Live Radio Live TV

Noord-Limburgse campings behoren tot de top 8-2-2017 21:28

Trampolines in de speeltuin van De Leistert Regionieuws In december maakte de ANWB, traditiegetrouw, de Europese topcampings bekend. In 2017 mogen 48 Nederlandse campings de titel ANWB Top camping dragen. Vier daarvan liggen er in Noord-Limburg: Vakantiepark Leukermeer (Well), Recreatiecentrum de Schatberg (Sevenum), Camping de Leistert (Roggel) en Ardoer camping de Heldense Bossen (Helden). De campings zijn allen 5-sterren geclassificeerd en blinken uit in kwaliteit met een top terrein en mooi sanitair. De Leistert in Roggel mag al sinds 2009 de titel ADAC Superplatz voeren en dit jaar ook weer ANWB Top Camping. Ook in 2017 zullen de gasten weer allerlei nieuwigheden ontdekken op De Leistert zoals nieuwe (extra) kampeerplaatsen met privé sanitair, nieuwe 4- en 6- persoons lodges, nieuwe Glamping Tenten en als klap op de vuurpijl in het najaar een nieuw à la carte restaurant en een nieuwe indoor speeljungle.
Auditieronde Lang Leve de Muziek Show Geplaatst op: 19-5-2018 19:59

Lang Leve de Muziek Show 2018 Regionieuws Meedoen aan een tv-programma van NPO 3, dat lijkt veel basisschoolklassen natuurlijk geweldig. Op vrijdag 18 mei kregen 23 basisschoolklassen uit Limburg en Brabant hun kans. Zij mochten auditie doen voor het TV-programma tv-programma Lang Leve de Muziek Show dat vanaf eind september op NPO 3 wordt uitgezonden. Omroep 3ML en RTV Roermond zijn een kijkje gaan nemen toen BS De Sleye uit Heel en OJBS De Triolier uit Reuver hun beste beentje voorzetten. Een impressie is te zien vanaf maandag 21 april bij beide omroepen.


Nieuw college van B&W in gemeente Maasgouw Geplaatst op: 19-5-2018 19:42

 Maasgouw Formateur Johan Lalieu (Lokaal Belang) maakt bekend dat de beoogde coalitiepartijen in de gemeente Maasgouw (Lokaal Belang, CDA en VVD) overeenstemming hebben bereikt over de formatieomvang van het nieuwe college van B&W. Door Lokaal Belang worden de huidige wethouders Johan Lalieu en Math Wilms voorgedragen voor de wethoudersposten. Door het CDA wordt Tim Snijckers voorgedragen voor de wethouderspost in het nieuwe college. Hij volgt Jessie Smeets-Palmen op; zij blijft het CDA wel vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Door de VVD wordt Carla Peters voorgedragen voor de wethouderspost. Zij is sinds 2014 raadslid en was bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 lijsttrekker voor de VVD in Maasgouw. De benoeming van de wethouders staat gepland voor de raadsvergadering van dinsdag 29 mei. De coalitiepartijen hebben overeenstemming bereikt over een ontwerp-coalitieakkoord. Allle niet coalitiepartijen hebben de kans om op het ontwerp- coalitieakkoord te reageren en het wordt op 29 mei ter vaststelling aan de gemeenteraad voorgelegd.


Wethouder wissel bij het CDA in Maasgouw Geplaatst op: 19-5-2018 19:29

 Maasgouw Na ruim 12 jaar wethouderschap in de gemeente Maasgouw en daarvoor in Maasbracht, heeft Jessie Smeets-Palmen aangegeven de komende periode geen zitting te nemen in het College. Tim Snijckers die nu functioneert als fractievoorzitter wordt door het CDA voorgedragen om haar op te volgen. Jessie Smeets-Palmen is in december 2005 in de toenmalige gemeente Maasbracht aangetreden als wethouder. Na de gemeentelijke herindeling van 2007 heeft zij voor het CDA drie periodes in het College gezeten en had zij onder andere de volledige zorgportefeuille. “De samenwerking in de regio met het daarbij ontwikkelde regionale beleid en ook de goed ingevoerde decentralisaties zijn ontwikkelingen waar ik met een goed gevoel op terugkijk,” aldus Smeets-Palmen. Tim Snijckers heeft in ruim 12 jaar raadslidmaatschap een veel politieke ervaring opgebouwd waarvan de laatste 4 jaar als fractievoorzitter. "De CDA fractie zal onder aanvoering van Erwin Dehing, doorgaan met het enthousiasme en de energie van de laatste 4 jaar met Koen Hawinkels als vice-fractievoorzitter, " aldus Tim Snijckers.


Wake voor verbrande kippen Geplaatst op: 17-5-2018 20:33

 Heythuysen Maandagnacht 14 mei zijn bij een hevige brand in Heythuysen 11500 kippen om het leven gekomen. Burning Souls organiseerde om die reden op donderdagmiddag 17 mei een wake bij het gemeentehuis in Heythuysen om deze dieren te herdenken. De landelijke actiegroep wil dat er veel meer aandacht wordt besteed aan de brandveiligheid van stallen. Vanaf vrijdag 18 mei is een reportage te zien op 3ML-TV.


Landbouwnetwerk Leudal Geplaatst op: 17-5-2018 20:03

Landbouwverkeer Leudal Samen met haar partners werkt Leudal aan een routenetwerk voor het doorgaande landbouw- verkeer. Tussen vertegenwoordigers van Cumela en LLTB, gemeenten en de provincie Limburg zijn afspraken gemaakt over welke wegen deel uitmaken van het netwerk. De gemeente Leudal heeft de agrarische bedrijven in Leudal uitgenodigd om melding te maken van knelpunten die ze ervaren op het netwerk en gaat oplossingen hiervoor realiseren. Alle informatie over het landbouwroutenetwerk in Leudal, de inventarisatie van knelpunten en het uitvoeringsprogramma om die knelpunten op te lossen, vindt u op ‘Landbouwscan Leudal’. Deze website is speciaal voor dit project gemaakt. Meer informatie: p.stevens@leudal.nl.


Kiwanis maakt Virtual Reality-toepassing mogelijk Geplaatst op: 17-5-2018 13:43

VR-bril Regionieuws Serviceclub Kiwanis Roermond maakt het met haar financiële steun aan de stichting Vrienden van Laurentius mogelijk om de kinderafdeling van het ziekenhuis vijf jaar lang te voorzien van een Virtual Reality bril en toebehoren. Deze VR-bril wordt gebruikt om kinderen goed voor te bereiden op een operatie of onderzoek in het ziekenhuis. Door kinderen vooraf al virtueel een kijkje te laten nemen op bijvoorbeeld de operatiekamer zullen ze minder angstig zijn wanneer ze daadwerkelijk geopereerd gaan worden. Het ziekenhuis wil de VR-brillen niet alleen gaan gebruiken bij de voorlichting van kinderen, maar ook om pijn te reduceren en ter afleiding tijdens een behandeling of opname in het ziekenhuis. De brillen zullen ook buiten de kinderafdeling worden gebruikt op bijvoorbeeld de Spoedeisende Hulp en de radiologie.


Startbijeenkomst herinrichting N280 Geplaatst op: 17-5-2018 11:28

 Regionieuws Na jaren voorbereiding staat het sein op groen voor de reconstructie van de N280 Roermond: aannemer Heijmans heeft de opdracht gekregen om de herinrichting van deze belangrijke verkeersader in Midden-Limburg uit te voeren. Op dinsdag 15 mei werd de start van de samenwerking tussen Provincie Limburg, gemeente Roermond en Heijmans gemarkeerd door het ondertekenen van de basisovereenkomst en het onthullen van het bouwbord. Een reportage is tot maandag 21 mei te zien op RTV Roermond en 3ML-TV.


Kleine Parels in Leudal Geplaatst op: 17-5-2018 11:00

 Leudal Leudal heeft veel om trots op te zijn. In 2017 bestond de gemeente Leudal 10 jaar en dat wilde de gemeente graag vieren samen met de inwoners. Daarom deed zij een oproep om met initiatieven te komen die 2017 kleur zouden geven en daar is met diverse activiteiten ook gehoor aan gegeven. Een van de initiatieven heeft qua organisatie wat meer tijd gekost. Het betreft het project Kleine parels van Leudal. Geschiedenisconnaisseur Leon Moonen uit Roggel kwam met het idee om mooie maar onbekende gebouwen, beelden en gedenkstenen met een bijzonder verhaal onder de aandacht te brengen van burgers en toeristen. Deze plekken zijn verwerkt in een Parelroute, die op woensdag 16 mei werd gepresenteerd. Er zijn 34 parels in beeld gebracht en uitgewerkt op fietskaarten. Vanaf donderdag 17 mei is een reportage te zien op 3ML-TV.


Diana Noppers vertrekt bij de gemeente Leudal Geplaatst op: 16-5-2018 21:23

Gemeentehuis van Leudal Leudal Aan Diana Noppers is per 15 mei 2018 eervol ontslag verleend als gemeentesecretaris van de gemeente Leudal. Zij wordt tot 15 januari 2019 via een mobiliteitsbureau te werk gesteld. De gemeente Leudal draagt voor een kortdurende periode nog de kosten die voortvloeien uit deze overeenkomst, waarbij de inkomsten van een detachering of externe werkzaamheden zullen terugvloeien naar Leudal. Noppers werd medio 2017 door Leudal geschorst naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek. De resultaten van dat onderzoek zijn nog niet bekend. Desalniettemin heeft de gemeente Leudal In de afgelopen periode de arbeidsrechtelijke opties jegens Noppers afgewogen. “De overeenkomst die er nu ligt is een bedrijfsmatige keuze die - gezien de onbekende duur van het verdere strafrechtelijk traject - de best passende overeenkomst voor Leudal is en die de instemming van mevrouw Noppers heeft”, aldus een woordvoerster van de gemeente. “


Locatie van de 'wake' in Heythuysen gewijzigd Geplaatst op: 15-5-2018 22:36

Gemeentehuis van Leudal Heythuysen Burning Souls had het voornemen om op donderdag 17 mei een wake te houden op de locatie aan de Bergen in Heythuysen. Ze houdt de wakes het liefst in de omgeving van de plek waar de dieren zijn omgekomen bij een stalbrand. Omdat er asbest is vrijgekomen bij deze brand en de omgeving is afgezet, is burgemeester Arno Verhoeven met een alternatief voorstel gekomen. Burning Souls is uitgenodigd de wake op het plein voor het gemeentehuis, Leudalplein 1 in Heythuysen te houden. Burning Souls heeft deze uitnodiging geaccepteerd omdat ze het belangrijk vindt haar stem voor de omgekomen dieren te laten horen en aandacht te blijven vragen om de vele stalbranden een halt toe te roepen. Tevens maakt ze van de gelegenheid gebruik om een brandbrief aan te bieden aan de plaatselijke politiek.


N280 wordt versierd met te­ke­nin­gen Pier­re Cuy­pers Geplaatst op: 15-5-2018 17:14

Verdiepte ligging N280 met tekening van Cuypers Regionieuws Wie straks op de nieuwe N280 in Roermond rijdt, wordt getrakteerd op een ontwerp van bloem- en plantmotieven gebaseerd op schetsen van de beroemde Roermondse architect en rijksbouw- meester Pierre Cuypers (1827-1921). Wanden van de viaducten en de verdiepte ligging worden versierd met ontwerpen van ornamenten, die Cuypers ooit tekende. Dat heeft Limburgs gedeputeerde Eric Geurts dinsdag 15 mei bekendgemaakt tijdens de startbijeenkomst van de N280 Roermond. Provincie Limburg en gemeente Roermond trekken samen ruim twee miljoen euro uit voor de uitvoering ervan. Dinsdag 15 mei werd met Heijmans de basisovereenkomst ondertekend voor de herinrichting van de N280 Roermond. De reconstructie van de provinciale weg in de bisschopsstad kost in totaal bijna € 40 miljoen Begin 2019 starten de werkelijke bouwwerk- zaamheden. De planning is dat deze in 2021 zijn afgerond. Door een verdiepte ligging in Roermond wordt de weg veiliger en kan het verkeer vlotter doorstromen.


Burning Souls houdt wake in Heythuysen Geplaatst op: 14-5-2018 16:59

Foto: Facebook Burning Souls Heythuysen Maandagnacht 14 mei zijn bij een hevige brand in een kippenfarm in Heythuysen 11.500 kippen omgekomen. Donderdag 17 mei van 15.00 tot 16.30 uur organiseert Burning Souls een wake om deze dieren te herdenken. Hetty van Wijk: "Wij weten dat het kort dag is maar hopen op jullie aanwezigheid. Blijf altijd rustig, vreedzaam, positief en geweldloos. Het betreft een vreedzame wake, elke vorm van agressie, geweld, racisme wordt niet geaccepteerd!" De wake vindt plaats op de openbare weg en het is niet toegestaan het erf te betreden. Locatie: Aan de Bergen 7 Heythuysen.


Grote brand in uitloopkippenstal in Heythuysen Geplaatst op: 14-5-2018 16:42

Veel korpsen uit de regio verleenden assistentie Heythuysen In de nacht van zondag op maandag 14 mei is omstreeks 02.00 uur brand uitgebroken in een kippenstal van het pluimveebedrijf Nouwen aan de Bergen in Heythuysen. Hierbij zijn bijna 12.000 kippen omgekomen. De gealarmeerde brandweer die assistentie kreeg van korpsen uit de regio kon voorkomen dat de twee stallen die naast de afgebrande kippenstal lagen eveneens vlam vatten. Volgens de brandweer is er asbest vrijgekomen. De oorzaak van de brand is nog onbekend.


Grenslandtour met de ligfiets Geplaatst op: 13-5-2018 21:39

Op route met de ligfiets Foto: Daphne ClerxRegionieuws Op zaterdag 12 mei organiseerde ligfietsclub Grensrijder.com weer de Grenslandtour, een fietsparcours dat door Nederland en Duitsland voerde. De deelnemers verzamelden op het Roermondse Munsterplein en fietsten via Kessel en het Duitse Elmpt richting het eindpunt in Nationaal Park de Meinweg, een route van circa 74 kilometer. Wat maakt de ligfietssport nou zo bijzonder? Een impressie is te zien op 3ML-TV vanaf maandag 14 mei.


Reactie Ronduit Open op vertrek Richard Verheul Geplaatst op: 13-5-2018 21:20

Gedeelte van de raadszaal van Leudal Leudal In een persbericht betreurt voorzitter René Strijbosch van Ronduit Open dat Richard Verheul heeft besloten om de fractie van Ronduit Open per direct te verlaten en als onafhankelijk raadslid onder de naam Leudal Sociaal verder te gaan. "De nieuwe coalitie van Samen Verder, Ronduit Open en D66 wil de bestuurlijke component in Leudal verder versterken door onder andere een directere sturing van processen en projecten door het college met een frequente rapportage aan de Raad. Dat vraagt een intensieve betrokkenheid bij alle relevante dossiers", aldus René Strijbosch. Ronduit Open heeft de luxe dat er meerdere kandidaat wethouders beschikbaar zijn. Alles afwegend, dragen bestuur en fractie Mart Janssen voor als kandidaat-wethouder sociaal domein. Mart heeft eerder als wethouder in de gemeente Leudal gewerkt. Strijbosch: "We hadden graag de mogelijkheden met Richard Verheul willen bespreken. Helaas heeft hij dat niet afgewacht. We zullen hem vragen zijn gedane belofte na te komen om – in geval dat een raadslid de fractie van Ronduit Open verlaat – zijn raadszetel weer ter beschikking te stellen aan Ronduit Open."


Drukfout op geodriehoeken bij HEMA Geplaatst op: 11-5-2018 20:52

Geodriehoek Regionieuws De laatste weken zijn er bij HEMA een aantal geodriehoeken met een drukfout verkocht. Bij deze foutieve exemplaren staan teveel streepjes tussen de graden aan de buitenkant (tussen 50-60-70, etc). HEMA verzoekt iedereen die onlangs een geodriehoek gekocht heeft deze te controleren. Mocht jij per abuis een verkeerd gedrukte geodriehoek hebben aangeschaft, dan mag je deze kosteloos omruilen voor een correct exemplaar bij een HEMA bij jou in de buurt. HEMA gaat alle geodriehoeken controleren op deze drukfout en biedt haar excuses aan voor deze fout.


Richard Verheul verlaat Ronduit Open Geplaatst op: 11-5-2018 20:01

Gemeentehuis van Leudal Leudal Raadslid en tevens wethouder Richard Verheul heeft besloten om met ingang van vrijdag 11 mei niet meer tot de raadsfractie Ronduit Open te behoren. Hij blijft wel lid van de gemeenteraad van Leudal en zal voorlopig een eigen raadsfractie vormen onder de naam Leudal Sociaal. Hij blijft, wat hem betreft, ook zijn wethouder- functie uitoefenen totdat de gemeenteraad, zoals de verwachting luidt, in de raadsvergadering van 29 mei een besluit neemt tot benoeming van wethouders voor de zittingsperiode 2018-2022.


Schuur en schutting afgebrand Geplaatst op: 11-5-2018 19:53

Brandweer Heythuysen Heythuysen Vrijdagmiddag is omstreeks 16.30 uur brand uit gebroken Op het Geusert in Heythuysen. De gealarmeerde brandweer heeft niet kunnen voorkomen dat een schuur en schutting zijn afgebrand. De brand zorgde voor een flinke rookontwikkeling. Het is nog niet bekend hoe de brand heeft kunnen uitbreken.


Kleine vrachtauto uitgebrand Geplaatst op: 11-5-2018 10:36

Brandweer in actie Heel In de Horionstraat in Heel is een kleine vrachtauto uitgebrand. De brand was omstreeks 1.00 uur in de nacht van donderdag op vrijdag 11 mei. Ondanks dat de brandweer na tien minuten ter plaatse was, kon deze niet voorkomen dat de vrachtauto helemaal uitbrandde.


Actief ouder worden, advies op maat voor 65-plussers Geplaatst op: 9-5-2018 19:51

 Leudal Binnenkort ontvangen zo’n 1.900 65-plussers uit Kelpen-Oler, Neeritter, Ell, Nunhem, Heythuysen, Haler en Grathem een persoonlijke uitnodiging van de gemeente Leudal om deel te nemen aan het programma Actief Plus. Actief Plus is een bewezen effectieve methode om het beweeggedrag van senioren te bevorderen. Actief Plus, maakt onderdeel uit van een onderzoek uitgevoerd door de Open Universiteit, waarbij de positieve effecten tussen bewegen en cognitie worden onderzocht. Cognitie is het vermogen tot waarnemen, informatie verwerken, leren, denken en problemen oplossen. Deelnemers ontvangen drie keer advies-op-maat om hen bewust te maken van hun eigen beweeggedrag en hen te motiveren om meer te bewegen. Daarnaast heeft Actief Plus een belangrijke doorverwijsfunctie naar bestaande lokale beweegactiviteiten en de eventuele buurtsportcoach van de gemeente. De deelnemer ontvangt adviezen over beweegopties die aansluiten bij deze behoeften.


Meteen naar huis na een totale heupprothese Geplaatst op: 9-5-2018 19:30

 Regionieuws In het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft voor de eerste keer een totale heupprothese plaats gevonden in dagbehandeling. Meestal blijven patiënten een paar dagen in het ziekenhuis na de operatie om te herstellen en de revalidatie op te starten. Het zal steeds vaker voor gaan komen dat patiënten na een totale heupoperatie dezelfde dag naar huis kunnen. Leeftijd, mogelijkheden van mantelzorg en conditie voor de operatie zijn factoren die hierin bepalend kunnen zijn. Guido Dekkers, orthopedisch chirurg: “Een groot deel van de patiënten komt in aanmerking voor een voorste, zogeheten anterieure benadering. Daar werken we sinds twee jaar mee. Hierbij komt het litteken bij de operatie aan de voorzijde van het heupgewricht te zitten. Doordat deze benadering de spieren en pezen meer spaart, verloopt het herstel doorgaans vlotter. Tijdens de revalidatieperiode zijn er minder bewegingsbeperkingen en is er een kleinere kans op het uit de kom gaan van de prothese."


Extra strenge controle bij de eindexamenss Geplaatst op: 9-5-2018 19:21

De app Mr. Chadd Regionieuws Komende maandag gaan de eindexamens van start. Dit jaar zal er extra streng gecontroleerd worden op mobiele telefoons en andere devices, zoals de smartwatch. Scholieren weten steeds vaker de juiste informatie te vinden op kanalen als YouTube en Google en schromen niet om deze kanalen als hulpbron te gebruiken tijdens hun examens, aldus onderwijsdeskundigen van de organisatie Onderwijsvanmorgen. Naast deze kanalen is er sinds enige tijd ook een digitale onderwijsassistent actief: Mr. Chadd. Zo’n 145.000 Nederlandse scholieren gebruiken deze app maandelijks om directe uitleg over al hun schoolvragen te ontvangen. “Ontzettend handig tijdens de examens, want alles wat ik niet weet is binnen een aantal seconden uitgelegd door een coach”, zo vertellen veel eindexamenscholieren.


Uitreiking Koninklijke onderscheiding Geplaatst op: 9-5-2018 19:10

Bewonderen van de onderscheiding Foto: SweegersOhe en Laak Tijdens een ontvangst ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van de Nederlandse Adelsvereniging op woensdag 9 mei, heeft burgemeester Stef Strous de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau uit mogen reiken aan mr. R.H.M.J. baron van Hövell tot Westerflier (67) uit Ohé en Laak. De heer Van Hövell zet zich sinds 1970 in voor het behoud van het Nederlands historisch cultuurgoed. Naast zijn activiteiten als voorzitter (voorheen bestuurslid en vicevoorzitter) van de Nederlandse Adelsvereniging en de Stichting Fonds Nederlandse Adelsvereniging heeft hij een lange staat van dienst bij verschillende maatschappelijke doelen. Het zijn het Cuypersgenootschap, de Lionsclub Echt, Gooj, Stein, Stichting Hofje Sint Maartenshuizen, het Bonnefantenmuseum Maastricht, Comité Stevol Nee, Harmonie Sint Caecilia Ohé en Laak, Museum Land van Thorn en e-Court.


Ondertekening sponsor-overeenkomst EST Geplaatst op: 8-5-2018 20:46

Anouk Viegen, directeur Particulieren   & Private Banking en Wiel Derikx van ESTLeudal Op 17, 18 en 19 augustus komen zo’n 600 schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit heel Europa bij elkaar tijdens het Europees Schutterstreffen (EST). Het EST vindt eenmaal per drie jaar plaats en ditmaal in de gemeente Leudal. Rabobank Peel, Maas & Leudal is een van de sponsoren van dit grootse evenement en op 8 mei vond de ondertekening plaats van de sponsorovereenkomst. Omroep 3ML-TV zendt vanaf woensdag 9 mei een reportage uit van de ondertekening. Foto: Fred Vliegen.


LIVAR en voorschrijven MilieuEffectRapportage Geplaatst op: 8-5-2018 19:56

Livar varken Leudal Onlangs heeft de Rechtbank de vergunning voor de vestiging van een bedrijf met Livar kloostervarkens aan de Beekkant in Baexem vernietigd vanwege onvoldoende motivering c.q. onderbouwing. Raadslid Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open vraagt het college van B&W van Leudal gelet op de uitspraak van de Rechtbank om voortaan met betrekking tot aanvragen voor Livar-bedrijven een Milieueffectrapportage (MER) voor te schrijven als het college dit nog niet van plan was. Raadslid Wagemans: "Het ontbreken van betrouwbare gegevens ten aanzien van uitstoot van ammoniak, geur, fijnstof enzovoors maakt het thans lastig om goed onderbouwde besluiten te nemen. Bij het ontbreken van dergelijke informatie kan het niet anders of besluiten moeten worden gebaseerd op veronderstellingen."


Medicura neemt zorgwinkel van Kersten over Geplaatst op: 7-5-2018 17:07

Medicura Zorgwinkel in Roermond Regionieuws De zorgwinkel van Kersten, gelegen in Roermond op Middenhoven 18, is overgenomen door Medicura. De zorgwinkel gaat verder onder de naam Medicura Zorgwinkel en hanteert een vergelijkbaar assortiment. Medicura levert al geruime tijd hulpmiddelen op diverse plekken in het zuiden van Nederland. Begin mei heeft Medicura nu ook een Zorgwinkel in Roermond geopend met maar liefst 500m2 aan winkeloppervlakte. Hier kan men onder andere terecht voor hoog-laag bedden, scootmobielen, sta-op stoelen, rollators en rolstoelen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Naast de verkoop van medische hulpmiddelen is het ook mogelijk om verpleegartikelen te huren of zelfs gratis te lenen. In de Zorgwinkel vestigen zich ook Proteion en Evers Medica. De partijen hebben als gezamenlijk doel mensen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.


Mevrouw Zeekaf uit Heythuysen wint reischeque Geplaatst op: 7-5-2018 16:52

Lege batterijen brengen geld op Heythuysen Bijdragen aan een beter milieu én lekker op vakantie gaan. Stibat maakt dit wel heel gemakkelijk. Iedereen die lege batterijen inlevert maakt namelijk kans op mooie prijzen, zoals een reischeque. Deze maand won mevrouw Zeekaf uit Heythuysen een reischeque t.w.v. € 500,- door het inleveren van tien lege batterijen. Stibat verloot elke maand één reischeque van € 1000,-, twee van € 500,- en honderd Pluim cadeaubonnen (t.w.v. € 25,-) onder inleveraars van lege batterijen. Consumenten maken kans op een prijs door 10 lege batterijen in een zakje te doen, samen met hun naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres op een briefje. Vervolgens leveren ze dit zakje in bij een van de vele inleverpunten, bijvoorbeeld: de supermarkt, bouwmarkt of drogist. De gerechtsdeurwaarder selecteert elke maand 103 gelukkige winnaars vanuit het batterijensorteercentrum in Lelystad.


Samenvoeging twee Thorner Schutterijen Geplaatst op: 7-5-2018 11:40

 Thorn Sinds 1 januari van dit jaar zijn de twee Thorner schutterijen St. Michaël en St. Ansfried samengevoegd tot één nieuwe schutterij, die verdergaat onder de naam Schutterij St. Michaël & St. Ansfried Thorn. Op Hemelvaartsdag donderdag 10 mei wordt de nieuwe schutterij feestelijk gepresenteerd, inclusief de nieuwe uniformen. Locatie: Wijngaard (historisch centrum) in Thorn. Er is een dagvullend programma in elkaar gezet waar de verschillende hoogtepunten zich achterelkaar gaan opvolgen. 11.00 uur: Kerkdienst waar het nieuwe vaandel, bordje en koningszilver wordt ingezegend. 14.00 uur: Rondgang door Thorn. Om 15.00 uur Koningsschieten: Wie wordt de nieuwe koning en vanaf 17.30 uur is een optreden van Beppie Kraft. Op 3ML-TV is vanaf vrijdag 11 mei een reportage te zien.


Viering patroonheilige in Nunhem Geplaatst op: 6-5-2018 21:29

H.Mis in de openlucht bij de St. Servaaskapel Nunhem Op zondag 6 mei vierde de parochie Nunhem haar patroonheilige Sint Servatius, bisschop en belijder. Om half tien ’s ochtends vertrok de Servaas- processie vanaf de parochiekerk St. Servatius naar de Servaaskapel. Daar werd in de openlucht een Heilige Mis opgedragen, waarna de processie via de nieuwe Servaasbrug terugging naar de kerk. De processie werd voor de kerk afgesloten met de zegen en een aubade door muziekvereniging Nunhem. Bijzonder was een kleurrijk bloementapijt van 40 meter. Omroep 3ML-TV zendt vanaf maandag 7 mei een impressie uit.


Eerste Leudal Korenfestival in Heythuysen Geplaatst op: 6-5-2018 21:17

Leudal Korenfestival Leudal Op 5 mei en 6 mei vond in Heythuysen de eerste editie van het Leudal Korenfestival plaats. Het gebeurde in de openlucht bij de muziekkiosk bij Restaurant De Busjop. De opening werd verricht door burgemeester Arno Verhoeven van Leudal. Het Korenfestival werd georganiseerd door De Leudalzangers en zal vanaf nu elk jaar worden gehouden in het eerste weekend van de maand mei. Omroep 3ML was zaterdag 5 mei aanwezig. Een reportage is te zien op 3ML-TV vanaf maandag 7 mei.
Garage Sale in Heibloem op Pinkstermaandag

Van 09.00 tot 12.00 uur Buurtvereniging Ongeros uit Heibloem organiseert op Pinkstermaandag 21 mei van 09.00 tot 12.00 uur een Garage Sale. Het is een Garage Sale waar je op je gemak op de eerste rang de spullen kunt bekijken. Je kunt er met de buggy rondlopen en ook nog eens van een lekker kopje koffie genieten terwijl de kinderen zich amuseren in de speeltuin.


Kampioenschap Levende standbeelden in Thorn

Levende standbeelden 'in actie' Het levende standbeeldenfestival ToonBeeld Thorn gaat een een heel bijzonder jubileum tegemoet. De tiende editie wordt de eerste waarbij in Thorn de Limburgs Kampioen Living Statues wordt uitgeroepen. Dit vindt plaats op zondag 20 mei vanaf 12.30 uur. De entree is € 2,50; kinderen gratis. Het Limburgs kampioenschap vond in het verleden altijd plaats in Maastricht. Met de organisatie van het Open Limburgs Kampioenschap zet ToonBeeld Thorn een nieuwe stap in de professionalisering van het festival. Duizenden bezoekers zullen op Eerste Pinksterdag, naar Thorn komen om te kijken, te bewonderen en te lachen. Het historische stadje vormt het ideale decor voor de beelden die verspreid door het centrum staan opgesteld. Wie zelf eens wil voelen hoe het is om levend standbeeld te zijn, kan meedoen aan een workshop. Na een korte ‘verkleedsessie’ mogen bezoekers zelf even ‘beeldig’ stil staan. Voor deze workshop werkt ToonBeeld samen met het wereldkampioenschap Living Statues in Arnhem. Meer informatie: http://www.toonbeeldthorn.nl .


Dorpsraad Roggel gaat voor AED

 De Dorpsraad Roggel heeft het voornemen in het centrum van de Kern Roggel een AED (Automatische Externe Defibrillator) te plaatsen. Dit zal kunnen als de Dorpsraad voldoende stemmen krijgt bij de Clubkascampagne van de Rabobank Peel, Maas en Leudal. Dit onder het motto: bij een hartstilstand telt elke seconde.


‘Wat de Maas bracht aan Maasbracht’

Maasbracht Pinkstermaandag 21 mei kunnen gasten met een VVV gids een wandeling maken langs de haven van Maasbracht. Er wordt ook een bezoek gebracht aan de drielingsluis. Start van de rondleiding om 14.00 uur bij de Kolentip, Tipstraat 8 in Maasbracht. Deelname kost € 5,00 per persoon, op vertoon Limburg Card € 1,00 korting per persoon; kinderen tot en met 12 jaar gratis. Duur: ongeveer 1,5 uur. Reserveren is niet nodig. Maasbracht heeft een speciale geschiedenis met water en scheepvaart. Gelegen aan de Maas en aan de uitmonding van het Julianakanaal ontwikkelde zich een van de grootste binnenhavens van Nederland. Het buurtschap Brach wordt niet vergeten met de St. Gertrudiskerk en de 14de eeuwse toren. Er wordt ook een bezoek gebracht aan een uniek hofje.


Muzikaal Pinksterweekend bij De Pelen

Zanggroep Tössedoôr uit Nederweert Foto: Marijke Vaes-Schroën/StaatsbosbeheerMuziek in de prachtige natuur van Nationaal Park De Groote Peel; dat is het Peelpodium bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Zondag 20 mei is er een optreden van Zanggroep Toffel Vier uit Asten en op maandag 21 mei zingt en speelt zanggroep Tössedoôr uit Nederweert. De voorstellingen op het Peelpodium zijn voor iedereen toegankelijk. Er wordt telkens gespeeld in twee sets met een optreden om 13.30 en 15.00 uur. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Voor een compleet overzicht van het Peelpodiumprogramma: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium .


Fietstocht Roermond op Pinkstermaandag

Impressie fietstocht 2017 Foto: René FrenckenDe Stichting Tussen Roer & IJzeren Rijn organiseert op maandag 21 mei een geleide fietstocht van ongeveer 20 kilometer door het prachtige Midden- Limburgse land. Vanaf de start om 10.00 uur bij parkeerplaats Kapel in ’t Zand, Parklaan in Roermond wordt het Roerdal opgezocht. De route loopt onder andere door de voormalige gemeentes Herten, St. Odiliënberg en Melick. Einde: rond 12.30 uur. Deelname: € 2,00; op eigen risico. Info: www.stichtingtussenroerenijzerenrijn.nl .


Dag van het Kasteel 2018

Maandag 21 mei Tweede Pinksterdag maandag 21 mei vindt voor de elfde keer de Dag van het Kasteel plaats. Niet alleen bekende toeristische trekpleisters zijn geopend maar ook kastelen die nog worden bewoond en kasteelruïnes. In Limburg hebben onder andere Kasteeltuinen Arcen, Kasteel De Keverberg (Kessel) en Kasteel Montfort een speciaal programma voor de Dag van het Kasteel. Meer informatie op: www.dagvanhetkasteel.nl . Er zijn diverse activiteiten voor alle leeftijden zoals rondleidingen, speur- en wandeltochten, troubadours, verhalenvertellers en een koetsenparade.


Open repetitie Gemengd koor Vocante Neer

Open repetitie "Houd je van muziek en zing je graag... ? Kom dan eens kijken én luisteren naar Gemengd koor Vocante. Meezingen mag!" Het koor heeft maandag 28 mei een open repetitie in Gemeenschapshuis In D'n Haammaeker in Neer. Aanvang 19.30 uur. Koffie en thee met wat lekkers staat klaar.


Koffieconcert in Linne

Zondag 27 mei Zondag 27 mei presenteert het Mannenkoor St. Caecilia Linne zich met een Duits georiënteerd koffieconcert. Locatie: Zalencentrum de Harmonie, Grotestraat te Linne. Het concert begint om 11.00 uur en duurt tot 12.30 uur. De toegang is gratis. Elke bezoeker wordt getrakteerd op een kopje koffie of thee met een Duitse lekkernij erbij. Dit koffieconcert is voor het koor tevens de generale voor een concertreis naar Oberstdorf.


Themawandeling in Wessem

Markt in Wessem Een gids van Toertje Thorn & Wessem leidt u zondag 27 mei door het historische en pittoreske stadje Wessem met bezichtiging van de H. Medarduskerk. Aanmelden om 13.45 uur op het Marktplein te Wessem. Prijs: € 4,00 per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.


Eetcafé Lekker & Gezellig bij St. Charles

Iedere 4e maandag van de maand is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij het Eetcafé Lekker & Gezellig. Het eetcafé vindt plaats op maandag 28 mei in het restaurant Karibu van Woonzorgcentrum St. Charles in Heythuysen. Het begint om 18.00 uur en de kosten bedragen € 8,50 (exclusief consumpties). Opgeven en betalen kan tot en met 21 mei bij Joos Jenniskens, Stationsstraat 17b Heythuysen of Gasterij Karibu, St. Charles, Op de Bos 2, Heythuysen.


412de Leudalbosloop Atletiek Leudal

Zondag 27 mei Zondag 27 mei vindt in de bossen bij Restaurant De Busjop, Busschopsweg 9 in Heythuysen de 412de door Atletiek Leudal georganiseerde trimloop plaats. Om 09.45 uur is de start van de Bishop Shorttrack (1 km jeugdloop); om 10.00 uur start de Leudalbosloop (3, 6, 9, 12 of 15 km). Inschrijfgeld: Bishop Shorttrack € 1,00; Leudalbosloop € 2,00; leden van Atletiek Leudal gratis. Meer info: Annemiek Gielen: 0475-493 857 of http://www.atletiekleudal.nl . Het parcours door de bossen van het Leudalgebied is geheel onverhard.


Vogelbeurs in Ittervoort

Zondag 27 mei Zondag 27 mei van 09.00 tot 11.30 uur houdt Vogelvereniging De Grensvogels een vogelbeurs in CC De Mortel, Leliestraat 2 te Ittervoort. Iedereen kan vogels meebrengen, wel in tentoonstellingskooien en die te ruil en te koop aanbieden. Er is een grote collectie vogels aanwezig onder andere kanaries, postuurkanaries, tropen en alle soorten parkieten. Kwartels zijn niet toegestaan. Ook kan men tentoonstellingskooien en alle soorten broedblokken kopen, kortom ook alles voor de kweek. Voor inlichtingen: 0475-565 987.


Samen aan de koffie voor mantelzorgers

 Het steunpunt Mantelzorg Leudal organiseert samen met het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden- Limburg een workshop ‘Blijf in Balans’ voor mantelzorgers in de gemeente Leudal. Wegens grote belangstelling wordt de workshop herhaald. Het accent ligt op inzicht, oplossingen en keuzes maken. De bijeenkomst wordt georganiseerd in het Businesscentrum, Markt 6 in Roggel op donderdag 31 mei van 19.00 tot 21.00 uur. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Wilt u graag meer informatie of zich aanmelden (s.v.p. vóór 25 mei) voor deze bijeenkomst, dan kunt u contact opnemen met Synthese via e-mail info@synthese.nl of 0475-745138. Er zijn géén kosten verbonden aan de workshop. Er wordt getracht antwoord te geven op vragen van mantelzorgers zoals: waar hun grenzen zijn of ga ik eigen grenzen voorbij. Hoe ga je er dan mee om? Hoe zorg je goed voor jezelf? Het is soms zo moeilijk om nee te zeggen.


Bigband Xpero komt naar je toe !

Bigband Xpero Bigband Xpero uit Roggel verzorgt dit jaar 's middags de volgende optredens in de regio: zaterdag 9 juni: Onder de toren in Panningen; zondag 1 juli Bigband Festival Leudal bij Restaurant De Busjop in Heythuysen; Zondag 8 juli Tuinfeest bij Café Sjrake in Roggel.


Aanschuifmaaltijden in Haelen ook voor niet-leden

Op donderdag 7 juni vindt de aanschuifmaaltijd plaats in Restaurant De Vogelmolen in Haelen. Het menu kost € 15,00. Ook niet-leden van de Seniorenvereniging zijn welkom. Bij een te groot aantal aanmedlingen hebben de leden voorrang. Voor informatie en aanmelding en het opgeven van dieet-wensen, neem voor 1 juni contact op met: Tiny Meijer, 0475 - 592676 of Betsy Claessens, o475 -591193. Wijziging: op 5 juli is de aanschuifmaaltijd in Restaurant Santorini.


Voetbalweek van SV Heythuysen

JUMBO voetbalweek Dit jaar vindt de JUMBO-voetbalweek van SV Heythuysen plaats van maandag 6 t/m vrijdag 10 augustus op sportpark Molenhoek in Heythuysen. Deze voetbalweek bestaat uit vijf dagen boordevol voetbaltrainingen en voetbalspellen voor kinderen van 5 tot en met 15 jaar (G voetbal tot 18 jaar). De deelnemers ontvangen elke middag een gezonde lunch en tweemaal per dag fruit. Wil je dit niet missen, meld je dan aan via voetbalweek@svheythuysen.nl.