Live Radio Live TV

Provincie geeft toch subsidie Samen Zorgen Huis Geplaatst op: 23-11-2017 20:00

Een gedeelte van het voormalige klooster Leudal Gedeputeerde Daan Prevoo heeft medegedeeld dat de provincie Limburg toch een bedrag van 1,1 miljoen euro beschikbaar stelt voor het Samen Zorgen Huis dat gepland is het voormalig klooster Mariabosch in Baexem. Een maand geleden nog besloot de provincie de subsidie niet te verlenen omdat de gemeente Leudal afgesproken termijnen niet gehaald zou hebben. Aanvullende informatie van de gemeente heeft de provincie anders doen beslissen.


Fakkelestafette Weert e.o. stopt er mee Geplaatst op: 22-11-2017 12:17

 Regionieuws In september 2017 heeft de Stichting Fakkelestafette Weert e.o. voor de 65e keer de Fakkelestafette georganiseerd. Jarenlang heeft de stichting mogen bouwen en kunnen rekenen op veel medewerkers en enthousiaste deelnemers. Als organisatie hebben zij moeten vaststellen dat het steeds lastiger wordt om mensen enthousiast te krijgen en te houden. Een steeds meer veranderende maatschappij draagt bij aan een afname van draagvlak en daarmee afname van animo. Er is besloten te stoppen met de organisatie van de jaarlijkse Fakkelestafette. Ook voor de Stichting Muziekshow Weert, zeer nauw verbonden aan de Stichting Fakkelestafette Weert e.o., valt hierdoor het doek. De beide stichtingen zullen per 1 januari 2018 hun activiteiten beëindigen. Het bestuur bedankt iedereen die op welke wijze dan ook een bijdrage heeft geleverd aan het welslagen van 65 mooie en gedenkwaardige Fakkelestafettes.


Limburgse bestuurders bijeen in Leudal Geplaatst op: 21-11-2017 22:23

Kennismaken met Vegetable Seeds in Nunhem Leudal Woensdag 22 november is Leudal gastgemeente voor de Limburgse Bestuurdersdag. Ruim 350 bestuurders van gemeenten, provincie en waterschappen bezoeken dit jaar het jubilerende Leudal, dat haar 10-jarig bestaan viert. Op het programma staat onder andere de jaarvergadering van de Vereniging van Limburgse Gemeenten. Maar de burgemeesters en andere bestuurders grijpen deze dag ook aan om met elkaar te netwerken. Bestuurders uit de gehele provincie maken tijdens hun bezoek bovendien kennis met een breed palet aan parels van de kleurrijke gemeente Leudal. Het thema van de dag is ‘Kunst en cultuur als bruggenbouwer in de samenleving’ De Bestuurders laten zich vervolgens ‘s middag onderdompelen in de veelzijdigheid van kleurrijk Leudal met excursies naar parels op het gebied van kunst, cultuur en innovatie in de diverse kernen van Leudal.


Nieuw prinsenpaar CV De Hoonder Geplaatst op: 21-11-2017 21:43

Prinses Lea en prins Berend Maasbracht Op zaterdag 18 november hebben de Hoonder in Maasbracht afscheid genomen van prins Kevin I, prinses Romy en hun adjudanten Eline, Jeroen en Brian als afsluiting van een prachtig seizoen. Vervolgens is tijdens ’t Groeate Brachter Vastelaovesspektakel in De Spil prins Berend I uitgeroepen tot 59e Prins van de Hoonder. Prins Berend I (Viswat) zal samen met prinses Lea (Viswat-Luites) het komende seizoen over het Hoonderriek gaan regeren onder het motto: "’t Is ein kwestie van geduld, veur det Prins Berend Limburgs lult!!" Prins Berend I en prinses Lea zullen de Hoonder gaan aanvoeren met ondersteuning van hun adjudanten Petra Bocxe, Robert Geerlings, Sjoerd Ververs en Christian Deneer. Het prinsenpaar heeft nog één thuiswonende zoon, te weten Sander, die eveneens op 18 november is uitgeroepen tot prins Sander I van Jeugdcarnavalsvereniging JCV de Pölle.


Nieuwe dienstregeling openbaar vervoer Geplaatst op: 21-11-2017 13:15

ARRIVA Regionieuws Met ingang van zondag 10 december geldt er een nieuwe dienstregeling voor het bus- en treinvervoer in Limburg. Alles is vanaf nu ook voor de reiziger gemakkelijk terug te vinden in de reisplanners en via arriva.nl/dienstregeling. Wijzigingen voor Midden-Limburg: Panningen en Helden gaan vanaf 10 december via Roggel -Heythuysen-Baexem met Limburgliner 372 aansluiten op Roermond. Er komt een versterkte spitsverbinding Venlo-Reuver-Roermond voor scholieren en forenzen. Ook voor scholieren in de regio Weert zal er een verbetering zijn in de bereikbaarheid van Scholengemeenschap het College (met lijn 674). In de spits komt er een halfuurs-verbinding  tussen Panningen – Horst/Sevenum ( lijn79/679).   Voor een aantal kerkdorpen van Roermond is voorzien de bestaande OV shuttles om te zetten naar een vaste buurtbuslijn.


'Contact met burgers als burgervader' Geplaatst op: 20-11-2017 19:30

Gemeentehuis van Leudal Leudal Raadslid Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open heeft diverse malen bij burgemeester Arno Verhoeven van Leudal die ook portefeuillehouder Personeel is, aandacht gevraagd voor de wijze waarop burgers vanuit het sociaal domein tegemoet worden getreden. Nieuwe ervaringen zijn voor het raadslid aanleiding zich opnieuw tot de burgemeester te wenden. Het betreft concreet de wijze waarop burgers worden ingeschakeld bij het opdoen van werkervaring. Mathieu Wagemans richt zich nogmaals tot de burgemeester: "Ik roep u op in uw functie van portefeuillehouder Personeel meer aandacht te geven aan de dagelijkse processen binnen de gemeente en tijd vrij te maken om als burgervader burgers te woord te staan wanneer zij behoefte hebben tot contact met u." "Te vaak krijg ik van burgers die een gesprek vragen de reactie dat men wordt doorverwezen naar wethouders of naar ambtenaren waarna de gang van zaken zich herhaalt."


Koninklijke onderscheiding voor Wim Weekers Geplaatst op: 20-11-2017 16:25

De gedecoreerde met echtgenote; rechts burgemeester Arno VerhoevenHaler Op zondag 19 november werd aan Wim Weekers, woonachtig in Haler een Koninklijke onderscheiding uitgereikt bij zijn afscheid van de vrijwillige brandweer post Hunsel. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Weekers (59) was van 1987 tot begin 2017 lid van de vrijwillige brandweer, post Hunsel. Hij fungeerde o.a. als bevelvoerder en is sinds 2002 bestuurslid van Stichting De Oude Pomp in Hunsel. Deze stichting zet zich in voor het behoud van oud brandweermateriaal.


Koninklijke onderscheiding voor Har Brouns Geplaatst op: 20-11-2017 16:24

De gedecoreerde met echtgenote; rechts burgemeester Arno VerhoevenHunsel Op zondag 19 november werd aan Har Brouns, uit Hunsel een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Har Brouns (56) is sinds 1987 lid van de vrijwillige brandweer, post Hunsel. Hij fungeerde onder andere als hoofbrandwacht en chauffeur / pompbediende. De uitreiking van de versierselen vond plaats bij gelegenheid van zijn officiële afscheid van de vrijwillige brandweer, post Hunsel.


KERNgezond Roggel in beweging Geplaatst op: 18-11-2017 19:57

Twee meiden maken kennis met taekwondo Roggel Op donderdagmiddag 16 november stond voor de leerlingen van groep 5-6 van basisschool De Zjwiek in Roggel de tweede activiteit op KERNgezond powered by Aevitae op het programma om hen kennis te laten maken met enkele sporten. Zo leerden de leerlingen de basisbeginselen van taekwondo van THV Leudal. Volleybalvereniging Accretos was aanwezig om de leerlingen kennis te laten maken met het volleybal en dansstudio Pulse bezorgde de leerlingen een leuke middag met een dansclinic. De volgende activiteit is 23 januari 2018.


Tweetalige plaatsnaamborden in Nederweert Geplaatst op: 18-11-2017 19:47

Het tweetalige kombord Foto: Nederweert24Regionieuws Jack van Bilsen en René Knapen kwamen in 2016 met het idee bij de gemeente Nederweert om de komborden van de kernen van een dialect- benaming te voorzien. Burgemeester Evers omarmde het initiatief en betrok de dorpsraden er bij. Afgelopen donderdag werden onder het toeziend oog van dorpsraden, sponsoren, bestuursleden van Heemkundevereniging en het Veldeke de nieuwe ‘dialect komborden‘ onthuld met daarop de kerkdorpen Ni-jwieërt, Doospel, Leivere, d’n Diêk en d’Indj in het dialect.


Provinciale subsidie voor orgel van kathedraal Geplaatst op: 16-11-2017 22:30

Het orgel van de kathedraal Regionieuws Op initiatief van Provinciale Staten kan met steun van de Provincie Limburg de restauratie van het orgel van de Roermondse Sint Christoffel- kathedraal 'kathedraalwaardig' worden voltooid. De Sint Christoffelkathedraal in Roermond stamt uit de vijftiende eeuw en geldt als de hoofdkerk van het bisdom Roermond. Het orgel van de kathedraal is in 1954 gebouwd door de firma Verschueren uit Heythuysen. Het bedrijf, dat in 1891 is opgericht en thans in Ittervoort is gevestigd, is op een Brabants bedrijf na, nog de enige orgelbouwer in het zuiden van ons land. Na afronding van de eerste fase van de orgelrestauratie was het orgel al bespeelbaar. Met de laatste fase worden onder meer aangepakt: de mechanieken en de pijpen van het orgel, kleine reparaties en schilderwerk aan de inmiddels gerenoveerde houten orgelkast. Voor dit restauratieproject wordt een beroep gedaan op de firma Verschueren. De provinciale subsidie bedraagt in totaal € 100.000. De restauratie dient 1 juli 2018 afgerond  te zijn. Het instrument is o.a. voor het begeleiden van de koor- en samenzang tijdens de erediensten en voor orgelconcerten.


Collectieve zorgverzekering gemeente Maasgouw Geplaatst op: 15-11-2017 08:00

Zorgverzekering Maasgouw Méér zorgvergoeding en toch minder betalen? Met de collectieve zorgverzekering van de gemeente Maasgouw kan dat! De gemeente Maasgouw biedt aan inwoners met een laag inkomen en hoge zorgkosten een collectieve zorgverzekering aan bij CZ. Meer informatie bij het Sociaal wijkteam van de gemeente Maasgouw. De collectieve verzekering geldt niet alleen voor bijstandsgerechtigden. Ook mensen met loon of uitkering tot 120% van de voor hen geldende bijstandsnorm kunnen gebruik maken van deze regeling. De inwoners kunnen kiezen uit twee aanvullende verzekeringen. Ook wordt binnen dit pakket een vergoeding verstrekt voor de eigen bijdrage die aan het CAK betaald moet worden. De gemeente betaalt een deel van de premiekosten van dit extra verzekeringspakket. Als u denkt in aanmerking te komen kunt u via http://www.gezondverzekerd.nl zien welke pakketten er zijn en deze vergelijken met uw huidige zorgverzekering. Overstappen naar de collectieve verzekering van CZ kan alleen vanaf 1 januari 2018; regelen voor 31 december 2017.


Missionair testament van bisschop Wiertz Geplaatst op: 14-11-2017 16:31

Bischop mgr. Frans Wiertz Regionieuws Bij gelegenheid van het afscheid van mgr. Frans Wiertz als bisschop van Roermond verschijnt een nieuw boek, waarin hij zijn gedachten laat gaan over de toekomst van de katholieke Kerk. De journalist Christian van der Heijden voerde afgelopen zomer vier lange gesprekken met de scheidend bisschop. De weerslag hiervan is verwerkt in het boek ‘Bisschop Frans Wiertz, missionair testament’, dat op donderdag 23 november door uitgeverij Adveniat wordt gepresenteerd. Bisschop Wiertz vertelt in het boek uitgebreid over zijn jeugd in Kerkrade en zijn vorming tot priester in een tijd, waarin in het sterk verzuilde Nederland vertrouwde waarden en normen gingen schuiven. Vervolgens gaat hij uitgebreid in op zijn persoonlijke ervaringen als parochieherder en bisschop. Na een actief leven van bijna 50 jaar als pastor in soms heel woelige tijden, is mgr. Wiertz tot de conclusie gekomen dat de Kerk van de toekomst alleen een missionaire kerk kan zijn.


Herberg Stadt Stevenswaert aan de top Geplaatst op: 14-11-2017 16:24

Interieur van Herberg Stadt Stevenswaert  Stevensweert De 12e editie van de HEERLIJK10Daagse zit er weer op. Van 27 oktober tot en met 5 november stonden honderden toprestaurants extra op scherp om de culinaire liefhebbers voordelig kennis te laten maken met de Nederlandse gastronomie. De gasten hebben na hun etentje een review achter gelaten en de restaurants beoordeeld op eten, service, sfeer en gastvrijheid. De stemmen zijn geteld. Herberg Stadt Stevenswaert in Stevensweert staat op de eerste plaats in de top-5 in Limburg.


De heer Arno Verhoeven, catechist cluster Tabor Geplaatst op: 13-11-2017 21:56

Mgr. De Jong felicteert de nieuwe catechist; links pastoor Vankan.    Foto: Frans van GalenHeythuysen De heer Arno Verhoeven uit Heythuysen is met ingang van 12 november benoemd tot catechist van de parochies H. Nicolaas te Heythuysen, H. Johannes de Doper te Baexem, H. Severinus te Grathem, H. Liduina te Kelpen-Oler en H. Barbara te Leveroy (cluster Tabor). Samen met nog vijf dames en heren ontving hij afgelopen zondag 12 november in de kathedraal van Roermond de kerkelijke zending (missio canonica) namens bisschop mgr. Wiertz uit handen van hulpbisschop mgr. Everard de Jong. Alle kandidaten die zondag tijdens een speciale Versperdienst de zending hebben ontvangen, zijn opgeleid aan de catechistenopleiding Kairos. Ze krijgen allemaal een benoeming als catechist, een functie die bestaat naast de gewijde ambtsdragers (priesters en diakens) in een parochie of instelling. De heer Arno Verhoeven zal het pastorale team van het cluster Tabor gaan ontlasten vanaf januari 2018 op het gebied van ziekenpastoraat.


Nieuwe hoofdredacteur RTV Roermond en 3ML Geplaatst op: 13-11-2017 12:11

Vivian Huyskens Regionieuws Met ingang van 1 januari 2018 zal Vivian Huyskens aan de slag gaan als hoofdredacteur bij omroep RTV Roermond. Vanaf die datum zal ze ook de functie van hoofdredacteur gaan bekleden bij Omroep 3ML. Vivian is momenteel nog werkzaam als directeur bij Omroep 3ML. Vivian Huyskens woont in Beegden en is al geruime tijd actief bij 3ML. Als vrijwilligster, presentatrice, verslaggeefster, lid van het redactieteam en eindredactrice van het journaal heeft ze snel haar weg weten te vinden in medialand. 3ML en RTV Roermond werken al enige tijd aan een gezamenlijke radioprogrammering. Het gedeelde hoofdredacteurschap van Vivian is een verdere belangrijke stap naar een intensievere samenwerking tussen Omroep 3ML en RTV Roermond. Voor beide omroepen betekent dit een groter uitzendgebied, betere mogelijkheden voor grote producties, kwaliteitsverbetering door uitwisseling van kennis en medewerkers bij krapte. Ze biedt meer mogelijkheden voor reclame waarbij de hoofdredacteur nauw samenwerkt met commerciële adviseurs. Daarnaast begeleidt Vivian Huyskens het samenwerkingsproces tussen beide omroepen en in een latere fase met andere lokale omroepen met als doel deze samenwerking uit te breiden tot een volwaardige Midden-Limburgse streekomroep. Bij dit proces blijven ook bestuursleden van beide omroepen betrokken. De medewerkers blijven in dienst bij zijn of haar omroep. De PBO's van beide omroepen blijven zelfstandig functioneren. Vivian Huyskens is contactpersoon voor de OLON/NLPO, de pers en andere partijen.


Liberale Volkspartij Maasgouw: 'Herindeling komt eraan!' Geplaatst op: 12-11-2017 21:24

Gemeentehuis van Maasgouw Maasgouw De Liberale Volkspartij Maasgouw (LVM) verwacht dat een gemeentelijke herindeling niet lang meer op zich laat wachten, omdat in het recente Regeerakkoord staat dat het kabinet de provincies opdraagt om de herindeling ter hand te nemen van gemeenten die in de uitvoering van essentiële taken grotendeels afhankelijk zijn van gemeenschappelijke regelingen. Fractievoorzitter Clemens Meerts: “Het gaat goed met Maasgouw. Het is duidelijk dat het college van B en W zijn zaken goed voor elkaar heeft en Maasgouw heeft de financiën op orde. Onze gemeente wordt goed, rustig en respectvol bestuurd. Deze solide situatie past bij de Strategische Visie 2025 van de gemeenteraad, waarin is opgenomen dat Maasgouw zelfstandig wil blijven,” zegt Clemens Meerts. De LVM is daarom geen voorstander van een herindeling, maar vindt wel dat we de komst ervan onder ogen moeten zien. Daarom is de LVM tegen de uitgave van 7 miljoen euro voor de verbouwing van het gemeentehuis in Maasbracht en tegen de interne reorganisatie die meer dan een miljoen euro gaat kosten.


'Vele samenwerkingsovereenkomsten getekend' Geplaatst op: 11-11-2017 21:21

Schetsontwerp Park Leudal-Oost Leudal In de afgelopen weken zijn veel samenwerkings- overeenkomsten getekend voor park Leudal-Oost. De Stichting Park Leudal-Oost wil niet alleen bestaande gebruikers van het huidige sportpark ’t Ligteveld in Neer een plek bieden, maar ook nieuwe gebruikers. Inmiddels staat de teller op 35 verenigingen en organisaties, die participeren in de Open Club Park Leudal-Oost in Neer. De gemeente Leudal gaat de knoop inzake Park Leudal-Oost doorhakken op maandag 27 november in de commissievergadering Sociaal. Op dinsdag 12 december neemt de raad van de gemeente Leudal een besluit over het doorgaan van Park Leudal-Oost. Met het oog op die besluitvorming vraagt de raad verklaringen over de verwachte deelname van verenigingen aan Park Leudal-Oost. De verenigingen onderstrepen het belang van het gezamenlijk gebruik van de toekomstige accommodatie en faciliteiten zoals kleedlokalen en horecagelegenheid voor het goed functioneren van Park Leudal-Oost. Toekomstbestendigheid loopt als een rode draad door alles heen.


Bakker Cyrille Dieteren wint Maestro 2017 Geplaatst op: 9-11-2017 22:26

Winnaar van de trofee Maasbracht Zaterdag 4 november streden vijf bekende Maasbrachtenaren om de titel Maestro 2017. Het 30-jarig bestaan van het jeugdorkest van Koninklijk Erkende Harmonie Sint Cecilia werd gevierd met een bijzonder concert naar voorbeeld van het bekende Nederlandse tv programma Maestro. In een versierde zaal genoten de ruim 250 aanwezigen van een geweldige avond. Het jeugdige orkest opende de avond met twee stukken o.l.v. hun eigen dirigent Ruud van Cruchten. Daarna waren de Maestro’s aan de beurt. Achtereenvolgens namen Roelof Fransbergen, Ria Oomen, Robert van Duinen, burgemeester Stef Strous en Cyrille Dieteren de baton ter hand. Iedere Maestro had een eigen stuk ingestudeerd, maar werd op de bok verrast door presentator Bert van Cruchten met de vraag ook een niet- voorbereid stuk te dirigeren. Cyrille Dieteren werd Maestro 2017 en kreeg de trofee uitgereikt uit handen van voorzitter Tim Snijckers. Nog een keer vertolkte het orkest het stuk onder de leiding van 'Toreador' Cyrille,


Prezo-certificaat voor Zorgcentrum Beek & Bos Geplaatst op: 9-11-2017 21:06

Zorgcentrum Beek & Bos Heythuysen Donderdag 9 november heeft Zorgcentrum Beek & Bos in Heythuysen voor de tweede keer het Prezo kwaliteitscertificaat behaald. De eerste keer was in 2013. Bij de toetsing is er gekeken naar kwaliteit, veiligheid, goed werkgeverschap, medezeggenschap en goed bestuur. Het personeel is er trots op dat opnieuw bevestigd is dat Beek & Bos verantwoorde zorg levert, gericht op verbetering van de kwaliteit van leven van de cliënten.


Burgemeester Evers sluit twee ‘drugspanden’ Geplaatst op: 8-11-2017 21:48

Drugslaboratorium Regionieuws Twee panden aan de Mildert in Nederweert worden op last van burgemeester Evers gesloten, omdat er sprake is geweest van het overtreden van de Opiumwet. De sluiting gebeurt op basis van vastgesteld gemeentelijk beleid en artikel 13b van de Opiumwet. Deze wet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten. Bij een doorzoeking van de betreffende panden aan de Mildert, begin oktober, werd een productielocatie voor synthetische drugs aangetroffen. Er was op dat moment niemand aanwezig. De politie kwam de locatie op het spoor naar aanleiding van meldingen van inwoners en inspecties van gemeentelijke handhavers. Het onderzoek door de politie is nog lopende. De eigenaar en/of huurder dient beide panden uiterlijk 15 december te sluiten. Gebeurt dat niet dan worden de panden op kosten van de eigenaar/huurder alsnog gesloten.


Boek tijdperk Norbert Nozy bij Koninklijke Harmonie Geplaatst op: 8-11-2017 21:41

‘Merci Norbert Nozy’ Thorn Tijdens het seizoens-afsluitingsconcert op zaterdagavond 15 juli nam Norbert Nozy officieel afscheid van de Koninklijke harmonie van Thorn. Op die avond hoorde dirigent dat ‘zijn periode bij de Bokken’ zou worden vastgelegd in een boek. Het eerste exemplaar is hem op zaterdag 4 november voorafgaand aan het traditionele Caeciliadiner door samensteller Peter Parren, overhandigd. In het verschenen boek is kort en bondig veertien jaar muziekhistorie van de Koninklijke vastgelegd. De hoogtepunten zijn drie concoursen in de concertafdeling met het behalen van een nationale en twee Europese titels. De musicerende leden van de harmonie kregen zondag 5 november na afloop van de repetitie eveneens een exemplaar uitgereikt, omdat zij samen met de dirigent dit muzikaal tijdperk voor de Koninklijke zo succesvol hebben gemaakt. Het boek kan besteld worden via het e-mailadres c.hilbrant-metten@hetnet.nl. De prijs is € 15,00 en per post € 19,50. Het is ook verkrijgbaar op het Matinee Concert op 12 november in de Oranjerie.


Ouderen wonen niet toekomstbestendig Geplaatst op: 7-11-2017 21:54

Blik op de toekomst... Regionieuws Driekwart van de ouderen vanaf 70 jaar heeft nog geen maatregelen in huis genomen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Zij gaan er pas over nadenken, wanneer ze door hun gezondheid worden gedwongen en komen dus pas in actie als het te laat is. Dit blijkt uit onderzoek van stichting Zilver Wonen (ZW) onder meer dan 5000 ouderen met een gemiddelde leeftijd van ruim 72 jaar. Voorzitter Coen Staal: “Op basis hiervan kunnen we over vijf tot acht jaar enorme problemen verwachten." Staal: "Er is namelijk een groot tekort aan seniorenwoningen, ongeveer 60.000, en het merendeel van de senioren woont in een niet- aangepaste woning.” Uit het onderzoek blijkt verder dat 64% van de alleenstaanden niet in een toekomstbestendige woning woont. Voor samenwonenden is dat 55%. Verder wil 31% van de ouderen graag verhuizen naar een gelijkvloerse of aangepaste woning die geschikt is voor de toekomst. Het liefst met winkels en openbaar vervoer op loopafstand.


Reddingsbrigade Aoreven 6 maal goud op NK Geplaatst op: 7-11-2017 20:57

De succesvolle leden van Reddingbrigade Aoreven Heythuysen Op zondag 5 november werd in Gouda het Nederlands Kampioenschap Lifesaving Pool gehouden voor de aspiranten. Zo’n 124 zwemmers, afkomstig van verschillende brigades in de leeftijd tussen 7 en 14 jaar gingen op diverse onderdelen de strijd met elkaar aan. Vanuit Reddingsbrigade Aoreven uit Heythuysen namen 17 zwemmers deel. Ze waren zeer succesvol. Er werden 6 gouden, 10 zilveren en 2 bronzen medailles behaald. Zo werd Selina Stokbroeckx Nederlands kampioen op het onderdeel 100 meter ringduiken met zwemvliezen. Sabine Brugge mag zich Nederlands kampioen noemen op het onderdeel hinderniszwemmen in de jongste leeftijdscategorie 7-8 jaar. Lieke Geraats werd Nederlands kampioen op 50 meter ringduiken met vliezen. Fenne Mennen werd drie keer Nederlands kampioen op respectievelijk reddingswisselslag, lifesaver en ringduiken.


Opening fiets- en wandelpad Thorn en Wessem Geplaatst op: 7-11-2017 20:41

Fietspad Maasgouw Op donderdag 9 november wordt het nieuwe fiets- en wandelpad samen met groep 6 en 7 van basisschool Medardus uit Wessem en groep 7 en 8 van basisschool Koningsspil uit Thorn geopend. Het nieuwe fiets- en wandelpad van bijna 3 kilometer legt een verbinding tussen Thorn en Wessem. De opening vindt plaats om 09.00 uur bij de ingang van Natuurgebied Koningssteen in Thorn. Het fietspad is met hulp van GOML subsidie gerealiseerd. Vanaf het toeristisch seizoen 2018 gaat de fietsroute ook onderdeel uitmaken van het knooppuntennetwerk. Wethouder Lalieu: "Met dit fiets- en wandelpad is een toeristisch-recreatieve route gerealiseerd langs de Maasplassen en door een prachtig natuurgebied. De route loopt tussen Wessem en Thorn en sluit aan op het Belgisch achterland. Fietsers en wandelaars kunnen genieten van de combinatie van natuur en water".


Modernste ambachtelijke bakkerij van Nederland Geplaatst op: 7-11-2017 19:41

Artist impression  Regionieuws De Heerschap Groep in Roggel heeft een perceel van ruim 8.000 m2 verworven op bedrijvenpark Pannenweg II langs de A2 in Nederweert, waar binnenkort het nieuwe hoofdkantoor en een hypermoderne ambachtelijke bakkerij gaat verrijzen. Het hoofdkantoor gaat tevens fungeren als opleidingslocatie voor alle medewerkers. Het bedrijf zetelt sinds de oprichting in 1966 in Roggel, maar is daar de afgelopen jaren uit z’n jasje gegroeid. Vanaf het voorjaar van 2019 zal Nederweert de modernste ambachtelijke bakkerij van Nederland herbergen. De bakkerij voorziet de zes Jumbosupermarkten van Heerschap in de regio en de bakkerijwinkel in Roggel dagelijks van vers brood en banket. Hoewel het bedrijf de modernste bakkerijapparatuur gaat gebruiken, zal het ambachtelijk karakter de boventoon blijven voeren. Ook duurzaamheid zal bij de realisatie van de plannen hoog in het vaandel staan. Het bedrijf biedt inmiddels werkgelegenheid aan ongeveer 700 mensen in Midden-Limburg. "De nieuwe locatie garandeert de continuïteit van ons bedrijf en de hoge kwaliteit van onze ambachtelijke producten," aldus directeur Stan Heerschap.


Inspiratieprijs Cultuurfonds Limburg 2017 Geplaatst op: 4-11-2017 22:05

De drie prijswinnaars Foto: Jonathan Vos Photography  Regionieuws Het Cultuurfonds Limburg heeft de Inspiratieprijs 2017 toegekend aan drie bijzondere natuurprojecten in de provincie. Stichting Sjweikeser Rèngelao ontving de eerste prijs, Vlinderwerkgroep Nederweert de tweede prijs en op de derde plaats kwam Stichting Landschap Horst aan de Maas/Groengroep Sevenum. Op 2 november werden in Maastricht de prijzen uitgereikt door Theo Bovens, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Limburg. De prijs bestaat uit € 10.000, verdeeld over drie prijzen. 


Vondst historisch biervat in Haelen Geplaatst op: 4-11-2017 20:17

Vrijwilligers vonden dit biervat in de kikkerpoel Horn Op de natuurwerkdag is zaterdag 4 november in Haelen een historisch vat opgedoken bij het schoonmaken van de kikkerpoel achter Bezoekers- centrum Leudal. Volgens de vrijwilligers van IKL zou het gaan om een oud biervat van de voormalige bierbrouwerij Huyben 'De Kroon' uit Horn. Meer over deze bijzondere vondst maandag op www.3ml.nl en op 3ML tv.


Duo 'Om in te Lieste' gaat er mee stoppen Geplaatst op: 3-11-2017 21:37

Chantal en Roger nemen afscheid Neer Het Neerse duo 'Om in te Lieste' dat gevormd wordt door Chantal van der Leeden en Roger Theelen gaat in het elfde artiestenjaar er mee stoppen. Het duo heeft met veel succes tijdens carnaval in heel Limburg opgetreden en veel prijzen behaald. Zes keer hebben ze in de halve finale van het LVK gestaan, waarvan twee keer in de finale. Chantal en Roger: "Wae gaon dit jaor väör de elfde kieër d’r alles aan daon en dit kieër same met Bas en Mark, om d’r ein geweldig aafsjiet van te make mèt ozze sjlager ‘t Lempke van de keulkas."


Uitslag ballonnenwedstrijd kermis Ittervoort Geplaatst op: 3-11-2017 21:00

 Ittervoort Op 10 september, tijdens de kermis, hebben de kinderen van Ittervoort meegedaan aan een ballonnenwedstrijd. Er zijn 55 ballonnen de lucht ingegaan en er zijn 7 kaartjes retour gekomen. Afgelopen weekend hebben de prijswinnaars hun prijs in ontvangst mogen nemen. De eerste plaats met de winnende afstand van 204 km is voor Nina Schaefer. Zij heeft het luchtkussen voor een dag gewonnen. Als tweede met 203 km, Simone Corsten; zij kan met een vriend(in) naar de bioscoop en op de derde plaats met 59 km Fiene Minkenberg; zij kan genieten van een snoeptaart.
sPEELse expeditie bij De Pelen

Waterdieren scheppen Foto: Marijke Vaes-SchroënZondag 21 mei start een sPEELse expeditie om 11.00 en om 14.00 uur bij Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk. Er zijn twee tochten op een dag. Deelname kost € 5,00 voor volwassenen en € 3,50 per kind. De tocht is 2,5 kilometer lang en duurt 2 uur. Reserveren is gewenst via: 0495–641 497 of depelen@staatsbosbeheer.nl . De gids van Staatsbosbeheer heeft uitdagende activiteiten voor de deelnemers in petto. Zo ga je waterdieren scheppen, ‘vang’ en ruik je het borrelende moerasgas en loop je een stukje blotevoetenpad. Maar er zijn nog meer opdrachten die inspelen op de natuurbeleving. Deze excursie is uitdagend voor groot en klein; gezinnen met kinderen maar ook voor vrienden die samen een leuk uitstapje in de natuur willen.


Najaarsexpositie Kunst en Cultuur Leudal 2017

Expositie Maarten Bouman en Rob van den Broek Van zondag 12 november tot en met zondag 26 november exposeren Maarten Bouman en Rob van den Broek in het gemeentehuis van Leudal, Leudalplein 1 in Heythuysen. Openingstijden: Zondag 19 en 26 november van 14.00 tot 17.00 uur en op werkdagen maandag tot en met donderdag tijdens kantooruren. Rob van den Broek (Afferden) is van huis uit brons- gieter. Maarten Bouman (Neer) is een schilder die in alle opzichten verknocht is met de streek waarin hij leeft.


Themawandeling: Herfstkleuren

Herfstwandeling De herfst is een seizoen van geuren en kleuren. In het bos schieten de paddenstoelen uit de grond, tussen de bomen hangt die heerlijke frisse herfstgeur. Deze wandeling is gepland voor vrijdag 24 november van 10.00 tot 12.00 uur. De startlocatie is bij Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 in Haelen. De kosten bedragen € 3,50 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen tot 12 jaar.


Expeditie naar Romeins Keulen

Dionysosmozaïek in Keulen Historisch reisgenootschap Cliotravel maakt op zaterdag 25 november een expeditie naar Romeins Keulen. De reissom voor deze dagtocht bedraagt € 35,00. In dit bedrag is het vervoer met een luxe bus van Roermond naar Keulen v.v., entree 2 musea en de Romeinse stadswandeling inbegrepen. Vertrek om 08.00 uur en rond 19.00 uur weer terug in Roermond. Voor meer informatie en opgave: 06-196 753 94 of http://www.cliotravel.nl . Je bezoekt het Romisch-Germanisches museum, de zetel van de Romeinse gouverneur (Praetorium) en je maakt een stadswandeling waarbij je het oude Romeinse stratenpatroon volgt. Limburgse plaatsen zoals Mosa Trajectum (Maastricht), Coriovallum (Heerlen) maar ook kleine nederzettingen zoals Catualium (Heel) en Blariacum (Blerick) waren via het Romeinse wegennet verbonden met Keulen. Een bezoek aan deze 'voormalige' hoofdstad is alleen daarom al interessant.


Lezing: Bomen en Bossen van de IJstijd tot nu

 Dinsdag 28 november organiseert IVN Roermond een lezing over Bomen en Bossen van de IJstijd tot nu. Locatie: Ontmoetingscentrum Minderbroederskerk, Minderbroederssingel 15F in Roermond. Aanvang: 19.30 uur. Kosten: IVN-leden gratis en niet-leden € 2,50 per persoon. De lezing wordt verzorgd door Gert Reijnen.


Digi-OntdekDag met technieken van de toekomst

Voor alle nieuwsgierige mensen, jong en oud Bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250 kun je op zaterdag 9 december zelf aan de slag met moderne technieken in workshops van één uur. Of gewoon eens kijken, een praatje maken en vragen stellen tijdens de open inloop. Je kunt hiervoor terecht tussen 10.00 en 17.00 uur. Kijk op: www.bibliocenter.nl voor het complete programma en aanmelding voor de workshops. Kies uit lasersnijden, robots aansturen met programmeren of werken met een greenscreen. Je kunt aan de slag met 3Dprinten.


Verhalenlunch bij Bibliocenter Weert

Vrijdag 1 december Op vrijdag 1 december vertelt Marjan Kilkens in de Bibliotheek Weert, Wilhelminasingel 250 over haar liefde voor creatief schrijven en hoe dit zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft. De verhalenlunch kost nog geen tientje. Het begint om 12.00 uur in de KoffieBoekerij en duurt tot ongeveer 13.30 uur. Aanmelden tot en met dinsdag 28 november op: http://www.bibliocenter.nl . Wat uit haar verhaal zal bijblijven is de noodzaak die Marjan voelt om te schrijven. Schrijven brengt plezier, biedt een uitlaatklep, verruimt de geest, het heelt en troost. Schrijven bevordert zelfvertrouwen en maakt de schepper in jezelf wakker. Misschien is er ruimte voor een kleine schrijfoefening.


Toneel in Heythuysen

 Toneelgroep Het Scherm Open presenteert: Oma is jäörig. Regie: Ger Verdonschot. Vrijdag 15 en zaterdag 16 december om 20.00 uur en zondag 17 december om 14.00 uur. Entree € 8,00 inclusief 1 consumptie. Locatie: Oos Hoes, Heide 29 in Heythuysen Reserveren: heidebuurt@gmail.com of 0495-641 427. Zie ook: http://www.hetschermopen.com .


Concoursconcert Percussiegroep Zinvol Geweld

Percussiegroep Zinvol Geweld Op zondag 26 november heeft Percussiegroep Zinvol Geweld haar derde concoursconcert sinds de oprichting. Om 15.45 uur in Don Bosco in Heel wordt met veel ‘Zinvol Geweld’ een schitterend muziekprogramma opgevoerd voor een deskundige jury en een groot publiek. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de percussiegroep muziek laten componeren en arrangeren.   Op vrijdag 24 november is om 20.30 uur de generale repetitie in De Haammaeker in Neer. Iedereen is welkom. Percussiegroep Zinvol Geweld is onderdeel van http://www.muziekplein.eu


Extra show over Formule 1 in De Maaspoort

De Maaspoort Theater & Events heeft nog een extra boeking van ‘De Formule 1 Show’ kunnen doen. De try-out show over de autosport die vooralsnog alleen in Venlo te zien is, was afgelopen zaterdag binnen enkele minuten uitverkocht. De vrije verkoop voor de extra show op maandag 18 december start donderdag 23 november om 10.00 uur. De show op 11 december is uitverkocht en de gasten op de wachtlijst krijgen als eerste de mogelijkheid kaarten te reserveren voor deze extra show op 18 december, zij worden persoonlijk benaderd. Kaarten: http://www.maaspoort.nl


Filmfestival Tijdsbeeld met Limburg vroeger en nu

Op zondag 26 november vindt in Filmtheater De Nieuwe Scène (Nieuwstraat 13) in Venlo de derde editie van Filmfestival Tijdsbeeld plaats, een initiatief van het Limburgs Museum en het Huis voor de Kunsten Limburg. Van 11.00 tot 18.00 uur worden die dag negen cultuurhistorische films van vrijetijdsfilmers vertoond. Het filmaanbod is zeer gevarieerd. De festivalbezoeker krijgt portretten van Limburgse kunstenaars voorgeschoteld, dorps- en stadsgezichten van vroeger en nu, belangrijke regionale gebeurtenissen, een tocht langs religieus erfgoed en een verhaal over opgroeien in Limburg.


Concert Lenny Kuhr in Stevensweert

Op zondag 26 november om 15.00 uur verzorgt de zangeres Lenny Kuhr het concert: Gekust door de eeuwigheid. Het vindt plaats in het Protestants kerkje te Stevensweert, Jan van Steffensweertplein. Prijs van kaartjes is € 25,-. Reserveren via: http://www.protestants-kerkje- stevensweert.nl/events/concert-lenny-kuhr . De voorstelling steunt op twee pilaren. De ene is het diepe heimwee, dat ik als kind voelde en dat de grondtoon is van ieder mens. De tweede pilaar is waar de heimwee ons naar toe trekt. Een spannende, ontroerende en vitale voorstelling die menig hart zal raken, zowel om de inhoud en de zeer persoonlijke verbindende teksten als door de muziek die zich zeer transparant, vurig en verfijnd laat horen. Er wordt met minimale geluidsversterking gewerkt. De voorstelling wordt verder opgeluisterd door Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.


Jazz in het Cuypershuis in Roermond

Mike Roelofs (keyboard en zang) Op zondag 26 november verzorgt het duo Roelofs & Van Bommel (jazztoetsen + percussie) een optreden in de sfeervolle Cuyperszaal van het Cuypershuis. Het concert is van 11.30 tot 13.00 uur, de entree is € 10,-. Reserveren kan via 0475 – 359 102 of museum@roermond.nl. Na met elkaar gewerkt te hebben en bij diverse singer-songwriters en americanabands, hebben Mike Roelofs (keyboard en zang) en Sjoerd van Bommel (percussie en zang) besloten om ook als duo met onvervalste ‘grooves’ het livecircuit in te duiken.


Chocoladeactie van Volleybalclub Accretos

Steun Accretos met chocolade Zaterdagochtend 25 november komen leden van Volleybalclub Accretos in Roggel en Neer langs de deuren met heerlijke chocolade. Voor € 3,00 kun je de eigenaar worden van 3 repen chocolade en steun je tevens de vereniging. Niet thuis die ochtend of woon je niet in Roggel of Neer? Stuur dan een mail naar: sponsoring@accretos.nl om alsnog deze heerlijke chocolade te bemachtigen.


Remunjse Kweijelaovend  op vrijdag 24 november

en.. De Sjuut, Café&zo, Le Journal, de Tramhalte, Jill Murphy's en De KingNa de Dweijel- en de DreiJaovend staat op vrijdag 24 november de Kweijelaovend op het programma. In meer dan twintig cafés in de Roermondse binnenstad klinken die avond vanaf 21.00 uur smartlappen, tranentrekkers en levensliedachtige liederen in de meest uiteenlopende vorm. De toegang is ook deze keer helemaal gratis. De Kweijelaovend, ook wel de Remunjse Sjmartlappeaovend, mag zich evenals de Dweijel- en de DreiJaovend al vele jaren verheugen op een ruime publieke belangstelling.


TOP Leudal te gast bij Pedak meettechniek

Het bedrijfspand van Pedak meettechniek Op vrijdag 1 december vindt van 15.00 tot 18.00 de volgende editie van TOP Leudal plaats bij Pedak meettechniek, Roorveld 1 in Heythuysen. Onder de naam Trefpunt Ondernemend & Politiek (TOP) Leudal ontmoeten ondernemers en politici elkaar tijdens een bedrijfsbezoek in Leudal. Directeur Roland Vossen van Pedak meettechniek verzorgt een rondleiding door zijn bedrijf waarbij men meer informatie krijgt over Pedak meettechniek. Thema van de netwerkbijeenkomst is: Wat betekent het regeerakkoord voor organisatie en personeel? Franklin Warlich van Alfa Accountants zal op deze vraag ingaan en voor zowel onderneming als gemeente bespreken welke gevolgen het regeerakkoord heeft en welke ontwikkeling het regeerakkoord met zich mee brengt. Om ca. 17.00 uur is afsluiting met de gebruikelijke netwerkborrel. Politici en ondernemers kunnen zich tot en met 24 november aanmelden bij Bas Maas, (b.maas@leudal.nl of 0475-859039).


Actie 'St. Magdalena' bij Jan Linders in Haelen

Verse wafels Elk jaar geeft Supermarktketen Jan Linders verenigingen de gelegenheid om aan extra inkomsten te komen. Organisatiecomité Fancy Fair St. Magdalena in Haelen uitgekozen. Voor bewoners van Zorgcentrum St. Magdalena kunnen hiermee extra activiteiten worden georganiseerd. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 november bakken de vrijwilligers lekkere wafels om mee te nemen of ter plaatse op te eten. Er is non-stop muziek bij de ingang. Sinterklaas heeft ook aan de kleintjes gedacht. Tussen 10.00 en 12.00 uur zal zwarte piet hen een beetje verwennen.


Heel Wesjo bakt pannenkoeken

Vrijdag 24 november organiseert Jongerenwerkgroep Wesjo weer een Chill-avond voor jongens en meisjes vanaf groep 4. Van 19.00 tot 21.00 uur kun je chillen in jeugdhuis De Sprong aan de Thornerweg 4 in Wessem. Vanavond ga je pannenkoeken bakken en smullen maar. Je kunt ook spelen op de Wii, Playstation, biljarten, tafeltennissen of air-hockeyen. Of wil je zelf eens achter de dj-draaitafel staan? Kijk op de website: www.wesjo.nl of de facebookpagina of er wijzigingen in het programma zijn.


32ste Een veteraan vertelt: Frits van Dooren

Wapenbroeders, veteranen en oud-gedienden maar ook alle overige belangstellenden kunnen op vrijdag 24 november om 19.00 uur gaan luisteren naar Brigade-generaal Frits van Dooren, momenteel Commandant Opleidings en Trainingscommando Koninklijke Landmacht. Locatie: Generaal Spoorpaviljoen in het Nationaal Herdenkingspark Roermond, Maastrichterweg 19 in Roermond. Aanmelden is gewenst via 06 37194396 of veteranentreffen1roermond@gmail.com of Tijdens deze avond zal Frits van Dooren onder andere spreken over zijn uitzending als commandant van SFIR 5, Stabilisation Force Iraq. Tussen 2003 en 2005 zijn ongeveer 7770 Nederlandse militairen uitgezonden geweest naar Irak in de provincie Al-Muthanna. Men kan ook nu weer een zeer interessante uiteenzetting verwachten over een uitzendgebied waarvan men nog weinig gehoord heeft.


Houthakken of fruitbomen snoeien in Stevensweert

De hakhoutbrigade Op zaterdag 25 november gaat stichting IKL in Stevensweert op twee plekken aan de slag in het landschap. Langs de Oude Maasweg wordt er houtgehakt en in de Meersekamp worden fruitbomen gesnoeid. Langs de Oude Maasweg worden er op terrein van Natuurmonumenten samen bomen en struiken verwijderd. Deze plek geeft zich op de Maas, waar eens de oude Maasbrug stond. Deelnemers mogen het hout dat wordt verwijderd mee naar huis nemen om de kachel te stoken. De dag wordt gezamenlijk afgesloten met een lekker drankje. De boomgaard de Meersekamp is een gemeentelijke boomgaard die in beheer is bij de vrienden van de Meersekamp. Deze boomgaard wordt jaarlijks een aantal keer gesnoeid door de vrienden. Iedereen is welkom om deel te nemen aan een van deze activiteiten. Een dag buiten werken is niet alleen heel leuk en nuttig, maar ook gezond! Kom je ook? Aanmelden: http://www.buitenkrachtlimburg.nl .


Film over De Peel bij Buitencentrum De Pelen

Nachtzwaluw Foto: © Cor SpeekOp zondag 26 november toont Cor Speek uit Geldrop in Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 in Ospeldijk zijn film 'De Groote Peel'. Er zijn twee voorstellingen: om 13.30 en 15.00 uur in de activiteitenruimte van De Pelen. Reserveren is niet mogelijk en vol is vol. De film duurt 46 minuten, is gemonteerd in HD-kwaliteit en wordt volledig ondersteund met live geluiden en tekst. In deze film zijn veel voorkomende planten en bijzondere broedvogels te zien maar komen ook zeldzame vlinders en libellen voorbij.


Als de schildklier niet goed werkt

Donderdag 30 november Donderdag 30 november tussen 19.00 en 21.00 uur vindt in het Auditorium van SJG Weert, Vogelsbleek 5 een informatiebijeenkomst plaats voor schildklier- patiënten, hun naasten en andere geïnteresseerden. Aanmelden via: www.sjgweert.nl (zie: Agenda) of bij de afdeling Patiënteninformatie: 0495-572 205. Mevrouw L. Kuijpers-Mannaerts, internist in SJG Weert, geeft uitleg over de werking van de schildklier, veel voorkomende schildklieraandoeningen en de behandeling hiervan. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen. Schildklieraandoeningen kunnen zeer uiteenlopende klachten geven. Bijvoorbeeld extreme vermoeidheid, stijf- en stramheid, gebrek aan concentratie, kort lontje, opgejaagd voelen, het erg warm hebben of juist koud. Er kunnen verschillende dingen mis zijn met de schildklier. Hij kan te groot worden, te langzaam of juist te snel werken en hij kan ontstoken raken. Er kan ook een tumor in de schildklier ontstaan.


Concert Lenny Kuhr in Stevensweert

Lenny Kuhr Zondag 26 november om 15.00 uur vindt in het Protestants Kerkje Stevensweert, Jan van Steffensweertplein 18 in Stevensweert een concert plaats met Lenny Kuhr. Entree: € 25,00. Reserveren via: http://www.protestants-kerkje- stevensweert.nl/events/concert-lenny-kuhr . De voorstelling wordt verder opgeluisterd door Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar.


Torna Cultura Café

Arie van der Lee Zondag 26 november verrast Torna Cultura haar gasten met een gevarieerd Cultureel Café om 14.30 uur in zaal-restaurant Aod Thoear. Een programma met boeiende presentaties en interessante podiumgasten: Arie van der Lee, oud-burgemeester van Thorn. Annie Schreuders-Derks, het monument van de Limburgse volkscultuur. Sander van Daal, kunsthistoricus en projectleider. Lisa Naus en Els Zeegers-Koelen, beiden lid van de Sjrieverskrink Midde-Limburg. Ria Janssen, zangeres, begeleid door Jan Huijbers op piano/gitaar, verzorgt met sfeervol klassieke muziek de intermezzo’s. Chris Trines is de gastheer in dit Torna Cultura Café. Hij maakt en presenteert al ruim 30 jaar radio- en tv-programma’s. Entree: € 5,00. Zie ook: www.tornacultura.nl .


Cyclocross- en MTB-wedstrijd op de Beegderheide

Zondag 26 november organiseert Wielercomité Beegden/TWC De Maastrappers een Cyclocross- en MTB-wedstrijd op de Beegderheide. Start en finish is aan het einde van de Bosstraat. Aanvang van de eerste wedstrijd is rond 10.00 uur. De renners moeten alles in huis hebben om dit technische en zware parcours te ronden. Alleen de allersterksten maken in Beegden kans op de eindzege. Verschillende categorieën zijn aanwezig waaronder jeugd, nieuwelingen, dames, masters en amateurs.