Live Radio Live TV

Brand op bedrijventerrein in Ittervoort Geplaatst op: 27-4-2017 21:52

Bedrijventerrein Ittervoort Ittervoort In een bedrijfspand aan de Sleestraat in Ittervoort is donderdagavond 27 april omstreeks 19.00 uur brand uitgebroken. Het gaat om een bedrijf met babyartikelen. Door de vele kunststof die in het pand lag opgeslagen, was een grote rookontwikkeling die over de A2 wegtrok. De brandweer die onder andere met een hoogwerker was uitgerukt, had het vuur snel onder controle. Rond 20.50 uur werd het sein brand meester gegeven.


Arriva verbetert busdienstregeling per 30 april Geplaatst op: 27-4-2017 16:22

Arriva wijzigt routes per 30 april Leudal Met ingang van zondag 30 april voert openbaar vervoerder Arriva een aantal verbeteringen door in de busdienstregeling. Buurtbus Lijn 790 Weert – Heythuysen v.v. Op werkdagen en op zaterdag rijdt Lijn 790 in Weert niet meer tussen het St. Jans Gasthuis en het station. Weert Station wordt begin- en eindpunt. In Heythuysen rijdt lijn 790 niet meer via de Vlasstraat – Tienderweg – Sint Antoniusstraat, maar vanuit Baexem rechtstreeks via de Oude Trambaan naar het eindpunt Heythuysen, gemeentehuis. Scholieren met bestemming SG St. Ursula, Tienderweg kunnen gebruik maken van de halte Oude Trambaan. Lijn 796 Nederweert – Eind – Leveroy – Heythuysen v.v. (buurtbus) Alle ritten vanuit Nederweert vertrekken voortaan 1 minuut eerder. Hierdoor is de overstaptijd in Heythuysen op de Limburgliner 372 naar Roermond ruimer en daardoor betrouwbaarder.


Gedeputeerde Staten: geen stations in Leudal Geplaatst op: 26-4-2017 17:01

Station Haelen Leudal Sinds dinsdag 25 april ligt er een voorstel van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten om het project ‘ Stoptrein Weert- Roermond’  te beëindigen. De uitkomst van de verkenning toont dat de kosten voor het waarborgen van de veiligheid op het spoor zodanig hoog zijn dat het inpassen en exploiteren van een stoptrein met twee stations financieel maatschappelijk niet te verantwoorden zijn. Dit betekent voor de gemeente Leudal dat er geen stations in Haelen en Baexem gerealiseerd worden. De ambitie voor optimale bereikbaarheid blijft voor het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal echter overeind. Wethouder Richard Verheul heeft namens het college de gemeenteraad door middel van een raadsinformatiebrief geïnformeerd.


Reactie van de werkgroep Stations Leudal Geplaatst op: 26-4-2017 16:26

Station Baexem Leudal Via de media heeft gedeputeerde Markus laten weten dat de provincie Limburg niet langer probeert om de stations Baexem en Haelen in de gemeente Leudal te realiseren. Al bijna vier jaar ijvert de werkgroep Stations Leudal voor het realiseren van treinstations. Onlangs nog is door de provincie beloofd dat de werkgroep van de resultaten van het onderzoek dat liep, op de hoogte zou worden gehouden. De werkgroep vindt het heel jammer dat de gedeputeerde besluit om via de media te communiceren met de werkgroep Stations Leudal. Ze betreurt het dat ze geen inzage heeft gekregen in het onderzoeksrapport. Robert Martens van de werkgroep: "Als werkgroep Stations Leudal hebben we altijd aangegeven dat de stations in de gemeente Leudal alleen gebouwd moeten worden als dit ook economisch realistisch is. Als uit het onderzoek volgt dat de kosten niet opwegen tegen de baten dan begrijpt de werkgroep de keuze om geen stations aan te leggen."


Koninklijke onderscheidingen in Leudal Geplaatst op: 26-4-2017 15:41

Burgemeester Arnold Verhoeven en de acht gedecoreerdenLeudal Woensdagmorgen 26 april werd in de raadszaal van het gemeentehuis van Leudal in Heythuysen aan acht inwoners een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Burgemeester Arno Verhoeven overhandigde hen de versierselen. Zeven inwoners werden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau en één tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau werd benoemd Mariëlle Coenen-Beynsberger (51) uit Heythuysen. Tot lid in de Orde van Oranje Nassau werden benoemd: Henk Custers (58) en Jan Verstappen (63) beiden uit Ell, Jan Vestjens (70) uit Hunsel, Wim Roost (61) uit Kelpen-Oler, Thieu Berben (77) en Peter Janssen (57) beiden uit Neer en René Naus (64) uit Neeritter.


Koninklijke onderscheidingen in Maasgouw Geplaatst op: 26-4-2017 12:00

Koninklijke onderscheiding Maasgouw In de gemeente Maasgouw heeft de jaarlijkse lintjesregen plaats gevonden op woensdagmorgen 26 april. Deze dag hebben zes mensen uit handen van burgemeester Stef Strous van Maasgouw een onderscheiding mogen ontvangen. Tot Lid in de Orde van Oranje Nassau zijn benoemd: de dames Rietje Evers-Horsten (75) uit Thorn, Mia Smeets-Eggels (91) uit Wessem en Gerda Stultjens-van Avesaath (71) uit Beegden. Verder de heren Piet Evers (78) uit Thorn, Peter Joris (62) uit Wessem en Bert Schuren (69) uit Linne.


Westa dames blijven in eredivisie Geplaatst op: 24-4-2017 21:49

Amber van de Velde in actie Wessem Ook in de tweede wedstrijd van de play-downs waren de Anytime Fitness Westa dames zondagmiddag in Wessem de baas over de dames van Hilversum. Linan Sun won in vier games van Sharon Janssen en Amber van de Velde nam met 3-1 winst revanche voor de nederlaag van vorige week tegen Kim Hergelink in Hilversum. De jeugdige Westa dames met routinier Linan Sun en coach Marc Bosman kunnen zich opmaken voor een nieuwe jaargang in de eredivisie.


Koninklijke onderscheiding voor René de Vos Geplaatst op: 21-4-2017 21:08

Ridder in de Orde van Oranje Nassau Leudal Op vrijdag 21 april werd aan René de Vos (70) wonende in Zaanstad een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking vond plaatst tijdens het Internationaal Fluitconcours in Ittervoort waaraan de heer De Vos nauw verbonden is. De versierselen werden opgespeld door locoburgemeester Arno Walraven van de gemeente Leudal. De heer De Vos is vanaf 1997 secretaris van de Stichting Kamer Muziek Contact (KMC). KMC organiseert in samenwerking met de Vereniging van huismuziek twee kamermuziek- weken voor gevorderde amateurmusici. Ook is de heer De Vos vanaf 2000 secretaris van de Stichting Flutonicon. Flutonicon richt zich op het stimuleren van het (dwars)fluitspel in Nederland. Daarnaast is hij vanaf 2010 secretaris van de Stichting Nationaal Fluitconcours die concoursen organiseert. Het Benelux Fluitconcours is een wedstrijd voor amateurfluitisten uit de Benelux. Dutch International Flute Competition is een concours voor vakstudenten en jong talent.


Westa 2 kampioen derde divisie Geplaatst op: 17-4-2017 22:04

Tweemaal winst voor Lode Hulshof Wessem Wijzenbeek Westa 2 werd zaterdagmiddag in en tegen Sittard kampioen in de derde divisie door de ranglijst tweede en directe concurrent met 4-6 te verslaan. Kas van Oost, Lode Hulshof, Nick van Birgelen, Amber van de Velde en coach Rob van Lier werden kampioen met 15 punten voorsprong op nummer twee Sittard. Het jeugdige tafeltennisteam promoveert door dit resultaat naar de 2e divisie.


Inzegening vernieuwde Erica kruisbeeld Geplaatst op: 17-4-2017 21:28

Het kruisbeeld bij de Ericahoeve Heibloem Palmzondag werd het vernieuwde Erica kruisbeeld  op de Heibloem feestelijk ingezegend door deken  mgr. René Maessen. Volgens de overlevering zou het toen ijzeren kruis waarschijnlijk begin twintigerjaren van de vorige eeuw geplaatst zijn door de familie Kessels. Dit kruis werd na de Tweede Wereldoorlog door de toenmalige pachter L. Kessels vernieuwd en van een keramisch corpus voorzien. Het kruishout met kast is in 2011 volledig vernieuwd en het corpus werd gerestaureerd. In 2013 werd nieuwe beplanting aangebracht zoals een lindeboom en beukenhaag.


Publieksjury kiest mooiste hanen tijdens Picturama Geplaatst op: 17-4-2017 21:12

Susan van de Ven en haar creatie Heythuysen De expositie en schilderwedstrijd: Schilder een haan à la bekende kunstenaar die tijdens de Paasdagen in Heythuysen werd gehouden, werden goed bezocht. Ze maakten deel uit van de 2-jaarlijkse expositie Picturama. Er klonken veel lovende woorden; een dichter maakte spontaan een gedicht over de haan en de haan bleef maar kraaien. De bezoekers brachten massaal hun stem uit op de in hun ogen drie beste werken. Zij waren de jury. Toen alle stemmen geteld waren, werden Paasmaandag om 17.00 uur de drie prijswinnaars bekend gemaakt. De prijswinnaars zijn: 1e: Haan à la Vincent van Gogh van Susan van de Ven; 2e: Haan à la Umberto Boccioni van Anita Sijben; 3e: Haan à la Gustav Klimt van Christa Briels. De wedstrijd was uitgeschreven door Teken- en Schilderschool Atelier Leudal in Heythuysen en de makers van de drie winnende werken ontvangen een schilderspakket.


Dode man gevonden in bos Kelpen-Oler Geplaatst op: 17-4-2017 16:52

De politie doet onderzoek. Kelpen Oler Een man is maandagmiddag door een passant dood gevonden in een bosje in Kelpen-Oler. De overleden persoon werd aangetroffen langs de Wessemerdijk. Het zou gaan om een 54-jarige man uit Zuid- Limburg. Omdat de oorzaak van het overlijden niet duidelijk is, wordt forensisch onderzoek ingesteld.


Geen finale voor Westa jeugd tafeltennis Geplaatst op: 15-4-2017 21:49

Impressie van een halve finalewedstrijd Wessem Zaterdagmiddag speelde talent team Helwegen/ Peters Westa 1 de tweede wedstrijd van de halve finales play-offs om het kampioenschap van Nederland in Veenendaal tegen SKF. Na een onbeslist duel in de thuiswedstrijd vorige week kwam het jeugdige Westa team uiteindelijk ervaring, kracht en net een beetje geluk tekort om een finale plaats veilig te stellen. SKF speelt op 13 mei de finale in Hilversum tegen SVE 1. Team Westa speelt op 29 april om plaats 3 en 4 van Nederland tegen Hilversum 1.


Europese Schutterstop in Leudal Geplaatst op: 15-4-2017 21:20

Schutterijen en hun vaandels Foto: Fred VliegenLeudal Leudal is dit jaar gastheer voor het Lentecongres van de Europese Gemeenschap van Historische Schuttersgilden (EGS). Op vrijdag 21 en zaterdag 22 april worden zo’n 500 Europese schutters in Neer verwacht. Het congres staat in het teken van het Europees Schutters Treffen dat in 2018 in Leudal gehouden wordt. Vrijdag 21 april ontvangt het gemeentebestuur van Leudal Prins Charles Louis de Merode, de voorzitter van het EGS bestuur en aartshertog Karl von Habsburg, Beschermheer van het EGS. De huidige Europese schutterskoning, Joseph Lohninger, en de Europees schuttersprins, Dirk Nicolajzcak zullen eveneens aanwezig zijn. In de St. Martinuskerk is om 17.00 uur een Heilige Investituursmis. 's Avonds is een Europese Schuttersfeestavond in de Haammaeker. Zaterdag 22 april zijn er twee vergadersessies in de Oranjerie te Roermond. ‘s Middags wordt een exposite in het teken van het Europees Schutters Treffen in 2018, geopend door de President van het EGS, Prins Charles Louis de Merode in het Limburgs Schutterij Museum te Steyl.


D66: zorgen over voortbestaan Kindertelefoon Geplaatst op: 15-4-2017 19:10

 Leudal D66-Leudal maakt zich ernstig zorgen over het voortbestaan van de kindertelefoon. Danielle Peet, lid van de commissie Sociaal voor D66, heeft daarom vragen gesteld aan het College over de subsidiëring van de landelijke Kindertelefoon en het Advies- en Klachtenbureau Jeugdzorg (AJK). Deze instanties werden tot nu toe landelijk gefinancierd, maar vanwege de decentralisatie van de jeugdzorg, moeten de gemeentes vanaf 1-1- 2018 voor de subsidiering zorg dragen. Dat betekent dat de Kindertelefoon en het AJK met 388 (!) gemeentes moeten onderhandelen over de financiering. De kans bestaat ook dat sommige gemeenten niet voor de landelijke Kindertelefoon en het AJK kiezen, maar eigen oplossingen zoeken. Kinderen uit die gemeentes kunnen dan niet met de landelijke Kindertelefoon bellen, maar worden lokaal geholpen. D66 vraagt zich af of dan de deskundigheid en vertrouwelijkheid voldoende gewaardeerd kan worden.


Bestuurs- en organisatieverandering Muziekplein Geplaatst op: 14-4-2017 21:57

Scheidende en nieuwe voorzitter van Muziekplein Neer Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Muziekplein in Neer is Peter Derks afgetreden als voorzitter en is Erik Seuren benoemd tot zijn opvolger. Peter Derks werd in 2008 door Fanfare De Eendracht aangetrokken om een nieuwe visie en beleid te ontwikkelen voor deze vereniging. In 2009 werd hij benoemd tot voorzitter met de opdracht om het nieuwe beleid uit te voeren.  Dit resulteerde in 2011 tot de oprichting van Muziekplein en hiermee veranderde de fanfarevereniging in een toekomstbestendige muziekvereniging met een eigentijds imago. Ook was Peter Derks vanuit Muziekplein een van de grondleggers en voorzitter van Muziekfederatie Leudal. Thans is Muziekplein een groeiende en bloeiende muziekvereniging met onder haar vleugels Fanfare De Eendracht, Percussiegroep Zinvol Geweld, De Kroegadours, Brazzaplaza en Music Home. De nieuwe voorzitter, Erik Seuren, was sinds 1997 secretaris van Fanfare De Eendracht, later Muziekplein. Naast secretaris was hij vanaf 2004 vicevoorzitter en van 2006-2009 waarnemend voorzitter.


Unieke certificering: Apple Distinguished School Geplaatst op: 14-4-2017 21:35

Een klas die werkt met de iPad Horn Scholengemeenschap Sint Ursula in Horn is erkend is als een Apple Distinguished School voor de periode 2017-2019. De scholegemeenschap heeft dit te danken aan de klassen die werken met de iPad als didactisch hulpmiddel. Apple Distinguished School is een zeer unieke certificering voor scholen. Tot nu toe was het nog geen enkele school in Nederland gelukt toe te treden tot deze bijzondere en selecte wereldwijde groep van scholen. Er zijn op dit moment drie scholen in Nederland die dit predicaat toegekend hebben gekregen. Sint Ursula is de enige school in Zuid-Nederland. Het Apple Distinguished Program is exclusief voor scholen die voldoen aan de criteria voor onderwijsinnovatie, leiderschap en educatieve excellentie. De toegelaten scholen moeten voorbeelden zijn van Apple’s visie op uitmuntende leeromgevingen. Inmiddels heeft de school ook 33 Apple Teachers en drie Apple Distinguished Educators. Dit zijn individuele erkenningen voor docenten die hebben bewezen onderwijs op een innovatieve manier te kunnen inrichten met behulp van mobiele technologie.


Nieuwe directievoorzitter Rabobank Roermond-Echt Geplaatst op: 16-4-2017 08:00

Harry Lempens Regionieuws Harry Lempens wordt met ingang van 15 juni de nieuwe directievoorzitter van Rabobank Roermond- Echt. Hiermee volgt hij waarnemend directie- voorzitter John Smulders op. Harry Lempens heeft diverse functies bekleed binnen de Rabobank organisatie en is geen onbekende van Rabobank Roermond-Echt. In 1995 startte hij zijn carrière bij Rabobank Roermond waar hij tot 2006 werkzaam is geweest als manager Bedrijven. Daarna maakte hij de overstap naar Rabobank Westelijke Mijnstreek waar werkzaam was als directeur Bedrijven en waarnemend directievoorzitter.


Kinderen bezorgen ouderen een superavond Geplaatst op: 13-4-2017 22:40

De jeugdige koks en  gastvrouwen Roggel Kinderen van basisschool De Zjwiek uit Roggel kookten op woensdag 12 april bij Ria Joosten Catering en Evenementen in Neer voor hun eigen opa’s en oma’s maar ook voor enkele ouderen van ’t Aetpuntj in Roggel. Deze unieke activiteit was een onderdeel van het project KERNgezond. 's Middags verzamelden de kinderen zich om samen met kok Martijn de gerechten door te spreken, een rondleiding te krijgen, menukaarten voor de avond te maken en om alles te leren over het koken. De gastdames kregen les in het ontvangen van gasten, het dekken van tafels en het op de juiste wijze serveren. Daarna gingen de jonge koks hun gerechten voorbereiden. Maar voordat het zover was kregen de kinderen eerst zelf lekker iets te eten, zodat ze met een volle maag aan de slag konden. De gasten kwamen rond 18.00 uur binnen om zich te laten verrassen door de kinderen. De gastdames zorgden ervoor dat alles netjes opgediend werd. Zowel de kinderen als de ouderen vonden het een fantastische avond en de kinderen werden beloond met een certificaat.


Brons Roggelse bij Europese Wiskunde Olympiade Geplaatst op: 12-4-2017 21:05

 Leudal Bij de zesde European Girls’ Mathematical Olympiad in Zurich heeft het Nederlandse team een zilveren en een bronzen medaille behaald. Christel van Diepen (16) uit Malden sleepte zilver in de wacht. Esther Steenkamer (17) uit Roggel behaalde zoveel punten dat ze voor brons in aanmerking kwam. Zij is 6-vwo leerling van S.G. St. Ursula in Horn. De European Girls’ Mathematical Olympiad vond van 6 tot 12 april plaats. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd om meisjes te stimuleren hun wiskundetalent te benutten.


Interim-gemeentesecretaris gemeente Leudal Geplaatst op: 12-4-2017 17:25

 Leudal De gemeente Leudal heeft vanaf 19 april Han Bek- kers aangesteld als interim-gemeentesecretaris en algemeen directeur van Leudal. Bekkers, woonacht- ig in Beek Ubbergen, is eerder gemeentesecretaris geweest in negen andere - voornamelijk middel- grote - steden in Nederland. Het college van burge- meester en wethouders van de gemeente Leudal ziet in Han Bekkers een gemeentesecretaris die in roerige tijden zowel rust kan brengen als daad- krachtig besluiten kan nemen. Diana Noppers werd onlangs geschorst als gemeentesecretaris. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij een fraudezaak.


Volleybalverening Accretos heeft drie kampioenen Geplaatst op: 11-4-2017 21:29

Dames 1 van Accretos Roggel/Neer Neer Op 8 april is Dames 1 van volleybalvereniging Accretos Roggel/Neer voor het tweede jaar op rij kampioen geworden. Van Fit&Fysio/VC Limac werd in vier sets gewonnen in aanwezigheid van veel publiek in BMV La Rochelle in Roggel. De huldiging van alle kampioenen van Accretos: de Dames Recreanten 3, Meisjes B1 en Dames 1 zal plaatsvinden op zaterdag 13 mei tijdens de feestavond op het jaarlijks volleybaltoernooi op het evenemententerrein Ligteveld in Neer.


Eerste lustrum van Installaties in Missiekapel Geplaatst op: 11-4-2017 21:03

Opening van de installatie Aandacht Foto: Kees van der HeijdeHeythuysen In de Missiekapel naast de parochiekerk in Heythuysen is op vrijdag 7 april de installatie van Ton Slits met de titel Aandacht geopend. Slits stapelt in de Missiekapel een toren, een kunstwerk dat refereert aan de onmacht van de mens, de kwetsbaarheid van het menselijk bestaan en het reiken naar het oneindige. Burgemeester Arno Verhoeven van Leudal sprak bij deze gelegenheid waardering uit voor de projectgroep Van Missiekapel tot Kunsttempel die tevens haar eerste lustrum vierde. 'Aandacht' is te permanent te zien in april, mei en juni 2017.


Nieuw makelaarskantoor: Maison Makelaars Geplaatst op: 10-4-2017 21:46

Marco Wieser, Jaap en Chantal Schoordijk vormen het team in HeythuysenLeudal Op 1 april is er een nieuw makelaarskantoor geopend in Heythuysen: Maison Makelaars. Makelaars Marco Wieser en Jaap Schoordijk bedienen vanuit het kantoor aan de Burgemeester Mertensstraat klanten in de gemeentes Leudal, Weert en Nederweert. Met het nieuwe kantoor wordt Maison Makelaars een speler op de Noord- Limburgse woningmarkt. Het kantoor in Heythuysen is namelijk onderdeel van een groter kantorennetwerk. Maison Makelaars is thans actief in de regio’s Peel en Maas, Horst aan de Maas, Venray, Boxmeer, Bergen en Gennep.


Koninklijke onderscheiding voor Thieu van Lier Geplaatst op: 10-4-2017 21:35

De gedecoreerde wordt gefeliciteerd door locoburgemeester Arno WalravenEll Op zaterdag 8 april werd aan Thieu van Lier uit Ell een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Dit vond plaats aansluitend aan de opening van de nieuw opgerichte Brede Maatschappelijke Voorziening Ell, waar de heer Van Lier nauw bij betrokken is. De versierselen worden opgespeld door loco- burgemeester Arno Walraven van de gemeente Leudal. De heer Van Lier (69) had tussen 1970 en 1983 diverse functies bij de Voetbalvereniging RKESV. Ook vervult vervulde en vervult hij diverse functies bij Fanfare Ellona. In de jaren 2004-2016 was hij medeoprichter, penningmeester en secretaris van de Stichting Dorpsraad Ell. Hij is gastheer van het inloophuis van de Seniorenvereniging KBO Ell. Ook is de heer Van Lier vanaf 2014 tot heden penningmeester van de Stichting Brede Maatschappelijke Voorziening (BMV) Ell. In het dagelijks leven tot zijn pensionering in 2010 was hij werkzaam als (proces)controller bij de Rabobank Parkstad Limburg.


Kleurrijk Paasei in Leudal Geplaatst op: 10-4-2017 21:29

Onthulling van het reuze Paasei Leudal Een reusachtig ei reist al jaren rond in Nederlands en Belgisch Limburg. Kunstenaar Jan CM Peeters verzocht cliënten van Genegenterhof in Grathem, onderdeel van PSW (Stichting Pedagogisch Sociaal Werk) om het ei op te vrolijken. Drie weken werd er enthousiast gewerkt aan het project. In het kader van het 10-jarig jubileum van de gemeente Leudal en de naderende paasdagen is het ei maandag 10 april voor het gemeentehuis van Leudal feestelijk onthuld. Dit gebeurde door de wethouders Stan Backus en Piet Verlinden van Leudal en teamleider Virgie Geraets, kunstenaar Wilma de Bijl en assistent Johan Caris van PSW. Het prachtige paasei is tot en met 23 april te bewonderen op het voorplein van het gemeentehuis in Heythuysen.


Samenwerkingsovereenkomst windenergie Geplaatst op: 10-4-2017 21:22

De ondertekening van de overeenkomst Regionieuws De gemeenten Leudal, Peel en Maas, Nederweert en Weert hebben samen met de Provincie Limburg een samenwerkingsovereenkomst getekend om de ontwikkeling van windenergie in hun gebied mogelijk te maken. De gemeenten spreken in deze overeenkomst hun intentie uit om samen invulling te geven aan de opgave om een energievoorziening te creëren waarmee minder broeikasgassen worden uitgestoten. Een opgave die wordt opgepakt door overheden en maatschappelijke organisaties in heel Nederland, voortkomend uit het Nationaal Energieakkoord. De vier gemeenten en de Provincie Limburg werken samen om windenergie te stimuleren en faciliteren. Hiervoor hebben de partijen, nadat eerder al uitgangspunten op papier werden gezet, verdere afspraken gemaakt. De gemeenten stimuleren de ontwikkeling van tenminste één windenergieproject per gemeente. Dit moet leiden tot in totaal ca. 16 windturbines met een gezamenlijk vermogen van 48 MW. Voorwaarde in deze ontwikkeling is dat de opbrengsten zoveel mogelijk naar de lokale omgeving gaan en burgercoöperaties worden aangemoedigd.


65-Plussers in beweging in Maasgouw Geplaatst op: 9-4-2017 14:05

Bewegen in de openlucht Maasgouw De beweegcoaches van de gemeente Maasgouw zetten afgelopen woensdag 5 april tachtig 65- plussers in beweging tijdens een gezellige en actieve Beweegmiddag. Zo konden zij ervaren hoe je prettig kunt blijven bewegen als je wat ouder bent. In De Spil in Maasbracht waren workshops over dansen, gymnastiek, stoelgymnastiek en sport en spel. Groepjes deelnemers gingen sportief wandelen en brachten een bezoek aan het Beweegpleinen in Maasbracht of deden mee aan de workshop Nordic Walking in Linne. Er waren ook workshops in de fitnesscentra Fit & Fysio in Linne en Fysio Plus of Anytime Fitness in Maasbracht. Alle deelnemers kozen twee workshops. Met busjes werden ze naar de verschillende locaties gebracht. Tussen de workshops door was er een kopje koffie en een gezonde snack in De Spil. Daar was ook de gezamenlijke afsluiting. Deelnemer meneer Smeets: "Het was een gezellige en actieve middag. De Beweegmiddag is een leuke manier om verschillende dingen uit te proberen. Het was allemaal prima geregeld."


'Te late betaling uitkeringen' Geplaatst op: 9-4-2017 13:45

Te late uitkering Leudal Recent verzocht Mathieu Wagemans van de fractie Ronduit Open aan het college van B & W van Leudal de betaling van uitkeringen te vervroegen zodat de burgers die afhankelijk zijn van een uitkering die uitkering in de maand ontvangen waarin ze daar recht op hebben. Van het college heeft een reactie gekregen die hij als teleurstellend en onterecht ervaart. Het college stelt dat het wenst te voorkomen dat inwoners een uitkering ontvangen waarna later blijkt dat ze in die bewuste maand nog aanvullend inkomen hebben ontvangen. De reactie van Wagemans: "Dat lijkt mij geen steekhoudend argument voor te late betaling. Immers, wanneer zulks het geval zou zijn is het een kleine moeite de te hoge uitkering in een maand te verrekenen met de uitkering in de daarop volgende maand. Hij vervolgt: "Ik vind het ook verrassend dat u in uw beantwoording aangeeft het in het belang van burgers te vinden dat ze de uitkering later ontvangen. Dat is de omgekeerde wereld. Ik verzoek u alsnog het uitbetalingsregime aan te passen en niet langer burgers in problemen te brengen."


Topverkopers Kinderpostzegels uit Thorn Geplaatst op: 6-4-2017 21:15

Leerlingen van basisschool De Koningsspil Thorn Thorn Vijfhonderd leerlingen van 24 verschillende basisscholen uit heel Nederland waren op woensdag 5 april op schoolreis naar Attractiepark Duinrell. Dit zijn de topverkopers van de Kinderpostzegelactie. Samen haalden zij ruim €110.000 op. Reden genoeg voor een dag vol spanning en sensatie in het vrolijke park in Wassenaar. Dit jaar was er ook een creatieve wedstrijd waarbij leerlingen in een grappig filmpje konden laten zien wat je vooral niet moet doen als je Kinderpostzegels wilt verkopen. Dit leidde tot hilarische beelden. Onder de winnende scholen zijn ook drie scholen uit Limburg. De leerlingen uit groep 8 van De Koningsspil uit Thorn zorgden voor een gemiddelde opbrengt van ruim €450 per leerling. Groep 8 van de RKBS Klavertje Vier uit Eys haalden per leerling €289,- op en de achtstegroepers van De Drie Vijvers uit Milsbeek haalden gemiddeld €381,- op.
Stichting Muziek Jong voor Oud… bestaat 10 jaar

Concerten en workshops Dit jaar is het 10-jarig jubileum van de Stichting Muziek Jong voor Oud… en wie jarig is deelt uit! Er worden tien muzikale cadeaus verdeeld over de provincie Limburg en een Benefietconcert op 7 juni in het Openlucht-theater in Valkenburg. De aftrap is op zondag 12 maart in het Zorgcentrum Proteion RCG in Roermond. Jaarlijks organiseert Muziek Jong voor Oud kleine 500 concerten en workshops in de hele provincie Limburg voor ouderen, gespeeld door talent van het Conservatorium Maastricht. Fenna Ograjensek, de bekende Limburgse sopraan, is de drijvende kracht achter de Stichting Muziek Jong voor Oud. Samen met haar vader zet zij zich met hart en ziel in voor ouderen in Limburg. Muziek Jong voor Oud is voor het derde opeenvolgende jaar bezig met onderzoek in samenwerking met Zuyd Hogeschool Creatieve Therapie naar de helende werking van muziek op dementerende ouderen.


Tweede spreekuur Rens Raemakers in Nunhem

Foto: Wiel aan de Boom Op zaterdag 29 april is Tweede Kamerlid Rens Raemakers te gast in Nunhem bij Café Lot, Kerkstraat 1 voor zijn tweede spreekuur. het is van 10.00 tot 12.00 uur. Leo Schouten, raadslid D66 en Robert Martens, commissielid D66 zullen namens D66 Leudal eveneens aanwezig zijn. U hoeft zich niet aan te melden en kunt dus gewoon binnenlopen. Maar is er een heel specifiek onderwerp waar u het over wilt hebben? Stuur dan even vooraf een persoonlijk bericht, zodat Rens zich kan inlezen. Het e-mailadres is: info@rensraemakers.nl Tweede Kamerlid Rens Raemakers heeft in zijn portefeuille: Kinderopvang/kindregelingen; Jeugdzorg; Jeugdcriminaliteit; Arbeidsomstandigheden; Participatiewet; Armoede- en schuldenbeleid. Maar natuurlijk kunt u ook met andere onderwerpen bij hem terecht. Hij zal er dan voor proberen te zorgen dat het bij de juiste persoon komt.


Plaatsing Meiboom in Neer

Impressie Meiboomplaatsing 2014 Zaterdag 29 april kunt u vanaf 18.00 uur op het Kerkplein in Neer getuige zijn van de jaarlijkse Meiboomplaatsing. Organisatie: de Neerse ‘Bussen- Schutten’, Broederschap van St. Martinus. De 18 meter hoge Meiboom wordt om 17.30 uur vanaf café Maneslust door twee paarden en onder begeleiding van het korps van de ‘Bussen-Schutten’ naar het Kerkplein getrokken. De Meiboom refereert als symbool aan de levensboom ten teken van vruchtbaarheid en voorspoed. Men geloofde dat het planten van de boom leidde tot vruchtbaarheid voor vee, akkers en mensen.


Onschuldig in Marokkaanse gevangenis

Joseph Oubelkas  Dinsdag 9 mei vertelt Joseph Oubelkas bij Bibliocenter Weert, Wilhelminasingel 250 hoe hij – zonder bewijs of onderzoek - in een Marokkaanse gevangenis belandde en ruim vier jaar onterecht in de cel zat en hoe hij wist te overleven binnen de gevangenismuren. Aanvang 19.30 uur. Toegang € 10,00 leden en € 15,00 niet-leden. Aanmelden: www.bibliocenter.nl . Oubelkas spreekt met passie en humor over hoe zijn leven veranderde. Over het leven in de gevangenis en hoe hij zijn leven weer opbouwde. Zijn verhaal is positief en inspirerend en heeft een flinke dosis hoop.


Vastenactie Basisschool De Kwir groot succes

Het schoolproject in India kreeg € 885,- De vastenactie Een heitje voor een karweitje van Basisschool de Kwir in Neer heeft het mooie bedrag van € 1770,- opgebracht. Dit jaar gaat de helft van de opbrengst naar giro 555 als bijdrage om de mensen te helpen die te maken hebben met hongersnood. De andere helft gaat naar het adoptieproject in Passor in India. Niet ieder gezin is door de kinderen bezocht kunnen worden. Wilt u toch een bijdrage voor het adoptieproject doneren,, dan kunt u dit bedrag over maken op bankrekeningnummer; NL17RABO0135 7269 99 ovv adoptieproject.


6e Editie Preuvenementen Fietstocht

Op zondag 16 juli is de 6e Editie Preuvenementen Fietstocht. De stichting Samenwerkende Buurtschappen Haelen organiseert dit jaar voor de laatste keer deze unieke tocht in de gemeente Leudal. Gestart wordt in Haelen en de tocht gaat verder via de Maasdorpen Buggenum en Neer naar Roggel en Heythuysen en dan terug naar Haelen. Zeven bedrijven doen mee aan dit evenement. Het wordt gratis fietsen, preuven en smullen. Meer informatie volgt de komende tijd via website, facebook en via de media.


Oud papieractie in Roggel

Op zaterdag 29 april haalt schutterij Sint Petrus Roggel weer oud papier op. De start is om 09.30 uur. Men wordt verzocht het papier tijdig en gebundeld aan één kant van de weg zetten. Het is niet toegestaan om melkpakken, plastic, houten kratten en dergelijke bij het papier te zetten.


Concert in Baexem

Fanfare Concordia Ittervoort 2014 Als voorbereiding op het ONFK verzorgt Fanfare Concordia Ittervoort samen met Fanfare Aurora uit Baexem op zondag 7 mei een concert in de Baexheimerhof te Baexem. Aanvang: 19.00 uur. Vrijdag 12 mei neemt Fanfare Concordia deel aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen oftewel het ONFK in het Friese Drachten. Het werk dat Concordia uitvoert is Trias Politica van Jan Bosveld. Concordia Ittervoort komt uit in de 1ste divisie. Dit kampioenschap is op vele gebieden uniek ten opzichte van de al bestaande concoursen en wedstrijden. Zo speelt elk korps maar één stuk dat per divisie voor elke vereniging hetzelfde is. De volgorde van spelen wordt vooraf via loting bepaald. Om alles zo eerlijk mogelijk te laten verlopen neemt de jury plaats in een geblindeerde jurybox zodat ze niet kan zien welk korps aan het concerteren is.