Live Radio Live TV

Garagebrand bij huis in Nunhem 14-2-2017 11:23

De brandweer probeert het vuur onder controle te krijgen. Foto: Jean-Peter Adams Nunhem De brandweer is dinsdagmorgen uitgerukt naar een garagebrand bij een huis op de Windesheimerstraat in Nunhem. Tegen 11 uur brak de brand uit. De bewoner was in de garage aan het lassen toen er vermoedelijk kortsluiting ontstond. Hij wist zich op tijd in veiligheid te brengen. De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse om het vuur te bestrijden. De brandweerlieden konden niet voor- komen dat ook de overkapping vlam vatte en het oversloeg naar het dak van de woning.Reactie van Samen Verder inzake wielerbaan Geplaatst op: 26-5-2017 22:00

De wielerbaan die niet meer doorgaat Leudal Namens de fractie Samen Verder reageert Michel Graef over het feit dat de initiatiefgroep onder leiding van oud-wielrenner Frans Maassen, die al jaren gewerkt heeft aan de komst van een veilige wieleromgeving, het bijltje erbij neer heeft gegooid. Michel Graef: "Het niet doorgaan van de wielerbaan wordt kennelijk eenzijdig op het bordje gelegd van Samen Verder. De feiten zijn anders. Zeker is het zo dat onze partij van meet af aan (2013) kritisch was over de locatie, echter niet over het initiatief." Graef vervolgt: "Vanaf het begin heeft Samen Verder gevraagd om alternatieve locaties te onderzoeken. Dat is nooit serieus gebeurd. De fractie betreurt de gang van zaken en vindt het ook oncollegiaal dat sommige fracties die een baan eveneens niet zagen zitten nu 'meeliften' en Samen Verder de kastanjes uit het vuur laten halen. Als grootste partij accepteren we dat. " "Reeds bij de begrotingsbehandeling in oktober 2016 vroeg Samen Verder om wielerbaan en aanpassingen aan de voetbalaccommodatie los te koppelen."


Herpertz Heythuysen verhuist naar Nederweert Geplaatst op: 26-5-2017 21:29

Een van de auto's Foto: website HerpertzHeythuysen Herpertz Kraanverhuur, Transport & Berging uit Heythuysen is donderdag 25 mei verhuisd naar het bedrijventerrein in Nederweert. In kolonne reden de voertuigen naar deze locatie die een uitstekende ligging heeft aan diverse uitvalswegen zoals de A2. Wegens uitbreiding van het machinepark en de toename van groot transportmateriaal werd de huidige locatie aan het Geusert verlaten waar men sinds 1980 gevestigd is geweest. Deze locatie blijft nog in gebruik voor de opslag van grote kranen. Tony Herpertz en zijn vrouw Dora zijn in 1961 in het pand van Garage Rijks op de hoek Dorpstraat- Stationsstraat in Heythuysen een garage- en taxibedrijf met tankstation en een rijwielwinkel gestart. Zoon Jan-Paul werd in 1985 opgenomen in de zaak en nam geleidelijk de taken van zijn vader over. Op zaterdag 27 mei is van 10.00 tot 17.00 uur Open dag op de nieuwe locatie, Magnesiumstraat 28 in Nederweert. Een groot deel van het machinepark zal dan opgesteld staan.


Man overleden na noodlottig ongeval Geplaatst op: 26-5-2017 21:06

 Roggel Vrijdagmiddag 26 mei is rond tien over twee een man in Roggel vermoedelijk overleden als gevolg van noodlottig ongeval. De man werd op de Mortel aangetroffen met ernstige verwondingen. Medische hulp mocht helaas niet meer baten. De politie ging in eerste instantie uit van een steekincident gezien de verwondingen, naar nu blijkt was waarschijnlijk sprake van een ongeval. De man was vermoedelijk op een nabijgelegen weiland aan het hooien met de tractor, waarbij een ongeval heeft plaatsgevonden. Daarbij raakte de man zeer ernstig gewond. Hierop is de man hulp gaan zoeken en uiteindelijk op straat in elkaar gezakt en overleden. De identiteit van de man is nog niet bekend gemaakt. De politie is onderzoek het noodlottig ongeval.


Slim maaibeheer bij eenmalig extra beekonderhoud Geplaatst op: 25-5-2017 17:02

Voor de extra maaibeurt is hier genoeg ruimte  tussen beek en aanligggend perceelRegionieuws Waterschap Limburg gaat dit jaar in kwetsbare beken slim maaibeheer toepassen als extra maaionderhoud. Limburg breed gaat het om zo’n 500 km. Het onderhoud maakt deel uit van het programma Water in Balans. Bij slim maaibeheer ontstaat er evenwicht tussen de aanwezigheid van voldoende afvoercapaciteit, de zorg voor ecologie, het vasthouden van water en droogtebestrijding. Begroeiing en aanzanding zorgen voor een achteruitgang van de waterafvoer in beken. Tegelijkertijd spelen ze ook een belangrijke rol in het vasthouden van water voor drogere tijden. Met het extra maaiprogramma heeft het waterschap een zorgvuldige afweging gemaakt tussen waterbeheer, ecologie en kosten. Veiligheid voor de medewerkers en ingehuurd personeel staat bij de werkzaamheden voorop. Daarom is het belangrijk dat er genoeg vlakke ruimte overblijft tussen de watergang en het aanliggende perceel. Ook sleuven om water van het land te laten weglopen zijn gevaarlijk en moeten daarom dicht zijn.


Sportieve KERNgezonde afsluiting bij De Leistert Geplaatst op: 25-5-2017 16:51

Aqua-latin in het zwembad Roggel Op woensdagmorgen 24 mei stond voor de groepen 5-6 van basisschool De Zjwiek in Roggel de slotactiviteit van KERNgezond powered by Aevitae op het programma. De kinderen waren te gast bij Recreatiepark De Leistert voor een sportieve ochtend. Voordat werd gestart met de activiteit werden Saar en Maud in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een mooie trofee voor de foto van de maand beschikbaar gesteld door DAS Roggel. Hierna werden de kinderen in twee groepen gedeeld en gingen de kinderen van start. In het zwembad was het tijd voor aqua-latin. Onder leiding van een ervaren instructeur van De Leistert bewogen de kinderen op de muziek in het water. Aan het einde was er nog even tijd om vrij te zwemmen. De kinderen genoten zichtbaar in het water. Het tweede onderdeel was een heuse bootcamp. Na een warming-up streden twee groepjes tegen elkaar op het estafetteparcours. De bootcamp werd afgesloten met een partijtje kwalleballen, een soort rugby op het strand.


Kappersstudenten Gilde Opleidingen succevol Geplaatst op: 25-5-2017 12:19

De publieksprijs was voor Tom Geerlings Regionieuws Aan Funk Up Your Head, de kapperswedstrijd van Pivot Point, hebben negentig studenten uit Nederland en België deelgenomen. Het haarkunstwerk van de 19-jarige Liz Smedts uit Horst, kappersstudent van Gilde Opleidingen, viel op tussen al dit creatieve geweld. De vakjury was unaniem: de eerste prijs was voor haar. De tweede plaats was ook voor een student van het opleidingscentrum uit Noord- en Midden- Limburg. Het zilver viel de Beringse Melanie Schroen ten deel. De People’s Choice-prijs kwam in handen van eerstejaars student Tom Geerlings, die werkzaam is bij Avanti Hair Professionals in Haelen. “Van deze nog maar zestienjarige jongen uit Haelen gaan we nog heel wat horen. Zijn kapsel viel zó in de smaak bij het publiek dat hij de meeste stemmen kreeg”, aldus Teilhard Herraets, docent Wellness en beauty bij Gilde Opleidingen.


Controles in het kader van Mobiel Banditisme Geplaatst op: 23-5-2017 13:36

 Regionieuws Op maandag 15 mei hebben binnen de gemeentes Weert, Nederweert en Leudal verschillende controles plaatsgevonden in het kader van Mobiel Banditisme. Mobiel Banditisme is gericht op criminelen die in groepen door het gehele land trekken. De criminelen maken zich schuldig aan verschillende soorten misdrijven waaronder winkel- en ladingdiefstal, zakkenrollerij, woninginbraken en oplichting. Tijdens deze controles werd er samengewerkt met de Douane, de Vreemdelingenpolitie en de Koninklijke Marechaussee. Gedurende de controles werden er onder andere twee personen gecontroleerd, die gesignaleerd stonden voor een openstaande gevangenisstraf. Ze zijn overgebracht naar het cellencomplex. Daarnaast werden er twee personen gecontroleerd die een boete open hadden staan. Beide personen hebben de boete ter plaatse betaald.  Op deze dag zijn er in totaal 27 bekeuringen uitgedeeld voor onder andere het niet dragen van een autogordel, niet handsfree bellen, rechts inhalen, valse kentekenplaten, kale banden en rijden zonder verzekering.


Nicky Verstappen: DNA-onderzoek 15000 mannen Geplaatst op: 23-5-2017 13:22

Het monument op de Brunssummerheide Heibloem Op de persconferentie die dinsdagmiddag 23 mei om 12.30 uur is gehouden heeft hoofdofficier van Justitie Roger Bos bekendgemaakt dat er een groot DNA-verwantschapsonderzoek in de zaak rond de moord op Nicky Verstappen wordt gehouden. Aan vijftienduizend mannen uit Heibloem en de omgeving van de Brunssummerheide wordt gevraagd DNA af te staan. De toen elfjarige Nicky Verstappen uit Heibloem werd in 1998 op de Brunssummerheide vermoord tijdens een zomerkamp. De dader is echter nooit gevonden.


Nieuwe ontwikkelingen in zaak Nicky Verstappen Geplaatst op: 23-5-2017 09:55

Het monument ter nagedachtenis aan de vermoorde Nicky Verstappen Heibloem Er zijn nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek naar de onopgeloste moordzaak van Nicky Verstappen uit Heibloem. Het Openbaar Ministerie en de politie geven vanmiddag om half 1 een persconferentie met nieuwe informatie. In augustus 1998 verdwijnt de dan 11-jarige Nicky Verstappen tijdens een zomer- kamp met leeftijdsgenoten op de Brunssummerheide. Een dag na de verdwijning wordt hij tijdens een zoek- actie dood teruggevonden, niet ver van het kamp- terrein vandaan. In de afgelopen vier jaar is er door een rechercheteam opnieuw onderzoek gedaan in deze zaak. En dat leverde nieuwe ontwikkelingen op.


Servex Heibloem en Koeltex Haelen samen Geplaatst op: 22-5-2017 21:46

Liggende ventilatoren Regionieuws Sinds 16 mei maakt Koeltex koudetechniek en airconditioning deel uit van Servex Holding BV. Bij Servex in Heibloem werken twintig mensen. Koeltex werkt vanuit Haelen en heeft twaalf medewerkers in dienst. Alle medewerkers behouden bij de overname hun baan. De wens om sneller te kunnen vernieuwen is de reden waarom beide bedrijven besloten hun krachten te bundelen. Samen hebben ze de robuustheid die nodig is om tot verdere innovaties op het gebied van duurzame koudetechnieken te komen. Algemeen adviseur en oprichter van Servex Hen van den Kerkhof: "Servex werkt al sinds 2014 uitsluitend met de natuurlijke koudemiddelen CO2 en Propaan in nieuwe installaties." Jacqueline Gommans, directeur Koeltex: "De ontwikkeling van duurzame koudetechnieken gaat in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen in onze branche. Alleen zijn wij te klein om ingrijpende innovaties te ontwikkelen. Samen hebben wij wel de juiste omvang én de benodigde slagkracht om grote stappen te zetten."


'Limburgs lekker naar Amsterdam' Geplaatst op: 22-5-2017 21:11

Limburg LEF Regionieuws Een tiental foodproducenten uit de regio Peel en Maas heeft de handen ineengeslagen. Samen willen ze de regio Peel en Maas als dé foodregio positioneren en hiermee ook hun eigen producten onder de aandacht brengen. Onder de noemer Limburg LEF (Liefde, Emotie en Food) presenteren de ondernemers op woensdag 21 juni bourgondisch Limburg in Amsterdam. De bedrijven zijn: Lindeboom Bierbrouwerij, Herefords Slagerij, Görtz Fruit, Wijnerij de Belaeving, Teboza, Ruyghveen, 't Slakkenhuys, Minitree, Ria Joosten Catering & Evenementen en de Waog Biologische Tuinderij.


'Bespreking bestuurscultuur in Leudal' Geplaatst op: 22-5-2017 20:44

Ingang van het gemeentehuis van Leudal Leudal In een brief aan burgemeester Arno Verhoeven van Leudal stelt raadslid Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open dat hij verrast kennis heeft genomen van zijn voornemen om de bestuurscultuur in Leudal nader aan de orde te stellen. Wagemans: "Ik meen dat langzamerhand toch helder zou moeten zijn dat de managementstijl waartoe is besloten een kernprobleem vormt en dat tal van problemen waar we mee te kampen hebben daar een logisch uitvloeisel van zijn." "Er is gekozen voor een managementstijl van 'vertrouwen en loslaten'. Dat betekent dat van sturing door het management nauwelijks sprake is. " Het raadslid roept de burgemeester met klem op in zijn verantwoordelijkheid als portefeuillehouder: "om thans het probleem in het gezicht te kijken en aan te pakken. U kunt daarbij op mijn volledige steun rekenen."


Bijzondere uitkomsten uniek recreatieonderzoek Geplaatst op: 22-5-2017 15:02

Ook intrek bij de jeugd Foto:  NatuurmonumentenRegionieuws In 2016 zijn in totaal 24 miljoen bezoeken gebracht aan Limburgs 35 populairste natuurgebieden. Zo blijkt uit een grootschalig onderzoek van NBTC- NIPO Research in opdracht van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap. Per gebied zijn het motief, de herkomst, de waardering en de bestedingen van de bezoekers in kaart gebracht. Ruim tweederde van de bezoekers komt uit de eigen provincie en de waardering voor alle gebieden is hoog, variërend tussen 7,4 en 8,3. Zuid-Limburg is zoals verwacht het meest populair bij de wandelaars en fietsers. Het onderzoek bevestigt echter ook dat de rest van de provincie zeer in trek is. Gebieden als Mookerheide en Maasduinen in Noord-Limburg, en Leudal en Maasplassen in Midden-Limburg trekken ook een miljoenenpubliek. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap beschouwen de uitkomsten als bevestiging van de populariteit van de Limburgse natuur.


Geveltoneel wint Wilhelmina Sangers Cultuurprijs Geplaatst op: 21-5-2017 21:26

Gezicht op Wessem met St. Medarduskerk Wessem Het Geveltoneel Wessem is een van de winnaars van de een Wilhelmina Sangers Cultuurprijs 2017. Op zondag 21 mei ontving een afvaardiging van het Geveltoneel uit Wessem een bedrag van € 5.000 tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Odapark in Venray. Het Geveltoneel Wessem is 1 van de 6 winnaars dit jaar. Ze kregen de prijs voor hun aandeel in de restauratie van de St. Medarduskerk in Wessem.  Via een jaarlijks terugkerend kerstevenement zamelen ze geld in voor de restauratie van deze kerk.


Goud voor handboogschutter Steve Wijler Geplaatst op: 21-5-2017 21:18

 Horn Handboogschutter Steve Wijler uit Horn heeft bij zijn debuut in de wereldbeker gestunt met de gouden medaille. De twintigjarige Limburger won zondag 21 mei de finale van de World Cup in het Chinese Shanghai met 6-2 van de Zuid-Koreaanse wereldtopper Kim Woo-jin. Dit meldt nieuws.nl.


Politie waarschuwt voor babbeltruc Geplaatst op: 21-5-2017 19:31

Kierstandhouder op de voordeur Leudal De laatste tijd heeft de Politie Leudal diverse meldingen over de zogenaamde babbeltruc ontvangen. Hiermee wordt het praatje bedoeld van mensen die onaangekondigd aan de voordeur staan en die met een smoes toegang willen krijgen tot de woning. Voorbeelden zijn verkopers van pannensets, accu's of tapijten, medewerkers van isolatiebedrijven of beveilingsbedrijven die de isolatie of beveiliging van het huis komen controleren of mensen die zich voordoen als medewerkers van de Vereniging Eigen Huis. Laat niet zomaar iemand binnen in de woning, maar vraag naar een legitimatiebewijs. U kunt bij de voordeur eventueel ook gebruik maken van een zogenaamde kierstandhouder, een middel waardoor iemand niet zomaar naar binnen kan komen. U kunt altijd de politie informeren via 0900-8844.


LLTB Weerbericht voor boeren en tuinders Geplaatst op: 20-5-2017 21:06

Elke maandag een nieuw weerbericht Regionieuws De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) lanceerde onlangs haar eerste professionele weerbericht. Het LLTB Weerbericht wordt inhoudelijk voorbereid en gepresenteerd door weerman Thijs Zeelen van Meteo Limburg. In het weerbericht kijkt Zeelen één week vooruit en geeft hij tips waar boeren en tuinders qua weer rekening mee moeten houden voor hun land- en tuinbouw- gewassen. Elke maandagmiddag lanceert de belangenbehartiger voor agrarisch Limburg een nieuw weerbericht. Het LLTB Weerbericht is een pilotproject van acht weken. In elk weerbericht komt ook één foto in beeld waarin land- en tuinbouwgewassen en het weer centraal staan. Boeren, tuinders én burgers kunnen foto’s insturen naar weerbericht@lltb.nl. Het eerste LLTB Weerbericht is te bekijken op de Facebook-pagina van de LLTB: https://www.youtube.com/watch?v=Yf-UQ9Wx2Vg. Vanaf maandag 22 mei zendt omroep 3ML het LTTB Weerbericht wekelijks, gedurende 8 weken als pilot, uit.


LLTB opent jacht op hennep Geplaatst op: 20-5-2017 20:52

Een 'gemerkt 'maisveld Regionieuws De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) opent de jacht op hennep. De LLTB doet dit met behulp van drones met ultra HD-camera’s. Deze voor Nederland unieke aanpak komt voort uit het zeer succesvolle anti-hennepproject dat al jarenlang in Limburg actief is. Hierin werken de LLTB, politie, Openbaar Ministerie en andere partijen samen om de overlast van hennepteelt in het buitengebied terug te dringen. De overlast van hennepteelt in het buitengebied is dermate teruggedrongen, dat de politie heeft besloten geen hennepvluchten meer uit te voeren in Limburg.


Clavis: Nieuw webmagazine bisdom Roermond Geplaatst op: 19-5-2017 22:23

Het nieuwe webmagazine Foto: Bisdom RoermondRegionieuws De eerste uitgave van Clavis is uit. Dat is het nieuwe maandelijkse webmagazine van het bisdom Roermond. Met het webmagazine wil het bisdom belangstellenden op een eigentijdse manier informeren over wat er in de Kerk in Limburg leeft. In het eerste nummer onder meer de aankondiging van een grote inventarisatie van alle kerkinterieurs in Limburg en een interview met pastoor Marcus Vankan die kunstwerken inzet om het evangelie te verkondigen. Verder een keur aan nieuwtjes uit het bisdom en een terugblik met foto’s en video’s op de landelijke Fátimaviering van 13 mei. Clavis is Latijns woord en betekent ‘De Sleutel’. De titel van het nieuwe webmagazine is daarmee een verwijzing naar het gelijknamige bisdomblad, dat maandelijks als gedrukt magazine verschijnt. Het webmagazine Clavis vervangt het Infobulletin dat leden van pastorale teams, kerkbesturen, vrijwilligers, religieuzen en andere belangstellenden tot nu toe maandelijks toegestuurd kregen.


Aan ongeval ging winkeldiefstal vooraf Geplaatst op: 18-5-2017 21:42

 Regionieuws Het verkeersongeval waarbij een voetganger woensdagmiddag ernstig gewond raakte in Roermond is voorafgegaan door een winkeldiefstal. Uit politie onderzoek is gebleken dat twee jongens na een winkeldiefstal op de vlucht sloegen. De diefstal werd opgemerkt en doorgegeven aan beveiligingsmedewerkers die in de buurt van de plek van het ongeval stonden. Op het moment dat ze werden geïnformeerd over de diefstal zagen zij beide jongens bij de Wilhelminasingel het rode verkeerslicht negeren. Een van de twee, een 15-jarige jongen uit Amsterdam, kwam onder een auto. De twee beveiligingsmedewerkers verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. De aangereden jongen is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. De tweede verdachte is op dit moment nog niet door de politie opgespoord. De gestolen goederen zijn bij het slachtoffer aangetroffen en inmiddels terugbezorgd bij de winkel.


Palladio in Helden failliet Geplaatst op: 18-5-2017 16:04

Uitgaanscentrum Club Palladio Regionieuws Op 16 mei heeft de rechtbank Roermond de firma Palladio Horeca B.V in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. C.W.M. Slegers tot curator. Dit afgelopen woensdag is dit bekend gemaakt. Dit betekent dat voor Club Palladio aan de Molenstraat in Helden, het doek definitief gevallen is. Palladio, in de volksmond bekend als Kubke, werd twee jaar geleden nog flink verbouwd tot een luxe uitgaansgelegenheid.


Voor 'spek en bonen' trouwen in Leudal Geplaatst op: 18-5-2017 11:51

Zondag 24 september Leudal Op zondag 24 september tijdens het Kleurrijk Leudal Festijn in het gemeentehuis wil de gemeente alle inwoners van gemeente Leudal de mogelijkheid geven om met zijn of haar grote liefde voor 'spek en bonen' te trouwen in de raadzaal in Heythuysen. Tijdens deze huwelijksvoltrekking mogen ze elkaar, middels een persoonlijke invulling vertellen waarom ze met elkaar willen trouwen of nogmaals willen trouwen. Natuurlijk in het bijzijn van familie, vrienden, klasgenoten, medebewoners etc. Tenslotte zullen ze elkaar ook het 'ja-woord' geven. Het getrouwde 'spek en bonenstel' krijgt een speciaal aandenken aan deze dag mee naar huis. Inschrijven kan door te mailen naar: 10jaarleudal@leudal.nl. U dient dan de naam, geboortedatum, telefoonnummer en de reden door te geven van beide personen die met elkaar voor 'spek en bonen' willen trouwen of elkaar de liefde willen verklaren.


Ludieke verkeersactie door schoolkinderen Geplaatst op: 18-5-2017 11:32

Lasergun  Buggenum Vrijdag 12 mei vond in Buggenum op de Berikstraat en Dorpstraat een ludieke actie plaats. De actie bestond uit lessen over verkeer aan de schoolkinderen, waarbij de leerlingen werden betrokken bij de controles tegen hardrijden. Verkeersdeelnemers werden aangehouden om hen te wijzen op gevaren als gevolg van hardrijden binnen de bebouwde kom. Ook werden er flyers uitgereikt. Zelfs de lasergun mocht worden gebruikt om snelheden te meten.


Jeugdorkest Maasbracht winnaar van Jury Award Geplaatst op: 16-5-2017 22:06

Het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia  Maasbracht Op zaterdag 13 mei nam het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia uit Maasbracht deel aan het Eurofestival in Heel. Het staat vanaf oktober 2012 onder leiding van Ruud van Cruchten en viert in 2017 het 30-jarig bestaan. Op dit 2-daagse Eurofestival dat 20 jaar bestaat, gaven jeugdorkesten uit binnen- en buitenland acte de présence. Bij dit festival worden twee keuzewerken van de deelnemende orkesten beoordeeld door een tweekoppige jury, die ieder orkest voorziet van deskundig en opbouwend commentaar. Aan het einde van de eerste dag werd aan het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia de Sjra Hermans Jury Award uitgereikt als het meest veelbelovende orkest van de dag. Na het succesvolle optreden werden de jeugdige muzikanten ontvangen in de Spil, waar ze door de dames van de activiteitencommissie werden getrakteerd op frietjes. Daarna werd er gezamenlijk gekeken naar een opname van het optreden van die middag verzorgd door Julius Kuyper en was nog er een gezellig samenzijn.


€7.500 subsidie voor de Haammaeker Geplaatst op: 16-5-2017 21:21

Culi-Naer in de Haammaeker Foto: Wiel aan den BoomNeer Gemeenschapshuis de Haammaeker is volop bezig met een renovatieplan. Het stichtingsbestuur doet dit in uitvoerig overleg samen met de gebruikers van de Haammaeker. De eerste stappen zijn reeds in werking gezet en met succes! De Haammaeker heeft een subsidieverzoek ingediend bij het VSB fonds. Dit fonds heeft het gemeenschapshuis inmiddels €7.500 toegezegd. Dit bedrag heeft de Haammaeker gebruikt voor de aanschaf van nieuw meubilair. Voor de realisering van de plannen gaat het bestuur nog een beroep doen op andere subsidieverstrekkers zoals de gemeente Leudal, provincie Limburg, het Oranjefonds en de Rabobank. Tevens doet zij een beroep op het Neerse verenigingsleven. Het bestuur van de Haammaeker is ervan overtuigd dat de Neerse inwoners zich daadwerkelijk willen inzetten voor het behoud van de Haammaeker. Dit leidt het af uit verklaringen van verenigingen tijdens het gebruikersoverleg en door de inzet bij het aanvragen van de subsidies door Muziekplein.


Myouthic behaalt kwaliteitskeurmerk CultuurKeur Geplaatst op: 16-5-2017 21:12

Het felbegeerde certificaat     Thorn De stichting Myouthic, het Centrum voor Kunst en Cultuur in Thorn, beschikt sinds 1 mei over het felbegeerde kwaliteitskeurmerk CultuurKeur. Het bijbehorende certificaat, dat een geldigheids- duur heeft van vier jaar, is met gepaste trots ontvangen. Het aantal organisaties in de provincie Limburg met een dergelijk kenmerk is immers op één hand te tellen. Het keurmerk is in het leven geroepen door Cultuurconnectie, de landelijke brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk. Hobéon Certificering BV uit Den Haag heeft afgelopen voorjaar een uitgebreide audit uitgevoerd bij Myouthic. In totaal kwamen daarbij zeventien normeisen aan bod. Deze normeisen zijn afgeleid uit de vier hoofdthema’s te weten: Visie & Beleid - Primaire Processen - Producten, Diensten & Innovatie – Processen, Organisatie & Resultaten. Men constateerde ook dat Myouthic met haar producten en diensten aantoonbaar en op een verantwoorde wijze invulling geeft aan de vraag van de klantgroepen.  


Landelijke Gilde Wandeldag in Roermond Geplaatst op: 16-5-2017 19:59

Pierre Cuypers in zijn werkplaats Regionieuws Ruim 75 deelnemers van Gilden uit het hele land komen donderdag 18 mei naar Roermond voor de jaarlijkse Gilde Wandeldag. De wandeldag in Roermond, die ieder jaar in een andere stad plaatsvindt, staat geheel in het teken van Pierre Cuypers en is georganiseerd door vrijwilligers van Service Gilde Roermond. Na de ontvangst door ‘Pierre Cuypers’ op het stadhuis, welkomstwoord door de burgemeester van Roermond mevrouw Rianne Donders-de Leest. Daarna is de uitreiking van de Gouden Gildespeld door de voorzitter van Gilde Nederland en gaat het gezelschap naar de refter van de Caroluskapel voor de lezing: ‘Pierre Cuypers; geen bouwkunde, maar bouwkunst’. Vervolgens krijgt men een lunch aangeboden in RFC ’t Paradies, waarna vijf gidsen de deelnemers voor een stadswandeling onder hun hoede nemen. De Wandeldag wordt afgesloten met een nazit in Hotel Het Arresthuis.


Komt er een wensbus in Maasgouw? Geplaatst op: 16-5-2017 17:15

Gemeente onderzoekt of wensbus in Maasgouw mogelijk is. Maasgouw De gemeente Maasgouw onderzoekt samen met een vertegenwoordiging uit iedere kern de mogelijkheid om een wensbus in de gemeente te laten rijden. Om te peilen of er interesse is onder de inwoners om vrijwilliger te worden, werd dinsdag 16 mei een informatiebijeenkomst gehouden in De Spil in Maasbracht. Een wensbus wordt bestuurd door vrij- willigers en vervoert hulpbehoevenden binnen de gemeentegrenzen naar plaatsen waar het openbaar vervoer minder of niet komt. De wensbus is een project van de provincie Limburg en wordt ook door de provincie gefinancierd. Omroep 3ML zendt vanaf woensdag een reportage uit van de informatiebijeenkomst over het opzetten van een wensbus in Maasgouw.


Nieuw boek: Stenen en pannen Geplaatst op: 16-5-2017 14:00

Werken in een steenfabriek Regionieuws Op 18 mei verschijnt een nieuwe studie naar het erfgoed van de steen-, gresbuizen- en dakpannenfabrieken in Limburg, onder de titel Stenen en pannen: Geschiedenis en inventarisatie van de grofkeramische industrie in Limburg. Dit rijk geïllustreerde boek is geschreven door Marcel Dings, een kenner bij uitstek van deze voor Limburg zo belangrijke bedrijfstak. In het boek wordt een historisch overzicht gegeven van de fabricage van stenen, dakpannen en gresbuizen in Limburg en de bijzondere overblijfselen die hier nu nog van zichtbaar zijn. Behalve voormalige en nog functionerende productielocaties komen ook bijbehorende directeursvilla’s, arbeiderswoningen, spoortunnels en dergelijke in beeld. Het boek telt 176 pagina’s en bijna 200 foto’s, waarvan vele in fullcolour. Het boek voor € 24,95 verkrijgbaar bij enkele lokale boekhandels en via de webshop van het Huis voor de Kunsten Limburg: http:// www.hklimburg.nl/webshop


IJsgekte voor Postcode Loterij-deelnemers Geplaatst op: 16-5-2017 13:48

De vier smaken waaruit men kan kiezen Heythuysen De IJsprijs van de Postcode Loterij is in de apriltrekking op postcodegebied 6093 in Heythuysen gevallen. Vanaf volgende week kunnen de 1231 winnaars hun ijsprijs ophalen. Inwoners van Heythuysen die in de apriltrekking meespeelden, kunnen per lot kiezen voor Cookie Dough ‘Wich, Cookie Dough S'Wich Up, Bob Marley's One Love en One Sweet World. De winnaars krijgen een coupon thuisgestuurd waarmee zij hun prijs kunnen ophalen. Dit kan van zaterdag 20 mei t/m zondag 4 juni bij Jumbo Heerschap in Heythuysen.
Wie wordt schutterskoning(in) van Leudal?

Zaterdag 27 mei vanaf 16.00 uur in Neer In het weekend van 27 en 28 mei organiseert schutterij St. Sebastianus uit Neer een groot schuttersweekend. Nieuw is een schietwedstrijd om de titel Koning of Koningin van de gemeente Leudal. Dit wordt voor het eerst georganiseerd op zaterdag 27 mei. Alle inwoners 18 jaar of ouder mogen hier aan deelnemen, de enige verplichting is dat men zich in het kader van de nieuwe wetgeving moet legitimeren. Ook leden van schutterijen kunnen hier aan deelnemen. 's Avonds vindt de kroning plaats tijdens het Koningsbal m.m.v. dj Joep. Inschrijven kan op zaterdag 27 mei vanaf 15.00 uur. Aanvang schietwedstrijd is 16.00 uur. Op zondag 28 mei is er een Bondsschuttersfeest met de schutterijen van de Midden Limburgse Schutters Bond. Aanvang optocht 13.30 uur, defilé aan het Mierennest op de Ericalaan. Aansluitend zijn de bijwedstrijden en schietwedstrijden. Muziek is er van dj Jannie in de feesttent. De activiteiten vinden plaats op het evenemententerrein bij sportpark ’t Ligteveld op de Waye te Neer.


Dag van de asperges, ook in Roggel

Vrijdag 26 mei Op vrijdag 26 mei wordt voor de tweede keer de Nationale Dag van de Asperges georganiseerd door het Nederlands Aspergecentrum. In Roggel is er bij Aspergeboerderij Oppe Haes, Eind 4 een proeverij met diverse producten uit de winkel en ontvangt u bij aankoop van minimaal € 10,- een gratis receptenboekje. Tevens kan men een deelname- kaart invullen en kans maken op prijzen w.o. een asperge- en wellnessweekend voor 2 personen. Voor meer informatie kijk op: http://www.dagvandeasperge.nl


Wandelvierdaagse in Beesel

Van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni organiseert de Stichting Wandelvierdaagse Beesel voor de 24e keer de wandelvierdaagse. De deelnemers kunnen dan een keuze maken uit drie routes met een lengte van 5, 10 en 15 kilometer. De wandelingen beginnen en eindigen op Sport- en Spelcentrum de Solberg, Sint Antoniusstraat 17 te Beesel. Het inschrijflokaal is in de kantine van het complex gevestigd. Het is dagelijks van 17.30 tot 19.00 uur geopend. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 voor de vierdaagse en € 2,50 voor een dagtocht. Kinderen jonger dan 12 jaar lopen mee voor € 5,- (vierdaagse) en € 1,50 (dagtocht). De wandelvierdaagse wordt op vrijdag 2 juni met een feestavond en een gratis loterij afgesloten. Joekskapel de Dorsvlaegels uit Reuver zorgt dan voor de muzikale omlijsting. Meer informatie vindt u op: http://www.wandel4daagse.com


Finales Nationale Jeugd Meerkampen 2016-2017

Komend weekeinde, op zaterdag 26 en zondag 27 mei, vinden in Panningen de finales plaats van de Nationale Jeugd Meerkampen, jaargang 2016-2017. Talent team Westa neemt deel met een selectie van acht jeugdspelers. Bij de meisjes kadetten is Karlijn van Lierop geplaatst. Bij de meisjes pupillen Kaera Yi. Bij de jongens kadetten spelen Lode Hulshof, Barry Berben, Kas van Oost en Jelle Moris. Bij de jongens pupillen hebben Jim Hendrix en Jeffry Valckenborgh de finale gehaald. In alle categorieën wordt een twaalfkamp gespeeld. Op zaterdag zijn 6 ronden en op zondag nog 5 ronden. Alle wedstrijden worden gespeeld in best of five met games tot 11 punten. Gespeeld wordt in Sportcentrum de Heuf, Wilhelminastraat 44 in Panningen. De wedstrijden op zaterdag beginnen om 11.00 uur en op zondag om 10.00 uur.


Eerste Lustrum van LEU-k Leudal

Ondernemersnetwerkclub LEU-K uit Leudal bestaat binnenkort vijf jaar en viert haar eerste lustrum op dinsdag 30 mei in Kasteel Aldenghoor in Haelen.   Wat in 2012 begon als een enthousiaste groep van acht Leudalse ondernemers, is inmiddels, vijf jaar later, uitgegroeid tot een volwassen ondernemers- vereniging. LEU-K is een initiatief om Leudalse ondernemers op een LEU-Ke, speelse manier met elkaar in contact te brengen. Meer informatie: http://www.leu-k.nl


Verkoop loten Zonnebloemloterij

Vrijwilligers van Zonnebloem afdeling Roggel maken zich op voor de Zonnebloemloterij 2017. In de eerste en tweede week van juni gaan zij met loten langs deuren in Roggel. De loten kosten € 2,- per stuk. Met de opbrengst organiseert de Zonnebloem activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, zodat ook zij voluit van het leven kunnen genieten. Een belangrijk deel van de opbrengst van de loterij wordt besteed aan activiteiten die de Zonnebloem in Roggel voor haar gasten organiseert. De trekking vindt plaats op 9 oktober 2017.


Voor de 9e keer handbaldagen bij Bevo Hc

Van 21 tot en met 24 augustus vinden voor de 9e keer de handbaldagen plaats bij topsportverenging Bevo Hc. Handballiefhebbers van 6 tot en met 15 jaar voelen zich vier dagen echte professionele handballers. De Bevo Hc Handbaldagen vinden plaats in de thuishaven van de landskampioen van 2014, Topsportcentrum De Heuf in Panningen, dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur. Deelnemers die van verder af komen, hebben de mogelijkheid te blijven overnachten. De Bevo Hc Handbaldagen worden georganiseerd door KERNgezond in samenwerking met Bevo Hc. Voor meer informatie en om in te schrijven voor de handbaldagen kan men kijken op http://www.wijzijnkerngezond.nl . Aanmelden kan nog tot 14 juni 2017.


Een veteraan vertelt...

Drs. Carel Edward Martijn Banse vertelt op vrijdag 26 mei over zijn speciale relatie met zijn vader en welke invloed diens oorlogservaringen en de oorlog in Nederlands-Indië binnen het gezin hadden. Wapenbroeders, veteranen (niet alleen van Nederlands-Indië, Korea en Nieuw Guinea), oud gedienden maar ook overige belangstellenden zijn met hun eventuele partners van harte welkom in het Generaal Spoorpaviljoen in het Nationaal Herdenkingspark Roermond, Maastrichterweg 19 in Roermond om 19.00 uur. Aanmelden s.v.p. via : 06 37194396.


Die Original Maaskapelle Wessem jubileert

Die Original Maaskapelle Wessem 1952-2017 Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 mei bent u welkom in de feesttent aan de Maasdijk 1 (bij Schreurs oliehandel) in Wessem. Die Original Maaskapelle Wessem bestaat 65 jaar. Op vrijdag 26 mei vanaf 19.30 uur wordt er een receptie gehouden en mag u de muzikanten persoonlijk feliciteren met hun jubileum. Zaterdag 27 mei vanaf 19.00 uur is De Nacht van de Volksmuziek. Een internationaal programma met 8 muziekbands uit Nederland, Duitsland en België. Zondag 28 mei wordt het feestweekend afgesloten met een Musikantenstadl aan de Maas. De dag begint om 11.00 uur met het Maastalerontbijtbuffet en een optreden van het Reünie Orkest De Limburgse Jagers gevolgd door 6 andere blaaskapellen.


Open Tuin met keramiek

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei is er een keramiek expositie in de tuin van de familie Bovend'Eerdt. De tuin ligt aan de Leveroyseheideweg 18 in Leveroy. De tuin en expositie zijn beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. De entree is gratis.


Herdenkingsconcert bij Stichting Op Herme Ell

Zondag 28 mei van 15.00 tot 16.00 uur is bij Stichting Op Herme, Baldersstraat 1 in Ell een herdenkingsconcert voor Ruud Merx. Het concert begint met een minimusical van Ruud (25 minuten). Voor u speelt en zingt het Op Herme kinder- ensemble onder leiding van Ria Janssen en Koen Dekkers. Entree is een vrijwillige bijdrage.


Vogelbeurs in Ittervoort

Zondag 28 mei van 09.00 tot 11.30 uur houdt vogelvereniging De Grensvogels een vogelbeurs in CC De Mortel, Leliestraat 2 te Ittervoort. Iedereen kan vogels meebrengen, wel in tentoonstellingskooien en die te ruil en te koop aanbieden. Er is een grote collectie vogels aanwezig onder andere kanaries, postuurkanaries, tropen en alle soorten parkieten. Kwartels zijn niet toegestaan. Ook kan men tentoonstellingskooien en alle soorten broedblokken kopen, kortom ook alles voor de kweek. Voor inlichtingen: 0475-565 987. 


400ste Leudalbosloop in Heythuysen

Zondag 28 mei Jubileumloop Op zondag 28 mei vindt in de bossen bij Restaurant de Busjop, Busschopsweg 9 in Heythuysen de 400ste door Atletiek Leudal georganiseerde trimloop plaats. Om 09.45 uur: start Bishop Shorttrack (1 km jeugdloop); om 10.00 uur: start Leudalbosloop (3, 6, 9, 12 of 15 km). De deelname aan deze jubileumeditie is helemaal gratis en voor de start worden extra vlaaien verloot onder alle deelnemers. Informatie: Bert van der Goor: 0475-493 843 of http://www.atletiekleudal.nl . Ook wordt onder alle deelnemers die minimaal 40 keer hebben meegedaan aan de Leudalbosloop een spiksplinternieuwe oma-fiets verloot; gesponsord door Jetten Fietshandel in Heythuysen.


Kofferbakmarkt in Heythuysen

Zondag 28 mei Zondag 28 mei zijn verkopers en bezoekers van harte welkom op de maandelijkse kofferbakmarkt in Heythuysen. De locatie is naast Machinehandel Frank Coolen, Biesstraat 57 te Heythuysen (aan de provinciale weg Heythuysen/Horn). De markt is voor het publiek open van 09.00 tot 15.30 uur. Entree € 2,00 per persoon. Meer info en inschrijven (verplicht) via: http://www.kofferbakmarkt-heythuysen.nl .


Ommetje Rozendaal Montfort

Zondag 28 mei Zondag 28 mei nemen de gidsen Eef Schoffelen en Rikie Verhagen je mee naar het Landgoed Rozendaal en langs het Reigersbroek Montfort. Aanvang: 14.00 uur; duur 2,5 uur. Startpunt: infobord Limburgs Landschap op de kruising van de wegen Rozendaal en Voorste Rozendaals weg (volg de bordjes Heerenhof). Deelname: voor leden van IVN en Pepijnsland gratis; niet-leden een eigen bijdrage van € 2,50. Deze wandeling is niet geschikt voor rolstoelers. De gidsen maken je bekend met het beeklandschap, stuifzand- ruggen en laten je genieten van mooie planten en dieren. Misschien is er wel een zandhagedis te vinden.


Verrassende Veentocht bij De Pelen

Zondag 28 mei Foto: Marijke Vaes-Schroën/StaatsbosbeheerStaatsbosbeheer houdt zondag 28 mei een Verrassende Veentocht in Nationaal Park De Groote Peel. De excursie start om 13.00 uur bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. De excursie zal tot ongeveer 15.30 uur duren. De route is 8 kilometer lang en deelname kost € 10,00 per persoon, inclusief koffie en vlaai. Reserveren: http://www.staatsbosbeheer.nl/pelenveentocht . Let op: In natte perioden zijn sommige paden in De Peel modderig. Zorg voor stevige, waterdichte schoenen. Elk seizoen is anders en elke wandeling ontdek je dus weer andere planten en dieren. Nu, eind mei, is de natuur prachtig frisgroen en op veel plekken in De Peel wuift het veenpluis. Je kunt er ook volop genieten van de vlinders en libellen, waaronder bijzondere soorten zoals het bonte dikkopje en de witsnuitlibel. Ook vogels zijn goed vertegenwoordigd. Je hoort de koekoek en de wielewaal en – met een beetje geluk – kun je ze ook nog zien.


Cd- en Platenbeurs in Neerkant  

Een beurs met 95000 exemplaren Oldies Club Neerkant organiseert op zondag 28 mei een grote internationale Cd- en Platenbeurs. De beurs wordt gehouden in gemeenschapshuis De Moost, Moostenstraat 3 te Neerkant. De zaal gaat open om 11.00 uur. Er zullen standhouders uit Nederland, België en Duitsland aanwezig zijn. Er kan tijdens de beurs gesnuffeld worden tussen meer dan 95.000 (vinyl) singles, lp’s, cd’s en dvd’s. De zaal is geopend tot 17.00 uur en de entree en het parkeren is gratis. Alle beschikbare tafels, verdeeld over 4 zalen, zijn inmiddels gereserveerd


Schrijftalent komt naar Groot Buggenum

Donderdag 1 juni in Grathem Literair café Niet Direct strijkt op donderdag 1 juni om 20.00 uur op de prachtige locatie van kasteel Groot Buggenum in Grathem neer. Entree: € 5,-. Met de schrijftalenten van Maartje Wortel en Roos van Rijswijk zijn de essentiële ingrediënten van het literaire café gegarandeerd. Beide dames hebben hun eerste schreden op het schrijverspad nog niet lang geleden gezet, maar hebben als succesvolle auteurs al de aandacht op zich weten te vestigen. De vertrouwde Niet Direct ingrediënten zijn er natuurlijk ook: John Hölsgens zal als een eigentijdse GBJ Hilterman zijn blik op het leven in Leudal en soms ver daarbuiten gunnen. De aftrap van de avond wordt verricht door twee jonge talenten, waarvan in de regio nog steeds boeiende voorbeelden te vinden zijn. Maarten en Ruud Somers spelen op marimba en klarinet. De muzikale verzorging is in handen van Yasgur’s Farm. Niet Direct opereert onder de vlag van de stichting Kunst en Cultuur Leudal.


Kragten Avondloop Herten viert 10-jarig junbileum

Impressie van de 1-km loop Op zaterdag 8 juli vindt de Kragten Avondloop Herten plaats in en rond de dorpskern van Herten. Deze 10e editie is tevens de finale van het Midden- Limburgs Avondloopcriterium. Sinds 2008 organiseert een comité, bestaande uit leden van Triatlonvereniging Roermond, Swift Atletiek Roermond en team Kragten, deze avondloop. De start van de Kragten Avondloop is om 16.30 uur met de Iron kids Run Bike Run. Organisatie is in handen van de Triathlon vereniging Roermond. Meer info: http://www.triathlonroermond.eu . Om 18.00 uur is de start van de 1 km SNS loop voor de basisschoolkinderen. De 1 km Kersten G loop voor deelnemers met een beperking zal rond 19 uur van start gaan en hierna de 2,5 km voor Jeugd atleten. De Randstad 5 km en Kiem Facility Management 10 km loop voor wedstrijdatleten en recreanten starten respectievelijk om 19.30 uur en 20.10 uur. Meer informatie en inschrijven: http://www.kragtenavondloop.nl .


Voor de 5e keer: Trailrun Leudal

Loper in actie in het Leudal Op zondag 4 juni organiseert Atletiek Leudal voor de 5e keer de Trailrun Leudal. Deze loopl kent drie afstanden. Om 9.30 uur start de korte over 13,8 km; om 10.00 uur start de midden trail over 21,4 km en om 10.10 uur start de lange trail over 30 km. Het parcours volgt beken en dalen, en zoekt waar mogelijk de aanwezige hoogteverschillen in het gebied op. De vele single-tracks en elkaar opvolgende klimmetjes maken het tot een uitdaging voor zowel de beginnende als de gevorderde trailrunner. Start en finish zijn gelegen bij Restaurant De Busjop aan de Busschopsweg 9 te Heythuysen. Onderweg is er uitgebreide verzorging (eten en drinken) na ongeveer 6 km, 14 km en 23 km. Na de finish is er tenslotte nog een uitgebreide verzorgingspost waar men kan herstellen en nagenieten. Voorinschrijven kan nog via www.inschrijven.nl t/m zondag 28 mei. Na-inschrijving is alleen mogelijk als het maximum aantal deelnemers nog niet is bereikt na het sluiten van de voorinschrijving. Meer info: http://www.trailrunleudal.nl .


Limburgse Artiesten avond voor Duchenne

Aanvang 18.30 uur in Grand-Café 't Stift THORNados4swen presenteert op zaterdag op 17 juni in Grand-Café 't Stift Thoear te Thorn vanaf 18.30 uur de Limburgse Artieste Aovendj veur Duchenne. Die avond treden op voor het goede doel: Sjpringlaevend, Bookeskook, Patrick Pesch en Richtig Rex.


Tweede hands fietsen verkoop KVW Herten

Op zaterdag 3 juni, pinksterzaterdag, organiseert de stichting KVW Herten in samenwerking met Jack Teuwen Tweewielerservice van 11.00 tot 15.00 uur op het kermisterrein Merum aan de Molenweg in Herten een 2e hands fietsenverkoop. Er zijn ook e-bikes te koop. KVW Herten hoopt hiermee geld in te zamelen voor de kindervakantiewerkweek van 21 tot en met 25 augustus. Meer info via http://www.kvwherten.nl .


Gratis rondleiding over 'den Aje Kirkhaof'

Roermonds kerkhof in zomertooi Foto: Wim BongaertsIn het kader van de Europese Week van de Begraafplaats zal Hans Moors, begraafplaats- beheerder in Roermond, in nauwe samenwerking met de Stichting Oude Kerkhof, op zaterdag 3 juni een rondleiding over 'den Aje Kirkhaof' verzorgen waarbij het accent op de natuur zal liggen. De begraafplaats fungeert niet alleen als een omsloten tuin voor de doden, maar eveneens als een tuin van beschouwing voor de levenden. De wandeling, waaraan geen kosten verbonden zijn, start om 14.00 uur bij de ingang aan de Weg langs het Kerkhof. Info: http://www.oudekerkhofroermond.nl