Live Radio Live TV

Noord-Limburgse campings behoren tot de top 8-2-2017 21:28

Trampolines in de speeltuin van De Leistert Regionieuws In december maakte de ANWB, traditiegetrouw, de Europese topcampings bekend. In 2017 mogen 48 Nederlandse campings de titel ANWB Top camping dragen. Vier daarvan liggen er in Noord-Limburg: Vakantiepark Leukermeer (Well), Recreatiecentrum de Schatberg (Sevenum), Camping de Leistert (Roggel) en Ardoer camping de Heldense Bossen (Helden). De campings zijn allen 5-sterren geclassificeerd en blinken uit in kwaliteit met een top terrein en mooi sanitair. De Leistert in Roggel mag al sinds 2009 de titel ADAC Superplatz voeren en dit jaar ook weer ANWB Top Camping. Ook in 2017 zullen de gasten weer allerlei nieuwigheden ontdekken op De Leistert zoals nieuwe (extra) kampeerplaatsen met privé sanitair, nieuwe 4- en 6- persoons lodges, nieuwe Glamping Tenten en als klap op de vuurpijl in het najaar een nieuw à la carte restaurant en een nieuwe indoor speeljungle.Vervolgtraject bevolkingsonderzoek darmkanker Geplaatst op: 18-8-2017 11:32

 Regionieuws Het MaagDarmLever centrum van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond is opnieuw geaccrediteerd als coloscopiecentrum voor het bevolkings- onderzoek darmkanker. Dit houdt in dat patiënten, bij een slechte uitslag uit het bevolkingsonderzoek, snel terecht kunnen in het Laurentius Ziekenhuis voor een vervolgtraject. Het Laurentius Ziekenhuis is sinds de invoering van het bevolkingsonderzoek in 2014 een geaccrediteerd ziekenhuis voor het vervolgonderzoek in dit traject.


Auto tegen boom in Heythuysen Geplaatst op: 18-8-2017 11:23

 Heythuysen Op de Hollander in Heythuysen is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 03.00 uur een automobilist tegen een boom gebotst. Een vriend die voor hem reed, zag in zijn spiegel het ongeval gebeuren. Hij kon met een brandblusser een beginnende brand blussen. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt hoe het ongeval is kunnen gebeuren.


WK judo voor mensen verstandelijke beperking Geplaatst op: 16-8-2017 19:28

Andy Schoutens met rode band in actie Regionieuws Een groep van zeven judoka’s gaat deelnemen aan het Wereldkampioenschap judo voor mensen met een verstandelijke beperking, welke van 19 tot en met 22 oktober in Keulen wordt georganiseerd. Een van de deelnemers is Andy Schoutens van Kai-In-Sho uit Roermond. Naast Andy zullen Jasper Holtackers, Jurgen van der Heijden, Etiënne Wolters, Shurensley Verberne en Kayleigh Heerikhuisen Nederland vertegenwoordigen op deze eerste editie van het WK aangepast judo (voorheen G-judo). Ifeanyi Oguejiofor uit Venray vertegenwoordigt zijn geboorteland Frankrijk. Een team van zes coaches en begeleiders maken het Nederlandse team compleet. Doordat er geen facilitaire steun vanuit de Judobond Nederland gegeven wordt, zullen alle kosten voor kleding, deelname, reis en verblijf door de judoka’s en coaches zelf gedragen moeten worden. Om deze reden is Team Aangepast Judo Nederland op zoek naar partijen die het team willen ondersteunen. Voor informatie: AangepastJudoTeamNL@gmail.com.


Nieuwe expositie in Pop Up Galerie Nederweert Geplaatst op: 16-8-2017 11:03

Werk van Floor Kurstjens Regionieuws Pop Up Galerie Nederweert opent op donderdag 24 augustus om 19.30 uur een nieuwe expositie met werk van zeven exposanten. Iedereen is van harte welkom om de opening van de expositie bij te wonen, onder het genot van het gebruikelijke, gecombineerd met live muziek verzorgd door ‘Beej de Roeje’. De expositie is te bezoeken van vrijdag 25 augustus tot en met zaterdag 14 oktober 2017. Adres: Kerkstraat 53 Nederweert. Voor openingstijden en meer info zie: http://www.popup-galerie.nl .


'Voorstel voor objectieve klachtenbehandeling' Geplaatst op: 12-8-2017 17:25

Gemeentehuis van Leudal Leudal Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open heeft een voorstel aan de gemeenteraad gedaan voor een objectieve klachtenbehandeling binnen de gemeente Leudal. Hij is van mening dat het na tien jaar Leudal en na vele pogingen om tot verbetering te komen, het tijd is voor koersverandering. De organisatie is nog steeds niet op orde en in de laatste maand heeft hij weer moeten vaststellen dat vernieuwing en verandering uit de weg worden gegaan, dat er om problemen heen wordt gelopen. Hij vindt ook dat gefundeerde kritiek op medewerkers wordt genegeerd waardoor klachten van burgers niet serieus worden genomen. Mathieu Wagemans: "Dat betekent zeker niet dat alles verkeerd gaat binnen Leudal, maar een houding waarin problemen en onaanvaardbaar gedrag wordt gedoogd, is niet langer acceptabel. Er is onvoldoende zelfcorrigerend vermogen en de heersende cultuur waarin men bij problemen elkaar de hand boven het hoofd leidt tot frustraties bij burgers en staat de noodzakelijke verandering in de weg." Zijn voorstel is om een klachtenprocedure vast te stellen waarin inwoners aandacht kunnen vragen voor hun ervaringen met de gemeente. De vormgeving van dergelijke voorziening zou op minstens twee manieren kunnen plaatsvinden: "Denkbaar is dat een kleine breed samengestelde groep van raadsleden wordt gevormd. De tweede mogelijkheid is dat onder verantwoordelijkheid van de Raad een kleine groep van burgers wordt gevormd", aldus Wagemans.


10-Kamp Maasgouw gaat niet door Geplaatst op: 10-8-2017 19:45

Tien jaar gemeente Maasgouw Maasgouw Het organisatiecomité van 10-Kamp Maasgouw heeft besloten om de 10-Kamp Maasgouw die op 3 september zou plaatsvinden geen doorgang te laten vinden. Zij betreurt dit zeer omdat de locatie, de opzet van het feest, financiering en faciliteiten, kortom bijna alles geregeld was. Echter het belangrijkste onderdeel voor de bij FunBeach in Panheel beoogde sportieve ontmoeting ontbrak jammer genoeg nog. Te weinig inwoners van Maasgouw voelden zich aangesproken door de oproep van het comité om met elkaar inhoud te geven aan het evenement. De viering van 10 jaar gemeente Maasgouw in de vorm van de 10-Kamp Maasgouw bleek in de praktijk niet haalbaar. Het organisatiecomité eindigt het persbericht met: "Indachtig het principe: Beter ten halve gekeerd dan te hele gedwaald, hebben we met spijt in ons hart deze beslissing genomen. Ons rest niet anders dan iedereen die tot nu toe bij de voorbereiding was betrokken en bereid was om er aan mee te werken van harte te bedanken. Met name de lokale contactpersonen, de gemeente Maasgouw, de Rabobank en FunBeach."


Asbestdaken verwijderen en subsidie Geplaatst op: 9-8-2017 22:36

Asbest golfplaten Maasgouw Vanaf 2024 is het niet meer toegestaan om asbestdaken te bezitten vanwege het risico op vrijkomende asbestvezels. Het verbod geldt voor daken die in contact komen met de buitenlucht, zoals golfplaten en dakleien. Asbesthoudend materiaal aan de binnenkant van gebouwen vallen niet onder het verbod. Is een asbestdak in een heel slechte toestand of verwaarloosd? Dan kan de gemeente nu al eisen om het dak meteen te (laten) verwijderen. Eigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van asbest. Als particulier mag u maximaal 35 m2 asbestdak dat in goede toestand is zelf verwijderen. Voor de start van renovatie- of sloopwerkzaam-heden moet duidelijk zijn of er asbest in het gebouw zit en waar en hoe de situatie is. Als u asbest gaat verwijderen dan moet u dit altijd melden bij de gemeente. Als u degene bent die de rekening betaalt, kunt u subsidie aanvragen. De subsidie bedraagt € 4,50 per m2 verwijderd asbestdak met een maximum van €25.000 per adres. Meer informatie: http:// www.rvo.nl


Oproep: geef je op als foto-figurant! Geplaatst op: 9-8-2017 22:25

Fotosessies in Thorn/Wessem en Stevensweert  Maasgouw Voor een fotosessie is de gemeente Maasgouw op zoek naar figuranten die op zaterdag 16 september beschikbaar zijn. Ben je woonachtig in Maasgouw en vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan mooie foto’s van de gemeente? De foto’s worden gebruikt voor promotionele uitingen van de gemeente Maasgouw. We zijn op zoek naar de volgende groepen:  2 jonge gezinnen in het bezit van een fiets; 2 echtparen in de leeftijd van 55 tot 75 jaar; 1 echtpaar in de leeftijd van 35 tot 45 jaar;   5 à 6 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Als dank voor je deelname ontvang je een klein presentje en een afdruk van één van de foto’s.  Fotolocaties zijn het fietspad tussen Thorn en Wessem en de speelnatuur rondom De Hompesche Molen in Stevensweert.   Heb je belangstelling? Stuur dan een e-mail naar communicatie@gemeentemaasgouw.nl onder vermelding van ‘Aanmelding fotosessie 16 september’. Vermeld hierbij je naam, adres en leeftijd. Aanmelden kan tot en met 31 augustus. In de week van 4 september neemt de gemeente contact op om verdere afspraken te maken.


Toeristische app wandelen langs het Limburgse water Geplaatst op: 8-8-2017 14:32

App met wandelroutes en wetenswaardigheden Regionieuws Limburgers met het wandelvirus en een Android- telefoon kunnen deze zomer zes wandelroutes langs het Limburgse water afleggen. De gratis app ‘Waterwandelen’ biedt routes tussen de 4 en 14 kilometer met onderweg weetjes, foto’s en (gesproken) toelichting bij bezienswaardigheden. De routes lopen door Epen, Swalmen, Geijsteren, Echt en Maastricht. Binnenkort is de app ook te verkrijgen voor de iPhone. Meer info op: https://www.waterschaplimburg.nl/actueel/nieuws . Wandel je liever onder begeleiding langs het water neem dan contact op met Waterschap Limburg voor een deskundige wandelgids. Voor de eerste 25 gebruikers van de app stelt het Waterschap 25 tekenkaarten beschikbaar om teken te verwijderen.


Tips om de zomer te genieten in de gemeente Leudal Geplaatst op: 8-8-2017 13:37

Fietsen in de gemeente Leudal Leudal De zomervakantie loopt dan misschien ten einde, dat heerlijke gevoel mag nog wel even blijven! Enkele tips: Theater op locatie: Van woensdag 23 tot zondag 27 augustus op bijzondere locaties: het Limburg Festival, Pakske Klassiek en Natuurlijk…Theater. Ontspan en relax bij Saunacentrum Top Alivio in Horn. Uit eten bij eetcafé Raodhoes: het vroegere gemeentehuis van Roggel en Neer. In Leudal is een aantal ruiterroutes uitgezet die veelal vertrekken vanaf Will’s Ranch in Heibloem. Zin in een Limburgs ‘pilske’? Stap dan eens café Maneslust biej Mieke in Neer binnen. Ook Grand Café Bie de Tied in Kelpen-Oler is een aanrader. Fietsend genieten van de omgeving kijk dan op: www.liefdevoorlimburg.nl/fietsen/regio-leudal . Kijk voor nog meer info op: http://www.liefdevoorlimburg.nl; download de gratis app of volg Liefde voor Limburg op Facebook.


'Aangereden scooterrijder slaat op de vlucht' Geplaatst op: 7-8-2017 20:54

Foto: Neers Nieuws Neer Maandagavond is omstreeks 18.45 uur een scooterrijder op de Steeg in Neer aangereden. Dit meldt Neers Nieuws. De scooterrijder kwam vanaf de Napoleonsweg en reed tegen een auto op de Steeg. De autobestuurster kon niet meer uitwijken. De scooterrijder is met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto terecht gekomen. De man bleef in eerste instantie op de plaats van de aanrijding en heeft nog gesproken met getuigen. Toen hij doorkreeg dat de politie gealarmeerd werd, heeft hij het hazenpad gekozen. Even na 19.40 uur is hij aangetroffen. De politie doet onderzoek.


Cliëntenraad van Proteion zoekt versterking Geplaatst op: 5-8-2017 21:04

Foto: website cliëntenraad Proteion Regionieuws De cliëntenraad van Proteion komt op voor de belangen van ouderen en chronisch zieken die zorg ontvangen. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van zorg in Noord- en Midden- Limburg. De cliëntenraad van Proteion Thuiszorg (wijkteams en thuisbegeleiding) en Proteion Schoon (hulp bij het huishouden) zoekt een nieuwe voorzitter en een lid. Mensen die interesse hebben, maar eerst meer willen weten, kunnen contact opnemen met Vera (06-13 90 06 14). Meer informatie: http://www.proteion.nl/clientenraad .


'Handhaven na verschijnen controle rapport' Geplaatst op: 5-8-2017 19:46

Landgoed Leudal in Haelen Leudal Mathieu Wagemans, raadslid van de fractie Ronduit Open heeft afgelopen maanden diverse malen bij de gemeente Leudal geïnformeerd naar de uitkomsten van de controle op het landgoed Leudal in Haelen. Steeds weer werd hem verteld dat het controlerapport nog niet beschikbaar was. Hij is nu zeer verbaasd omdat hij dat via een andere weg een afschrift van het rapport heeft ontvangen. Raadslid Wagemans: "Uit dit rapport blijkt onomstotelijk dat er ook seizoenarbeiders op het landgoed worden gehuisvest in gebouwen en op locaties waar dat niet is toegestaan." Wagemans vervolgt: "Wij roepen uw College met de grootste nadruk op uw verantwoordelijkheid op het vlak van handhaving serieus te nemen en daar de actie aan te verbinden de overtreding van regels die uit het controlerapport blijkt op zo kort mogelijke termijn te doen beëindigen." Hij eindigt met: "De lijn die ruim een jaar geleden in ingezet, dient met kracht te worden voortgezet en voorkomen moet worden dat we weer in ongewenste praktijken vervallen die jarenlang gebruikelijk waren."


Aanrijding in Ittervoort Geplaatst op: 4-8-2017 22:55

 Ittervoort Vrijdagmiddag 4 augustus vond omstreeks 16.00 uur nabij de kruising Napoleonsweg (N273) / Thornerstraat in Ittervoort een kop-staart botsing plaats. Twee personenauto’s waren tegen elkaar gebotst. De gealarmeerde brandweer hoefde niet in actie te komen om de slachtoffers te bevrijden. Een persoon raakte lichtgewond, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis met de eveneens opgeroepen ambulance.


Nieuw orgel kathedraal over één jaar gereed Geplaatst op: 4-8-2017 22:12

Het orgel in de kathedraal Regionieuws Zowel de provincie Limburg alsook de gemeente Roermond stellen elk € 100.000 ter beschikking aan de stichting Renovatie Kathedraal Roermond voor het nieuwe orgel van de Sint Christoffel kathedraal in Roermond. Dat hebben het Limburgs Parlement en de Roermondse gemeenteraad onlangs besloten. Daarmee is nog slechts € 59.000 nodig om het orgel helemaal af te bouwen. Naar verwachting is het orgel volgend jaar zomer gereed. Aan Verschueren Orgelbouw kan daarom de opdracht gegeven worden om vrijwel het hele orgel af te bouwen. De renovatiestichting hoopt het project in de zomer van 2018 op feestelijke wijze af te sluiten. In de komende maanden kunnen bezoekers van de kathedraal met name tijdens eucharistieviering het orgel zien en horen ‘groeien’.  Naar verwachting zullen over ongeveer een jaar de eerste orgelconcerten en begeleidingen van meerstemmige koormuziek op het nieuwe orgel kunnen plaatsvinden.


Make-A-Wish vervult allerliefste wens van Zoë Geplaatst op: 3-8-2017 21:36

Ontmoeting met Famke Louise bij  Paleis het Loo Roggel Op dinsdag 1 augustus ging de allerliefste wens van Zoë (13) uit Roggel in vervulling. Zoë heeft een Ewing tumor in haar rechter onderbeen. Ze heeft haar laatste operatie achter de rug en leeft helemaal op bij de gedachte aan haar favoriete vlogster Famke Louise. Door het vervullen van haar allerliefste wens liet Make-A-Wish Nederland Zoë, die door haar ziekte te vaak vooral patiënt is, weer kind zijn. Nietsvermoedend werden Zoë, haar moeder en beste vriendinnen Nina, Chantal en Sam thuis opgehaald door een prachtige roze limousine. In een kledingzaak in Venlo mocht ze een outfit uitzoeken en werd daarna prachtig opgemaakt. In Paleis het Loo in Apeldoorn stond vlogster Famke Louise op hen te wachten. Uiteraard werden er eerst prachtige foto’s gemaakt en volgde een heerlijke high-tea. Daarna begon de thuisreis. Eenmaal terug in Roggel werden er nog een aantal familieleden aan het wensgezelschap toegevoegd. Samen gingen zij eten in het lievelingsrestaurant van Zoë in Heythuysen als afsluiting van een prachtige dag. "Mijn wensdag was super geslaagd!", vertelt Zoë.


DNA-verwantschapsonderzoek start in 2018 Geplaatst op: 3-8-2017 21:15

Nicky Verstappen en het monumentje in Brunssum Regionieuws Het Openbaar Ministerie Limburg en de politie hebben in mei aangekondigd een grootschalig DNA- verwantschapsonderzoek te starten in verband met de dood van Nicky Verstappen in 1998. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang en vergen veel tijd. Deze voorbereidingen zullen duren tot in het eerste kwartaal van 2018. In dat kwartaal zal aansluitend ook worden gestart met de daadwerkelijke grootschalige DNA-afname. Er is voor gekozen om te werken met nieuw in te voeren DNA-sets. Deze zullen pas komend jaar in voldoende mate aanwezig zijn. Het voordeel van de nieuwe DNA-sets is dat deze aansluiten bij de vernieuwde verwerkings-methode die per 1 januari 2018 door het NFI wordt toegepast. Verder zijn ze eenvoudiger in de toepassing want bij de nieuwe sets hoeft er maar een  handeling te worden verricht  terwijl bij de oude sets dat meerdere keren moest gebeuren. De nadruk van het DNA-onderzoek zal liggen op de provincie Limburg. Meer informatie: http://www.politie.nl/onderzoeknickyverstappen.  Dit is een gezamenlijk persbericht van Openbaar Ministerie Limburg en Politie Eenheid Limburg.  


Penningmeester voor de Stichting Wensbus Geplaatst op: 2-8-2017 16:47

De Wensbus Maasgouw De Stichting Wensbus Maasgouw is op zoek naar een penningmeester die de financiële gang van zaken rondom de opstart en organisatie van een tweetal wensbussen  van huis uit wil regelen. Affiniteit met (project-) financiering, boekhouding  en begroting van een stichting zonder winstoogmerk is voor deze vacature noodzakelijk. Ben je geïnteresseerd in deze vacature, neem dan contact op met Paul Hessels, (0475) 48 48 48  of wensbusmaasgouw@gmail.com. Meer informatie: http://www.klikmaasgouw.nl


Voor Elkaar Pas: reizen voor Wmo'ers Geplaatst op: 2-8-2017 16:32

Omnibuzz Regionieuws Met de Voor Elkaar Pas kunnen klanten van Omnibuzz voortaan gebruik maken van zowel het openbaar vervoer als Omnibuzz vervoer. Hiermee worden de mogelijkheden om zelfstandig te kunnen reizen vergroot. De Voor Elkaar Pas is een nieuwe OV-chipkaart van Arriva. De pas maakt het reizen met het openbaar vervoer toegankelijker voor mensen die gebruik maken van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Met de pas ontvangen klanten van Omnibuzz een aantrekkelijke korting op reizen met het openbaar vervoer. De Voor Elkaar Pas is een OV-chipkaart op naam voor klanten van Omnibuzz die geldig is in het openbaar vervoer én het Omnibuzz vervoer.  U heeft dus nog maar één vervoerspas nodig. Met de Voor Elkaar Pas kunt u als klant van Omnibuzz tegen een korting reizen met de bussen en treinen van Arriva in Limburg. In de Arriva bussen geldt de gehele dag een korting van 37%. In de treinen van Arriva geldt een korting van 25% na negen uur ’s ochtends. Voor meer informatie: http://www.omnibuzz.nl .


Voorbereidende werkzaamheden N280 gestart Geplaatst op: 1-8-2017 20:02

Rotonde N280 in Baexem Leudal Vanaf 6 april zijn de voorbereidingen voor de optimalisatie van het verkeersontwerp, het opstellen van het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) en de realisatie van het milieueffectrapport (MER) inzake de reconstructie van de N280, wegvak Leudal, begonnen. Deze werkzaamheden worden verricht door het adviesbureau Wagemaker- Kragten, aan wie de opdracht is gegund. Het bureau heeft o.a. gesprekken gevoerd met Waterschap Limburg, gemeente Leudal, Tennet, Enexis, Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Limburg- Noord en de Gasunie. Zo zijn de (vooral technische) eisen geïnventariseerd, waarmee er een gedegen verkeersontwerp kan worden gemaakt. Zodra dit ontwerp er is, zal het vervolgens worden voorgelegd aan omwonenden en belanghebbenden. Aan de hand van de inbreng van hen, kan het verkeersontwerp verder worden verbeterd. De komende tijd zullen de inwoners geïnformeerd worden via website limburg.nl en nieuwsbrieven. Er zal gedurende de periode van ter inzage legging, een openbare informatieavond worden georganiseerd.


Besmette eieren met fipronil in omloop Geplaatst op: 1-8-2017 09:44

Controleer het stempel  op het gekochte ei Regionieuws De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de schadelijke stof fipronil in de eieren aangetroffen. Dit middel is bestemd voor behandeling tegen bloedluis en niet is toegestaan in de pluimveehouderij. De behandeling is uitgevoerd door een pluimveeservicebedrijf. Een groot aantal pluimveebedrijven mogen geen eieren, leghennen of mest meer afvoeren en zij moeten uitgeleverde eieren terughalen. De NVWA adviseert om eieren met de code X-NL- 40155XX niet te eten. Het fipronil-gehalte in deze eieren is dusdanig hoog dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Consumenten wordt geadviseerd de eieren weg te gooien. Daarnaast zijn eieren aangetroffen met een fipronil- gehalte dat hoger is dan de dagelijks toelaatbare hoeveelheid bij langdurige consumptie door kinderen. Ieder ei bevat een eicode. Deze is gestempeld op het ei. Aan de hand van de 5 onderstreepte cijfers kan men de gekochte eieren controleren. Eicode van eieren met acuut gevaar voor de volksgezondheidzijn met de code X-NL-40155XX. Eicodes van eieren met te hoog fipronil-gehalte voor kinderen: X-NL-43113XX; X-NL-43326XX; X-NL-43835XX; X-NL-42766XX; X-NL-42071XX; X-NL-43514XX; X-NL-41679XX; X-NL-43879XX; X-NL-43640XX; X-NL-42659XX.


Kratten gestolen bij Wijnen Paprika’s Geplaatst op: 29-7-2017 19:15

 Regionieuws In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juli tussen 01.00 en 03.00 uur werden bij Wijnen Paprika’s aan de Molenheg in Egchel, statiegeldkratten gestolen met behulp van een kleine vrachtauto en een bestelauto. Beide wit van kleur zonder opschriften. In totaal werd er voor 50.000 euro aan deze kratten ontvreemd. Als iemand iets vreemds heeft gezien of gehoord wat hiermee verband zou kunnen houden neem contact op met de politie 0900-8844 onder vermelding van mutatienummer 2017122070.Wil je anoniem blijven bel dan 0800-7000.


Limburgse wensambulances bundelen krachten Geplaatst op: 27-7-2017 21:00

'Wensambulance Limburg, Uw wens in Beweging'  Regionieuws 'Wensambulance Limburg, Uw wens in Beweging' vervult vanaf 1 juli 2017 de laatste hartewensen van terminaal en langdurig zieken. Wens in Beweging en Wensambulance Limburg fuseren. Zij gaan samen verder in één krachtige stichting. Daardoor kunnen zij nóg meer wensritten realiseren. Om de kracht van beide stichtingen te vergroten en nóg meer wensen in vervulling te laten gaan, is er besloten om de krachten te bundelen. De nieuwe organisatie vervult voor heel Limburg vanuit Venlo, Roermond en Geleen, wensen van ernstig zieke mensen. De organisatie verwacht jaarlijks vele wensritten te kunnen vervullen. Met behulp van ambulance- verpleegkundigen en -chauffeurs, brandweerlieden, politiefunctionarissen en andere, voornamelijk zorgprofessionals, die in hun vrije tijd belangeloos meewerken, zorgt zij ervoor dat ernstig zieken hun zorgen even kunnen vergeten. Dit geldt zeker ook voor kinderen. De stichting wil op zeer korte termijn volledig bereikbaar zijn via de nieuwe website: http://www.wensambulancelimburg.nl


Zwemmen in rivieren en kanalen Geplaatst op: 26-7-2017 21:39

Zwemmen en recreëren Maasgouw In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit is niet zonder gevaar. Rijkswaterstaat wijst op de risico’s. Als zwemmer ben je nauwelijks zichtbaar vanaf een vrachtschip. Zo'n groot schip kan niet direct vaart minderen of uitwijken; word je makkelijk meegezogen door de onderstroom van een passerend schip; verlies je het van de sterke stroming van rivieren, kanalen en draaikolken; kun je door de sterk wisselende temperatuur van het water kramp krijgen of onderkoeld raken. Rijkswaterstaat waarschuwt dat zwemmen in rivieren en kanalen en springen van bruggen levensgevaarlijk is. Op veel plaatsen is dit dan ook verboden! Naast persoonlijk letsel kan het een boete van 140 euro opleveren. Waar is zwemmen verboden? In de vaarweg van rivieren en kanalen; In de buurt van wachtplaatsen of afmeerplekken voor schepen; In snelvaargebieden; In de buurt van een brug, sluis, stuw of ballenlijn; In de routes van veerponten en in en rond havens; Zie http://www.zwemwater.nl


Solar: record creatieve deelnemers en kunstenaars Geplaatst op: 26-7-2017 21:22

donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus  Regionieuws Het aantal creatieve deelnemers en kunstenaars op Solar Weekend is dit jaar naar een recordhoogte gestegen. Met ruim duizend aanwezige bouwers, theatermakers en andersoortige creatieven bewijst Solar Weekend weer een broodnodig platform te zijn voor creatief talent van eigen bodem. Al twaalf jaar lang komen creatieven en kunstenaars bij een tijdens het Solar Weekend Festival in Roermond; het festival waarbij randprogramma tot hoofdprogramma verworden is en waar creativiteit de klok slaat. Dit jaar stroomde er een recordaantal aanmeldingen binnen, waardoor nu de magische grens van duizend creatieven gepasseerd is. Solar telt dit jaar twaalf grote muziekpodia. Deze zijn stuk voor stuk gebouwd door creatieve participanten van het festival. Ze beginnen klein, stoten door en belanden uiteindelijk bij de Main Stage of ‘Het Middendorp’: het epicentrum van Solar Weekend. Het festival vindt plaats van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus aan de Maasplassen in Roermond. Tickets zijn verkrijgbaar op solarweekend.com.


Vrachtauto ontvreemd Geplaatst op: 26-7-2017 21:02

De vrachtwagen op de foto lijkt op de gestolen auto.Roggel In de nacht van dinsdag op woensdag is er in Roggel op de Grote Laak een vrachtwagen gestolen. In de vrachtwagen zaten spullen voor de paardensport. De vrachtwagen betreft een Mercedes Benz, type 914 met het kenteken VD-48-BN. Het opvallende is dat deze knalgeel is. Meer informatie over deze diefstal of heeft u iets gehoord? Neem dan contact op met de politie Weert via 0900-8844 onder vermelding van referentienummer 2017121203. Melden kan ook via meld misdaad anoniem op 0800-7000.


Kerk Ospel in de steigers Geplaatst op: 27-7-2017 11:00

Het actiecomité in de startblokken voor de bouwsteiger Regionieuws De voorbereidende werkzaamheden rond de renovatie van de kerktoren in Ospel zijn gestart. De kerk wordt in de steigers gezet en direct na de bouwvakvakantie start de restauratie. Voor het actiecomité een moment om een beroep te doen op de Ospelse bevolking – en sympathisanten elders – om letterlijk ‘een steentje bij te dragen’ in de kosten van de restauratie. U kunt bijdragen door stenen die nodig zijn voor het herstel te adopteren. Er zijn 3000 bakstenen nodig. U kunt ze voor € 15,00 per stuk adopteren. Inmiddels zijn al meer dan 550 stenen geadopteerd. Meer informatie op: http://www.parochieospel.nl . NL63 RABO 0319 4215 70 tnv ‘Samen sterk voor onze kerk’.


Twee doden in Weert: geen sprake van misdrijf Geplaatst op: 25-7-2017 20:56

 Regionieuws De identiteit van de twee personen die maandagmorgen dood zijn aangetroffen in een appartement in Weert is vastgesteld. Het gaat om een 44-jarige man en 42-jarige vrouw. Beiden verbleven op het adres aan de Graafschap Hornelaan. Tijdens het onderzoek van de politie is niet gebleken dat er sprake is van een misdrijf waar een derde persoon bij de dood betrokken is. Dat is de voor de politie de reden om verder geen onderzoek te doen. Uit piëteit voor de nabestaanden worden verder geen mededelingen gedaan.


Plantregeling landschapselementen Geplaatst op: 25-7-2017 20:48

Alleenstaande eik Maasgouw Heeft u groene ideeën? Wilt u het landschap verbeteren of versterken, of herstelwerk- zaamheden bij u in de buurt uitvoeren? Inwoners en organisaties in gemeente Maasgouw kunnen gebruikmaken van een speciale plantregeling. Deze plantregeling is gericht op het versterken van het oorspronkelijk landschap én op het vergroten van burgerparticipatie.  Het gaat hier om de aanleg en het herstel van landschapselementen. Zowel loofbomen alleenstaand of in groepen of rijen, hoogstam- boomgaardjes, heggen of kleine bosschages. Het gaat hierbij niet alleen om struiken en bomen maar ook de bijbehorende boompalen en boomkorven. Onderdeel van de regeling vormt een advies ter plekke en het opstellen een plantplan met een deskundige van de stichting IKL. Deelnemers betalen een eigen bijdrage van €25,- per boom en €1,25 per meter heg exclusief BTW. De overige kosten worden betaald door gemeente Maasgouw en de provincie Limburg. Meer info: http://www.ikl-limburg.nl/als-eigenaar Hier vindt men het aanmeldingsformulier. Voor vragen John van den Berg via (0475) 85 25 00.


Enquête: Bevolkingsonderzoek borstkanker Geplaatst op: 24-7-2017 19:34

 Regionieuws Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder Nederlandse vrouwen. Ongeveer 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. 80% van de vrouwen met borstkanker is ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen 1,3 miljoen vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Door mee te doen aan het bevolkingsonderzoek is de kans groter om borstkanker vroeg te ontdekken en succesvol te behandelen. Ruim 9 op de 10 vrouwen die deelnemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker, zijn daarover zeer tevreden. Dat blijkt uit een tevredenheids- onderzoek onder ruim 3.000 vrouwen die deelnamen. Alle vragen scoren een rapportcijfer 8 of hoger, behalve de vragen die te maken hebben met pijn. De uitspraak “Ik vind het bevolkingsonderzoek borstkanker belangrijk”, krijgt met 9,5 het hoogste rapportcijfer. Net daaronder scoort met het rapportcijfer 8,9  de deskundigheid en klantgerichtheid van de medewerkers. 
Foodtrucks op ‘The Local Market’ in Beegden

Foodtruck Beegden staat op zaterdag 26 augustus vanaf 14.00 uur in het teken van ‘The Local Market’. In deze geheel nieuwe opzet van de traditionele zomermarkt staan tal van kleine ondernemers die handmade, vintage, mode, lifestyle en wellness verkopen. In het centraal gelegen park is de ‘KIDS Area’. Hier bieden kinderen hun eigen producten aan, vinden workshops plaats en is continu live entertainment in de vorm van (akoestische) optredens. De casual setting wordt benadrukt door een line-up van foodtrucks. Diverse mobiele keukens toveren ‘The Local Market’ om tot een groot sfeervol openluchtrestaurant. Maak een smakelijke ontdekkingsreis door het ruime aanbod streetfood. Neem plaats aan de Chef’s Table in een van de mobiele foodtrucks of proef verrassende gerechten. Van stoere burgers en pulled pork tot healthy snacks; de smaakpapillen worden een hele middag en avond lang getrakteerd. Je kunt je dorst uitgebreid lessen bij de gevarieerde terrassen. Aansluitend wordt in stijl afgesloten met een open air-optreden van ‘From USA’.


Zwanger? Informatieavond over 'de bevalling'

Dinsdag 5 september Dinsdag 5 september van 19.00 tot 21.00 uur verzorgen verloskundigen, gynaecologen en het Vrouw-Moeder- Kindcentrum een informatieavond over de bevalling in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5. Aanmelden via: http:/www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495–572 205. Deelname is gratis. Er wordt uitleg gegeven over de bevalling, eventuele pijnstilling en over ‘wat er anders kan gaan’. Indien mogelijk volgt een rondleiding over de verpleegafdeling en de verloskamers. Er is ruimte voor het stellen van vragen.


Samenwerking Sjwaampop en jubilerend KVW

 Sjwaampop vindt dit jaar op zaterdag 19 vanaf 16.00 uur en zondag 20 augustus vanaf 13.30 uur plaats. Het gratis toegankelijk festival wordt daarmee dit jaar direct in het weekend na het traditionele Kindervakantiewerk (KVW) gehouden. Net als in 2015 vallen deze twee Swalmer activiteiten gedeeltelijk samen. Daarom is in goed onderling overleg besloten tot samenwerking. Deze twee zomerse activiteiten vinden direct na elkaar plaats op de Markt in Swalmen. De KVW motortocht is op woensdagavond 16 en de KVW sluitingsavond op vrijdag 18 augustus.


Nationale NachtvlinderNacht

Nachtvlinders kijken In de avond en nacht van vrijdag 25 augustus tot zondag 27 augustus is heel Nederland in de ban van de Nationale NachtvlinderNacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt dan gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Kijk op www.nachtvlindernacht.nl op welke plek bij u in de buurt naar nachtvlinders wordt gekeken. Nachtvlinders kijken kan in de eigen achtertuin maar ook tijdens een georganiseerde excursie op veel plaatsen in Nederland.


Stenen en fossielen zoekmiddag in Weert

Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man Geologische Vereniging Mente et Malleo Weert heet iedereen welkom op zondag 10 september in en rondom het Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man Weert. De vereniging bestaat 60 jaar en dat willen ze niet zomaar voorbij laten gaan. De tentoonstelling De Onrustige Aarde is geschikt voor jong en oud. Entree gratis. De activiteiten zijn van 13.00 tot 17.00 uur. Deze middag kom je meer te weten over onze bijzondere aarde. Onze planeet verandert al miljoenen jaren. Door activiteiten in de aarde verschuiven bijvoorbeeld onze continenten. Het ontstaan van vulkanen, gebergten en aardbevingen hebben hier mee te maken. Wist je dat het gebied dat nu Nederland is zo’n 70 miljoen geleden zuidelijker lag rond de Middellandse Zee? We kunnen in Nederland en landen om ons heen veel fossielen uit deze periode terugvinden die leefden in subtropische omstandigheden. Voor het opgraven van stenen krijg je een toegangsbonnetje bij de balie van het Natuur-en Milieucentrum. Neem zelf een schepje en/of harkje mee. Meer info: http://www.mente-et-malleo.nl


Begeleid bewegen op het Beweegplein

Bewegen in de openlucht Vanaf 4 september starten de Beweegcoaches van de gemeente Maasgouw weer met een beweeguurtje op het Beweegplein op de Neutrale Hoek in Maasbracht. Het gratis beweeguur wordt tot de herfstvakantie elke maandag van 11.00 tot 12.00 uur gehouden. Het beweeguurtje is een leuke manier om samen in de buitenlucht te bewegen. Iedereen kan meedoen aan het gratis beweeguur, ook mensen die minder mobiel zijn en bijvoorbeeld gebruik moeten maken van een scootmobiel, een rollator of een stok. De Beweegcoach zorgt ervoor dat elke deelnemer passende oefeningen krijgt. Een korte wandelactiviteit rond het Beweegplein, sluit het beweeguurtje af. Aanmelden voor het beweeguur is niet nodig. Mensen die mee willen doen zijn op maandag 4 september om 11.00 uur op het Beweegplein bij de Brede School in Maasbracht welkom.


Fotowedstrijd: Hoe mooi ons kleurrijk Leudal is

Gewijzigde sluitingsdatum 20 augustus Gemeente Leudal, Fotoclub Leudal, Cultureel Podium De Bombardon en Stichting Kunst & Cultuur organiseren een fotowedstrijd in het kader van '10 jaar gemeente Leudal' met als thema: Hoe mooi ons kleurrijk Leudal is. Alle leeftijden kunnen meedoen, verdeeld in 3 categorieën. Een jury zal de foto's beoordelen. In het Kunst & Cultuur Weekend van vrijdag 1 tot zondag 3 september worden de genomineerde foto’s tentoongesteld in de foyer van De Bombardon te Heythuysen. Daarna is de fototentoonstelling tot 22 september voor het publiek in de foyer van de Bombardon toegankelijk. Het publiek kan tot 22 september bepalen welke foto voor de Publieksprijs in aanmerking komt. Ook zijn de foto’s te bekijken tijdens het Kleurrijk Leudal Festijn op zondag 24 september. Er zijn mooie prijzen te winnen. Upload je foto op: Instagram of mail naar: 10JAARLEUDAL@LEUDAL.NL . De sluitingsdatum is zondag 20 augustus. Info zie: http://www.leudal.nl button 10 jaar Leudal


Jonge Limburgse theatermakers vieren 150 jaar Limburg

Welk puzzelstukje van Limburg past bij jou? Met de rondreizende interactieve familievoorstelling ‘In het Zuiden ligt alles anders’ trekken talentvolle jonge theatermakers van Het Laagland en VIA ZUID met een theatertruck naar zes Limburgse zomerfestivals van noord tot zuid. ‘In het Zuiden ligt alles anders’ is informatief maar vooral leuk theater, verrassend en verrijkend. De voorstelling is gratis toegankelijk . De theatermakers - allen met Limburgse roots - betrekken iedereen vanaf de tienerleeftijd bij de interactieve performance. De rondreizende en gratis toegankelijke voorstelling voor tienplussers, hun ouders, toeristen en passanten is te zien op onder andere: Limburg Festival Roermond zaterdag 26 augustus 13.30, 15.00 en 16.30 uur en Cultureel Lint in Weert zondag 17 september 13.30, 14.30 en 15.30 uur Meer info: http://www.viazuid.com en www.hetlaagland.nl .


Stadswandeling Vrienden van Thorn

Rondleiding Thorn met VVV-gids Zondag 20 augustus kun je deelnemen aan een wandeling met een bijzonder thema: 50 jaar vrienden van Thorn. De kosten bedragen € 5,00 per persoon; kinderen tot 12 jaar gratis. De wandeling duurt ongeveer 1 uur. Start vanaf VVV Thorn, Wijngaard 8 in Thorn. Daar binnen zie je al meteen een eerste object, het glas in loodraam met daarop afgebeeld de Thornse muziekgezelschappen. Een gids neemt je mee en vertelt niet alleen over de ruim 1000-jarige geschiedenis van Thorn maar je bezichtigt verschillende objecten die met steun van de Vrienden van Thorn zijn gerealiseerd. Het zijn vaak monumentale elementen die het verleden van Thorn extra accentueren en niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld. Met deze rondgang krijg je een extra dimensie aangereikt naast de rijke ruim 1000-jarige geschiedenis van Thorn.


Vrijwilligersbijeenkomst Samen Zorgen Huis

Vrijwilliger bij Samen Zorgen Huis Leudal? Naar aanleiding van de vier informatie-avonden in mei, hebben diverse mensen zich aangemeld als vrijwilliger bij het Samen Zorgen Huis Leudal. Voor deze groep vrijwilligers is op dinsdag 5 september een algemene vrijwilligers-bijeenkomst van 19.00 tot 21.30 uur. De locatie volgt z.s.m. De avond zal in het teken staan van onder andere kennismaking met alle vrijwilligers en met de eigen werkgroep waaraan u graag wilt deelnemen. Tevens zal het bestuur informatie uitwisselen die voor u als vrijwilliger van belang is ten aanzien van het Samen Zorgen Huis Leudal. Bent u nog geen vrijwilliger van het Samen Zorgen Huis Leudal en heeft u toch interesse na het lezen van deze informatie? Meld u dan aan via het contactformulier op de website: https://www.samenzorgenhuisleudal.nl


Kunstmarkt in De Bombardon Heythuysen

Werk van John van Olffen: Japan De vierde editie van de kunstmarkt ’Kunst dichtbij Kunst’ wordt zondag 20 augustus gehouden in De Bombardon in Heythuysen. Tijdstip: van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en er is ruime parkeergelegenheid. Regionale kunstenaars krijgen de gelegenheid hun beeldende kunst dichter bij de ‘gewone’ mens te brengen, kunst toegankelijker te maken voor een breed publiek maar ook om waardering te krijgen voor hun eigen werk. Kortom, volop gelegenheid om van kunst te genieten, te kijken of te kopen. Zie voor meer informatie: www.debombardon.com . De deelnemende kunstenaars laten een diversiteit aan kunst zien. Zo zijn er meerdere vormen van keramiekkunst, schilderkunst, glaskunst en ook sculpturen van metaal. Verder zijn er enkele korte presentaties over hedendaagse kunst en barok tot impressionisme.


Verzamelaarsbeurs in Meijel

Zondag 20 augustus organiseert Verzamelaars- vereniging De Peelstreek uit Meijel weer haar maandelijkse ruilbeurs. Het evenement vindt plaats in de Rabozaal van het gemeenschapshuis D’n Binger, Alexanderplein 2 in Meijel. De openingstijd van de ruilbeurs is van 10.00 tot 13.00 uur. Het is een ideale gelegenheid voor verzamelaars om hun collectie uit te breiden of aan te vullen. Op verzamelgebied is van alles te vinden zoals postzegels, munten, pennen, bidprentjes, geboortekaartjes, ansichtkaarten, bankbiljetten, suikerzakjes en voetbalplaatjes. Entree: € 1,- .


Gerard van Kol treedt op bij De Pelen

Gerard van Kol Foto: Marijke Vaes-Schroën/StaatsbosbeheerOp zondag 20 augustus is er een optreden van de Leisselse troubadour Gerard van Kol op het Peelpodium van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Hij speelt in twee sets: om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater. Het optreden is voor iedereen toegankelijk en entree is een vrijwillige bijdrage. Informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium . Liedjes die gaan over vroeger, het leven in De Peel maar ook over ‘dagelijkse’ dingen. Zijn optreden is doorspekt met verhalen en anekdotes. Soms gevoelig, soms grappig, maar altijd recht vanuit het hart.


Zegenen Kroedwès

Het plukken van de benodigde kruiden Op zondag 20 augustus wordt het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming gevierd. De werkgroep Kroedwès van Heemkundevereniging Horn heeft boeketjes gemaakt die deze dag in de parochiekerk in Horn worden uitgedeeld en gezegend. De H. Mis begint om 11.00 uur. U kunt ook uw eigen boeketje meenemen. Het zegenen van een boeket met veldgewassen en kruiden is een oud gebruik en is bekend vanaf de tiende eeuw. De Kroedwès beschermt volgens de overlevering tegen allerlei soorten onheil zoals tegen blikseminslag.


Voorbereidingen LDS 2017 in volle gang

Vrijwilligers laten het terrein er pico bello uit zien Over enkele weken vindt in Haelen het Limburgs Dames Schuttersfeest plaats. 85 drietallen van 34 schutterijen uit Nederlands en Belgisch Limburg strijden zondag 17 september om de UT 2017. Vrijdag 15 september wordt een grootse feestavond gehouden en op zaterdag 16 september is het Dorpsschieten voor iedereen uit Haelen en omstreken. Zondag 17 september is de echte strijd om de UT. Volg alle voorbereidingen op: www.LDS2017.nl .


KVW Heel gaat aan de slag op de Beegderheide

Impressie activiteit 2016 Op donderdag 24 augustus gaat KinderVakantieWerk Heel aan de slag op de Beegderheide. De kinderen gaan als onderdeel van hun kindervakantieweek een dagje actief aan de slag voor de natuur van de Beegderheide. Ze gaan bomen zagen en bramen verwijderen om meer ruimte te geven aan heide en diersoorten in het gebied. De kinderen hebben als thema bouwweek en gaan in het bos met de vrijkomende takken een grote stapel maken als nieuwe verblijfplaats voor diersoorten. Het gaat om meer dan 150 kinderen die actief zijn op de Beegderheide. De kinderen worden door de Stichting IKL en de vrienden van de Beegderheide begeleid in hun activiteiten.


Nationale Nachtvlindernacht bij Bezoekerscentrum Leudal

Een nachtvlinder Op vrijdagavond 25 augustus of zaterdagavond 26 augustus (afhankelijk van de weersomstandigheden) wordt er bij het Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 in Haelen een Nachtvlindernacht georganiseerd door vrijwilligers van Groen Hart Leudal in samenwerking met het IVN. Inschrijven: 0475-497 010 of een e-mail naar: ghl.balieteam@gmail.com . Start van de activiteit om 21.30 uur in het Bezoekerscentrum met een korte inleiding waarna buiten in het veld de nachtvlinders gelokt en bekeken kunnen worden. Kosten: een vrijwillige bijdrage. De activiteit kan duren tot maximaal 01.30 uur (afhankelijk van de hoeveelheid vlinders). Nachtvlinderkenner Frans Stultjens brengt zijn kennis en ervaring mee om de schoonheid van de nachtvlinders voor je uit de doeken te doen. Veelal komen de vlinders pas goed tevoorschijn tussen 23.00 en 24.00 uur.


Vogelbeurs in Ittervoort

Op zondag 27 augustus is een vogelbeurs georganiseerd door Vogelvereniging De Grensvogels in CC De Mortel, Leliestraat 2 te Ittervoort. Ze is geopend van 9.00 tot 11.30 uur. Voor de vogelbeurs kan iedereen vogels meebrengen, wel in tentoonstellingskooien en die te ruil en te koop aanbieden. Er is een grote collectie vogels aanwezig, o.a. kanaries, postuurkanaries, tropen en alle soorten parkieten. Kwartels zijn niet toegestaan. Ook kan men en alle soorten broedblokken kopen, kortom alles voor de kweek.


Wandeling en barbecue met lotgenoten

 De Stichting Omgaan met Angst organiseert twee keer per maand een wandeltocht. De 182e wandeling vindt plaats in Zuid-Limburg en wel op zaterdag 2 september. Deze wandeling wordt afgesloten met een barbecue. Hiervoor zijn ook de wandelaars uit Midden-Limburg van harte uitgenodigd. De tocht is bedoeld voor angstpatiënten, hun partners en/of vrienden, die behoefte hebben om op een gezellige en ongedwongen manier lotgenoten te ontmoeten. Het is een prachtige wandeling van ruim 6 km over veldwegen en paden met af en toe een lichte helling. De wandeling start om 13.30 uur bij de familie Nijskens, ’t Rooth 24, Margraten. Hier wordt na afloop ook de barbecue gehouden. Parkeren langs de weg. Kosten € 5,- per persoon. Inschrijven kan door dit bedrag voor 26 augustus te storten op bankrekening NL74RBRB0931120713 ten name van de Stichting Omgaan met Angst, onder vermelding van de namen van de deelnemers.


Peelpodium De Pelen gaat ‘back to the sixties’

2 Men's Joke Foto: Marijke Vaes-Schroën/StaatsbosbeheerZondag 27 augustus kun je een wandeling in Nationaal Park De Groote Peel combineren met een bezoek aan het Peelpodium. Dan speelt 2 Men's Joke, een duo bestaand uit Kees van Hooff en Jos Leijen op het Peelpodium van het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Ze brengen een mix van muziek uit de zestiger jaren. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk. Entree is een vrijwillige bijdrage en komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium .


Jubileum OPCI Contactdag in Heythuysen

De organisatoren Tiny en Geert Hanssen Op zaterdag 2 september vindt vanaf 12.00 uur voor de tiende keer de OPCI Contactdag plaats in De Bombardon in Heythuysen. OPCI staat voor Onafhankelijk Platform Cochleaire Implantatie en is het samenwerkingsverband van de belangen- organisaties voor doven en slechthorenden in Nederland. Geert en Tiny Hanssen uit Heythuysen zaten 10 jaar geleden met heel veel vragen toen Geert in aanmerking kwam voor een cochleair implantaat (CI). Ook door anderen werden ze met zulke vragen benaderd en daarom begonnen ze met het organiseren van de OPCI contactdag. Deze dag is bedoeld voor mensen met een CI en voor hen die een CI overwegen. Ook de ouders van kinderen met een CI en die kinderen zelf zijn van harte welkom. Het wordt een feestelijke bijeenkomst met veel muziek. De kosten van deze dag zijn € 18,50 per persoon. Voor een kind betaalt men € 8,00. Dit is inclusief koffie en gebak, twee consumpties en een buffet. Men kan zich per e-mail aanmelden tot 27 augustus 2017 via peter.helmhout@opciweb.nl