessem Geplaatst op: 31-12-2017 18:42

Gezicht op Wessem Maasgouw Op donderdag 14 december heeft de gemeenteraad van Maasgouw tijdens de raadsvergadering een belangrijk besluit genomen over de toekomstige huisvesting van verenigingen in Wessem. De raad heeft hierbij gekozen voor het samenbrengen van de huisvesting van verenigingen op één locatie aan de Thornerweg. Het volgende gaat gebeuren: Jeugdhuis De Sprong en sporthal De Tump worden verbouwd. Er komt een nieuw dorpshuis waar verschillende verenigingen gebruik van gaan maken, waaronder de huidige gebruikers van de Harmoniezaal. Voor TTV Westa wordt een nieuw tafeltennis- centrum gerealiseerd. De verbouwingen en nieuwbouwactiviteiten aan de Thornerweg vinden in onderlinge samenhang plaats. We zoeken een nieuwe bestemming voor de Harmoniezaal aan de Wallenstraat. Eventueel wordt dit pand verkocht. Het gebouw Wisheim aan de Kloosterlaan wordt gesloopt. Met dit besluit is een belangrijke (tussen)stap gezet naar betere gebouwen voor de verenigingen in Wessem.


CDA-Leudal stelt eerste elf plaatsen lijst vast Geplaatst op: 30-12-2017 16:26

CDA-Leudal Leudal CDA Leudal heeft de eerste elf plaatsen van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Achter lijsttrekker en nieuwkomer Huub van Helden staan drie leden vanuit de huidige fractie: Nadine Alofs, Peter van Melick en Maurice Schreurs. De daaropvolgende plaatsen 5 tot en met 11 zijn bezet door nieuwkomers binnen het CDA waarmee de partij de ingezette koers voor vernieuwing verder bevestigt. De elf kandidaten komen uit tien verschillende kernen binnen Leudal en hebben diversiteit in professionele achtergrond zoals sociale sector, dienstverlening en landbouw. Ook in leeftijd varieert de lijst met een jongste kandidaat van 23 jaar en een oudste van 60 jaar. Hiermee verwacht de partij ook het doel om te verbinden waar te kunnen maken.


Radio 3ML via 87.5MH en 105.7MH in de lucht Geplaatst op: 30-12-2017 16:00

De radiostudio van omroep 3ML Regionieuws Het probleem met de distributie van het radio- signaal van Omroep 3ML is opgelost. Sinds zaterdagmiddag 30 december 15.15 uur is Radio 3ML weer te ontvangen via 87.5MH en 105.7MH. Radio 3ML is overigens ook te beluisteren via internet: www.3ml.nl.


Mooi resultaat Actie voor de Vrienden van Laurentius Geplaatst op: 28-12-2017 19:35

Lei Feijen (r) van de Amstelclub overhandigt de cheque aan Math de Ponti van de 'Vrienden'Regionieuws Onlangs werd in een afgeladen Amstelclub in Roermond de Serious Request Actie voor de stichting Vrienden van Laurentius gehouden. Op het eind van de avond werd bekend gemaakt dat er maar liefst € 4935,95 is opgehaald voor één van de projecten van de stichting: Virtual Reality brillen voor kinderen in het ziekenhuis. De hele avond mochten de bezoekers voor een kleine vergoeding plaatjes aanvragen. Ook de tombola bracht aardig wat geld in het laatje. De prijzen van de tombola waren allemaal geschonken door lokale ondernemers. Voorafgaand aan de avond zijn er tevens door het personeel van het Laurentius Ziekenhuis verschillende succesvolle inzamelacties georganiseerd. Het opgehaalde bedrag komt geheel ten goede aan het project VR-brillen. Deze VR-brillen gaat het Laurentius Ziekenhuis gebruiken om kinderen voor te bereiden op een onderzoek of operatie. Maar ook om ze af te leiden van vervelende of pijnlijke situaties, bijvoorbeeld op de Spoedeisende Hulp.
Schoolherdenking van de Bevrijding

 Maandag 22 januari 2018 vindt de jaarlijkse schoolherdenking plaats van de Bevrijding van Maasbracht en Brachterbeek, bij het monument aan de Stationsweg. De aanvang is 14.00 uur. De leerlingen van groep 6, 7 en 8 zullen van basisschool De Toermalijn zullen hierbij aanwezig zijn. Belangstellenden zijn van harte welkom.


‘Made in China’ bij Bibliocenter Weert

Impressie van een brug in China Van maandag 22 tot en met zaterdag 27 januari zijn bij Bibliocenter, Wilhelminasingel 250 in Weert de schijnwerpers op China gericht. Voor het programma en aanmelden zie: www.bibliocenter.nl/chinaweek . Onder andere: Lezing, zaterdagmiddagfilm, Chinese kindermiddag, stand reisbureau gespecialiseerd in Chinareizen en er is een display met boeken en films over en uit China. China heeft een rijke geschiedenis en ontwikkelt zich tot een supermacht van formaat. Hoe kan het Westen omgaan met deze nieuwe wereldverhoudingen? Welke kansen liggen er? Of zijn het bedreigingen? Bij Bibliocenter Weert krijg je de meest actuele informatie van de Nederlandse consul-generaal zelf. Marjo Crompvoets, woont en werkt bij het consulaat in Guangzhou in het economisch hart van China.


Stilteconcert Pyure op Stokershorst

Jos van Rens en Marieke van der Leijé  Op zondagmiddag 28 januari geeft Pyure een stilteconcert in de kapel van Stokershorst te Nederweert-Eind. Locatie: Stokershorst 1. Pyure is een muzikaal duo, bestaande uit zanger/gitarist Jos van Rens en zangeres Marieke van der Leijé. Tussen 15.00 en 16.00 uur kan men genieten van kleurrijke luistermuziek. Herkenbare melodieën (o.a. van Leonard Cohen en Eva Cassidy) die inspireren en bezinning geven. Puur en authentiek oftewel: Puyre. Waar Stokershorst een plek is waar mensen in vertrouwen en met respect samen wonen, zorgen en werken, willen we dit concept ook toepassen bij dit optreden. Wij ontvangen u vooraf met koffie en achteraf kunt u napraten (met muzikanten) onder het genot van een drankje. U bepaalt uiteindelijk wat u de middag waard is. Graag van tevoren reserveren, want vol is vol! Reserveren: denieuwewereld@stokershorst.nl of 06-30364186.


Collectanten gezocht door Hersenstichting

Word collectant! Dementie dreigt een ernstige volksziekte te worden: één op de vijf mensen krijgt uiteindelijk dementie. Deze ziekte maakt steeds meer slachtoffers en kan iedereen overkomen. Daar legt de Hersenstichting zich niet bij neer. Met hart en ziel zetten wij ons in om toekomstige patiënten te kunnen genezen. Helpt u ons mee door in de week van 29 januari tot en met 3 februari een straatje in uw eigen buurt te collecteren? Hoe meer collectanten op de been, hoe groter de collecteopbrengst en hoe meer de Hersenstichting kan doen aan onderzoek en voorlichting. Voor direct aanmelden als collectant of collecteorganisator of voor meer informatie kijk op www.hersenstichting.nl of stuur een mail naar collecte@hersenstichting.nl Tijdens kantooruren kunt u ook bellen 070 – 360 48 16.


Presentatie Kroniek & Geschiedenis van Heythuysen

De vindplaats aan de Fransman wordt in 1984  opnieuw bezocht door onderzoekersOp maandag 29 januari vindt om 19.30 uur in de zaal van Eetcafé De Tump in Heythuysen de eerste activiteit van 2018 van Heemkundevereniging Heitse plaats. Dion Stoop, afgestudeerd als archeoloog en geboren en getogen in Heythuysen, verzorgt deze avond een presentatie met als thema de geschiedenis van Heythuysen gezien vanuit de archeologie. Voorafgaand aan de lezing zal de presentatie van de Kroniek van Heythuysen 2017 plaatsvinden. Dit is de twaalfde en laatste Kroniek die door Lambert Hermans is samengesteld. Dion Stoop start zijn lezing met het bespreken van het ontstaan en het veranderen van het landschap in Midden-Limburg, waarbij de focus natuurlijk op de regio Leudal ligt. Een volgend thema dat hij aan de orde stelt betreft de steentijd, de bronstijd en de ijzertijd in Limburg waarbij hij steeds zal terugkoppelen naar vondsten en vindplaatsen in Heythuysen of in de directe omgeving daarvan.


Verrassende Veentocht vanaf de Groote Peel

De Groote Peel Foto: Marijke Vaes-Schroën; StaatsbosbeheerStaatsbosbeheer biedt ook in 2018 elke maand een Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Zondag 28 januari is de eerste. Na afloop van de wandeling staat er een kopje koffie of thee en een stuk Limburgse vlaai voor je klaar om na te genieten. De activiteit start om 13.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief koffie en vlaai. Reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht . In natte perioden zijn sommige paden modderig. Zorg dus voor stevige, waterdichte schoenen. Tijdens de Verrassende Veentocht ontdek je de mooiste plekjes van De Groote Peel. De Peelgids, die deze excursie begeleidt, heeft een route van 8 kilometer uitgestippeld. De wandeling start en eindigt bij het Buitencentrum, maar hoe hij loopt, gaat hij nog niet verklappen. Het verrassende van deze Peeltocht zit niet alleen in de route, maar ook in wat je onderweg tegenkomt. Elk seizoen is anders en elke wandeling ontdek je dus weer andere planten en dieren. Laat je verrassen!


Kaart- en Rummikubmiddagen in Roggel

Theepot als kaartenmannetjes Heeft u de gezellige kaart- en rummikubmiddag georganiseerd door de Seniorenvereniging Roggel gemist? Op dinsdag 23 januari en op dinsdag 20 februari kunt u aanschuiven bij een gezelschap om te kaarten of rummikub te spelen. De middagen beginnen om 13.30 uur in La Rochelle en sluiten om 16.00 uur. In de pauze wordt er gratis koffie of thee geserveerd en kunt u door het kopen van loten deelnemen aan een loterij met mooie prijzen. Iemand die niet lid is, is eveneens van harte welkom.


Senioren Bonte Middag in Roggel

Woensdag 31 januari begint de carnavalsvereniging De Sjansemaekers uit Roggel zijn bonte week met een Bonte Middag in La Rochelle, Pastoor Hanraetsstraat 7A. De zaal is open om 13.30 uur en de entree is € 5,00. Vanaf 14.00 tot 16.30 uur treden diverse artiesten voor u op met zang, dans en kolder. Er is een muzikale verrassing als afsluiter. Iedereen van 55 jaar en ouder is welkom, ook niet- leden van de Seniorenvereniging Roggel.