Live Radio Live TV

Limburgse wensambulances bundelen krachten Geplaatst op: 27-7-2017 21:00

'Wensambulance Limburg, Uw wens in Beweging'  Regionieuws 'Wensambulance Limburg, Uw wens in Beweging' vervult vanaf 1 juli 2017 de laatste hartewensen van terminaal en langdurig zieken. Wens in Beweging en Wensambulance Limburg fuseren. Zij gaan samen verder in één krachtige stichting. Daardoor kunnen zij nóg meer wensritten realiseren. Om de kracht van beide stichtingen te vergroten en nóg meer wensen in vervulling te laten gaan, is er besloten om de krachten te bundelen. De nieuwe organisatie vervult voor heel Limburg vanuit Venlo, Roermond en Geleen, wensen van ernstig zieke mensen. De organisatie verwacht jaarlijks vele wensritten te kunnen vervullen. Met behulp van ambulance- verpleegkundigen en -chauffeurs, brandweerlieden, politiefunctionarissen en andere, voornamelijk zorgprofessionals, die in hun vrije tijd belangeloos meewerken, zorgt zij ervoor dat ernstig zieken hun zorgen even kunnen vergeten. Dit geldt zeker ook voor kinderen. De stichting wil op zeer korte termijn volledig bereikbaar zijn via de nieuwe website: http://www.wensambulancelimburg.nl


Zwemmen in rivieren en kanalen Geplaatst op: 26-7-2017 21:39

Zwemmen en recreëren Maasgouw In de zomer zoeken veel mensen verkoeling en ontspanning in de grote rivieren en kanalen. Dit is niet zonder gevaar. Rijkswaterstaat wijst op de risico’s. Als zwemmer ben je nauwelijks zichtbaar vanaf een vrachtschip. Zo'n groot schip kan niet direct vaart minderen of uitwijken; word je makkelijk meegezogen door de onderstroom van een passerend schip; verlies je het van de sterke stroming van rivieren, kanalen en draaikolken; kun je door de sterk wisselende temperatuur van het water kramp krijgen of onderkoeld raken. Rijkswaterstaat waarschuwt dat zwemmen in rivieren en kanalen en springen van bruggen levensgevaarlijk is. Op veel plaatsen is dit dan ook verboden! Naast persoonlijk letsel kan het een boete van 140 euro opleveren. Waar is zwemmen verboden? In de vaarweg van rivieren en kanalen; In de buurt van wachtplaatsen of afmeerplekken voor schepen; In snelvaargebieden; In de buurt van een brug, sluis, stuw of ballenlijn; In de routes van veerponten en in en rond havens; Zie http://www.zwemwater.nl


Solar: record creatieve deelnemers en kunstenaars Geplaatst op: 26-7-2017 21:22

donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus  Regionieuws Het aantal creatieve deelnemers en kunstenaars op Solar Weekend is dit jaar naar een recordhoogte gestegen. Met ruim duizend aanwezige bouwers, theatermakers en andersoortige creatieven bewijst Solar Weekend weer een broodnodig platform te zijn voor creatief talent van eigen bodem. Al twaalf jaar lang komen creatieven en kunstenaars bij een tijdens het Solar Weekend Festival in Roermond; het festival waarbij randprogramma tot hoofdprogramma verworden is en waar creativiteit de klok slaat. Dit jaar stroomde er een recordaantal aanmeldingen binnen, waardoor nu de magische grens van duizend creatieven gepasseerd is. Solar telt dit jaar twaalf grote muziekpodia. Deze zijn stuk voor stuk gebouwd door creatieve participanten van het festival. Ze beginnen klein, stoten door en belanden uiteindelijk bij de Main Stage of ‘Het Middendorp’: het epicentrum van Solar Weekend. Het festival vindt plaats van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus aan de Maasplassen in Roermond. Tickets zijn verkrijgbaar op solarweekend.com.


Vrachtauto ontvreemd Geplaatst op: 26-7-2017 21:02

De vrachtwagen op de foto lijkt op de gestolen auto.Roggel In de nacht van dinsdag op woensdag is er in Roggel op de Grote Laak een vrachtwagen gestolen. In de vrachtwagen zaten spullen voor de paardensport. De vrachtwagen betreft een Mercedes Benz, type 914 met het kenteken VD-48-BN. Het opvallende is dat deze knalgeel is. Meer informatie over deze diefstal of heeft u iets gehoord? Neem dan contact op met de politie Weert via 0900-8844 onder vermelding van referentienummer 2017121203. Melden kan ook via meld misdaad anoniem op 0800-7000.


Kerk Ospel in de steigers Geplaatst op: 27-7-2017 11:00

Het actiecomité in de startblokken voor de bouwsteiger Regionieuws De voorbereidende werkzaamheden rond de renovatie van de kerktoren in Ospel zijn gestart. De kerk wordt in de steigers gezet en direct na de bouwvakvakantie start de restauratie. Voor het actiecomité een moment om een beroep te doen op de Ospelse bevolking – en sympathisanten elders – om letterlijk ‘een steentje bij te dragen’ in de kosten van de restauratie. U kunt bijdragen door stenen die nodig zijn voor het herstel te adopteren. Er zijn 3000 bakstenen nodig. U kunt ze voor € 15,00 per stuk adopteren. Inmiddels zijn al meer dan 550 stenen geadopteerd. Meer informatie op: http://www.parochieospel.nl . NL63 RABO 0319 4215 70 tnv ‘Samen sterk voor onze kerk’.


Twee doden in Weert: geen sprake van misdrijf Geplaatst op: 25-7-2017 20:56

 Regionieuws De identiteit van de twee personen die maandagmorgen dood zijn aangetroffen in een appartement in Weert is vastgesteld. Het gaat om een 44-jarige man en 42-jarige vrouw. Beiden verbleven op het adres aan de Graafschap Hornelaan. Tijdens het onderzoek van de politie is niet gebleken dat er sprake is van een misdrijf waar een derde persoon bij de dood betrokken is. Dat is de voor de politie de reden om verder geen onderzoek te doen. Uit piëteit voor de nabestaanden worden verder geen mededelingen gedaan.


Plantregeling landschapselementen Geplaatst op: 25-7-2017 20:48

Alleenstaande eik Maasgouw Heeft u groene ideeën? Wilt u het landschap verbeteren of versterken, of herstelwerk- zaamheden bij u in de buurt uitvoeren? Inwoners en organisaties in gemeente Maasgouw kunnen gebruikmaken van een speciale plantregeling. Deze plantregeling is gericht op het versterken van het oorspronkelijk landschap én op het vergroten van burgerparticipatie.  Het gaat hier om de aanleg en het herstel van landschapselementen. Zowel loofbomen alleenstaand of in groepen of rijen, hoogstam- boomgaardjes, heggen of kleine bosschages. Het gaat hierbij niet alleen om struiken en bomen maar ook de bijbehorende boompalen en boomkorven. Onderdeel van de regeling vormt een advies ter plekke en het opstellen een plantplan met een deskundige van de stichting IKL. Deelnemers betalen een eigen bijdrage van €25,- per boom en €1,25 per meter heg exclusief BTW. De overige kosten worden betaald door gemeente Maasgouw en de provincie Limburg. Meer info: http://www.ikl-limburg.nl/als-eigenaar Hier vindt men het aanmeldingsformulier. Voor vragen John van den Berg via (0475) 85 25 00.


Enquête: Bevolkingsonderzoek borstkanker Geplaatst op: 24-7-2017 19:34

 Regionieuws Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder Nederlandse vrouwen. Ongeveer 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. 80% van de vrouwen met borstkanker is ouder dan 50 jaar. Daarom krijgen 1,3 miljoen vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Door mee te doen aan het bevolkingsonderzoek is de kans groter om borstkanker vroeg te ontdekken en succesvol te behandelen. Ruim 9 op de 10 vrouwen die deelnemen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker, zijn daarover zeer tevreden. Dat blijkt uit een tevredenheids- onderzoek onder ruim 3.000 vrouwen die deelnamen. Alle vragen scoren een rapportcijfer 8 of hoger, behalve de vragen die te maken hebben met pijn. De uitspraak “Ik vind het bevolkingsonderzoek borstkanker belangrijk”, krijgt met 9,5 het hoogste rapportcijfer. Net daaronder scoort met het rapportcijfer 8,9  de deskundigheid en klantgerichtheid van de medewerkers. 


Vermiste man uit Wessem terecht Geplaatst op: 23-7-2017 21:29

 Wessem De vermiste Tom van Helden uit Wessem is zondagavond dankzij een tip van een oplettende voorbijganger aangetroffen. Hij zat in de berm bij zijn fiets in de omgeving van Neeritter. De 58-jarige man was zondagmiddag rond 12.30 uur thuis in verwarde toestand per fiets vertrokken. Omdat de familie zich zorgen maakte, heeft zij alarm geslagen en de politie ingeschakeld.


Jongerencampagne GGDReisvaccinaties Geplaatst op: 24-7-2017 11:00

#Prikjereis: zo geprikt, zo gedaan! Regionieuws Ga je binnenkort op vakantie of stage naar het buitenland? Bereid je dan goed voor. Veel jongeren ontdekken namelijk te laat dat je voor een aantal landen een reisvaccinatie nodig hebt. Haal je prik daarom ruim voor vertrek want in landen zoals Tanzania, Laos, Indonesië en India is de gezondheidszorg zeker niet zo goed als hier in Nederland. Ga wijs op reis en laat je vakantie niet verzieken! Reistips via: http://www.prikjereis.nl/ . Last-minute je reisprik halen is niet handig. Maak vier tot zes weken voor je vertrekt een afspraak voor het reizigersspreekuur van GGDReisvaccinaties. Ga je langer dan drie maanden naar het buitenland? Ga dan het liefst minstens twee maanden voor vertrek. Met de campagne #Prikjereis speelt GGD Reisvaccinaties in op de belevingswereld van jongeren van 18 tot 28 jaar. PRIK staat in de campagne voor: Protectie, Reizen, Inenting en Kwaliteit. Facebook: www.facebook.com/prikjereis .


KunstPodium Maasgouw officieel geopend Geplaatst op: 23-7-2017 17:06

 Regionieuws Wethouders Jessie Smeets-Palmen en Johan Lalieu hebben donderdag 20 juli jl. op artistieke wijze het KunstPodium Maasgouw bij VVV Thorn officieel geopend. VVV Midden-Limburg biedt kunstenaars uit de gemeente Maasgouw die zelf niet de mogelijkheid hebben hun kunst te exposeren, een podium. VVV is van mening dat kunst niet alleen thuishoort in een museum maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, op de werkplek en in de openbare ruimte. Giel Polman, directeur VVV Midden-Limburg, hoopt hiermee onder andere extra bezoekers naar Thorn te krijgen zodat ze naast het mooie witte stadje ook in contact kunnen komen met kunst gemaakt in Maasgouw. De bezoeker heeft zelfs de mogelijkheid om de tentoongestelde kunst bij de VVV te kopen. Tot en met eind augustus exposeren Sonja Manders, Glassbysonja Linne; Georgina Duncan; Ökami Crafts Wessem; Babs Schaper, Ku-Bez Atelier en Frans Jansen.


D66: afkoopsom dir. OML en brief Wagemans Geplaatst op: 23-7-2017 14:06

D66 LEUDAL Leudal Raadslid Leo Schouten van D66: "Evenals de heer Wagemans van Ronduit Open, heeft D66 met groot ongenoegen kennis genomen van de afkoopsom die is overeengekomen met de heer Tilman Schreurs, oud-directeur van de OML. Voor D66 is het dan ook moeilijk te accepteren dat het zo lang heeft geduurd voor het contract verbroken is, en dat de betrokken bestuurder een afkoopsom krijgt. D66 zal dan ook de voorstellen van de heer Wagemans in dezen steunen en zal hem ook steunen m.b.t. de acties die hij voorstelt richting de commissarissen." Schouten vervolgt: "Maar de heer Wagemans gaat niet in op de rol die Leudal zelf heeft gespeeld. Nadat de commissarissen geen reden zagen om de heer Schreurs te ontslaan, heeft de aandeelhoudersvergadering (met de heer Verlinden namens Leudal) ingestemd met dit besluit. Wethouder Verlinden heeft hierover geen verantwoording willen afleggen aan de gemeenteraad. D66 wil daarom dat niet alleen de commissarissen moeten opstappen, maar ook dat B&W een andere wethouder aanwijst om de gemeente te vertegenwoordigen." D66 stelt daarom voor om de volgende twee punten toe te voegen aan het voorstel van de Wagemans voor discussie in de gemeenteraad: "4. De Raad van Leudal spreekt zich uit over het ingenomen standpunt van wethouder Verlinden in de aandeelhoudersvergadering namens Leudal; 5. De Raad van Leudal spreekt zich uit dat een nieuw arbeidscontract met een directeur van de OML er in voorziet dat bij ontslag vanwege een veroordeling door een rechter, de betrokkene geen aanspraak meer kan maken op een afkoopsom."


Vakantie: wat mag je in je koffer? Geplaatst op: 23-7-2017 11:04

Koffercontrole op Schiphol Regionieuws Het is tijd voor de zomervakantie. Dit betekent dat een groot aantal Nederlanders binnenkort afreist naar een bestemming buiten de EU. Veel van hen houden speciaal ruimte vrij in hun koffer om souvenirs en etenswaar mee naar huis te nemen. Maar mogen deze wel mee terug naar Nederland? Uit recent onderzoek in opdracht van de Nederlandse Douane blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse vakantiegangers – die ooit buiten de EU op vakantie is geweest – wel eens twijfelt of een product of lekkernij mee naar huis mag. Om te voorkomen dat vakantiegangers met twijfel de Nederlandse Douane passeren, kunnen zij de nieuwe Douane Reizen App checken. Deze werkt ook zonder internet. Hier kun je per vakantieland zien wat mee mag en wat niet. Je kan ook je vragen stellen. Zo zie je bijvoorbeeld direct dat smartphones en andere elektronica gewoon mee mogen. Alleen aankopen boven de € 430 hoef je te melden bij de Douane. Hier betaal je vervolgens btw over.


Brief over OML van raadslid Wagemans Geplaatst op: 22-7-2017 22:05

Gedeelte van een bedrijventerrein Regionieuws Raadslid Mathieu Wagemans van Leudal heeft een brief naar de collega-raadsleden gestuurd van Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Roermond. Hij heeft dit gedaan naar aanleiding van een bericht in De Limburger over de beëindiging van het dienstverband van directeur Tilman Schreurs van het Ontwikkelingsmaatschappij Midden- Limburg (OML) waarmee een bedrag van rond de 300.0000 euro zou zijn gemoeid en over de claim c.q. verzoek van de drie commissarissen hun vergoeding over 2016 te verdubbelen. Wagemans stelt dat: "Het dienstverband van Tilman Schreurs is beëindigd door toedoen van Tilman Schreurs zelf vanwege zijn handelen dat door de rechter als strafbaar is beoordeeld en welk oordeel door Tilman Schreurs is geaccepteerd. Er is geen enkele aanleiding om met gemeenschapsgeld de beëindiging van het dienstverband te omlijsten." Minstens zo verontwaardigd is hij over de claim van de commissarissen van OML om hun vergoeding te verdubbelen. Wagemans: "Dat betreft met name personen die een aanzienlijk overheidspensioen genieten." Hij vraagt de gemeenteraad zich uit te spreken over de beëindiging van het dienstverband van de directeur van OML, de claim van de commissarissen en een zo spoedig mogelijke beëindiging van de overeenkomst met de huidige commissarissen.


Voorbereidende werkzaamheden Maaslijn Geplaatst op: 21-7-2017 21:06

Spoorweg overgang Regionieuws Gedeputeerde Staten van Limburg hebben ingestemd met het aanbrengen van een buis voor een glasvezelkabel langs de spoorverbinding Roermond-Nijmegen. Ook hebben zij ingestemd met het geven van opdracht aan Enexis voor de aanleg van de aansluitingen voor negen onderstations. Dit is nodig voor de elektrificatie van de zogenoemde Maaslijn. Het zijn voorbereidende werkzaamheden. Het aanbesteden van de uitvoerende werkzaamheden voor de elektrificatie van de Maaslijn en de overige verbeteringen nadat de inspraakprocedure is doorlopen.


Het Eurobad gaat weer open Geplaatst op: 21-7-2017 20:51

Het Eurobad in Maasbracht Maasbracht Vanaf zaterdag 22 juli kan iedereen weer zwemmen in het Eurobad in Maasbracht. De baden zijn gevuld en het water is dan op temperatuur. De afgelopen 2 weken is er hard gewerkt om de beschadigde coating van de bassins te verwijderen. Na een grote schoonmaak is afgelopen weekend gestart met vullen. Het water is goedgekeurd en alles wordt op orde gebracht. Abonnementhouders van het Eurobad krijgen binnenkort persoonlijk bericht over een tegemoetkoming. Tot zaterdag kunnen zij nog gratis zwemmen in zwembad Weerderhof in Linne.


Inzendingen gezocht voor filmwedstrijd Tijdsbeeld Geplaatst op: 21-7-2017 12:23

Inzendingen gezocht Regionieuws Op zondag 26 november wordt tijdens het Filmfestival Tijdsbeeld voor het eerst de Servaas Huysprijs uitgereikt aan de ‘meest betekenisvolle filmproductie van Limburg’. Amateurfilmers maken kans op de Servaas Huysprijs en mogen tot zaterdag 30 september hun productie inzenden. De belangrijkste voorwaarde is dat de film een tijdsbeeld geeft van Limburg nu of van de provincie in het verleden. De prijs is vernoemd naar de in november 2016 overleden politicus Servaas Huys; de eerste voorzitter van het Limburgs Film en Video Archief. Meer informatie op: www.hklimburg.nl/tijdsbeeld .


Limburgers gaan het liefst op strandvakantie Geplaatst op: 20-7-2017 21:42

Het strand van Noordwijk Foto: 3MLRegionieuws Totaal 95% van de Limburgers is van plan om in 2017 op vakantie te gaan, dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de reiszoekmachine momondo.nl. Totaal 45% van deze Limburgse vakantiegangers heeft plannen om de vakantie aan het strand door te brengen. Ook stedentrips (32%) en het huren van een vakantiehuisje (23%) zijn populaire vakanties. Actieve vakanties (14%), kamperen (14%), rondreizen (14%), wintersport (8%), cruises (4%) en gezondheidsvakanties (9%) volgen op  afstand.  Slechts 5% van de Limburgers geeft aan dit jaar niet op vakantie te gaan.


Uitspraak Voorzieningenrechter inzake Solarfestival Geplaatst op: 20-7-2017 21:32

Solarfestival Foto: Vincent van den BoogaardRegionieuws De voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg heeft woensdag uitspraak gedaan op het verzoek om voorlopige voorziening dat is ingediend namens 28 omwonenden van het Solar-terrein in Roermond en in de buurt gevestigde ondernemers. Tijdens de zitting hebben de verzoekers hun vordering ingetrokken om de vergunningen voor het Solar-weekend op 3 tot en met 5 augustus volledig te schorsen. Zij hebben wel hun andere vorderingen gehandhaafd. Zij hebben namelijk gevraagd om voor de muziek op de camping na 11 uur ‘s avonds beperkingen op te leggen. De beperkingen betreffen het niveau en om de eindtijd te vervroegen tot 01.00 uur. Ook willen zij dat een grotere bufferafstand tussen de camping en woningen ten noorden van het terrein wordt opgelegd en dat een grens wordt gesteld voor het niveau van stemgeluid op de camping ’s nachts. De voorzieningenrechter heeft de verzoeken afgewezen. Hij is van oordeel dat de gemeente voldoende heeft gemotiveerd dat uit veiligheidsoogpunt de muziek op de camping gefaseerd moet worden afgebouwd en dat daarvoor tot 01.30 uur tijd moet worden genomen.


Nieuw Eetcafé Lekker & Gezellig bij St. Charles Geplaatst op: 19-7-2017 15:48

De ingang van Sint Charles  Leudal Het nieuwe Eetcafé 'Lekker & Gezellig' in Heythuysen is er voor iedereen die graag het gezelschap van anderen opzoekt. Een goede samenwerking tussen MetGGZ, PSW, Land van Horne, het AMW, de seniorenvereniging Heitse en Synthese maakt het nieuwe eetcafé mogelijk.  De start is op maandag 25 september van 17.45 tot 20.30 uur. Daarna is het elke vierde maandag van de maand. De gastheer is voorlopig Gasterij de Karibu bij Woonzorgcentrum St. Charles, Op de Bos 2 in Heythuysen. Er wordt dan een betaalbaar driegangenmenu voor € 8,50 geserveerd. En misschien wel belangrijker dan het eten: het is een ontmoetingsplek waar je nieuwe mensen leert kennen. Maar waar je ook in de toekomst informatie kunt halen over nuttige onderwerpen zoals veiligheid in en om het huis, brandpreventie, tips van politie of info over een buurtapp. Ook is het mogelijk een kaartje te leggen of met elkaar een gezellige babbel te hebben.  Binnenkort wordt een de folder 'Lekker & Gezellig' op tal van plaatsen in de gemeente Leudal verspreid.


Gevangenisstraf voor dodelijk verkeersongeval Geplaatst op: 19-7-2017 15:24

Het Roermondse gerechtsgebouw Regionieuws De rechtbank Limburg heeft op dinsdag 18 juli een 36-jarige man uit Weert veroordeeld tot gevangenisstraf van 12 maanden wegens het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeval op 30 maart 2014 op de Roermondseweg (N280) in Swartbroek. De verdachte reed op die dag op een motorfiets. Hij heeft vóór een bocht, terwijl er een doorgetrokken streep op het wegdek was aangebracht, verschillende personenauto’s en motoren via de linker weghelft ingehaald. Daarna heeft hij in die bocht over het verdrijvingsvlak weer naar de rechter weghelft gestuurd. De verdachte reed op dat moment harder dan ter plaatse was toegestaan. Pal na de bocht heeft de verdachte het slachtoffer aangereden, dat zojuist met zijn fiets de weg overstak. De fietser, een man van 78 jaar uit Weert, overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen. Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte onder invloed was van hoge concentraties amfetamine en alprazolam echter geen alcohol.


Nieuwe Fietsroutes-Belevingsroutes Geplaatst op: 20-7-2017 11:00

Liefde voor Limburg Regionieuws Leisure Port heeft in samenwerking met de toeristische platforms nieuwe belevingsroutes in gebruik genomen: De Go Agro fietsroute in Horst aan de Maas, de Stadswandeling in Venlo en de belevingsroute Go Agro Peel en Maas. De drie routes zijn via de App van Liefde voor Limburg te bekijken en te beleven. Zie ook: http://www.liefdevoorlimburg.nl . Er is ook een folder beschikbaar, Nederlands- en Duitstalig, die te verkrijgen is bij meer dan 100 toeristisch- recreatieve bedrijven in Peel en Maas en de VVV’s in de gemeente.


Steun Raad voor Cultuur: philharmonie zuidnederland Geplaatst op: 18-7-2017 19:22

philharmonie zuidnederland Regionieuws De Raad voor Cultuur heeft vertrouwen in de rol die de philharmonie zuidnederland speelt voor de hele regio Zuid-Nederland. De Raad voor Cultuur noemt de keuze van het orkest voor twee standplaatsen en behoud van huidige formatie weloverwogen. De Provincie Limburg heeft al eerder de voorkeur voor dit scenario uitgesproken en reageert verheugd op het advies over de toekomst van de philharmonie zuidnederland. In 2016 adviseerde de Raad voor Cultuur nog aan de Minister van OCW dat de philharmonie zuidnederland via volledige integratie van twee orkestkernen naar één orkest op één standplaats moest toewerken. De Provincie Limburg voelt zich nu gesteund door de Raad voor Cultuur en komt begin september met een plan. Hierin wil zij als één van de belangrijkste financiers van het orkest invulling geven aan haar positie. 


Koninklijke Harmonie van Thorn op Radio 4 Geplaatst op: 18-7-2017 14:04

Nobert Nozy, chef-dirigent, Ab Nieuwdorp, presentator  en Frans Tonnaer, president KHTThorn Vrijdagmorgen 14 juli was de Koninklijke Harmonie van Thorn live te horen op NPO Radio 4. Vanuit het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum liet de Koninklijke horen waarom zij zo geroemd wordt in binnen- en buitenland. Met werken van Absil, Rachmaninov en Dvorák liet de Harmonie een fantastische indruk achter voor de luisteraars op de radio en het publiek in de studio. Ab Nieuwdorp, de presentator van het programma ‘De Klassieken’, was ook vol lof over de uitvoering van de Koninklijke Harmonie van Thorn. De uitzending van De Klassieken, een programma van AVROTROS is via www.radio4.nl/deklassieken terug te luisteren. Tevens is de opname van de Symfonische Dansen van Rachmaninov te bekijken via het You Tube- kanaal van NPO Radio 4. Voor Norbert Nozy was het concert een landelijk afscheid. Nozy heeft de afgelopen jaren de Koninklijke Harmonie van Thorn tot tweemaal toe naar het Europees Kampioenschap gebracht.


Norbert Nozy: Ridder in Orde van Oranje Nassau Geplaatst op: 18-7-2017 13:50

De kersverse 'Ridder' Thorn Zaterdag 15 juli ontving de heer Norbert Nozy uit handen van burgemeester Stef Strous van Maasgouw de Koninklijke Onderscheiding ‘Ridder in de Orde van Oranje-Nassau’. De onderscheiding werd na afloop van zijn afscheidsconcert als chef-dirigent van de Koninklijke Harmonie Thorn uitgereikt. Van 2004 tot 2017 was Nozy chef-dirigent, artistiek eindverantwoordelijke en muzikaal leider van de Koninklijke Harmonie van Thorn. Daarvoor zette hij zich o.a. in als dirigent van Harmonie St. Michaël Thorn van 1983 tot 1985.


‘Tour de Limbourg’ Kamerlid Rens Raemakers   Geplaatst op: 18-7-2017 13:43

Rens op werkbezoek in Brunssum Leudal De Tweede Kamer heeft momenteel reces, maar voor veel Kamerleden is dit geen reden om stil te zitten. Het Leudalse Tweede Kamerlid Rens Raemakers (D66) organiseert deze zomer zijn eigen ‘Tour de Limbourg’, waarbij hij probeert zoveel mogelijk Limburgse gemeenten en instellingen te bezoeken. Zo bezocht Rens organisaties voor kinderopvang in Brunssum, Heerlen en Kerkrade. In Roermond nam hij een kijkje bij het Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg en in Venlo ging hij op werkbezoek bij de WAA Groep. Tot slot organiseerde de gemeente Maastricht rondetafelsessies met Rens en verschillende experts in de jeugdzorg. Wilt u bij uw instelling of organisatie ook een werkbezoek organiseren? Met name in augustus is er nog veel ruimte om dit op korte termijn in te plannen. U kunt mailen naar r.raemakers@tweedekamer.nl. De portefeuille van Rens Raemakers omvat onder meer: jeugdzorg, kinderopvang, armoedebeleid en de participatiewet.  


Volleybalster uit Heythuysen pakt zilver met team Geplaatst op: 17-7-2017 14:57

Jong Oranje op het volleybaltoernooi  Heythuysen Claire Crijns uit Heythuysen heeft met Jeugd Oranje zondagavond zilver veroverd op het Acht- landentoernooi in het Spaanse Valladolid. Het volleybalteam van bondscoach Juliën van de Vyver verloor in de finale met 3-0 van Italië. In de poule wist Oranje Italië nog met 3-1 te verslaan. De 16-jarige Crijns speelt op de middenpositie. Ze is begonnen met volleyballen bij HHC en speelt nu eredivisie bij Peelpush.


Leudal Sociaal doet niet mee aan verkiezingen Geplaatst op: 16-7-2017 21:43

Aanplakbord voor de verkiezingsaffiches Leudal In de kadernota heeft de fractie Leudal Sociaal te kennen gegeven dat ze volgend jaar niet mee zullen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen en dat ieder zijn eigen weg gaat. Wat betekent dit voor de fractie? Rob Flinsenberg heeft in december 2016 al aangegeven dat Leudal Sociaal niet mee zal doen aan de verkiezingen in maart 2018. Hij is van mening dat te veel kleine partijen in Leudal niet in het belang van Leudal is. Rob Flinsenberg blijft wel actief in de gemeente Leudal voor het CDA als adviserend en ondersteunend lid op het sociaal domein. Waarom het CDA? "Het is een partij die staat voor o.a. het gezin, verbinding, belangen van het verenigingsleven, agrariërs, ondernemers en kwetsbare burgers." Zo zal de fractievoorzitter André Kierkels overstappen naar D66, zoals reeds in een eerdere publicatie werd gesteld. Waarom D66? Omdat hij het gedachtegoed van D66 al sinds de jaren '90 aanhangt. Jan Engelen, commissielid Sociaal, heeft gesprekken gevoerd met een drietal fracties. Na ampele overwegingen heeft hij gekozen voor de lokale politieke partij Samen Verder.


Samen Verder vraagt aandacht voor de 'fietser' Geplaatst op: 16-7-2017 21:16

Fietsers, belangrijke deelnemers in het verkeer Leudal Fietsers zijn de meest kwetsbare deelnemers aan het verkeer. “Scholieren gaan dagelijks van huis naar school en terug en dat moet veilig gebeuren”, zegt Ellie van Tilburg, gemeenteraadslid van de fractie Samen Verder. Senioren gebruiken steeds meer de elektrische fiets voor hun dagelijkse boodschappen en om uitstapjes te maken. Ook in het woon-werkverkeer wordt steeds meer gestimuleerd om de auto te laten staan en de fiets te pakken. Een goede ontwikkeling voor mens en milieu. Belangrijk is de veiligheid voor deze kwetsbare weggebruikers. In het bijzonder vraagt Samen Verder aandacht voor de verkeerssituatie in de drukke dorpskernen bijvoorbeeld in Heythuysen. Ook het afstemmen van het fiets- met landbouwroute-netwerk is van belang met een vrijliggend fietspad aan de Heldenseweg. De snelfietsroute Roermond - Weert  is een initiatief van de provincie samen met de gemeenten. Hiervoor is het nodig dat in Horn de aansluiting van het fietspad langs de N280 bij het Lateraal kanaal wordt verbeterd en verlicht. De fractie steunt de nieuwe versie van 'de fiets' in het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan.


Liberale Volkspartij Maasgouw kiest lijsttrekker Geplaatst op: 16-7-2017 19:49

Clemens Meerts Maasgouw Onlangs heeft de ledenvergadering van de Liberale Volkspartij Maasgouw de heer Clemens Meerts (41) uit Beegden tot lijsttrekker gekozen voor de verkiezingen voor de gemeenteraad van Maasgouw in het voorjaar van 2018. De heer Meerts heeft in het verleden diverse politieke en bestuurlijke functies vervuld voor de VVD. Vanaf 2010 is hij raadslid in Maasgouw en sinds begin 2016 doet hij dit voor de LVM. Op de lijst wordt hij gevolgd door Rob Buschman uit Wessem op nr. 2 en Leon Jansen uit Maasbracht op nr. 3. De lijst telt in totaal 13 kandidaten. Ook heeft de Liberale Volkspartij Maasgouw het verkiezingsprogramma al vastgesteld. Dit programma staat in het teken van kritisch besturen, maar wel met een positieve insteek. De LVM kondigt concreet aan te komen met drie verrassende speerpunten waar de burger echt wat aan heeft.
Motor- en Brommerzegening in Roggel

Impressie van een eerdere zegening Sinds 2010 vindt in Roggel een motor-en brommerzegening plaats vooraf gegaan door een H. Mis in de openlucht. De H. Mis is op donderdag 27 april om 11.00 uur op het plein bij de St. Petruskerk waarna de zegening van de brommers en motoren is. Daarna bestaat de gelegenheid om geheel op eigen risico een toertocht te rijden die gratis wordt aangeboden. Er zijn voor zowel motoren alsook voor brommers routes uitgezet. Vanaf 09.00 uur zijn er reeds diverse terrassen geopend, waar men terecht kan voor een hapje en een drankje. Koffie en thee wordt gratis verstrekt in de stand van de organisatoren. Ook na afloop van de zegening en de toertocht kan men terecht bij een van de Roggelse horecabedrijven. Meer info: http://www.mbzroggel.nl


Het 9e Tiener Vastelaovend Kónkoer 2018

Het TVK Het 9e Tiener Vastelaovend Kónkoer in successie vindt op vrijdag 19 januari 2018 plaats in Geleen. Stadscarnavalsvereniging de Flaarisse heet de tieners van Limburg welkom in zalencentrum De Hanenhof. De voorronde voor het TVK staat gepland op zondag namiddag 26 november in Doenrade in Gasterie Dobbelsteyn. De carnavalsvereniging de Pedaalridders is gastheer vanwege het 4 x 11- jarig bestaansfeest van de vereniging. Aanmelden en informatie over het TVK zie: http://www.tvk-limburg.nl


Dorpsfeesten Neer

Zaterdag 29 en zondag 30 juli Zaterdag 29 juli om 20.00 uur opent Rens Raemakers (2de kamerlid D66) uit Neer de Dorpsfeesten georganiseerd door Zangvereniging Maas en Neergalm. Daarna is een optreden van de Bussenschutten. Vervolgens wordt de bekende ‘Neerse Paerevraeter’ uitgereikt aan een persoon in Neer die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeenschap. Christine de Echte Bakker zorgt voor heerlijk gebak. Omstreeks 21.00 uur begint het optreden van Anderkovver. Zondag 30 juli van 10.00 tot 17.00 uur is de grote jaarmarkt met twee joekskapellen: Paaf Aaf en Rebellerie. Vanaf 16.30 uur zorgt De Maaskapel uit Wessem voor ‘Stimmungsmusik’. Zie ook: http://www.maasenneergalm.nl . Ook voor het downloaden van het formulier voor de Kindermarkt. Beide dagen gratis entree.


Inzendingen gezocht voor filmwedstrijd Tijdsbeeld

Inzendingen gezocht Op zondag 26 november wordt tijdens het Filmfestival Tijdsbeeld voor het eerst de Servaas Huysprijs uitgereikt aan de ‘meest betekenisvolle filmproductie van Limburg’. Amateurfilmers maken kans op de Servaas Huysprijs en mogen tot zaterdag 30 september hun productie inzenden. De belangrijkste voorwaarde is dat de film een tijdsbeeld geeft van Limburg nu of van de provincie in het verleden. De prijs is vernoemd naar de in november 2016 overleden politicus Servaas Huys; de eerste voorzitter van het Limburgs Film en Video Archief. Meer informatie op: www.hklimburg.nl/tijdsbeeld .


Persoonlijke begeleider voor cliënt gezocht

Zorgcentrum St. Jozef in Wessem is op zoek naar een persoonlijke begeleider voor een cliënt met dementie.  De belangrijkste activiteiten zijn samen naar muziek luisteren, voorlezen en wandelen. Contactadres: Corry Hahn, 06 52 05 74 16, e-mail: corryhahn@proteion.nl. Meer informatie over deze vacature vindt u op: http://www.klikmaasgouw.nl


Jonge Limburgse theatermakers vieren 150 jaar Limburg

Welk puzzelstukje van Limburg past bij jou? Met de rondreizende interactieve familievoorstelling ‘In het Zuiden ligt alles anders’ trekken talentvolle jonge theatermakers van Het Laagland en VIA ZUID met een theatertruck naar zes Limburgse zomerfestivals van noord tot zuid. ‘In het Zuiden ligt alles anders’ is informatief maar vooral leuk theater, verrassend en verrijkend. De voorstelling is gratis toegankelijk . De theatermakers - allen met Limburgse roots - betrekken iedereen vanaf de tienerleeftijd bij de interactieve performance. De rondreizende en gratis toegankelijke voorstelling voor tienplussers, hun ouders, toeristen en passanten is te zien op onder andere: Limburg Festival Roermond zaterdag 26 augustus 13.30, 15.00 en 16.30 uur en Cultureel Lint in Weert zondag 17 september 13.30, 14.30 en 15.30 uur Meer info: http://www.viazuid.com en www.hetlaagland.nl .


Zomerwandeling in Nationaal Park De Meinweg

Een 'paars' heidelandschap Zondag 13 augustus organiseert IVN Roermond een zomerwandeling in Nationaal Park De Meinweg. Start om 14.00 uur vanaf parkeerplaats Manege Venhof, Venhof 2 in Herkenbosch. Duur 2,5 uur. Gidsen: Marjo Smeets en José Daniels-Creemers. Goede wandelschoenen en drinken voor onderweg zijn aan te bevelen. De Meinweg is een uniek terrassenlandschap dat ontstaan is door breuken in de aardkorst en de invloed van de rivieren Maas en Rijn. Je kunt dit aan de sporen in het landschap zien. De afwisseling in het landschap zoals de hoogteverschillen, koele bossen, dan weer een open gebied met heide en vennen maakt de wandeling extra aantrekkelijk. Vooral nu de heide op haar mooist is.


Open Dag bij Op Herme in Ell

Op zondag 27 augustus wordt bij Op Herme op de Baldersstraat 1 in Ell een Open Dag gehouden. Men is welkom van 14.00 tot 18.00 uur. Vanaf 14.30 uur treedt het Op Herme kinderensemble op en om 15.00 uur is de beurt aan theater/zanggroep El Cambio. Zang van de Syrische zanger Aroa Muchzef en De Soetse uit Ell zingt nostalgische liederen. Om 16.30 uur carrouselrijden: kinderen rijden onder leiding van Louis Mertens met nog zeer fitte pony’s/ paarden op muziek van Carl Orff en Ruud Merx.