Live Radio Live TV

Servex Heibloem en Koeltex Haelen samen Geplaatst op: 22-5-2017 21:46

Liggende ventilatoren Regionieuws Sinds 16 mei maakt Koeltex koudetechniek en airconditioning deel uit van Servex Holding BV. Bij Servex in Heibloem werken twintig mensen. Koeltex werkt vanuit Haelen en heeft twaalf medewerkers in dienst. Alle medewerkers behouden bij de overname hun baan. De wens om sneller te kunnen vernieuwen is de reden waarom beide bedrijven besloten hun krachten te bundelen. Samen hebben ze de robuustheid die nodig is om tot verdere innovaties op het gebied van duurzame koudetechnieken te komen. Algemeen adviseur en oprichter van Servex Hen van den Kerkhof: "Servex werkt al sinds 2014 uitsluitend met de natuurlijke koudemiddelen CO2 en Propaan in nieuwe installaties." Jacqueline Gommans, directeur Koeltex: "De ontwikkeling van duurzame koudetechnieken gaat in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen in onze branche. Alleen zijn wij te klein om ingrijpende innovaties te ontwikkelen. Samen hebben wij wel de juiste omvang én de benodigde slagkracht om grote stappen te zetten."


'Limburgs lekker naar Amsterdam' Geplaatst op: 22-5-2017 21:11

Limburg LEF Regionieuws Een tiental foodproducenten uit de regio Peel en Maas heeft de handen ineengeslagen. Samen willen ze de regio Peel en Maas als dé foodregio positioneren en hiermee ook hun eigen producten onder de aandacht brengen. Onder de noemer Limburg LEF (Liefde, Emotie en Food) presenteren de ondernemers op woensdag 21 juni bourgondisch Limburg in Amsterdam. De bedrijven zijn: Lindeboom Bierbrouwerij, Herefords Slagerij, Görtz Fruit, Wijnerij de Belaeving, Teboza, Ruyghveen, 't Slakkenhuys, Minitree, Ria Joosten Catering & Evenementen en de Waog Biologische Tuinderij.


'Bespreking bestuurscultuur in Leudal' Geplaatst op: 22-5-2017 20:44

Ingang van het gemeentehuis van Leudal Leudal In een brief aan burgemeester Arno Verhoeven van Leudal stelt raadslid Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open dat hij verrast kennis heeft genomen van zijn voornemen om de bestuurscultuur in Leudal nader aan de orde te stellen. Wagemans: "Ik meen dat langzamerhand toch helder zou moeten zijn dat de managementstijl waartoe is besloten een kernprobleem vormt en dat tal van problemen waar we mee te kampen hebben daar een logisch uitvloeisel van zijn." "Er is gekozen voor een managementstijl van 'vertrouwen en loslaten'. Dat betekent dat van sturing door het management nauwelijks sprake is. " Het raadslid roept de burgemeester met klem op in zijn verantwoordelijkheid als portefeuillehouder: "om thans het probleem in het gezicht te kijken en aan te pakken. U kunt daarbij op mijn volledige steun rekenen."


Bijzondere uitkomsten uniek recreatieonderzoek Geplaatst op: 22-5-2017 15:02

Ook intrek bij de jeugd Foto:  NatuurmonumentenRegionieuws In 2016 zijn in totaal 24 miljoen bezoeken gebracht aan Limburgs 35 populairste natuurgebieden. Zo blijkt uit een grootschalig onderzoek van NBTC- NIPO Research in opdracht van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap. Per gebied zijn het motief, de herkomst, de waardering en de bestedingen van de bezoekers in kaart gebracht. Ruim tweederde van de bezoekers komt uit de eigen provincie en de waardering voor alle gebieden is hoog, variërend tussen 7,4 en 8,3. Zuid-Limburg is zoals verwacht het meest populair bij de wandelaars en fietsers. Het onderzoek bevestigt echter ook dat de rest van de provincie zeer in trek is. Gebieden als Mookerheide en Maasduinen in Noord-Limburg, en Leudal en Maasplassen in Midden-Limburg trekken ook een miljoenenpubliek. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap beschouwen de uitkomsten als bevestiging van de populariteit van de Limburgse natuur.


Geveltoneel wint Wilhelmina Sangers Cultuurprijs Geplaatst op: 21-5-2017 21:26

Gezicht op Wessem met St. Medarduskerk Wessem Het Geveltoneel Wessem is een van de winnaars van de een Wilhelmina Sangers Cultuurprijs 2017. Op zondag 21 mei ontving een afvaardiging van het Geveltoneel uit Wessem een bedrag van € 5.000 tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Odapark in Venray. Het Geveltoneel Wessem is 1 van de 6 winnaars dit jaar. Ze kregen de prijs voor hun aandeel in de restauratie van de St. Medarduskerk in Wessem.  Via een jaarlijks terugkerend kerstevenement zamelen ze geld in voor de restauratie van deze kerk.


Goud voor handboogschutter Steve Wijler Geplaatst op: 21-5-2017 21:18

 Horn Handboogschutter Steve Wijler uit Horn heeft bij zijn debuut in de wereldbeker gestunt met de gouden medaille. De twintigjarige Limburger won zondag 21 mei de finale van de World Cup in het Chinese Shanghai met 6-2 van de Zuid-Koreaanse wereldtopper Kim Woo-jin. Dit meldt nieuws.nl.


Politie waarschuwt voor babbeltruc Geplaatst op: 21-5-2017 19:31

Kierstandhouder op de voordeur Leudal De laatste tijd heeft de Politie Leudal diverse meldingen over de zogenaamde babbeltruc ontvangen. Hiermee wordt het praatje bedoeld van mensen die onaangekondigd aan de voordeur staan en die met een smoes toegang willen krijgen tot de woning. Voorbeelden zijn verkopers van pannensets, accu's of tapijten, medewerkers van isolatiebedrijven of beveilingsbedrijven die de isolatie of beveiliging van het huis komen controleren of mensen die zich voordoen als medewerkers van de Vereniging Eigen Huis. Laat niet zomaar iemand binnen in de woning, maar vraag naar een legitimatiebewijs. U kunt bij de voordeur eventueel ook gebruik maken van een zogenaamde kierstandhouder, een middel waardoor iemand niet zomaar naar binnen kan komen. U kunt altijd de politie informeren via 0900-8844.


LLTB Weerbericht voor boeren en tuinders Geplaatst op: 20-5-2017 21:06

Elke maandag een nieuw weerbericht Regionieuws De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) lanceerde onlangs haar eerste professionele weerbericht. Het LLTB Weerbericht wordt inhoudelijk voorbereid en gepresenteerd door weerman Thijs Zeelen van Meteo Limburg. In het weerbericht kijkt Zeelen één week vooruit en geeft hij tips waar boeren en tuinders qua weer rekening mee moeten houden voor hun land- en tuinbouw- gewassen. Elke maandagmiddag lanceert de belangenbehartiger voor agrarisch Limburg een nieuw weerbericht. Het LLTB Weerbericht is een pilotproject van acht weken. In elk weerbericht komt ook één foto in beeld waarin land- en tuinbouwgewassen en het weer centraal staan. Boeren, tuinders én burgers kunnen foto’s insturen naar weerbericht@lltb.nl. Het eerste LLTB Weerbericht is te bekijken op de Facebook-pagina van de LLTB: https://www.youtube.com/watch?v=Yf-UQ9Wx2Vg. Vanaf maandag 22 mei zendt omroep 3ML het LTTB Weerbericht wekelijks, gedurende 8 weken als pilot, uit.


LLTB opent jacht op hennep Geplaatst op: 20-5-2017 20:52

Een 'gemerkt 'maisveld Regionieuws De Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) opent de jacht op hennep. De LLTB doet dit met behulp van drones met ultra HD-camera’s. Deze voor Nederland unieke aanpak komt voort uit het zeer succesvolle anti-hennepproject dat al jarenlang in Limburg actief is. Hierin werken de LLTB, politie, Openbaar Ministerie en andere partijen samen om de overlast van hennepteelt in het buitengebied terug te dringen. De overlast van hennepteelt in het buitengebied is dermate teruggedrongen, dat de politie heeft besloten geen hennepvluchten meer uit te voeren in Limburg.


Clavis: Nieuw webmagazine bisdom Roermond Geplaatst op: 19-5-2017 22:23

Het nieuwe webmagazine Foto: Bisdom RoermondRegionieuws De eerste uitgave van Clavis is uit. Dat is het nieuwe maandelijkse webmagazine van het bisdom Roermond. Met het webmagazine wil het bisdom belangstellenden op een eigentijdse manier informeren over wat er in de Kerk in Limburg leeft. In het eerste nummer onder meer de aankondiging van een grote inventarisatie van alle kerkinterieurs in Limburg en een interview met pastoor Marcus Vankan die kunstwerken inzet om het evangelie te verkondigen. Verder een keur aan nieuwtjes uit het bisdom en een terugblik met foto’s en video’s op de landelijke Fátimaviering van 13 mei. Clavis is Latijns woord en betekent ‘De Sleutel’. De titel van het nieuwe webmagazine is daarmee een verwijzing naar het gelijknamige bisdomblad, dat maandelijks als gedrukt magazine verschijnt. Het webmagazine Clavis vervangt het Infobulletin dat leden van pastorale teams, kerkbesturen, vrijwilligers, religieuzen en andere belangstellenden tot nu toe maandelijks toegestuurd kregen.


Aan ongeval ging winkeldiefstal vooraf Geplaatst op: 18-5-2017 21:42

 Regionieuws Het verkeersongeval waarbij een voetganger woensdagmiddag ernstig gewond raakte in Roermond is voorafgegaan door een winkeldiefstal. Uit politie onderzoek is gebleken dat twee jongens na een winkeldiefstal op de vlucht sloegen. De diefstal werd opgemerkt en doorgegeven aan beveiligingsmedewerkers die in de buurt van de plek van het ongeval stonden. Op het moment dat ze werden geïnformeerd over de diefstal zagen zij beide jongens bij de Wilhelminasingel het rode verkeerslicht negeren. Een van de twee, een 15-jarige jongen uit Amsterdam, kwam onder een auto. De twee beveiligingsmedewerkers verleenden eerste hulp aan het slachtoffer. De aangereden jongen is met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht. De tweede verdachte is op dit moment nog niet door de politie opgespoord. De gestolen goederen zijn bij het slachtoffer aangetroffen en inmiddels terugbezorgd bij de winkel.


Palladio in Helden failliet Geplaatst op: 18-5-2017 16:04

Uitgaanscentrum Club Palladio Regionieuws Op 16 mei heeft de rechtbank Roermond de firma Palladio Horeca B.V in staat van faillissement verklaard met benoeming van mr. C.W.M. Slegers tot curator. Dit afgelopen woensdag is dit bekend gemaakt. Dit betekent dat voor Club Palladio aan de Molenstraat in Helden, het doek definitief gevallen is. Palladio, in de volksmond bekend als Kubke, werd twee jaar geleden nog flink verbouwd tot een luxe uitgaansgelegenheid.


Voor 'spek en bonen' trouwen in Leudal Geplaatst op: 18-5-2017 11:51

Zondag 24 september Leudal Op zondag 24 september tijdens het Kleurrijk Leudal Festijn in het gemeentehuis wil de gemeente alle inwoners van gemeente Leudal de mogelijkheid geven om met zijn of haar grote liefde voor 'spek en bonen' te trouwen in de raadzaal in Heythuysen. Tijdens deze huwelijksvoltrekking mogen ze elkaar, middels een persoonlijke invulling vertellen waarom ze met elkaar willen trouwen of nogmaals willen trouwen. Natuurlijk in het bijzijn van familie, vrienden, klasgenoten, medebewoners etc. Tenslotte zullen ze elkaar ook het 'ja-woord' geven. Het getrouwde 'spek en bonenstel' krijgt een speciaal aandenken aan deze dag mee naar huis. Inschrijven kan door te mailen naar: 10jaarleudal@leudal.nl. U dient dan de naam, geboortedatum, telefoonnummer en de reden door te geven van beide personen die met elkaar voor 'spek en bonen' willen trouwen of elkaar de liefde willen verklaren.


Ludieke verkeersactie door schoolkinderen Geplaatst op: 18-5-2017 11:32

Lasergun  Buggenum Vrijdag 12 mei vond in Buggenum op de Berikstraat en Dorpstraat een ludieke actie plaats. De actie bestond uit lessen over verkeer aan de schoolkinderen, waarbij de leerlingen werden betrokken bij de controles tegen hardrijden. Verkeersdeelnemers werden aangehouden om hen te wijzen op gevaren als gevolg van hardrijden binnen de bebouwde kom. Ook werden er flyers uitgereikt. Zelfs de lasergun mocht worden gebruikt om snelheden te meten.


Jeugdorkest Maasbracht winnaar van Jury Award Geplaatst op: 16-5-2017 22:06

Het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia  Maasbracht Op zaterdag 13 mei nam het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia uit Maasbracht deel aan het Eurofestival in Heel. Het staat vanaf oktober 2012 onder leiding van Ruud van Cruchten en viert in 2017 het 30-jarig bestaan. Op dit 2-daagse Eurofestival dat 20 jaar bestaat, gaven jeugdorkesten uit binnen- en buitenland acte de présence. Bij dit festival worden twee keuzewerken van de deelnemende orkesten beoordeeld door een tweekoppige jury, die ieder orkest voorziet van deskundig en opbouwend commentaar. Aan het einde van de eerste dag werd aan het jeugdorkest van harmonie Sint Cecilia de Sjra Hermans Jury Award uitgereikt als het meest veelbelovende orkest van de dag. Na het succesvolle optreden werden de jeugdige muzikanten ontvangen in de Spil, waar ze door de dames van de activiteitencommissie werden getrakteerd op frietjes. Daarna werd er gezamenlijk gekeken naar een opname van het optreden van die middag verzorgd door Julius Kuyper en was nog er een gezellig samenzijn.


€7.500 subsidie voor de Haammaeker Geplaatst op: 16-5-2017 21:21

Culi-Naer in de Haammaeker Foto: Wiel aan den BoomNeer Gemeenschapshuis de Haammaeker is volop bezig met een renovatieplan. Het stichtingsbestuur doet dit in uitvoerig overleg samen met de gebruikers van de Haammaeker. De eerste stappen zijn reeds in werking gezet en met succes! De Haammaeker heeft een subsidieverzoek ingediend bij het VSB fonds. Dit fonds heeft het gemeenschapshuis inmiddels €7.500 toegezegd. Dit bedrag heeft de Haammaeker gebruikt voor de aanschaf van nieuw meubilair. Voor de realisering van de plannen gaat het bestuur nog een beroep doen op andere subsidieverstrekkers zoals de gemeente Leudal, provincie Limburg, het Oranjefonds en de Rabobank. Tevens doet zij een beroep op het Neerse verenigingsleven. Het bestuur van de Haammaeker is ervan overtuigd dat de Neerse inwoners zich daadwerkelijk willen inzetten voor het behoud van de Haammaeker. Dit leidt het af uit verklaringen van verenigingen tijdens het gebruikersoverleg en door de inzet bij het aanvragen van de subsidies door Muziekplein.


Myouthic behaalt kwaliteitskeurmerk CultuurKeur Geplaatst op: 16-5-2017 21:12

Het felbegeerde certificaat     Thorn De stichting Myouthic, het Centrum voor Kunst en Cultuur in Thorn, beschikt sinds 1 mei over het felbegeerde kwaliteitskeurmerk CultuurKeur. Het bijbehorende certificaat, dat een geldigheids- duur heeft van vier jaar, is met gepaste trots ontvangen. Het aantal organisaties in de provincie Limburg met een dergelijk kenmerk is immers op één hand te tellen. Het keurmerk is in het leven geroepen door Cultuurconnectie, de landelijke brancheorganisatie voor cultuureducatie, amateurkunst en volksuniversiteitswerk. Hobéon Certificering BV uit Den Haag heeft afgelopen voorjaar een uitgebreide audit uitgevoerd bij Myouthic. In totaal kwamen daarbij zeventien normeisen aan bod. Deze normeisen zijn afgeleid uit de vier hoofdthema’s te weten: Visie & Beleid - Primaire Processen - Producten, Diensten & Innovatie – Processen, Organisatie & Resultaten. Men constateerde ook dat Myouthic met haar producten en diensten aantoonbaar en op een verantwoorde wijze invulling geeft aan de vraag van de klantgroepen.  


Landelijke Gilde Wandeldag in Roermond Geplaatst op: 16-5-2017 19:59

Pierre Cuypers in zijn werkplaats Regionieuws Ruim 75 deelnemers van Gilden uit het hele land komen donderdag 18 mei naar Roermond voor de jaarlijkse Gilde Wandeldag. De wandeldag in Roermond, die ieder jaar in een andere stad plaatsvindt, staat geheel in het teken van Pierre Cuypers en is georganiseerd door vrijwilligers van Service Gilde Roermond. Na de ontvangst door ‘Pierre Cuypers’ op het stadhuis, welkomstwoord door de burgemeester van Roermond mevrouw Rianne Donders-de Leest. Daarna is de uitreiking van de Gouden Gildespeld door de voorzitter van Gilde Nederland en gaat het gezelschap naar de refter van de Caroluskapel voor de lezing: ‘Pierre Cuypers; geen bouwkunde, maar bouwkunst’. Vervolgens krijgt men een lunch aangeboden in RFC ’t Paradies, waarna vijf gidsen de deelnemers voor een stadswandeling onder hun hoede nemen. De Wandeldag wordt afgesloten met een nazit in Hotel Het Arresthuis.


Komt er een wensbus in Maasgouw? Geplaatst op: 16-5-2017 17:15

Gemeente onderzoekt of wensbus in Maasgouw mogelijk is. Maasgouw De gemeente Maasgouw onderzoekt samen met een vertegenwoordiging uit iedere kern de mogelijkheid om een wensbus in de gemeente te laten rijden. Om te peilen of er interesse is onder de inwoners om vrijwilliger te worden, werd dinsdag 16 mei een informatiebijeenkomst gehouden in De Spil in Maasbracht. Een wensbus wordt bestuurd door vrij- willigers en vervoert hulpbehoevenden binnen de gemeentegrenzen naar plaatsen waar het openbaar vervoer minder of niet komt. De wensbus is een project van de provincie Limburg en wordt ook door de provincie gefinancierd. Omroep 3ML zendt vanaf woensdag een reportage uit van de informatiebijeenkomst over het opzetten van een wensbus in Maasgouw.


Nieuw boek: Stenen en pannen Geplaatst op: 16-5-2017 14:00

Werken in een steenfabriek Regionieuws Op 18 mei verschijnt een nieuwe studie naar het erfgoed van de steen-, gresbuizen- en dakpannenfabrieken in Limburg, onder de titel Stenen en pannen: Geschiedenis en inventarisatie van de grofkeramische industrie in Limburg. Dit rijk geïllustreerde boek is geschreven door Marcel Dings, een kenner bij uitstek van deze voor Limburg zo belangrijke bedrijfstak. In het boek wordt een historisch overzicht gegeven van de fabricage van stenen, dakpannen en gresbuizen in Limburg en de bijzondere overblijfselen die hier nu nog van zichtbaar zijn. Behalve voormalige en nog functionerende productielocaties komen ook bijbehorende directeursvilla’s, arbeiderswoningen, spoortunnels en dergelijke in beeld. Het boek telt 176 pagina’s en bijna 200 foto’s, waarvan vele in fullcolour. Het boek voor € 24,95 verkrijgbaar bij enkele lokale boekhandels en via de webshop van het Huis voor de Kunsten Limburg: http:// www.hklimburg.nl/webshop


IJsgekte voor Postcode Loterij-deelnemers Geplaatst op: 16-5-2017 13:48

De vier smaken waaruit men kan kiezen Heythuysen De IJsprijs van de Postcode Loterij is in de apriltrekking op postcodegebied 6093 in Heythuysen gevallen. Vanaf volgende week kunnen de 1231 winnaars hun ijsprijs ophalen. Inwoners van Heythuysen die in de apriltrekking meespeelden, kunnen per lot kiezen voor Cookie Dough ‘Wich, Cookie Dough S'Wich Up, Bob Marley's One Love en One Sweet World. De winnaars krijgen een coupon thuisgestuurd waarmee zij hun prijs kunnen ophalen. Dit kan van zaterdag 20 mei t/m zondag 4 juni bij Jumbo Heerschap in Heythuysen.


Helwegen Peters 1 derde van Nederland Geplaatst op: 14-5-2017 21:19

Het team van Westa Helwegen Peters  Wessem Talent team Helwegen Peters 1 is zaterdagmiddag in Hilversum derde geworden in de strijd om het kampioenschap van Nederland tafeltennis. In Hilversum werd, na een vijf uur durende strijd, de beslissingswedstrijd om plaats drie en vier met 5-4 van Hilversum gewonnen. Winnaar van de finale en kampioen van Nederland werd het Veenendaalse SKF door SVE te verslaan. Het team van Westa bestond uit: Barry Berben, Jelle Moris, Karlijn van Lierop, Ryan Cranen en coach Remi Beelen.


Mogelijk herhaling workshop Keukentafelgesprek Geplaatst op: 13-5-2017 21:44

Impressie van de geslaagde workshop Leudal In april hebben cliënten en mantelzorgers de workshop:Voorbereiding op het keukentafelgesprek gevolgd onder begeleiding van Jessica McLean van het Huis voor de Zorg. Deze werd gehouden in het gemeentehuis van Leudal. Onderwerp van deze workshop was: "Wat is uw behoefte en waar wil u op sturen in dit belangrijke gesprek?" Wegens grote belangstelling bekijkt Synthese of zij deze workshop nogmaals kan aanbieden in Leudal.


Ont-Moet-Banken in Laurentius ziekenhuis Geplaatst op: 13-5-2017 21:34

Mozaïekbank in wording Website: Laurentius RoermondRegionieuws De ontvangsthal van het Laurentius ziekenhuis in Roermond biedt vanaf vrijdag 12 mei plaats aan twee mozaïekbanken in wording, de zogeheten Ont-Moet-Banken. Het idee van een Ont-Moet-Bank is om mensen bij elkaar te brengen en samen een bank te creëren die, zodra gereed, als ontmoetingsplek voor het ziekenhuis kan dienen. Vanaf 12 mei vrijdag kan iedereen letterlijk een steentje bijdragen aan de totstandkoming van de banken. Donderdag 8 juni zullen de beplakte mozaïekbanken onthuld worden.


Vaten gedumpt langs de weg Aan de Grave Geplaatst op: 13-5-2017 19:36

Aan de Grave Foto: Google EarthHeythuysen Zaterdagmorgen 13 mei heeft een voorbijganger een groot aantal vaten ontdekt die gedumpt waren aan de weg Aan de Grave in het buitengebied van Heythuysen. Volgens de politie gaat het om vaten met waarschijnlijk drugsafval. De gemeente Leudal heeft de hulp van een gespecialiseerd bedrijf ingeroepen om de vaten op te ruimen. Het is onduidelijk wie de vaten heeft gedumpt en waar ze vandaan komen. De politie is een onderzoek gestart. Getuigen die informatie hebben hierover worden vriendelijk verzocht dit te delen met de politie.


Petitie om pinautomaat in Ell te behouden Geplaatst op: 12-5-2017 21:44

De vernielde pinautomaat in BMV Ell Foto: Omroep 3MLLeudal De fractie Samen Verder is een petitie gestart om de pinautomaat in Ell te behouden. Na de recente plofkraak is de Rabobank het beleid met betrekking tot pinautomaten aan het herzien. Dit zou betekenen dat de automaat in Ell mogelijk verdwijnt en dat in heel Leudal-West geen pinautomaat meer is. Totaal hebben reeds 367 personen de petitie ondertekend. Deze is te vinden via: https://petities.nl/petitions/behoud-pinautomaat-in- ell?locale=nl


Vijf Westa spelers bij zes landen kadetten toernooi Geplaatst op: 11-5-2017 21:20

Tafeltennis Wessem Voor het zes landen kadetten toernooi dat van 9 tot en met 11 juni in Zoetermeer wordt gespeeld, zijn vijf Westa spelers en speelsters geselecteerd. Bij de jongens zijn Lode Hulshof, Barry Berben en Jelle Moris uitgenodigd. Bij de meisjes maken Karlijn van Lierop en Emma van der Zanden deel uit van de Nederlandse selectie. Het Nederlands team wordt gecompleteerd met Gabriellius Camara, Mick de Vette, Emine Ernst en Dobrilla Jorguseska.


Zonnepanelen op gemeenteloods Geplaatst op: 11-5-2017 21:14

De gemeenteloods in Maasbracht Maasgouw Op de gemeenteloods in Maasbracht zijn donderdag 4 mei enkele zonnepanelen geïnstalleerd. De gemeente wil op het gebied van duurzaamheid het goede voorbeeld geven. Op deze manier maken we optimaal gebruik van natuurlijke bronnen en dringen we de energiekosten terug. In de weken hierna worden andere openbare gebouwen in de gemeente verduurzaamd. Naast het plaatsen van de zonnepanelen heeft de gemeente ook een auto van de buitendienst vervangen door een elektrische auto.


Intentieovereenkomst bijzonder woonproject Ell Geplaatst op: 11-5-2017 21:10

De ondertekening van de intentieovereenkomst. Links wethouder Arno Walraven van LeudalEll Wooncoöperatie Ell (in oprichting), Wonen Limburg en de gemeente Leudal hebben woensdag 10 mei een intentieovereenkomst waarin zij afspreken te onderzoeken of er (tijdelijke) woonruimtes voor starters in het pand Ellenhof in Ell gerealiseerd kunnen worden. Een groep jongeren uit Ell nam in 2015 het initiatief om zich sterk te maken voor het realiseren van huisvestingsmogelijkheden voor leeftijdsgenoten. Volgens de initiatiefgroep zijn er te weinig mogelijkheden voor deze doelgroep in Ell, waardoor jongeren wegtrekken en zich elders vestigen.


Haelen biedt kampioen VVV goed partij Geplaatst op: 11-5-2017 21:02

Beide teams op weg naar het veld Foto: Hans SchreursHaelen "Als het maar geen schiettent wordt." Dat was afgelopen woensdagavond de meest gehoorde opmerking voorafgaand aan de jubileumwedstrijd van het 90-jarige RKVV Haelen tegen de kampioen van de Jupiler League - en dus kersverse Eredivisionist – VVV Venlo. Antwoord: "Nee, dat werd het niet." De derdeklasser (zes klassen verschil met de tegenstander) durfde zelfs goed mee te voetballen. Haelen heeft zich goed geweerd tegen de profs uit Venlo. Jammer dat één van de kansjes niet werd gepromoveerd tot eretreffer. Eindstand 0-7.
Cursus voor naasten: Omgaan met Borderline

Eind maart start MET ggz Roermond met de cursus Omgaan met borderline voor naasten. De cursus is bedoeld voor mensen die een gezinslid, familielid of vriend hebben met borderline. In de cursus komen thema’s aan de orde als: algemene informatie over borderline, zicht krijgen op ‘borderlinegedrag’ en inzicht krijgen in eigen gedrag, communicatie, grenzen stellen, omgaan met oplopende emoties, zorgen voor jezelf en ‘hoe nu verder’. Naasten die de cursus gevolgd hebben, geven aan dat ze hebben geleerd hun eigen grenzen beter aan te geven. Ook ervaren ze meer ruimte voor zichzelf én in het contact met de persoon met borderline. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten en wordt gegeven bij MET ggz, Minister Beversstraat 3 in Roermond. De kosten voor deelname bedragen € 25,-. Vooraf is er met iedere belangstellende een kennismakingsgesprek. Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat van MET ggz via 088-1149494 of secretariaten@metggz.nl. Neem ook een kijkje op http://www.metggz.nl


Schuttersjaar St. Agatha in teken LDS 2017

Zondag 17 september Na 25 jaar keert de ‘Ut’ terug op de geboortegrond, in Haelen waar het allemaal begon. Afgelopen jaar wisten de dames van schutterij St. Agatha de vrouwelijke tegenhanger van d’n Um mee te nemen uit Stokkem. Dit schuttersseizoen zal daarom voor St. Agatha in het teken staan van het Limburgs Dames Schuttersfeest 2017 op zondag 17 september. De festiviteiten zullen op 15 september afgetrapt worden met een grootse feestavond in de tent. Uit Belgisch en Nederlands Limburg zullen tientallen schutterijen zondag 17 september strijden om de felbegeerde ‘Ut’. De dag zal starten met de optocht door het dorp. De diverse nevenwedstrijden zullen op het feestterrein plaatvinden. Het weekend hierna, op zaterdag 23 september kavelen de overgebleven schutterijen om de winst. Daarom zeggen we tegen alle vrouwelijke schutters, Kóm ut haole in Haele! Meer info: http://www.lds2017.nl .


Open huis Brouwershoof in Grathem

Zondag 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur Op zondag 28 mei opent Brouwershoof weer de deuren van het museum op een zeer oude locatie. Adres: Geneygen 7 in Grathem. Men is welkom van 13.00 tot 17.00 uur. De collectie met veel spullen uit grootmoeders tijd, is weer uitgebreid met leuke oude spullen. De moeite waard om de sfeer van die tijd te proeven. De koffie en thee en iets lekkers staan klaar. De entree is gratis. Een donatie voor het behoud van het museum is altijd welkom.


The Convict dag bij Fresh Label Studios

De hiphopcrew Convict The Convict, een hiphop crew van Fresh Label Studios in Heythuysen heeft zich weten te kwalificeren voor het WK streetdance in Glasgow Schotland. Zij gaan samen met nog een ander team (TFJ) van de dansstudio naar Schotland om hun droom waar te maken. Beide teams zijn hard bezig om sponsorgeld bij elkaar te krijgen. The Convict organiseert daarom een Convictdag op zondag 11 juni van 12.00 tot 17.00 uur bij Fresh Label Studios aan de Burgemeester Janssen van Sonlaan 2a in Heythuysen. Deze dag zal ingevuld worden met diverse workshops, hapjes, drankjes en een loterij met een erg goed gevulde prijzenpot, beschikbaar gesteld door de middenstand van voornamelijk uit de gemeente Leudal zoals Porto Maurizio, SIS Stoer in Style, Formido Roggel, Clayre&Eef en IJssalon Huupkens. Verder maakt iedereen die zich deze dag aanmeldt als dansend lid van Fresh Label Studios kans op een gratis jaarabonnement beschikbaar gesteld door Stephan Estee Schmieder.


Open Limburgse kampioenschappen Minivoetbal

Zaterdag 24 juni  Op zaterdag 24 juni vinden de 34ste Open Limburgse kampioenschappen Minivoetbal plaats in Thorn. Ze worden gehouden op sportpark Ter Koel. Er zijn twee klassen: Prestatie en Recreatie. De organisatie is in handen van ZVV Amacitia en FC Maasgouw. Voor meer informatie en inschrijven: http://www.zvvamicitia.nl


Zorgen om toekomst KWF-afdeling Ohé en Laak

Word vrijwiliger! De vrijwilligersafdeling van KWF in Ohé en Laak staat zwaar onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren flink teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe bestuursleden nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen. Alleen al in Ohé en Laak krijgen elk jaar vijf mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Ohé en Laak al jarenlang in de eerste week van september de collecteweek en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Dit jaar kan de collecte alleen doorgaan als er nieuwe vrijwilligers gevonden worden die zich willen inzetten als bestuurslid en willen helpen met de organisatie. Als jij je als vrijwilliger wil inzetten voor de KWF- afdeling Ohé en Laak, krijg je ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Dave Snellen, via 06 31 63 15 04 of e-mail: dsnellen@kwf.nl.